• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve kuzeni

Vallahi güçlü değilimle bilmem ne ile olmuyor o iş. Bu çocuk büyüyecek belki doktor belki öğretmen belki polis ya da hemşire olacak. O zaman ne olacak? En ufacık bir şey de ağlayan mızmızlanan insanların ne kadar itici ve sevimsiz göründüğünün farkına mısınız? Kimse pışpışlamaz kızınızı zorunda da değil zaten. Bence bir an önce bu gerçekle yüzleşsin. Kızınız prenses değil, öyle olduğunu hissettirmeyin.
Anlamak istemiyor musunuz, hangi yazımda kızımı pışpışlasın, oynasın dedim
Uydurmaya devam

Merhaba, 8 yaşında kızım var. Ben çalıştığım için kızım okuldan çıktıktan sonra babaannesinde duruyor. Orada iki kardeş olan diğer kuzeni de var 13 yaşında oda okuldan çıkar çıkmaz oraya gidiyor. Kızım aslında onu çok seviyor ama o kızımı çok tersliyor ve ben oraya gittiğim zaman bana kızımı şikayet ediyor ki kendi kardeşi de 6 yaşlarında oda sürekli herşeye ağlayan saatlerce uzatan bir çocuk.
Neyse, dün kızımı eşim oraya almaya gittiğinde anlatmışlar, bahçede dururken kuzeni kendi kardeşine xxxx(benim kızım) gidince bahçede oynarız demiş kızım da bunu duymuş başlamış ağlamaya abim beni istemiyor diye ki çocuk bu başka bir çocukta olsa aynı şeyi düşünür, eşimin babası da diğer torununu savunmuş vs
Akşam eve gelince yemekte kızım ben oraya gitmicem anneanneme gidicem sevmiyorum orayı diye ağlamaya başladı, yıllarca kendi annem baktığı için bir de eşimin ailesiyle çok kopuktuk kaynaşsınlar diye oraya gönderiyoruz ama olmuyor
Eşim akşam babasına telefon etti, zor ikna ediyoruz lütfen söyle birdaha kızımın yanında konuştuklarına dikkat etsin dedi, babası nevar bunda napalım şimdi diye hala savunuyormuş
Ya ben torun sahibi olsam diğer torunum bu şekilde üzülse tamam söylerim üzülmesin dikkat eder derim yani diğer torunumun üzülmesini asla istemem
Sürekli diğer torunlarını savunuyorlar, biz tekken iyiyiz kızıma da çok ilgi gösteriyorlar ama diğer torunları olunca iş değişiyor net bir şekilde anlaşılıyor
Kimse kızımla oynamak zorunda değil ama en azından kızımın yanında bu şekilde konuşmasın, emin olun o an hangi çocuk olsa üzülürdüm konu çocuk olunca dayanamıyorum, belki de kendi çocuğum olduğu için bu kadar duygusalım bilemiyorum
Sizden de yorum istiyorum sadece, düşüncen de haklısın yada haksızsın gibi

Zaten 8 yaşındaki bir kızla 13 yaşındaki bir erkek çocuğunun oynamasını beklemek bence yanlış. Tamam büyük ve abisi gibi görseniz de o da bir çocuk sonuçta. Ondan çok fazla olgun hareketler sergilemesini beklemek mantıklı gelmiyor bana. Ben olsam kendim olmadığımda kızımı çok fazla göndermezdim...

Aslında büyütmeyin diyenler 13 yaşındaki erkek çocuğu kızınızla oynamaz diyor. Ama asıl mesele bu çocuğun dede tarafından korunması.

Ki bir üye dede hep ona bakıldığı için daha çok koruyordur diye basite indirgedi bile..

Yani 13 yaşındakinin de hatasının yüzüne karşı söylenmesi şart. Yaptığı şeyin bedelini razı olmalı. Neye sebebiyet verdiğini öğrenmeli.

Eşinizin ailesi bu konuda çok umarsız. O yüzden bırakmayın orada kızınızı..
Ne kadar da abartıyorsunuz. Diğer çocuğun yaptığı hareketlere çok gereksiz anlamlar yüklemediniz mi acaba?

13 yaşında çocuk diğeri hem de ergen adayı yeni yeni asiliği öğreniyordur.
Ayrıca kızınızı sevmek gibi bir zorunluluğu da yok, kp konuşsa ne konuşacak çocukla, karşıdaki ne kadarını yapacak
Benim kızım da bazen birini çok seviyor oynamak istiyor karşısındaki onu istemiyor kaçıyor, çekiyorum kenara "O oynamak istemiyor şu an ,benimle oyna diye zorlama tamam mı, mutsuz oluyor sen öyle yapınca" diyorum.
Başka da bir şey yapamam yarın bir gün okulda arkadaşı git başımdan derse üzülmemeyi öğrenir zamanla.
İyi de kuzenini her gün görüyor, ben onların bütün sıkıntılarını dinliyorum
Yeti geliyor o çocuğu kendi babası dinlemiyor da çocuk herşeyi bana anlatıyor bütün işimi bırakıp dinliyorum o çocuğu.
Aynı saygı da çocuğa öğretilebilir
Aynı evdeler devamlı, biraz dikkatli davranılması söylenebilir, asilikle ne ilgisi var, kızımla oynasın demiyorum ki kızım evde kaç kez abim ödevlerime yardım etmiyor dedi
Etmeyebilir kızım sen yapabildiğini yap yapamadıklarına akşam bakarız dedim kaç kez
Ben de farkındayım mecbur olmadığını merak etmeyin

İyi de kuzenini her gün görüyor, ben onların bütün sıkıntılarını dinliyorum
Yeti geliyor o çocuğu kendi babası dinlemiyor da çocuk herşeyi bana anlatıyor bütün işimi bırakıp dinliyorum o çocuğu.
Aynı saygı da çocuğa öğretilebilir
Aynı evdeler devamlı, biraz dikkatli davranılması söylenebilir, asilikle ne ilgisi var, kızımla oynasın demiyorum ki kızım evde kaç kez abim ödevlerime yardım etmiyor dedi
Etmeyebilir kızım sen yapabildiğini yap yapamadıklarına akşam bakarız dedim kaç kez
Ben de farkındayım mecbur olmadığını merak etmeyin

Evet işte, 13 yaşında bir çocuktan, sizin gibi davranmasını istediğinizi belirtmişsiniz, sorunda burda zaten. 13 yaşında ki çocuk, kızınıza özenli davranacak, kırıldığı noktaları bilecek, eeee ödev de talep ediliyormuş. Dede-babaanne ağızlarından çıkan her söze pür dikkat kesilecek. Birde annesinden o çocuğun şikayetlerini dinleyin, eminim ki vardır.

Ben 12 yaşındaki çocuğuma, ödevleri, sorumlulukları hakkında bile ters düşüyorum kimi zaman. Çünkü benim gibi muhakeme yeteneği yok, sebep/sonuç ilişkisini kestiremiyor. Olmamalı da zaten, öğrenmeli, deneyimlemeli ki hatasını görsün. İnanın 13 yaşındaki çocuk sizin kızınız olsa ve eltiniz böyle bir tepkiyle gelse yine kızınızı savunurdunuz. Belki mızmızlanan kardeşini oyalamak için öylesine söyledi, kızınızın alınacağını düşünemedi, öncesini sonrasını kestiremedi. Belki öncelik isteyen kızınıza bu şekilde tepki verdi. "X gidince oynarız" demek, bir şiddet değil ama siz inatla öyle görüyorsunuz. Hiç sorgulamadığınıza göre kendi çocuğunuzu kusursuz. mükemmel görüyorsunuz.

Siz de sıkıntı var diyorsunuz yani
Peki o çocuğu bu söylenmezse yaptığının yanlış olduğunu çocuk nasıl öğrenicek, sadece bu olayda değil diğer olaylarda da sürekli diğer torunlarını savunan dedeye ne demeli
Kızınız yüzünden eşimin kardeşiyle de küsme durumuna geldik, ben onların çocuklarına çok sinir olsam bile sesimi çıkarmıyorsam onlar da benim çocuğumu tersleyemez
Hadi dünkü olayda çocuk yaptığının yanlış olduğunu fark etmedi okey ama ya benim yanımda kızımı terslemesi, kusura bakmayında kimseye kızımı tersletemem
Kızım ordan geliyor dedem bana yalancı diyor diye anlatıyor ki daha önce de iki torununun arasında kızıma yalan söyleme dedi ama kızım yalan söylemiyordu biliyordum ben ispatladım
Sıkıldım ben de sürekli bu durumlardan
Sanırım en iyisi kızımı oraya göndermemek olucak
E bu kadar sorun varsa sırf dedeyle neneyle kaynaşsın diye gönderiyor olamazsınız. Hem bu kadar çocuk konusunda hassas olup hem de ısrarla çocuğunuzu oraya göndermeniz büyük tezat. Yıllardır onların çocuğuna baktılar biraz da benimkine baksınlar hesabı peşinde gibi duruyorsunuz. Gerek yok, kimseye zorla çocuk baktırılmaz.

yok bence konu sahibesi itici değil ama kusuruma bakmazsa az nazlı

hani burada diyoruz ya premses sendromu diye küçük kızımız buna aday

ben de tek çocuğum oğlum da tek çocuk

evet evde özellikle anne ile her anımız birlikte geçtiği için başka insanlara tahammül gücümüz düşük olabilir

yani konu sahibi arkadaşım sen hayatını kızına endeksleyip onunla ilgilenip onunla oynayıp oyunu onun istediği gibi değiştirebilirsin ya da yukarıdaki yorumlarımda yazdığım gibi sana bu ne, o ne dediğinde ya da okulda olanı anlattığında dinleyebilirsin ama kuzen istemiyor

bunu söylemesi, senin anlatımınla terslemesi onu hatalı, kötü çocuk yapmaz

evde iki tane cimcime kız gerçekten bir ergen ve bir de dede için gürültücü olabilir

örneğin oğlum küçükken oyuna kural koyar sonra baktı o kuralla başarılı olamıyor kuralı değiştirirdi

ben bunu kabul etmezdim, madem kural bu önce bu kuralla bir sefer oynayacağız istersen sonra yeni bir oyun yeni kurallar olabilir derdim

eşim de çocuğun yaratıcılığını engelliyorsun derdi

amacım yaratıcılığı engellemek değil, zorluktan kaçmasın ya da oyunda canı istediğinde oyunbozanlık yapmasın şeklinde idi

ya da bir olay anlatayım daha önce de yazdım bir konuda

oğlumun halası oğlumun bir oyuncağını ödünç istedi haftaya ben diğer halana gelirim sana da bunu getiririm dedi

oğlum o bir iki hafta diğer halasına sordu X halam geldi mi diye

birinde geldiğinde neden getirmedi vs dedi

sonra halası geldi

neden getirmedin dedi unuttum dedi geçti

oğlum bir süre daha sordu oyuncağı

sonra ben aldım karşıma anlattım

böyle insanların olduğunu, yapacağım dediklerini yapmayanların olabildiğini, bir şeyini verirken kim olursa olsun değerlendirme yapmasını, geri getirmezse çok üzülüp üzülmeyeceğini ölçmesini, gerekirse vermemesini vs konuştuk 4 yaşında idi

aradan 5 yıl geçti

o oyuncak gelmedi ama söz konusu hala oğlumdan notunu aldı

bırakın çocuk değerlendirsin hayatı

kuzeninden uzak durmayı, onun alanına girmemeyi böylelikle onunla muhatap olmayıp terslenmemeyi öğrensin

yani babaanne git abini çağır dediğinde o bana kızıyor ya da ben çağırınca gelmez sen çağır diyebilmeli

siz de yukarıda sormuşsunuz ayakları üzerinde duran birisi olması için ne yapmalıyım diye

acımazsız olun yani aslında acımasız olmayın tabii de siz öyle hissedeceksiniz

eve gelip ağlayan benim çocuğum olsaydı

burada yazdığım gibi "ne var bu cümlede, abin X ağlamasın diye öyle demiş sen de biliyorsun mızmızlanıyor seni de sevdiği için sen eve gelince ağlıyor onun için öyle demiştir" deyip konu kapatılabilirdi

ama dede aranmış, bir şey demedi vs diye konuşulmuş ve çocuk beyninde evet istenmiyorsun biz de uğraştık ama değişen bir şey olmadı kodlanmış

bir süre anneanneye gidip sonra küçük kuzen X seni özlemiş deyip tekrar babaannede zaman geçirilebilir
Zaten anneme gitmesini düşünüyoruz, bu şekilde çok zor oluyor
Sürekli ağlıyor ben babaannemde kalmak istemiyorum diye, artık başa çıkamıyoruz, bir de böyle durumlar yaşanınca çok üzülüyorum
Tabi ki herşeyle başa çıkmasını isterim ama elimde değil kızım böyle üzülünce çok kızıyorum, belki de büyüdükçe değişir
Yazdıklarınızda haklısınız ama bulunulan ortam sadece anlattığım kadarıyla değil
Diğer torunları varken dedenin hareketlerini gözlemliyorum çok bariz anlaşılıyor, eşimde fark ediyor ama aslında şunu kafama koymam lazım, kızımın kimsenin sevgisine ihtiyacı yok önemli olan eşimin ve benim ona olan sevgimiz

Anlamak istemiyor musunuz, hangi yazımda kızımı pışpışlasın, oynasın dedim
Uydurmaya devam
E oynamak istemeyince kızınız ağlamış siz de buna bozulmuşsunuz? Niye öyle konuşuyor diyorsunuz. Karşınızdaki de çocuk bu arada sanki 30 yaşında insan varmış gibi beklentiye girmişsiniz. Çoçuğunuzun niye ödevini yapsın, niye sorumluluk alsın? Biri kardeş diğeri kuzen. Aynı şey mi? Kaldı ki sevmeye de bilir. Ben de her kuzenimi aynı derecede sevmiyorum neticede. Birçok kişi de öyledir. Benim çocuğum bana benzer şikayetle gelse herkesin seçim hakkı olduğunu söylerim ve eltim benim çocuğuma kendi çocuğu ile oynamadığı için laf söylese cevabını alır. Net.

Oynasın demiyorum zaten, anlamadınız sanırım
Kızımın yanında kardeşine kızımdan için gidince oynarız demesine kızdım, kimse kızımla oynamak zorunda değil tabi ki.
Ama en azında kızımın yanında konuşmalarına dikkat etmesini istiyorum
Daha neler 13 yasinda cocuk 8 uasinda cocuk.kirilir diye mi dusunur?yapma dedikce daha cok yapar fazla hassassiniz

Kuzenlerimle hep atışırdık, biraz fazla duygusaş ve alıngan bir çocuktum; azıcık da beceriksiz. Onlar ağaca tırmanır ben beceremez küser gelirdim. Anneme ağlar niye onlara kızılmıyor diye dırdırlanırdım. Annem olur öyle dedikçe de delirirdim. Zaman geçti ben becerilerim ve beceriksizliklerimle barıştım, hepimiz olgunlaştık ve sıkı arkadaş olduk kuzen olmanın yanı sıra.
Biraz zamana bırakın.
Zorla oyun arkadaşı olunmaz; söylenerek kibarlık( ki konuda kaba bir davranış görmedim öyle, klasik ergen-çocuk lafları) asla olmaz.
Onlarla çok irtibat yok diye buluttan nem kapıyor pozisyonuna düşersiniz.
Zorluğu göre göre güçlenir kızınız.
Dünya böyle.

Kaldı ki sizin kızınız değil miydi okulda arkadaşlarının resmini beğenmeyip beğenmedim diyip arkadaşlarını kıran? Belki de genetiktir?
Konu sahibinin o konudaki kişi olduğunu bilmiyordum.Kendi kızının sınıf arkadaşlarına söyledikleri için "açık sözlü ve kıpır kıpır" tabirlerini kullanmış:) Demekki kuzen de epey açık sözlü ve kıpır kıpır.

Konu sahibinin o konudaki kişi olduğunu bilmiyordum.Kendi kızının sınıf arkadaşlarına söyledikleri için "açık sözlü ve kıpır kıpır" tabirlerini kullanmış:) Demekki kuzen de epey açık sözlü ve kıpır kıpır.
Ben de sonradan farkettim. Konularına falan bakmadım ama üye adına dikkat edince şimşekler çaktı bir anda.

Ben de sonradan farkettim. Konularına falan bakmadım ama üye adına dikkat edince şimşekler çaktı bir anda.
" yanındaki arkadaşına seni sevmedim demiş ve öğretmen bunu bile bize şikayet etti. Yahu çocuk bu, bugün sevmedim der yarın sever oynar, ben özellikle öğretmenin davranışlarından şikayetçiyim, en ufak şeyi şikayet etmesinden sıkıldım "

Aynen böyle yorumlar yapmış diğer konusunda.İnsanların nevrotik tavırlarına ve bu kadar göze parmak çifte standartı bile fark etmeyip hala savunu içinde olmalarına hayret ediyorum doğrusu.Herkesin çocuğu da kendine kıymetli, konu sahibi kendi çocuğu olunca çok sinirlenmiş olanlara ama diğer çocuk "bedel ödemeli" filan gibi laflar ediyor. Konu sahibi cidden çok merak ettim.Neden çocuğunuzun dünyadaki tüm çocuklardan daha ayrıcalıklı olması gerektiğini düşünüyorsunuz? Gördüğüm kadarıyla da çocuğunuzla ilgili sürekli sorun yaşıyorsunuz, hayata ve insanlara karşı olan nevrotik hak taleplerinizi bir kenara bırakmadığınız sürece çocuğunuza kötülük yapan siz olacaksınız.

yanındaki arkadaşına seni sevmedim demiş ve öğretmen bunu bile bize şikayet etti. Yahu çocuk bu, bugün sevmedim der yarın sever oynar, ben özellikle öğretmenin davranışlarından şikayetçiyim, en ufak şeyi şikayet etmesinden sıkıldım

Şoktayım cidden konuyu okuyayım, bu cümleler konu sahibine mi ait?
Sanki 13 yaşındaki biri çocuk değil, sanki bugün sevdiğini yarın sevemez.
Offf böyle yetiştirilen çocuklarla bizim çocuklarımız aynı okullarda okuyacak, aynı işlerde çalışacak, evlenecekler belki.
İçim sıkıldı vallahi. Konudaki ufak kıza da üzülüyorum çünkü gerçek hayatı görünce sudan çıkmış balığa dönecek.

Merhaba, 8 yaşında kızım var. Ben çalıştığım için kızım okuldan çıktıktan sonra babaannesinde duruyor. Orada iki kardeş olan diğer kuzeni de var 13 yaşında oda okuldan çıkar çıkmaz oraya gidiyor. Kızım aslında onu çok seviyor ama o kızımı çok tersliyor ve ben oraya gittiğim zaman bana kızımı şikayet ediyor ki kendi kardeşi de 6 yaşlarında oda sürekli herşeye ağlayan saatlerce uzatan bir çocuk.
Neyse, dün kızımı eşim oraya almaya gittiğinde anlatmışlar, bahçede dururken kuzeni kendi kardeşine xxxx(benim kızım) gidince bahçede oynarız demiş kızım da bunu duymuş başlamış ağlamaya abim beni istemiyor diye ki çocuk bu başka bir çocukta olsa aynı şeyi düşünür, eşimin babası da diğer torununu savunmuş vs
Akşam eve gelince yemekte kızım ben oraya gitmicem anneanneme gidicem sevmiyorum orayı diye ağlamaya başladı, yıllarca kendi annem baktığı için bir de eşimin ailesiyle çok kopuktuk kaynaşsınlar diye oraya gönderiyoruz ama olmuyor
Eşim akşam babasına telefon etti, zor ikna ediyoruz lütfen söyle birdaha kızımın yanında konuştuklarına dikkat etsin dedi, babası nevar bunda napalım şimdi diye hala savunuyormuş
Ya ben torun sahibi olsam diğer torunum bu şekilde üzülse tamam söylerim üzülmesin dikkat eder derim yani diğer torunumun üzülmesini asla istemem
Sürekli diğer torunlarını savunuyorlar, biz tekken iyiyiz kızıma da çok ilgi gösteriyorlar ama diğer torunları olunca iş değişiyor net bir şekilde anlaşılıyor
Kimse kızımla oynamak zorunda değil ama en azından kızımın yanında bu şekilde konuşmasın, emin olun o an hangi çocuk olsa üzülürdüm konu çocuk olunca dayanamıyorum, belki de kendi çocuğum olduğu için bu kadar duygusalım bilemiyorum
Sizden de yorum istiyorum sadece, düşüncen de haklısın yada haksızsın gibi

Bu ilk savunmalari degil sanirim illaki oncesi de vardir. Maalesef evlat ayiran torun ayiran çok 🙄

Şoktayım cidden konuyu okuyayım, bu cümleler konu sahibine mi ait?
Sanki 13 yaşındaki biri çocuk değil, sanki bugün sevdiğini yarın sevemez.
Offf böyle yetiştirilen çocuklarla bizim çocuklarımız aynı okullarda okuyacak, aynı işlerde çalışacak, evlenecekler belki.
İçim sıkıldı vallahi. Konudaki ufak kıza da üzülüyorum çünkü gerçek hayatı görünce sudan çıkmış balığa dönecek.
Okuyun bencede :) ben okudukça sinir oldum açıkçası, biraz strese ihtiyacınız varsa iyi gelir :) Çocuğunun onu bunu eleştirip kırmasını aynen böyle "açık sözlü olmak" olarak değerlendirmiş.ama kuzene gelince bedel ödesin.çocuk bir şeyde dememiş üstelik.Seni sevmedim falan dememiş, doğrudan çocuğu hedef almamış ama buna rağmen bedel ödeyecek.Ödevlere yardım beklemesine de hayret ettim, 13 yaşında çocuk neden ödeve yardım etmek zorunda olsun, konu sahibide kızı da bu beklentinin içinde.Üstelik ben şunu yaptım, yok oçocuğu kimse dinlemiyor ben dinledim deyip o yaşta çocuktan beklenti içinde olmakta ayrı bir acayip.

Kaldı ki sizin kızınız değil miydi okulda arkadaşlarının resmini beğenmeyip beğenmedim diyip arkadaşlarını kıran? Belki de genetiktir?
Aaa o kız bu kız mi?? Kendi kızı yapınca kıpır kıpır neşeli içimde tutamayan çocuk oluyor, başkasının çocuğu yapınca tukaka, dusuncesiz, saygısız olur.ne güzel kafalar var. Sorun burada çocuklarda değil, kesinlikle konu sahibinde. Bir uzmandan yardım alın, belki faydası olur.

Back