- 10 Eylül 2014
- 406
- 286
- 34
-
- Konu Sahibi CANIMKIZIM
linki akadaş istemiş canım kızım
Merhaba Arkadaşlar,
Canım o kadar sıkkın,moralim o kadar bozuk ki!! Biraz size anlatıp rahatlatmak istiyorum kendimi.
Kayınvalidemin yazlığı var. Annemleri misafir etmek istedi.Ben çalışıyorum kızım 10 aylık.Kızıma ya babannesi ya ananesi bakıyor.Fakat ikisi de aynı yerde tatilde oldukları için bu hafta bize bırak cuma akşamından tekrar gelirsiniz dediler.
Pazar akşamı boğazımda kocaman bir yumruyla ayrıldım kızımdan..Biliyorum çok iyi bakılacak ama 5 gün uzak kalacak olmak o an çok acı verdi bana..
Ve dün akşam..Görüntülü konuşma yaparken kızım bir an beni gördü dudağını büktü ve ağlamaya başladı.Benim içim paramparça oldu tabi ve o dakikadan itibaren aklım onda kaldı.Ev onsuz bomboşAğlayarak uyudum dün gece.Bugün kızımı almaya gideceğiz.Onların da tatili yarım kalacak ama yok imkanı yok cumaya kadar dayanamıycam
Şu an acayip bir vicdan azabı yaşıyorum.Keşke hiç bırakmasaydımm,oda beni özledi diye
Bugün nasıl akşam olacak bilmiyorum.Koşa koşa kızıma kavuşmak istiyorum şuan
Uzun ayrılıklar hiç bana göre değilmiş..Evlat herşeymişş...
canım kızım özelden yazmamış burdan yazmışözelden gönderseydin o zaman arkadaşına drnnn bilmem ne...
Ay ben de bisey oldu sandim :) kizini senden kopariyorlar falan sandim. Neyse ki oyle bir sey yokmua
bu yazıda yas grubu yok dolayısıyla dıkkate alınamaz
Prof. Dr. Kültegin ÖgelAnneye bagli olan cocukta özgüven eksikligi oldugunu hangi psikolog söylemis merak ettim. Benmi yanlis okudum arastirdim acaba? Benim bildigim cocuk önce güven duygusunu anneden ögrenir, agladiginda aciktiginda altini islattiginda annesinin bunlara hemen müdahale edip bebegi uzun süre aglatmadan halletmesi o cocuga güven duygusunu verir. Anneye güveni olan cocuk diger insanlarla akli erdiginde daha kolay iletisim saglar. Özgüvenide ozaman gelismeye baslar, 10 aylik bir bebegin özgüvene ihtiyaci yok simdilik yaninda olan bir anneye ihtiyaci var sadece. O cocugun görüntülü konusmada annesini görüp aglamasi, kalkip yanina gelcegini beklemesinden, anne gelmeyince cocuktaki güven duygusu ne olucak peki? Bir anne cocuguna anneanne babaanne sevgisini onlarin yaninda yatili birakmadanda ögretebilir.
Biz 3 kardesiz ve kücük yasta annemizden hic ayri kalmadik, hicbirimizde de ne özgüven eksikligi nede insanlarla kaynasamama gibi bi sorun oldu.
3 yaşına gelsin bende kreşe vereceğim.
Çok küçük henüz kıyamıyorum
bu yazıda yas grubu yok dolayısıyla dıkkate alınamaz
ote yandan merak ettım naptın sen cocuklarını bırakıp baska bır yerdemı yasıyorsun
Bence çok doğru yapıyorsun, bizde her sene eşim ile başbaşa tatil yaptığımızda oğullarımın biri anneanneye birde babaanneye misafir oluyor (4,ve 6) yaş. Tabiki beraberde tatil yapıyoruz.Kızım 8 yaşında bu yaşına kadar babannesi büyüttü ve yazları ortalama 2-3 ay yazlıkta kalır. ara ara gider gelirim. izinlerimi orda geçiririm.
duygularınıza gem vurun abartmayın. en kotu ayrılıgınız bu olsun.
bu demek olmuyorkı sız cok ıyı ben cok kotu anneyım. şartlar bu. kızımı ozluyorum dıye kv tatılını bozamam. sızde annenızınkını bozmamalısınız..
daha sonra cocuk ılgısızlıkten bılmem nehıı bıraktım
bunu sorabilirsin küçüklükten 5-6 aylık böyle başlar neden çocuklara güvenli bağlanma anlatılıyor kitaplarda neden tek başına yatırılması gerektiğini söylüyorlar yabancı bir annenin bir gününü izlemiştim bana çok hoş geldi çocuk 1 yaşında ve kendi yemeğini yiyor ağlıyor annesi müzik açıyor çok mutluydu her ikisi
hayır en başarılılar avrupalılar en mutlular onlar...hiçbirşey olmuyor çok yabancı arkadaşım var sen göçmen gibisin bulgar sanırım..benim bahsettiğim amerikalılar almanlar avustralyalı hollandalı belçikalılar...daha sonra cocuk ılgısızlıkten bılmem ne
neyse bılgın olsun bende yabancıyım
operım gozlerınden
Bagliliktan degil bagimliliktan bahsediyor o.Prof. Dr. Kültegin Ögel
bağımlı işte şekil aBagliliktan degil bagimliliktan bahsediyor o.
bulgar degılım benhayır en başarılılar avrupalılar en mutlular onlar...hiçbirşey olmuyor çok yabancı arkadaşım var sen göçmen gibisin bulgar sanırım..benim bahsettiğim amerikalılar almanlar avustralyalı hollandalı belçikalılar...
Hem duygularinizi paylasiyorsunuz,hem de baskalarinin suygu ve dusuncelerini "sen anne misin" diye yadirgayip yargiliyorsunuz... Herkes sizin gibi dusunmek ve cocugunu sizin gibi buyutmek zorunda degil. Baskalarinin fikirlerine de saygi gostermek zorundasiniz. Sizin gibi dusunmeyeler anne olamaz gibi bir dusunce cok sacma.
Enteresan tepkileriniz var.