Konuşma Problemleri kızım konuşurken sürekli kelime tekrarı yapıyor??

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

nuray_dyn

mucizem 2 yaşında
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2008
746
2
96
47
İstanbul
merhabalar,18 aylık bir kızım var,hemen hemen bütün kelimeleri kendince de olsa söylüyor, pek çoğu anlaşılır şekilde, bizim sorunumuz konuşurken kelimeleri ikileme hatta bazen üç kez falan arka arkaya söylemesi. bu beni tedirgin ediyor, bunun bir alışkanlık olarak kalmasından korkuyorum, bu geçici bir durummudur, bu dönemde böyle mi olurlar,ya da ben bu durumda ne yapabilirim.bana yardımcı olabilecek uzman birinden,bilgisi olan yada böyle bir sorunla daha önce karşılaşmış deneyimli annelerden öneri bekliyorum.
kızımdan örnek bir kaç cümle:

anni anni bak bak kedi kedi kedi..anne bak kedi

al al bu aç aç iç iç ....al bunu aç içelim

anni anni paka gide gide hadi hadi hadii...anne parka gidelim hadi.

bu arada seri ve takılmadan konuşuyor sadece çok acele acele konuşuyor.çok enerjik ve çok hareketli bir çocuk, bir saniye yerinde durmuyor diyebilirim bununla ilgisi olabilirmi sorunumuzun.

mrb lar , anne değilim ama çocuk gelişiminin eğitimini aldım , dil gelişimi konusu üzerinde durmuştuk. çocuklar yaklaşık bir yaşına kadar " tek sözcük" döneminde bulunurlar, tek bir sözcüğü bütün ve anlamlı bir cümle gibi söyleceğini düşünürler, tekrarlamısı büyük ihtimal ondandır, bence normal bir durum.

inşallah öyle birşeydir,bu beni son zmanlarda oldukça tedirgin eden bir durum haline gelmeye başladı.sürekli onunla karşımda yetişkin biri varmış gibi konuşmaya çalışıyorum,her söylediğimi anlıyor, umarım geçecidir..

Benim oğlum da 20 aylık bizde de aynı şekilde.Hiç problem olabileceğini düşünmedim.Çocuk sonuçta daha yeni yeni konuşuyo.Kendince cümle kuruyo derdini anlatıyo takılmayın geçer.Bu durum beni sinirlendiriyo bazen sürekli aynı kelimeyi duymaktan fenalık geliyo :)))) Özellikle amca kelimesine takık :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…