kızım olmadan...ASLA..!

iki evladım var üçüncü yolda.. rabbim bir gün kötü günlerini göstermesin.. annem bakıyor ben devlet memuruyum.. annem değil beni aratmak benden belkide bin kat iyi bakıyor evlatlarıma..
ama ..
bir gece yatıya bile bırakmam.. çocuklarımı.. isteyen bağımlı isteyen takıntılı hatta psikolojisi bozuk diyebilir..
kızım 5,5 oğlum 1,5 yaşında.. öle kücükte değiller.. çocuklar için ilk üç yaş öz güveninin oluştuğu dönemdir ki özgüven anneden ayrı kalarak değil anne kokusuyla olur eğitim hayatım bana bunu öğretti.. yüreğimde.. bildiğim herşey yüreğimde hissettiğim şeyle bitiyor zaten.. diyorum ya takıntılı bağımlı hatta manyak olabilirim..
hepiniz anne açısından bakmışsınız.. içinizde kaçınızın annesi çalışıyordu söylermisiniz..
ben o özgüveni çok yerinde olması gereken çocuklardan biriyim.. iki aileninde ilk torunu gözbebeği..
anneannem teyzelerim dedem gözümün içine bakardı orda kalırdım.. bilirdim annemin içi acır ama mecburdu göndermeye.. 3-4 yaşlarımı hatırlarım garip gece kulak ağrım tutardı güya saatlerce ağlardım araba çağrılır ben anneme gönderilirdim ne hikmetse annemin kucağına gittiğimde her şey biterdi.. hala bazen içimde aynı korku aynı garip ağrı.. burnuma gelen anne kokusu.. oysa harika bir yerdeydim herkes nazımla oynardı.. ama anne yok anne gibi değil kimse..
annem bi düğün için adıyamana gitti babannem zaten bizimle yaşıyordu halalarım gelmişti babamda vardı.. ama bir gece kardeşimle sabaha kadar sarıldık uyuyamadık.. birimiz 5 birimiz 2 yaşındayız.. hatırlıyorum herşey çoook net ama sadece annemi özlediğim zamanlar.. yinede giderdim yazları anneanneme sonrasında bursadalardı.. birisi gözünü devirse içim sızlardı hani anne tokat atsın dövsün ama kimse gözünü devirmesin.. daha yazacak çoook şey var..
ama haklısınız bunların hepsi beni çoook özgüvenli yaptı.. tüküreyim o özgüvene..
kimse anne olamaz kimseye.. tabiki babanne anneanne çook sever ama yok öle bişey.. küçüğüde bir büyüğüde..
şimdi yazacağımı bırak yazmayı hatırlamak bile istemiyorum.. ama yazmalıyım... niye takıntılı belkide hasta ruhlu bir anne olduğum bilinmeli demi.. çok özgüvenli olmak va işin ucunda bırakılır çocuk nolacak..
8. sınıfa geçtiğim yazdı.. 12 yaşım bitmiş anne annemlerdeyim.. bi dayım var tüm sülale tapar ona namazında niyazında aklı başında hukukçu.. bana sarılmış uyuyoruz güya beni çok sever ellerinde büyüdüm.. sonra eli göğsümde arkamda garip bi sertlik.. dokunuyor bana anlıyorum anlamak istemiyorum kalkcam dedim bırakmadı.. bağıramıyorum.. elini aşağı doğru götürdü sonra boşaldı hayvan.. bırak dedim kaçtım.. dayım annemin kardeşi.. çcooook sevdiğimiz annemin beni gözü kapalı emanet edebileceği yegane insan.. bana hayatımın en büyük kötülüğünü yaptı.. taciz etti beni.. sadece bedenimimi ruhumu beynimi herşeyi.. bide göğüslerin çok güzel dedi hayvan.. ağlayamadım bile.. aradan nerdeyse 20 yıl geçti ölümlük sır içimde kimseye söylemedim inanırmıydı kimse.. pınar aylin çalıyor arkada arama arama klibi tvde sabah saati yanıma gelmiş çok seviyorya beni.. kimin aklına gelir..
şimdi ben çoook takıntılıyım değil üç beş gün bir gece bile bırakmam kimseye evlatlarımı.. kimsenin anneliğini sorgulamam haddim değil .. bunlar benim yaşadıklarım anne annede kalan bi evlat.. çooooooooook özgüvenliyim.. yüreğimde koca yaralar.. keşke keşke lanet olsun

Kreşi kendi eğitimleri içinde çok yararlı buluyorum. Değişik oyun alanları, farklı aktiviteleri oluyor ama annelerin yanında kadınlar günü, eve kapanmalar veya kısa park gezintileri...sürekli açık olan tv. Bunları çocuk gelişiminde pek yararlı bulmuyorum. Allah bütün evlatları anne babasına bağışlasın:KK51: iyi günleriniz olsun:KK37:
kesinlikle çok haklısınız..

bulgar degılım ben
neyse 10 aylık bebegı bırakıp bır yere gıtme bence ılerıde yaslanınca vıcdan azabı cekersın benden sana bır abla veya kardes tavsıyeyı olsun
dunyada cocugundan baska kıymetlı hıcbırsey olamaz
onun sorumlulugu babannelerde ananelerde degıl .
annelere ozaman para versinler kimse çalışmasın bukadar basit macarmısın bulgarmısın öle birşeydin sen benim bahsettiğim o ülkeler diğer ülkelerin birşeyleri örnek alınmaz...

iki evladım var üçüncü yolda.. rabbim bir gün kötü günlerini göstermesin.. annem bakıyor ben devlet memuruyum.. annem değil beni aratmak benden belkide bin kat iyi bakıyor evlatlarıma..
ama ..
bir gece yatıya bile bırakmam.. çocuklarımı.. isteyen bağımlı isteyen takıntılı hatta psikolojisi bozuk diyebilir..
kızım 5,5 oğlum 1,5 yaşında.. öle kücükte değiller.. çocuklar için ilk üç yaş öz güveninin oluştuğu dönemdir ki özgüven anneden ayrı kalarak değil anne kokusuyla olur eğitim hayatım bana bunu öğretti.. yüreğimde.. bildiğim herşey yüreğimde hissettiğim şeyle bitiyor zaten.. diyorum ya takıntılı bağımlı hatta manyak olabilirim..
hepiniz anne açısından bakmışsınız.. içinizde kaçınızın annesi çalışıyordu söylermisiniz..
ben o özgüveni çok yerinde olması gereken çocuklardan biriyim.. iki aileninde ilk torunu gözbebeği..
anneannem teyzelerim dedem gözümün içine bakardı orda kalırdım.. bilirdim annemin içi acır ama mecburdu göndermeye.. 3-4 yaşlarımı hatırlarım garip gece kulak ağrım tutardı güya saatlerce ağlardım araba çağrılır ben anneme gönderilirdim ne hikmetse annemin kucağına gittiğimde her şey biterdi.. hala bazen içimde aynı korku aynı garip ağrı.. burnuma gelen anne kokusu.. oysa harika bir yerdeydim herkes nazımla oynardı.. ama anne yok anne gibi değil kimse..
annem bi düğün için adıyamana gitti babannem zaten bizimle yaşıyordu halalarım gelmişti babamda vardı.. ama bir gece kardeşimle sabaha kadar sarıldık uyuyamadık.. birimiz 5 birimiz 2 yaşındayız.. hatırlıyorum herşey çoook net ama sadece annemi özlediğim zamanlar.. yinede giderdim yazları anneanneme sonrasında bursadalardı.. birisi gözünü devirse içim sızlardı hani anne tokat atsın dövsün ama kimse gözünü devirmesin.. daha yazacak çoook şey var..
ama haklısınız bunların hepsi beni çoook özgüvenli yaptı.. tüküreyim o özgüvene..
kimse anne olamaz kimseye.. tabiki babanne anneanne çook sever ama yok öle bişey.. küçüğüde bir büyüğüde..
şimdi yazacağımı bırak yazmayı hatırlamak bile istemiyorum.. ama yazmalıyım... niye takıntılı belkide hasta ruhlu bir anne olduğum bilinmeli demi.. çok özgüvenli olmak va işin ucunda bırakılır çocuk nolacak..
8. sınıfa geçtiğim yazdı.. 12 yaşım bitmiş anne annemlerdeyim.. bi dayım var tüm sülale tapar ona namazında niyazında aklı başında hukukçu.. bana sarılmış uyuyoruz güya beni çok sever ellerinde büyüdüm.. sonra eli göğsümde arkamda garip bi sertlik.. dokunuyor bana anlıyorum anlamak istemiyorum kalkcam dedim bırakmadı.. bağıramıyorum.. elini aşağı doğru götürdü sonra boşaldı hayvan.. bırak dedim kaçtım.. dayım annemin kardeşi.. çcooook sevdiğimiz annemin beni gözü kapalı emanet edebileceği yegane insan.. bana hayatımın en büyük kötülüğünü yaptı.. taciz etti beni.. sadece bedenimimi ruhumu beynimi herşeyi.. bide göğüslerin çok güzel dedi hayvan.. ağlayamadım bile.. aradan nerdeyse 20 yıl geçti ölümlük sır içimde kimseye söylemedim inanırmıydı kimse.. pınar aylin çalıyor arkada arama arama klibi tvde sabah saati yanıma gelmiş çok seviyorya beni.. kimin aklına gelir..
şimdi ben çoook takıntılıyım değil üç beş gün bir gece bile bırakmam kimseye evlatlarımı.. kimsenin anneliğini sorgulamam haddim değil .. bunlar benim yaşadıklarım anne annede kalan bi evlat.. çooooooooook özgüvenliyim.. yüreğimde koca yaralar.. keşke keşke lanet olsun
arkadaşım geçmiş olsun tabi bu travmayla kimseye bırakmazsın haklısın şu dayına bir sopa çektirseydin ya...

annelere ozaman para versinler kimse çalışmasın bukadar basit macarmısın bulgarmısın öle birşeydin sen benim bahsettiğim o ülkeler diğer ülkelerin birşeyleri örnek alınmaz...
Allahh Allahhh ben amerikalıyım sen nerelisin ha
öte yandan sen türkiyeli olarak kendinide küçümsüyorsun farkındamısın ?
bak bende nasıl özgüven var gördünmü benide anam babam bir yere bırakmadan buyuttu yanı cok sukur

arkadaşım geçmiş olsun tabi bu travmayla kimseye bırakmazsın haklısın şu dayına bir sopa çektirseydin ya...
ne sopası hala mükemmel dayı.. hala sonsuz güven herkeste.. lanet olsun.. uzak dursun benden.. gecen annemi aramış zeynebi al bize gelin üç beş günlüğüne.. zeynep benim kızım olur.. katil olmak istedim o an..

Ben sizi çok iyi anliyorum. 3.5 yasinda bir kizim var ondan ayri sehirlerde 1 gece bile ayri kalamam. 3 hafta esim istanbuldayken biz annemlerin yazliginda kaldik, haftasonu geldigi halde kizim o 5 gunde nasil ozluyordu babasini, gunduz cok eglendigi icin mutluydu ama gece ic ceke ceke babam ne zaman gelecek hesaplari yapiyordu.

Onumuzdeki ay da zeytinli rock festivaline gidecegiz, annem ille bana birak butun gun denizde zaten aksam da uyuyor dedi ama 3 gunlugune de olsa birakamam dedim, ev tuttuk annemle teyzemi de goturuyoruz onlar ilgilenecek kizim ve kuzenimin kiziyla.
isteyen bagimlilik desin, isteyen anneligime dil uzatsin umrumda degil, onemli olan çocuğumuzun ve bizim mutlulugumuz huzurumuz. Ben cocugumdan uzakta mutlu olamayacaksam gecirdigim her saat onu ozlemekle merak etmekle gececekse ayri kalmanin ne geregi var?

Hatan en basinda gondermek olmus.
Ozguven masallarina inanma sen.
Cocugun ozguveni anneden ayrilip babannede kalarak gelismez.
Anneye degilse bile babanneye /annanneye bagimli yetisiyor o cocuklar. Ileride kaybettiklerinde anne kaybetmis gibi oluyorlar ve gercek anneleriyle de o kadar bagli iliskileri olamiyor genellikle.
8 aylıkken annemlerin tayini köye çıkınca aylarca anneannemde kalmışım. Ondan sonra ilkokula başlayana kadar da anneannem baktı hem kardeşime hem bana. 3 ve 5 yaşlarındayken şehir dışına teyzeme yatılı gitmişim. 3 yaşı hatırlamıyorum ama 5 yaş halimi hatırlıyorum. İlkokulda artık bakıcıya geçtik ama ben istemedim, hatırlıyorum hepsine eziyet ettiğimi. 3. sınıfta kendi kendime yetebilen üzerine bir de kardeşine bakabilen bir çocuktum. Ne anneanneme ne anneme öyle bağlı-bağımı değilim. Esasında hayatımdaki hiç bir insan, olay, durum benim için vazgeçilmez değildir. Bu yüzden beni yetiştirenlere de teşekkürü borç bilirim.

Benim nacizane ancak cok da duygusal olmayan dusuncem, anane babane varken 5 gun uzun bir sure degil

Allahh Allahhh ben amerikalıyım sen nerelisin ha
öte yandan sen türkiyeli olarak kendinide küçümsüyorsun farkındamısın ?
bak bende nasıl özgüven var gördünmü benide anam babam bir yere bırakmadan buyuttu yanı cok sukur
şimdi demek istediğimi tam anlamamışsın bu bir evet türkler birçok konuda maalesef çok geri...

kocam katil olur canım.. gerek yok 20 yıldır kalmış kalsın öle .. bırak allahın adaleti büyük çook büyük ben ona havale ettim.. yazık annemin ona düşkünlüğü susturdu beni.. neyse ne bu tarz insanlar o kadar fazlaki.. onun için dikkat
bence onu rezil et susma içinde kalmasın bilsin herkes nasıl pislik olduğunu Allahsız ırz düşmanı

bence onu rezil et susma içinde kalmasın bilsin herkes nasıl pislik olduğunu Allahsız ırz düşmanı
çoook isterdim canım çoook ama diyorum ya okadar zaman geçtiki bide inan bana hiç kimse inanmazdı bana adam okadar gözdeki .. namaz niyaz statü efendilik.. bazen ben bile acaba rüya mı gördüm dediğim anlar oldu..
sana bişey diyimmi .. şu bir senedir en üst seviyeye çıkmışken işinde dibe vurdu.. eşi berbat evlilik hayatı zindan daha beter olacak.. allahın adaleti.. ama bana en büyük acısı kimseye güvenmiyorum.. ünv kayda gitmişiz babamla otelde kalıyoruz uyuyamıyorum babamdan korkmuşum... güvenmiyorum ona bile..sabaha kadar ağladım sanki babam bana bişey yapacak... düşün artık.. ALLAHIM kimseye yaşatmasın ve kimse kimseye bu yapmaz deyip emanet etmesin çocuğunu

sanırım ne demek ıstedıgımı anlamadınız ve annelık duygularınızın benımkınınden daha agır oldugunu ıddıa edıyorusnuz.
kızım ılk yazlıga gıttıgınde 8 aylıktı. denızı bılmez hanı denızle kandırayım. ve 10 saat ötemde. aglaya aglaya dondum evıme. sonra gecen yıla kadar uca uca gıttı yazlıga.. şimdi bırakma benı dıye aglıyor yıne.
kusura bakmayın yaşadıklarımız aynı ve daha deneyımlı oldugum ıcın paylastım. yoksa kımınkı fazla kımınkı eksık bunu kımse bılemez!!
yapma yaa ağlıyormu hala benim bu keratayıda hiç alma babannesinden anne gel beni al demezz valla ne kıskandım..

8 aylıkken annemlerin tayini köye çıkınca aylarca anneannemde kalmışım. Ondan sonra ilkokula başlayana kadar da anneannem baktı hem kardeşime hem bana. 3 ve 5 yaşlarındayken şehir dışına teyzeme yatılı gitmişim. 3 yaşı hatırlamıyorum ama 5 yaş halimi hatırlıyorum. İlkokulda artık bakıcıya geçtik ama ben istemedim, hatırlıyorum hepsine eziyet ettiğimi. 3. sınıfta kendi kendime yetebilen üzerine bir de kardeşine bakabilen bir çocuktum. Ne anneanneme ne anneme öyle bağlı-bağımı değilim. Esasında hayatımdaki hiç bir insan, olay, durum benim için vazgeçilmez değildir. Bu yüzden beni yetiştirenlere de teşekkürü borç bilirim.
Iyi ama bagli olmamak iyi bir sey degil ki, tamam bagimlilik kotu ama bagli olmamak da insan dogasina uymuyor malesef.

Şu an acayip bir vicdan azabı yaşıyorum.Keşke hiç bırakmasaydımm,oda beni özledi diye
Onun duyguları özlemek olsaydı keşke sadece, o aylıktaki bir çocuk en güçlü bağ kurduğu annesinden zorunlu olmadıkça ayrılmamalı. Bugünlerde yaşadığı şeyler gelecekteki benliğini oluşturacak. dilerim telafisi olacak bir iz bırakır sadece.

Merhaba Arkadaşlar,

Canım o kadar sıkkın,moralim o kadar bozuk ki!! Biraz size anlatıp rahatlatmak istiyorum kendimi.

Kayınvalidemin yazlığı var. Annemleri misafir etmek istedi.Ben çalışıyorum kızım 10 aylık.Kızıma ya babannesi ya ananesi bakıyor.Fakat ikisi de aynı yerde tatilde oldukları için bu hafta bize bırak cuma akşamından tekrar gelirsiniz dediler.

Pazar akşamı boğazımda kocaman bir yumruyla ayrıldım kızımdan..Biliyorum çok iyi bakılacak ama 5 gün uzak kalacak olmak o an çok acı verdi bana..

Ve dün akşam..Görüntülü konuşma yaparken kızım bir an beni gördü dudağını büktü ve ağlamaya başladı.Benim içim paramparça oldu tabi ve o dakikadan itibaren aklım onda kaldı.Ev onsuz bomboş :KK43: Ağlayarak uyudum dün gece.Bugün kızımı almaya gideceğiz.Onların da tatili yarım kalacak ama yok imkanı yok cumaya kadar dayanamıycam :KK43:

Şu an acayip bir vicdan azabı yaşıyorum.Keşke hiç bırakmasaydımm,oda beni özledi diye :KK43:
Bugün nasıl akşam olacak bilmiyorum.Koşa koşa kızıma kavuşmak istiyorum şuan :KK43:
Uzun ayrılıklar hiç bana göre değilmiş..Evlat herşeymişş...
Ayy canım sen çok özlemişsin evladını al kuzum git al benim kerata da hiç almasam babanesinden gel anne beni al demez hem kaynanan yapmış 15 gün al kuzum sen çok özlemişsin her daim evladınla huzurlu yaşa.. canımm

X