kızım olmadan...ASLA..!

Anneye bagli olan cocukta özgüven eksikligi oldugunu hangi psikolog söylemis merak ettim. Benmi yanlis okudum arastirdim acaba? Benim bildigim cocuk önce güven duygusunu anneden ögrenir, agladiginda aciktiginda altini islattiginda annesinin bunlara hemen müdahale edip bebegi uzun süre aglatmadan halletmesi o cocuga güven duygusunu verir. Anneye güveni olan cocuk diger insanlarla akli erdiginde daha kolay iletisim saglar. Özgüvenide ozaman gelismeye baslar, 10 aylik bir bebegin özgüvene ihtiyaci yok simdilik yaninda olan bir anneye ihtiyaci var sadece. O cocugun görüntülü konusmada annesini görüp aglamasi, kalkip yanina gelcegini beklemesinden, anne gelmeyince cocuktaki güven duygusu ne olucak peki? Bir anne cocuguna anneanne babaanne sevgisini onlarin yaninda yatili birakmadanda ögretebilir.
Biz 3 kardesiz ve kücük yasta annemizden hic ayri kalmadik, hicbirimizde de ne özgüven eksikligi nede insanlarla kaynasamama gibi bi sorun oldu.

Küçükken annemde babaneme gönderirdi bizi köy olduğu için çok mutlu olurduk. Onlar bir hafta sonra gelirdi. Gorunce sesini duyunca uzulurduk. Onun disinda mutlu mesut olurduk. Ki köy yeri çok farklı zorlukları olurdu. Çok da aramazdik. Sonucta her şeye rağmen annem yokken de el ustunde tutulurduk :) şimdi annemden çok uzaktayim. Yine özlüyorum ama biliyorum ki uzakta olsak da birlikteyiz :) çok uzmeyin kendinizi. Gidip bugün alacakmissiniz zaten.

Prof. Dr. Kültegin Ögel

Hem duygularinizi paylasiyorsunuz,hem de baskalarinin suygu ve dusuncelerini "sen anne misin" diye yadirgayip yargiliyorsunuz... Herkes sizin gibi dusunmek ve cocugunu sizin gibi buyutmek zorunda degil. Baskalarinin fikirlerine de saygi gostermek zorundasiniz. Sizin gibi dusunmeyeler anne olamaz gibi bir dusunce cok sacma.

Enteresan tepkileriniz var.

3 yaşına gelsin bende kreşe vereceğim.
Çok küçük henüz kıyamıyorum

Kreşi kendi eğitimleri içinde çok yararlı buluyorum. Değişik oyun alanları, farklı aktiviteleri oluyor ama annelerin yanında kadınlar günü, eve kapanmalar veya kısa park gezintileri...sürekli açık olan tv. Bunları çocuk gelişiminde pek yararlı bulmuyorum. Allah bütün evlatları anne babasına bağışlasın iyi günleriniz olsun

bu yazıda yas grubu yok dolayısıyla dıkkate alınamaz
ote yandan merak ettım naptın sen cocuklarını bırakıp baska bır yerdemı yasıyorsun
hıı bıraktım
bunu sorabilirsin küçüklükten 5-6 aylık böyle başlar neden çocuklara güvenli bağlanma anlatılıyor kitaplarda neden tek başına yatırılması gerektiğini söylüyorlar yabancı bir annenin bir gününü izlemiştim bana çok hoş geldi çocuk 1 yaşında ve kendi yemeğini yiyor ağlıyor annesi müzik açıyor çok mutluydu her ikisi

Bence çok doğru yapıyorsun, bizde her sene eşim ile başbaşa tatil yaptığımızda oğullarımın biri anneanneye birde babaanneye misafir oluyor (4,ve 6) yaş. Tabiki beraberde tatil yapıyoruz.

daha sonra cocuk ılgısızlıkten bılmem ne
neyse bılgın olsun bende yabancıyım
operım gozlerınden

daha sonra cocuk ılgısızlıkten bılmem ne
neyse bılgın olsun bende yabancıyım
operım gozlerınden
hayır en başarılılar avrupalılar en mutlular onlar...hiçbirşey olmuyor çok yabancı arkadaşım var sen göçmen gibisin bulgar sanırım..benim bahsettiğim amerikalılar almanlar avustralyalı hollandalı belçikalılar...

bende başlığı okuyunca elinizden zorla alıyorlar sandım çocuğunuzu.rabbim ayırmasın fazla abartmışsınız sanki duygularınızı.

bulgar degılım ben
neyse 10 aylık bebegı bırakıp bır yere gıtme bence ılerıde yaslanınca vıcdan azabı cekersın benden sana bır abla veya kardes tavsıyeyı olsun
dunyada cocugundan baska kıymetlı hıcbırsey olamaz
onun sorumlulugu babannelerde ananelerde degıl .

Bende anne olmadan önce anne olduktan sonra diye 2 ayrı hayat oldu..Doğum yapan kadınlarda bunu yaşamıştır eminim.
O yüzden soruyorum siz anne misiniz diye.Evlat sahibi olan insanlar anlar beni ancak çünkü.Yanlış anlamayın lütfen.
Tepkilerim de eleştiri boyutuna göre değişiyor.Belki o sebeple size enteresan gelmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…