kızım olmadan...ASLA..!

Altina imzami atarim...
Bu tarz zihniyetlerdeki hiç kimse özgür özgüvenli sağlam karakterli bir çocuk istemiyorki zaten.Onlar kendilerine bağımlı çocuklar yetiştiriyor bunu istiyor ve ne acıdır ki önemli bir yüzde bunu bilinçli yapıyor Ve anayım ben ana tribi kutsalım ben tribi dünya benle ve çocuğumla dönüyo tribi sen annemisin acaba tribi bi bizler gibi toplumlarda görülüyor Yazıktır kendi egolarınıza teslim etmeyin şu çocukları artık Böyle yapanların çoğuda eşinden çevreden takdir övülme bekler bide ne iyi anneyim ben dimi diye Evlat bir güç göstergesi değildir bak yapabiliyorum benim var oluyo hiç değildir Evlat keyiftir mutluluktur güzelliktir yaşama sevincidir belki ama eziyet değildir ve olmamalıdır.

Bu tarz zihniyetlerdeki hiç kimse özgür özgüvenli sağlam karakterli bir çocuk istemiyorki zaten.Onlar kendilerine bağımlı çocuklar yetiştiriyor bunu istiyor ve ne acıdır ki önemli bir yüzde bunu bilinçli yapıyor Ve anayım ben ana tribi kutsalım ben tribi dünya benle ve çocuğumla dönüyo tribi sen annemisin acaba tribi bi bizler gibi toplumlarda görülüyor Yazıktır kendi egolarınıza teslim etmeyin şu çocukları artık Böyle yapanların çoğuda eşinden çevreden takdir övülme bekler bide ne iyi anneyim ben dimi diye Evlat bir güç göstergesi değildir bak yapabiliyorum benim var oluyo hiç değildir Evlat keyiftir mutluluktur güzelliktir yaşama sevincidir belki ama eziyet değildir ve olmamalıdır.
resmen kv mi anlatmissiniz..
Bu sekilde yetistirdigi icin esimi ,benide himayesi altina almak istedi..bende aynen sizin gibi dusundugum icin hic bi emrivakisini kabul etmedim..O benim hayatimim her aninda her kararinda olmak istedi ben sokmadim..
Esim bi gun bana 'ben seninle tanistigimdan beri kendimin ozgur bi birey oldugunu fark ettim dedi(25 yasindaydi bunu dediginde)
Sonuc mu ?
Ben istenmeyen gelin
Esim ise yuvasini karisini tuttugu icin evlatliktan reddedilmis emdigi sutler haram edilmis biri suan..

Onu bunu bilmem ama yegenimi bicok psikolog götürdük hepsinin ortak söylediği çocuk evi disinda hiçbiryerde kalmiycak oldu gidin oturun ama aksam icin kesinlikle evine gelicek dediler ..bu bagimli cocuk yetistirmek icim degil uzmanların gorusu ve en sagliklisi zaten

10aylik bebek ve özgüven.????
Benimde 6aylik bi oglum var Allah yoklugunu göstermesin bazen kaynanam bize birak geceleri uyumuyorsun hic dedi hayir bana 2 saatlik uyku yeterli diyorum. Nasil birakirim bebegimi tam suan bana ihtiyaci varken. Seni cok iyi anliyorum banada oglum oyle baksaydi dayanamazdim.

Kolayına küçücük yavrularımı kimseye bırakmam. Minnacık süt bebelerini 24 saatten fazla anneden ayırmanın nesi özgüveni aşılar ki ?
Özgüven güven içinde büyüyen çocukta olur. Anneciğini özlemiş dudağını büzmüsş 10 aylık bebekte deyil.

Kendine Bağımlı evlatlar yetiştiren anneler dunyası :)

iyi cesaret etmişsin valla ben oğlumdan ilk olarak 4 yaşında iken ayrıldım oda bir gece ananesin de köyde kaldı sabaha kadar ağladım ama oğlum mutluydu orası ayrı, ev o kadar boş geldi ki ne yapacağımı bilemedim uyuyamadım bi eşyasını alıp ona sarılıp uyudum şuan hislerinizi o kadar iyi anlıyorum ki

Özlersiniz, karar değiştirirsiniz, gider ertesi gün alırsınız tamam da. Ne kadar dramatize etmişsiniz ya, ağlayarak uyumalar filan. Duyan da kaçırıldı sanır. Bu kadar arabesk nasıl yaşıyorsunuz anlamıyorum, akıllara zarar. Duyguları yaşamanın, verilen tepkilerin de sağlıklı bir dozu var. Bu kadar kontrolsuzlük iyi değil.
duygu yoğunluğu yaşamanın neresi kontrolsuzluk anlamadım bence siz duygusuzsunuz

duygu yoğunluğu yaşamanın neresi kontrolsuzluk anlamadım bence siz duygusuzsunuz
Kontrolsüzlük evet. Çocuğu zaten kendisine bakan kadının yanına tatil yerine gitti diye dünya yanmış gibi davranmak filan... Duygusuz değilim valla, ama duyguları da aşırı boyutlarda yaşamaktan kaçınırım. Size de tavsiye ederim. Yoksa akıl sağlığınız uzun ömürlü olmaz.
Ekleme: Şimdi yukarıda sizin örneği okudum . Sizin haliniz daha vahimmiş kusura bakmayın. Anlaşıldı şimdi tepkinin sebebi. Bağımlılık bu.

Allah mecbur etmesin ama çalışan anneler olarak hepimiz bi yerde fedakarlık yapmak zorundayız. Bana göre hemen hemen çalışan her anne çocuğunu bırakmıştır birilerine keşke imkan olsada bırakmasak. Sizin konunuzla alalakalıda benimde bi evladım var çok şükür bende bırakıcam yakında anneme ve kayınvalideme. Taşınma arefesindeyim il değiştiricem yeni yerde güvenebileceğim şu an için kimsem yok . Ama asla kayınvalidemle annemi peşime sürükleyemem dayatamam gelin kalmak zorundasınız diye. Sizi anlıyorum duygularınızı yoğun yaşıyorsunuz ama aynı işyerinde çalıştığım bi bayanı örnek vereyim. Benim kızım 22 aylık onun oğlu 23 aylık arlarındaki fark ise beraber bi yere gittiğimizde kızım bana yapışmıyo ama arkadaşımın çocuğu burnundan getiriyo çok aşırı bağımlı bi anne sırf onu görebilmek için yani kendisi için kreşe gidip çocuğun akşama kadar ağlamasına o kadar çok sebep olduki. Sizde duygularınızı biraz daha kontrol edin RAbbim çocuklarımızın eksikliğini göstermesin..

X