Tuvalet Eğitimi kizim kakasini yapmiyor yardim lutfen...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Kizim cok pisik olurduuuu...aglaya aglaya helak olurdu...onu bu durumdan kurtarmak icin bir haftami verdimmmm.ama asla o farkindayken gece altini bezlemedimm.birhafta altina da yaptii tabiii.sonra iki hafta gecti.ben pes etmistimm.oturuyordumm..kizim kostuu annneeeee cisimmm diye.....

Ogluma da yaz mevsimine girecektik.o sicakta rahat gezsin diye yine bir haftami verdimmm.o da ayniii altina yapmalar mi demezsinnn....neler neler.tuvalete goturuyorum,yapmiyor.cikiyoruz camasirina yapiyor...neyse bir hafta pes etmedim..bir aksam misafirimiz gelmisti,onunla sohbet ederken oglum geldiiii.ayyy cnm hic gitmiyor gozumun onunden kulagima fisilda diiii anne kakam geldiii..askimmmmmmmmmm...kostuk tuvalete...bir daha da bezlenmedi.onlarda bende kurtuldum erkenden.

Tsk ederim deniycem yogurt suyu da iyi geliyormus ibrahim saracoglubu dinledim.

Cnm.alinti yapmadan cevapladim sorunu.oku istersen.3.sayfada

yani 15 aylık çişini söyleyemiyor henüz, anne demeye bile yeni başladı
ama "kaka/çiş mi yaptın annem sen?" dediğimde totosunu tutup ıkınmaya başlıyor.
Sanki biraz teşvik etsem başarabilir miyiz dedim ama herkes karşı çıkınca oturdum oturduğum yerde.

anne kaka anne çiş diyen dahiii bebekler üstelik yaşından biraz büyükler
bizim ki anne baba demeye nerdeyse yeni başladı diyebilirim.
Bizim biraz daha zamanımız var demekki.

Benim kizimda oyle yapardi ama olmadi genede her cocuk farklidir tabi baksana 1 yasinda ogrenen de var. Istersen bi dene sonucu ne olacak bakalim. Ben büyük bi kavanoza seker jelibonla doldurup lavaboya koymustum her yaptiginda kendi 1 tane aldi oyle ogrenmisti.

Cnm öncelikle kaka ne anlama geliyo netten gir bi arastir lütfen ... Kizin içinde eqer bu sorun tekrarlıyorsa duphalac diye bi ilaç var düzenli kullaniminda kalici çözüm saqliyor onu kullanmani tavsiye ederim..

Ay kiyamammm.cocugunu sen daha iyi tanirsin...baski yapmadan oyunmus gibi yapabilirsin...nesakincasi olabilir ki...odullendirin onuuu...tesvikkkk.

anne kaka anne çiş diyen dahiii bebekler üstelik yaşından biraz büyükler
bizim ki anne baba demeye nerdeyse yeni başladı diyebilirim.
Bizim biraz daha zamanımız var demekki.
Kesinlikle her cocugun gelisimi farklidir.

Erken yaşta öğretmek iyi değil. Bi gelişsin tam olarak sinirleri kasları doğru düzgün hissetmeye başlasınlar daha sonra geçsinler tuvalet eğitimine. Ayrıca çocuk zor durumdaysa bi kerelik ilaç fitil kullanabilirsiniz. Kendi kendine zarar verirse poposuna kabızlığı acıdan dolayı devam eder. Masaj yapın posalı gıda yediin bi süre sonra geçer.

yeşil armut yedir o mükemmel çözüyor bağırsakları

benim yigenimde sık sık kabız oluyordu çözümü bunda bulduk.

süper bi fikir gerçi jelibon yemiyoruz ama bonibon iyi olur.
nasıl yapıyorsunuz peki.ilk başladığınız günden itibaren bezini çıkarıp ne biliyim 15 dk. da bir tuvalete falan mı götürüyorsunuz? yoksa altında bez oluyor mu? lazımlık denilen şeyi hemen devreye sokuyor muyuz?
Ay hiç bilmiyorum bu konuları

evet ideal yaş 2 civarıdır. büyük motor kaslar ancak o dönemde gelişir. çocuk tuvaletini söyleyebilme durumunu zihinsel olarak anlayıp öğrense de tutmak istese de tutamayabilir. çünkü kas kontrolü tam tamamlanmamış oluyor.
ancak her çocuk farklıdır. ben de yaşımı doldurduğumda öğrenmişim erken ama bir günde öğretmiş babanem.
çocuğunuzun hareketlerini gözlemleyin.
dengesini, eşyaları tutuşunu,yönetişini zaten anlarsınız.

scrolllock

Basladigim gün bezi biraktim alistirma kilodu var bikac tane ondan alip giydirdim hep. aklima geldikce götürdüm tuvalete 15-20 dk da bir. her gittiginizde yapmiyor tabi yaptiginda da hemen ödül verdim. Lazimliga yapiyordu sonra tuvaletini klozete beraber dokerdik by by cişş diye veda ederdik :) büyük tuvaletini takip ettim hangi saatlerde yapiyor diye hergun ayni saatte büyük tuvaleti icin oturttum lazimliga ve yapardi. Birde çeşitli cikartmalardan aldim onlardan yapistirdik oyle oyle ogrendik

eğer izlemeye alırsam; başlarsak devamı gelir diye düşünüyorum çünkü bugüne kadar ne eğitimi verdiysem tereddütsüz kabul etti.şuan çalışıyorum ve tuvalet eğitimi esnasında bir sürü rezillik yaşanabiliyor malum :) annane ve babanneye acıdığımdan doğum izninine ayrıldığımda denemelere başlamak daha mantıklı sanırım.
Teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için.

rica ederim
bezsiz günler dilerim

şimdi o sertleştikçe canı daha fazla acıyor ve daha fazla tutuyordur. kronik kabızlığa dönüşmeden önce doktora götürür müsün lütfen.. psikologa da götürün bebek pediatrisi sorunu kalıcı olarak çözer. buralarda ne diyebiliriz ki kaç defa zeytinyağı içireceksin de sorunu çözeceksin

o bölgeye zeytin yağı sürmek ve masaj, karbonatlı su içirmek, gliserin fitili kullanmak , kayısı suyu, ılık bal şerbeti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…