yok bence konu sahibesi itici değil ama kusuruma bakmazsa az nazlı
hani burada diyoruz ya premses sendromu diye küçük kızımız buna aday
ben de tek çocuğum oğlum da tek çocuk
evet evde özellikle anne ile her anımız birlikte geçtiği için başka insanlara tahammül gücümüz düşük olabilir
yani konu sahibi arkadaşım sen hayatını kızına endeksleyip onunla ilgilenip onunla oynayıp oyunu onun istediği gibi değiştirebilirsin ya da yukarıdaki yorumlarımda yazdığım gibi sana bu ne, o ne dediğinde ya da okulda olanı anlattığında dinleyebilirsin ama kuzen istemiyor
bunu söylemesi, senin anlatımınla terslemesi onu hatalı, kötü çocuk yapmaz
evde iki tane cimcime kız gerçekten bir ergen ve bir de dede için gürültücü olabilir
örneğin oğlum küçükken oyuna kural koyar sonra baktı o kuralla başarılı olamıyor kuralı değiştirirdi
ben bunu kabul etmezdim, madem kural bu önce bu kuralla bir sefer oynayacağız istersen sonra yeni bir oyun yeni kurallar olabilir derdim
eşim de çocuğun yaratıcılığını engelliyorsun derdi
amacım yaratıcılığı engellemek değil, zorluktan kaçmasın ya da oyunda canı istediğinde oyunbozanlık yapmasın şeklinde idi
ya da bir olay anlatayım daha önce de yazdım bir konuda
oğlumun halası oğlumun bir oyuncağını ödünç istedi haftaya ben diğer halana gelirim sana da bunu getiririm dedi
oğlum o bir iki hafta diğer halasına sordu X halam geldi mi diye
birinde geldiğinde neden getirmedi vs dedi
sonra halası geldi
neden getirmedin dedi unuttum dedi geçti
oğlum bir süre daha sordu oyuncağı
sonra ben aldım karşıma anlattım
böyle insanların olduğunu, yapacağım dediklerini yapmayanların olabildiğini, bir şeyini verirken kim olursa olsun değerlendirme yapmasını, geri getirmezse çok üzülüp üzülmeyeceğini ölçmesini, gerekirse vermemesini vs konuştuk 4 yaşında idi
aradan 5 yıl geçti
o oyuncak gelmedi ama söz konusu hala oğlumdan notunu aldı
bırakın çocuk değerlendirsin hayatı
kuzeninden uzak durmayı, onun alanına girmemeyi böylelikle onunla muhatap olmayıp terslenmemeyi öğrensin
yani babaanne git abini çağır dediğinde o bana kızıyor ya da ben çağırınca gelmez sen çağır diyebilmeli
siz de yukarıda sormuşsunuz ayakları üzerinde duran birisi olması için ne yapmalıyım diye
acımazsız olun yani aslında acımasız olmayın tabii de siz öyle hissedeceksiniz
eve gelip ağlayan benim çocuğum olsaydı
burada yazdığım gibi "ne var bu cümlede, abin X ağlamasın diye öyle demiş sen de biliyorsun mızmızlanıyor seni de sevdiği için sen eve gelince ağlıyor onun için öyle demiştir" deyip konu kapatılabilirdi
ama dede aranmış, bir şey demedi vs diye konuşulmuş ve çocuk beyninde evet istenmiyorsun biz de uğraştık ama değişen bir şey olmadı kodlanmış
bir süre anneanneye gidip sonra küçük kuzen X seni özlemiş deyip tekrar babaannede zaman geçirilebilir