- 12 Aralık 2012
- 1.854
- 2.147
- 333
- Konu Sahibi Mervish_123
-
Anlama sorunu yok çocuğun komutlarınızı yerine getiriyomuş. Bazı çocuklarda konuşma gecikebiliyo. Irsi olabilir.Merhabalar hanımlar
2.5 yasında bir kızım ve gecikmiş konuşma Sorunumuz var
2yasında iken doktora götürdüm henüz erken bekleyelim dedi teyze ve halsıda gec konuştu bu arada
Şimdi tekrar doktora gittik cocuk gelişimi bölümü inceledi gerilik var dedi kbb ye nöroloji ye yolladı haftaya randevumuz var ve ben cok uzgunum
Onunla cok konusan ve ilgilenen bir anneyim anne ve baba demiyor aba diyor bazen oturup aglıyorum
Mesela bir bardak sudan örnek vereyim kızım işaret eder cesmeye kadar götürür beni ben anlamamazlıktan geliririm ne isyorsun ne vereyim sorarım cevap yok
Su istiyorsun _tamam bak al sana su _a suyu bardaga boşalttım _bak bardak da su var _içtin mi _AA kızım su içti gibi bir bardak sudan cıkardıgım konuşma gözünün içine bakıyorum anne desin diye
Zekada sorun yok kapıyı ac derim acar
Işıgı kapat derim kapatır
Altına yapınca elimden tutup bezin oldugu cekmeceye götürür gösterip yere uzanır degiştireyim diye
Cok hareketlidir bende.öyleymişim cocukkken 24 yasındayım ailem hala anlatır anlatır Bitmez
Kızım da öyle akşam yatırınca esimle konuştuğum konu cok sukur Bi yaralanma olmadı bugun tarzında geciyor
Ve bir hatam eline bari tuvalete yada namaz kılmaya kadar dursun diye verdiğim telefon
Gunde ortlama 1.5 2 saat tel veriyorum mecbur kalıyorum
Şimdi hamleyim sırf Bi arkadası olsun diye istedik bebegi
Jersey bir yana cok en cok zoruma giden cocuguyla benim yaptığımın ceyregini yapmaya annelerden sorun sende yada bu kesin otizim dir demeleri
Masllah diyim bunu diyenlerin kızımla yasıt cocugu bülbül gibi şakıyor
Uzun oldu okuduysanız tesekkür ederim
Bir hafta var kontrole ya o kadınların dediği cıkarsa Bi sorun varsa kızımda
Tesekkür ederimTelefon vermek zararlı değil.
Telefonu saatlerce izletmek zararlı.
İkisi arasında çok fark var.
Ben hiç kuralları olan bir anne değilim.
Telefonda izliyor tv de izliyor.
3yaşında tam , aşırı düzgün konuşuyor herkesi şaşırtcak kadar.
Konu sahibini lütfen üzmeyelim evet telefon zararlı ama konuşmama sebebi asla değil.
Büyük ihtimalle ırsi.
Ama bazı çocuklar çok geç konuşur.
Her çocugun gelişimi farklı.
Sakın üzülüp kendinizi strese sokmayın.
Benimki çok güzel konuşuyor diye seninki konuşamıyor diye zeka farkları yok.
Merak etmeyin bi konuşmaya başlayınca hiç susmıcak hatta size cevap vercek
Ekran her çocukta aynı etkiyi göstermez.. Acaba yaşıtları ile daha çok paylaşımda bulunabileceği bir oyun grubu bulabilir misiniz ?Tesekkür ederim
Yigenim de telefona cok bagımlı ama 2 yasında İngilizce sayı ve renklerini söylüyordu telefondan ögrendi mesela bunları cok guzel konuşur masallahı vardır
Valla benimkide aynen öle.Tesekkür ederim
Yigenim de telefona cok bagımlı ama 2 yasında İngilizce sayı ve renklerini söylüyordu telefondan ögrendi mesela bunları cok guzel konuşur masallahı vardır
oyun grubu buldum biraz uzak hastaneden alacağım sonucu bekliyorum sorun sadece ırsı yada gecici bir sey cıkarsa gruba Gidicez cıkmazsa terapi uygulanıyor muş galiba tedavi süreçleri nedir ne olacak mesela işitme testı olacak hafayaEkran her çocukta aynı etkiyi göstermez.. Acaba yaşıtları ile daha çok paylaşımda bulunabileceği bir oyun grubu bulabilir misiniz ?
İş yaramazlık olunca kımse eline su dökemez buna üşenmiyor da doktor tembelikten konuşmuyor derse sasar kalırım vallaTembellikten konuşmuyor olabilirmi ? Bı akrabanın kızı anaokulu na kadar hiç konuşmadı tembellikten. Anaokulunda arkadaşlariyla iletişim kurmak için mecbur konuştu şimdi susmuyo nefes almadan konuşuyor
Hiç şaşma tam da öyle diyecek :)))İş yaramazlık olunca kımse eline su dökemez buna üşenmiyor da doktor tembelikten konuşmuyor derse sasar kalırım valla
2 yasinda oglum var, tv telefon olabildigince acmama ragmen bazen bende mecbur kaliyorum. kar zarar hesabi yapiyorum o esnada, acmazsam kendine zarar verebilme ihtimali oldugunda mecburen aciyorum.Biliyorum cok fazla evet
Ama şöyle söyleyin cocugum ac ona bişeyler hazırlamam lazım önce bütün odaları kitliyorum onu yanıma alıyorum oyuncaklar la asla oynamaz 10 saniye içinde ya düşer ya Bir yere tırmanır mesela duz duvar yada kulplarını söktügüm ama yinede tırmana bildiği mutfak dolabıma son carem gerçekten ve vicdan azabı cekiyorum verdiğim için
Bunu açıklayabilir misiniz lutfen, kız çocukları nasıl bilimsel olarak otistik olmaz anlayamadımarastirmalarim sonucu (oglumla ilgili cok cok arastirmistim bu konuyu) gordum ki otizm sadece erkek cocuklari etkiliyor. yani kiz cocuklar bilimsel olarak otistik olmuyorlar.
Dil bagına dogum dan sonra bakılmıştı yok. Doktoru bekliyorum aslında esimden destek göremiyorum telefon kısma olayında tabiki verme diyor bir kac kez gun boyu hiç vermedim esim eve geldiğinde oyala biraz verme diye tembihledim ve 30 dk olmadan video acmıştı ben yapamıyorum diyor buda benim emeğimi boşa cıkartıyor gun boyu ugrastıgım cöp oluyorNe kolay teşhis koyuyolar çevreyi dinlemeyin lütfen..
Dil bağına bakıldı mi? Ailede geç konuşanlar varsa o da etkili oluyor sikmayin canınızı.
Su örneği çok güzel bunun gibi bütün yaptıklarınızı anlatin, yemek yaparken yanında sadece otururken bile sürekli ne yaptığınızı acik açık anlatın.
Hareketli çocuklar bazen dikkatlerini toplayamiyor ve dil öğrenimi gecikebiliyor. Konusmasi için zorlamayin sabırlı olun çıkardığı en küçük anlamsız ses bile bi adımdır. Kontrolden sonra yonlendirilceksinizdir gerçi bi dil terapistine gidin.
Bol bol kitap okuyun resimli kitaplardan alın resimleri gostererk hikayeler uydurun. Zor evet ama tv tablet vs uzak tutun. Birden kesemezsiniz belki aşamalı olarak azaltin sonra tamamen bırakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?