• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.274
13.941
298
merhaba arkadaşlar. Kızımla çok kaliteli zamanlar geçiriyorum,geçirmeye çalışıyorum.
Gündüz pek uyumuyor 2 sAat kendi yatağında uyuyor,onun dışında memede uyuya kalırsa. yerine koyduğum zaman uyanıyor hemen. Uyumadığı zamanlar onunla konuşurum,şarkı söylerim gezdiririm. Yani uyutmak için bütün gün uğraşmak yerine onu oyalıyorum.
Genelde hep benimle. Kahvaltı yapmaya pek fırsat bulamıyorum veya yemek yemeye.yapmak istediğimde genelde sofradan aç kalkıyorum :))
Pusetinde duruyor bir süre,sonra ağlamaya başlıyor sanırım gazından dolayı.
Benim problemim kendime yarım saat bile ayıramamak.
Annemlere geldim biraz kafam dağılır diye ama kızım kimsede durmuyor. Şöyle bi mutfağa gidip bi kahve içiym veya kendime biraz çekidüzen veriym derken,odadan uzaklaşınca kızım ağlamaya başlıyor 5 dk sonra. Kimsede durmak istemiyor ve kimsede sakinleşmiyor. Bazen çok bunalıyorum misal dün akşam,9 bucukta banyo yaptırdım,uyuyana kadar 12 oldu saat. Tam uyudu yine acıktı. Ve bu uyuma süresi ağlamakla geçti çok fena bi ağlama krizi. Sonradan farkettim ki oda çok havasız ve o yüzden uyumuyor ve huzursuz. Odayı havalandırdığımda uyuya kaldı hemen.
Ama o zamana kadar sürekli ağladı,kucağımdayken de sürekli kafa atıyor :( yani omzuma atıyo kendini sürekli ve daha kötü ağlıyor bu sefer. Bir türlü sakinleştiremedim ve oan inanılmaz bunaldım. Anneme vermek istedim daha da kötü ağladı.
Banyoya girmek istesem anneme bıraksam yine aynı şekilde banyodan nasıl çıktığımı bilmiyorum. Genelde aldığımda susuyor sakinleşiyor.
Bitek dün gece çok uzadı bu ağlama krizi normalde alır almaz susar. Ama kimsede durmaması beni çok zora sokuyor :(
Ne yapmalıyım alışması lazım en azından eve dönene kadar. Ne babada ne anneannede,ne teyzede durmuyor.
Çok yorulduğum zamanlar da strese girip geriliyorum.:deli:
Bazen yatağın üstüne bırakıp kaçasım geliyor elimi yüzümü yıkamaya ama olmuyor tabi.
Ağlatmaya kıyamıyorum hiç.
Ama çok yoruldum. :confused:
12 den erken de uyumuyor :cry: 12 olduğunda emip omzuma koyduğum zaman uyuyor hemen.
Kendi evimizde sadece sabah 6 da uyanırdı,buraya geldiğimden beri gece 2 kez uyanıyor ve her uyanmasında 1 bucuk saat sonra anca uyuyor:KK35:

Ona ağladığı zaman seveceği müziklerden dinletsen?
Masaj yağı ile çırılçıplak soyup güzelce sırtına masaj yapsan.?
Birinin eline vermek istediğinde kendi kokunun sindiği bir penye veya fular falan versen. ?
Yani Allah sabır versin ,sen anlattın ben yoruldum
e026-gif.1318352

kelin ilaci olsa derler ya o hesap bazi bebeler anneye adeta yapisik oluyorlar ki oglum 21 aylik inan sutten yeni kestim amma beno o kadar bunlatiyor ki bazen dedigin gibi bir an kendimle kalamiyorum hep pacamda yapışık haldeyiz cozumu ne inan bilmiyorum bak kizim 5.5 yasinda h8c boyle değildi zamanla gecer insallah birde senin ki cok kucuk birde sunu soylicem cok gerginsin buda muhakkak bebegine sirayer ediyor sen ne kadar belli etmesende insallah zamanla biraz duzelir sende rahatlarsin

Ona ağladığı zaman seveceği müziklerden dinletsen?
Masaj yağı ile çırılçıplak soyup güzelce sırtına masaj yapsan.?
Birinin eline vermek istediğinde kendi kokunun sindiği bir penye veya fular falan versen. ?
Yani Allah sabır versin ,sen anlattın ben yoruldum
e026-gif.1318352
Ben normalde yorulmuyorum,yada yorulsam da şikayetçi olmuyorum. Sadece tek derdim bi duşa girememek veya bi yarım saat ayıramamak kendime.
Bu ev serin malesef soyup masaj yapamam.
Kendi evim sıcacıktı. İstanbul 20 derece şuan ve ev baya serin ben üşümeyen bir insanım ama burda resmen titriyorum. Cam açamıyorum o yüzden çok fazla.
Üşütür diye korkuyorum. Tulumunun altında uzun kollu var geldiğimizden beri.

Bunlar geçici zamanlar. Ben 6 ay neler çektim tek başıma ne ailem ne arkadaşım vardı. Sinirden ağlardım.
Kızın kaç aylık?

kelin ilaci olsa derler ya o hesap bazi bebeler anneye adeta yapisik oluyorlar ki oglum 21 aylik inan sutten yeni kestim amma beno o kadar bunlatiyor ki bazen dedigin gibi bir an kendimle kalamiyorum hep pacamda yapışık haldeyiz cozumu ne inan bilmiyorum bak kizim 5.5 yasinda h8c boyle değildi zamanla gecer insallah birde senin ki cok kucuk birde sunu soylicem cok gerginsin buda muhakkak bebegine sirayer ediyor sen ne kadar belli etmesende insallah zamanla biraz duzelir sende rahatlarsin
Ya ben normalde çok sakin ve sabırlıyım hiç gergin değilim. Bitek dün gerildim. Dün çünkü yıkadım emzirdim duşa girmek istedim,2 dk bile sürmedi duş almam çünkü ağlamaya başladı ve duydum. Susmadığı için saçımı kurutmadan hemen aldım.
Bende de sakinleşmedi bir türlü oda havasızmış meğer.
Genelde sakinimdir ben. Meleğime karşı hiç gerilmedim dün dışında. Çünkü sürekli kafasını onzuma vuruyodu. Anneme verdim annemde daha kötü ağlayınca yine almak zorunda kalınca bunaldım yani. Ama ç normalde ne kadar ağlasa da sakince yaklalıyorum ve gerilmiyorum.

Bunlar geçici zamanlar. Ben 6 ay neler çektim tek başıma ne ailem ne arkadaşım vardı. Sinirden ağlardım.
Kızın kaç aylık?
2 aylık canım. Bende yalnızım normalde. Ama 3 gündür annemlere geldim değişiklik olsun diye :)

İki yil onceki hallerimi anlatmissin resmen jami
Biz de her yere beraber giderdik,banyoya da birlikte girerdik. Tek elimle onu tutup diger elimle yikanmayi ogrendiydim ;) bazi cocuklarin yapisi boyle,baskasini istemiyor anneye bagimli oluyor. 2,5 yasini gecti hala ayni durumda sadece artik yalniz banyo yapiyorum ;)

Bazı bebekler kalabalığı sevmiyor.
Benim kızımda hiç sevmezdi.
Bir akşam bebek görmeye gelen misafiri evde bırakıp hastaneye götürmek üzere yola koyulmuştum hiç unutmam. Öyle agladı,öyle huysuzlandı ki birşey oldu sandım. Evden çıkıp arabaya binmemle sakinleşti uyudu.
Bir bayram anneme gittim,yine kalabalıktı ben bir lokma yemeden kalktım o gün,yine öyle zırıl zırıl susmadan ağladı,hemen kalktık arabada susuverdi.
Yani cidden bazı bebekler düzenlerinin bozulmasından hoşlanmıyor,kalabalıktan sesten.
Şu an 5.5 yaşında ama hala yemek,uyku düzeni bellidir. Düzenin dışına çıkınca çok mutlu,huzurlu olduğunu söyleyemem. Ha tabiki aglamiyor ama saatinde uyumuyor başka bir yerde kalınca,yemeğini saatinde yemiyor ve huysuzlanıyor ister istemez.
Düzenini,rutinini çok bozmamaya çalışın derim.
Sağlıkla büyütün.

2 aylık canım. Bende yalnızım normalde. Ama 3 gündür annemlere geldim değişiklik olsun diye :)
Daha çok minik o zaman bilmiyosun ama inan çok çabuk geçiyo o zor günler ve unutuyosun
Bana şimdi oğlum hep böyle akıllı uslu bi bebekmiş gibi geliyo
Benim oğlum kolik gibi bişeydi bence yani :D

Duş olayını puseyine koyup kapı açık beni görebileceği şekilde yapıyodum ben ko hala öyle şimdide mama sandalyesinde kapı önünde bekler :) sende böyle çözebilirsin çünkü bebişlerin keyfine kaldıysak yandık :)

Uyku düzeni olmaması çok zor benim oğlumda gündüz 1 saat uyur hiç dinlenmeye bile vaktim olmuyo ama şimdi yürüyo oyuncaklar çizgi film falan ilgisini çekiyo tüm ilgisi sende olmuyo

Bide yer değişikliğindende çok etkileniyolar mümkün olduğu kadar rutin şeylerini bozmamaya çalış

Ben normalde yorulmuyorum,yada yorulsam da şikayetçi olmuyorum. Sadece tek derdim bi duşa girememek veya bi yarım saat ayıramamak kendime.
Bu ev serin malesef soyup masaj yapamam.
Kendi evim sıcacıktı. İstanbul 20 derece şuan ve ev baya serin ben üşümeyen bir insanım ama burda resmen titriyorum. Cam açamıyorum o yüzden çok fazla.
Üşütür diye korkuyorum. Tulumunun altında uzun kollu var geldiğimizden beri.

İstanbul soğuk değil o kadar ya
msnsmiley-20-45-gif.1318392

Evcil bir hayvanla onu oynatsalar kedi,köpek mesela ? Kedisi,köpeği olan kimse var mı ?
O onunla vakit geçirirken ,sen kendini şımartırsın

İki yil onceki hallerimi anlatmissin resmen jami
Biz de her yere beraber giderdik,banyoya da birlikte girerdik. Tek elimle onu tutup diger elimle yikanmayi ogrendiydim :KK66: bazi cocuklarin yapisi boyle,baskasini istemiyor anneye bagimli oluyor. 2,5 yasini gecti hala ayni durumda sadece artik yalniz banyo yapiyorum :KK66:
Ahahhaha onu da sokarım artık banyoya napiym :))
Bu daha 2 aylık ya nerden anlıyor annenin odadan çıktığını :)) ben bazen girip çıkıyorum 1 dk filan geri döndüğümde heyecanlanıp hareketleniyor resmen. Nefes alış verişi bile farklı oluyo :))

İstanbul soğuk değil o kadar ya
msnsmiley-20-45-gif.1318392

Evcil bir hayvanla onu oynatsalar kedi,köpek mesela ? Kedisi,köpeği olan kimse var mı ?
O onunla vakit geçirirken ,sen kendini şımartırsın

2 aylık daha :) evde kedilerim var benim ama onu oyalayanaz şuan farkında bile değil onların varlığından.
Annemin evi soğuktur. Dün dışarı çıkartmak istedim baya sen bir rüzgar vardı.

Bana söylemesi kolay tabi :) o yüzden henüz başıma gelmediğinden rahatça ahkam keseceğim :D

Bence biraz ağlaması çok sorun değil ihtiyaçları giderildikten sonra
Bir de kucağa ve size bağımlı olması sonrası için zor olabilir
Emzirerek uyutmaya da alıştırmayın diyorlar

Bazı bebekler kalabalığı sevmiyor.
Benim kızımda hiç sevmezdi.
Bir akşam bebek görmeye gelen misafiri evde bırakıp hastaneye götürmek üzere yola koyulmuştum hiç unutmam. Öyle agladı,öyle huysuzlandı ki birşey oldu sandım. Evden çıkıp arabaya binmemle sakinleşti uyudu.
Bir bayram anneme gittim,yine kalabalıktı ben bir lokma yemeden kalktım o gün,yine öyle zırıl zırıl susmadan ağladı,hemen kalktık arabada susuverdi.
Yani cidden bazı bebekler düzenlerinin bozulmasından hoşlanmıyor,kalabalıktan sesten.
Şu an 5.5 yaşında ama hala yemek,uyku düzeni bellidir. Düzenin dışına çıkınca çok mutlu,huzurlu olduğunu söyleyemem. Ha tabiki aglamiyor ama saatinde uyumuyor başka bir yerde kalınca,yemeğini saatinde yemiyor ve huysuzlanıyor ister istemez.
Düzenini,rutinini çok bozmamaya çalışın derim.
Sağlıkla büyütün.

Doğduğundan beri zaten ilk defa bir yerde kalıyoruz. Ben yaşadığım yerde çok sıkıldım bir yere çıkamıyorduk orda. Burası daha ferah ve gidecek en azından bir sürü yer var yakınlarda. Yürüyüş yapabileceğimiz yerler var bu düşünce ile geldim :)
Alışmaz ve daha da huysuzlanırsa geri dönmek zorunda kalıcam.

2 aylık daha :) evde kedilerim var benim ama onu oyalayanaz şuan farkında bile değil onların varlığından.
Annemin evi soğuktur. Dün dışarı çıkartmak istedim baya sen bir rüzgar vardı.

Oyyy çok minnak dahaaa
tn5659th9-gif.1318431

Az daha sabret 4. ayında nefes alırsın
super-gif.1318427

Bana söylemesi kolay tabi :) o yüzden henüz başıma gelmediğinden rahatça ahkam keseceğim :KK70:

Bence biraz ağlaması çok sorun değil ihtiyaçları giderildikten sonra
Bir de kucağa ve size bağımlı olması sonrası için zor olabilir
Emzirerek uyutmaya da alıştırmayın diyorlar
Bebeğin yok sanırım ilk bebeğin olucak dimi? :) öyle olmuyor bende o şekilde söylerdim :)
Biraz ağlaması sorun değil ama dün ağlamaktan o kadar helak oldu ki öksürmeye başladı bu sefer.
İnan doğduktan sonra farklı oluyor :))
Ben tek başımayın yaşadığım yerde,mecbur her huysuzlandığında ben aldım kucağıma. Başka kimsenin kokusnu almadığı için bana alışık ve benim kokumu arıyor muhtemelen.

Ahahhaha onu da sokarım artık banyoya napiym :))
Bu daha 2 aylık ya nerden anlıyor annenin odadan çıktığını :)) ben bazen girip çıkıyorum 1 dk filan geri döndüğümde heyecanlanıp hareketleniyor resmen. Nefes alış verişi bile farklı oluyo :))
Hissediyorlar ya ben de cok sasiriyorum. Hala bazen annemi bize getirip bekci tayin ediyorum oglan uyuduktan sonra gece disari kacalim esimle diye, normalde uyanmayan evlat ben ciktiktan yarim saat sonra uyaniyor. Ve bu yasinda hala annemde sakinlesmiyor ille benim olmam lazim

Hissediyorlar ya ben de cok sasiriyorum. Hala bazen annemi bize getirip bekci tayin ediyorum oglan uyuduktan sonra gece disari kacalim esimle diye, normalde uyanmayan evlat ben ciktiktan yarim saat sonra uyaniyor. Ve bu yasinda hala annemde sakinlesmiyor ille benim olmam lazim
Allahım ya :))
Resmen kokuyu arıyor şaka gibi. :))

Back