- 8 Temmuz 2011
- 33.185
- 39.295
-
- Konu Sahibi CANIMKIZIM
az yavaşşşşimdi demek istediğimi tam anlamamışsın bu bir evet türkler birçok konuda maalesef çok geri...
Halinden memnun olman bunun dogal oldugunu gostermiyor ki. Kedi kopek dahi sahibi birine birakip tatile gidince depresyona giriyor. Sana belli bir kisi bakmadigi icin sanirim baglilik duygusu asilanmamis. Tabii ben psikolog sosyolog falan degilim, kimsenin yasayisini inanisini da yargilamak istemem, ama dunyada tek kalsa dertlenmeyecek bir insan olmak ya da bir cocuk yetistirmek istemezdim. Dertlensin ama sonra ayaga kalkmayi da bilsin.Ben çok memnunum halimden, dünyada tek kalsam oturup neden tek kaldım diye dertlenemeyecek kadar yetiyorum kendime
Psikoloğa da gittim her şeyin normal olduğunu söylemişti. Sorun yok yani, bahsedilen şekilde bağımlı olmayan çocuklar sorunlu olmuyor ya da anneanneyi anne gibi görmeyebiliyorlar. Siz bu şekilde bir çocuk yetiştirmek istemiyorsunuz diye de durum anormal olmuyor. Eminim ki nişan attı, sevgilisi terk etti, kocası aldattı diye hayatını bitmiş gören insanlardan milyon kat normalimdir. Bahsettiğim amaan dünya yansın umurumda değil modundan ziyade kendi kendime yetmeyi biliyorum ve olaylara aşırı tepkiler vermiyor, uykularımı kaçırmıyorum. Belki de dediğiniz gibi farklı insanlar baktığı için böyleyim ama neticede sorunlu bir insan değilim.Halinden memnun olman bunun dogal oldugunu gostermiyor ki. Kedi kopek dahi sahibi birine birakip tatile gidince depresyona giriyor. Sana belli bir kisi bakmadigi icin sanirim baglilik duygusu asilanmamis. Tabii ben psikolog sosyolog falan degilim, kimsenin yasayisini inanisini da yargilamak istemem, ama dunyada tek kalsa dertlenmeyecek bir insan olmak ya da bir cocuk yetistirmek istemezdim. Dertlensin ama sonra ayaga kalkmayi da bilsin.
Zaten heryer de ayrı kafadan sesler çıkıyor. Oğlum doğdu yürüyene kadar hep kucak istedi kucağa alışır dediler. Yürümeye bit başladı dahada kucak falan istemedi. 2 yaşına kadar emzirdim hatta onunla uyudum vay efendim çocuk alışır mış. Annecim artık kendin uyuyacaksın burası senin odan ben hemen yan odadayımAnneye bagli olan cocukta özgüven eksikligi oldugunu hangi psikolog söylemis merak ettim. Benmi yanlis okudum arastirdim acaba? Benim bildigim cocuk önce güven duygusunu anneden ögrenir, agladiginda aciktiginda altini islattiginda annesinin bunlara hemen müdahale edip bebegi uzun süre aglatmadan halletmesi o cocuga güven duygusunu verir. Anneye güveni olan cocuk diger insanlarla akli erdiginde daha kolay iletisim saglar. Özgüvenide ozaman gelismeye baslar, 10 aylik bir bebegin özgüvene ihtiyaci yok simdilik yaninda olan bir anneye ihtiyaci var sadece. O cocugun görüntülü konusmada annesini görüp aglamasi, kalkip yanina gelcegini beklemesinden, anne gelmeyince cocuktaki güven duygusu ne olucak peki? Bir anne cocuguna anneanne babaanne sevgisini onlarin yaninda yatili birakmadanda ögretebilir.
Biz 3 kardesiz ve kücük yasta annemizden hic ayri kalmadik, hicbirimizde de ne özgüven eksikligi nede insanlarla kaynasamama gibi bi sorun oldu.
Sizin kızınız 8 yaşında.Benimki daha 10 aylık..
Çalıştığım için gün içinde göremiyorum zaten,akşam da görememeye dayanamadım.
Her insan duygularını aynı yaşamaz.Ben daha yoğun hissediyorum sanırım özlemi..
Tabii ki o kadar bagimli olmak da sorun.Psikoloğa da gittim her şeyin normal olduğunu söylemişti. Sorun yok yani, bahsedilen şekilde bağımlı olmayan çocuklar sorunlu olmuyor ya da anneanneyi anne gibi görmeyebiliyorlar. Siz bu şekilde bir çocuk yetiştirmek istemiyorsunuz diye de durum anormal olmuyor. Eminim ki nişan attı, sevgilisi terk etti, kocası aldattı diye hayatını bitmiş gören insanlardan milyon kat normalimdir. Bahsettiğim amaan dünya yansın umurumda değil modundan ziyade kendi kendime yetmeyi biliyorum ve olaylara aşırı tepkiler vermiyor, uykularımı kaçırmıyorum. Belki de dediğiniz gibi farklı insanlar baktığı için böyleyim ama neticede sorunlu bir insan değilim.
abuk subuk konuşuyorlar işteBir TÜRK olarak herşeyimden çok memnunum. Geride olurum, ilkelde. Canım ister yobaz olurum. Paşa gönlüm bilir. Beğenmeyen başka ülkenin vatandaşı olsun.
Biz memnunuz halimizden.
Kötü demedim ama bağlı olmayan insanlar da sorunlu olmuyor. Yani sorun içinde olduğumda annemi aramasam ne değişir? Annelerin gözünden sakınmasına gerek yok, şu an kilometrelerce ötede olmama rağmen anneme en ufak laf edenin canını yakabiliyorum ama dünya da annem ve benim etrafımda dönmüyor. Bir de bağ denince ben misal şu durumda anneme asla kıyamazdım. Ne demek çocuğumu özledim diye onu huzursuz edip tatilini böleyim, son demlerini çocuk bakmakla geçirteyim? İşte annesine bağlı olmayan birinin düşünceleri:)Tabii ki o kadar bagimli olmak da sorun.
Ama anneyle yakalanan o dunyada baska kimseyle yasanmayacak iliski turu inanin cok guzel.
Sanmayin ki anneme bagimliyim, senede 1 goruyorum, 5 gundur telefonda bile gorusmedik. Yani surekli mic mic durumlarimiz yok. Ama hala bir yerimi acitsam annemi ariyor gozlerim. Cunku biliyorum ki beni gonulden seven benden her durumda vazgecmeyecek tek kisi odur.
Annenizle yakalamadiginiz bagliligi umarim ileride evladinizla yakalarsiniz. Baglilik o kadar da kotu bir sey degil.
Dur ben bi annemi ariyim ya :)
ayy evler yakında olsa canımcım bir akşam babaannesinde kaldı benim kerata uyuyamadım o gece çok zor bırakılıyor canım yaa.. çünkü bırakıyorsun çalışıyorsun özlüyorsun zaten o kadar çok şeyini kaçırıyorki insan..Ben de birakamazdim heralde, ama diger arkadaslarin yazdiklarina da katiliyorum. Ozguven icin cocugun biraz rahat birakilmasi dogru da, bebek daha on aylik ki ben ozlerim
Iyi de bu sizin bencil olmadiginizi gosterir, degil tatili bolmek 10 aylik bebekle tatil mi olur?Kötü demedim ama bağlı olmayan insanlar da sorunlu olmuyor. Yani sorun içinde olduğumda annemi aramasam ne değişir? Annelerin gözünden sakınmasına gerek yok, şu an kilometrelerce ötede olmama rağmen anneme en ufak laf edenin canını yakabiliyorum ama dünya da annem ve benim etrafımda dönmüyor. Bir de bağ denince ben misal şu durumda anneme asla kıyamazdım. Ne demek çocuğumu özledim diye onu huzursuz edip tatilini böleyim, son demlerini çocuk bakmakla geçirteyim? İşte annesine bağlı olmayan birinin düşünceleri:)
Psikoloğa da gittim her şeyin normal olduğunu söylemişti. Sorun yok yani, bahsedilen şekilde bağımlı olmayan çocuklar sorunlu olmuyor ya da anneanneyi anne gibi görmeyebiliyorlar. Siz bu şekilde bir çocuk yetiştirmek istemiyorsunuz diye de durum anormal olmuyor. Eminim ki nişan attı, sevgilisi terk etti, kocası aldattı diye hayatını bitmiş gören insanlardan milyon kat normalimdir. Bahsettiğim amaan dünya yansın umurumda değil modundan ziyade kendi kendime yetmeyi biliyorum ve olaylara aşırı tepkiler vermiyor, uykularımı kaçırmıyorum. Belki de dediğiniz gibi farklı insanlar baktığı için böyleyim ama neticede sorunlu bir insan değilim.
haklısınızz.. bırakmamakta haklısınız bende bırakmıyorum Rabbim korusun tüm yavrucakları.. kimse ANNE gibi olamaz net..iki evladım var üçüncü yolda.. rabbim bir gün kötü günlerini göstermesin.. annem bakıyor ben devlet memuruyum.. annem değil beni aratmak benden belkide bin kat iyi bakıyor evlatlarıma..
ama ..
bir gece yatıya bile bırakmam.. çocuklarımı.. isteyen bağımlı isteyen takıntılı hatta psikolojisi bozuk diyebilir..
kızım 5,5 oğlum 1,5 yaşında.. öle kücükte değiller.. çocuklar için ilk üç yaş öz güveninin oluştuğu dönemdir ki özgüven anneden ayrı kalarak değil anne kokusuyla olur eğitim hayatım bana bunu öğretti.. yüreğimde.. bildiğim herşey yüreğimde hissettiğim şeyle bitiyor zaten.. diyorum ya takıntılı bağımlı hatta manyak olabilirim..
hepiniz anne açısından bakmışsınız.. içinizde kaçınızın annesi çalışıyordu söylermisiniz..
ben o özgüveni çok yerinde olması gereken çocuklardan biriyim.. iki aileninde ilk torunu gözbebeği..
anneannem teyzelerim dedem gözümün içine bakardı orda kalırdım.. bilirdim annemin içi acır ama mecburdu göndermeye.. 3-4 yaşlarımı hatırlarım garip gece kulak ağrım tutardı güya saatlerce ağlardım araba çağrılır ben anneme gönderilirdim ne hikmetse annemin kucağına gittiğimde her şey biterdi.. hala bazen içimde aynı korku aynı garip ağrı.. burnuma gelen anne kokusu.. oysa harika bir yerdeydim herkes nazımla oynardı.. ama anne yok anne gibi değil kimse..
annem bi düğün için adıyamana gitti babannem zaten bizimle yaşıyordu halalarım gelmişti babamda vardı.. ama bir gece kardeşimle sabaha kadar sarıldık uyuyamadık.. birimiz 5 birimiz 2 yaşındayız.. hatırlıyorum herşey çoook net ama sadece annemi özlediğim zamanlar.. yinede giderdim yazları anneanneme sonrasında bursadalardı.. birisi gözünü devirse içim sızlardı hani anne tokat atsın dövsün ama kimse gözünü devirmesin.. daha yazacak çoook şey var..
ama haklısınız bunların hepsi beni çoook özgüvenli yaptı.. tüküreyim o özgüvene..
kimse anne olamaz kimseye.. tabiki babanne anneanne çook sever ama yok öle bişey.. küçüğüde bir büyüğüde..
şimdi yazacağımı bırak yazmayı hatırlamak bile istemiyorum.. ama yazmalıyım... niye takıntılı belkide hasta ruhlu bir anne olduğum bilinmeli demi.. çok özgüvenli olmak va işin ucunda bırakılır çocuk nolacak..
8. sınıfa geçtiğim yazdı.. 12 yaşım bitmiş anne annemlerdeyim.. bi dayım var tüm sülale tapar ona namazında niyazında aklı başında hukukçu.. bana sarılmış uyuyoruz güya beni çok sever ellerinde büyüdüm.. sonra eli göğsümde arkamda garip bi sertlik.. dokunuyor bana anlıyorum anlamak istemiyorum kalkcam dedim bırakmadı.. bağıramıyorum.. elini aşağı doğru götürdü sonra boşaldı hayvan.. bırak dedim kaçtım.. dayım annemin kardeşi.. çcooook sevdiğimiz annemin beni gözü kapalı emanet edebileceği yegane insan.. bana hayatımın en büyük kötülüğünü yaptı.. taciz etti beni.. sadece bedenimimi ruhumu beynimi herşeyi.. bide göğüslerin çok güzel dedi hayvan.. ağlayamadım bile.. aradan nerdeyse 20 yıl geçti ölümlük sır içimde kimseye söylemedim inanırmıydı kimse.. pınar aylin çalıyor arkada arama arama klibi tvde sabah saati yanıma gelmiş çok seviyorya beni.. kimin aklına gelir..
şimdi ben çoook takıntılıyım değil üç beş gün bir gece bile bırakmam kimseye evlatlarımı.. kimsenin anneliğini sorgulamam haddim değil .. bunlar benim yaşadıklarım anne annede kalan bi evlat.. çooooooooook özgüvenliyim.. yüreğimde koca yaralar.. keşke keşke lanet olsun
sakın göndermee ağzının ortasına ortasına vurasım geldi....ne sopası hala mükemmel dayı.. hala sonsuz güven herkeste.. lanet olsun.. uzak dursun benden.. gecen annemi aramış zeynebi al bize gelin üç beş günlüğüne.. zeynep benim kızım olur.. katil olmak istedim o an..
Ben sizi çok iyi anliyorum. 3.5 yasinda bir kizim var ondan ayri sehirlerde 1 gece bile ayri kalamam. 3 hafta esim istanbuldayken biz annemlerin yazliginda kaldik, haftasonu geldigi halde kizim o 5 gunde nasil ozluyordu babasini, gunduz cok eglendigi icin mutluydu ama gece ic ceke ceke babam ne zaman gelecek hesaplari yapiyordu.
Onumuzdeki ay da zeytinli rock festivaline gidecegiz, annem ille bana birak butun gun denizde zaten aksam da uyuyor dedi ama 3 gunlugune de olsa birakamam dedim, ev tuttuk annemle teyzemi de goturuyoruz onlar ilgilenecek kizim ve kuzenimin kiziyla.
isteyen bagimlilik desin, isteyen anneligime dil uzatsin umrumda degil, onemli olan çocuğumuzun ve bizim mutlulugumuz huzurumuz. Ben cocugumdan uzakta mutlu olamayacaksam gecirdigim her saat onu ozlemekle merak etmekle gececekse ayri kalmanin ne geregi var?
haklısınızz.. bırakmamakta haklısınız bende bırakmıyorum Rabbim korusun tüm yavrucakları.. kimse ANNE gibi olamaz net..
DAHA anneme bile bırakmadım ben bırakırmıyım.. ahh insanın içinden neler geçiyor.. dış görünüşe aldanmak ne kolay.. inanmıyorum güvenmiyorum kimseye..sakın göndermee ağzının ortasına ortasına vurasım geldi....