benim kizim 20 aylik 9,900 gr 80 cm boyu allah kolaylik cok cok sabir versin zor böyle olunca durum bende cok güclük cekiyorum yeme konusunda zorlamayim diyorum da kus kadar birsey midesi sirtina yapisacak banyo yaptirinca kemiklerini sayiyiorum allah büyüktür insallah cabuk toparlanirlar cocuklarimiz
canım bol bol meyve yedir bence çilek muz kivi bağışıklık sistemini desteklemiş olursun bu arada muz gerçekten kilo aldırıyo benim kızım 8 aylık her gün muz yediriyorum kilosuda gayet iyi tabi sadece muz yedirmiyorum :))) ama muzun kilo aldırdığını çok kişiden duydum bi dene istersen
Benim oğluşum da 21 aylık ve 9,800 kilo. İlk ek gıdaya başladığımızda çok güzel yemeye başlamıştı, ne versek büyük iştahla yerdi yine de %25'lik persantil değerlerindeydi boyu da kilosu da, öyle devam ederken iştahı kesildi ya da benim yanlış yaptığım bir şeyler oldu, belki daha çok yesin dedim, daha güzel beslensin dedim ama olmadı. Şimdi her öğün büyük bir mücadele yaşıyoruz. 12 aylıkken 9,100 kilosuydu 10 ayda bir kilo bile alamadı. Doktoru da hormon testi, kan testi yaptı bir şey çıkmadı yapısı böyle dedi. Şimdi kendinden küçüklerin yanında bile küçücük duruyor midesi küçük demek ki ve de çok hareketli, yemek olayını psikolojik soruna çevrimek istemezken öyle yaptım sanırım, çok üzgünüm. Ve hala bu duruma engel olamıyorum, az yiyor ve ben de sürekli araştırıyorum ne yerse daha çok kilo aldırır, nasıl yedirsem bir kaşık fazla yer diye ama çok seçici, bugün yediğini yarın ağzına almıyor, katı gıdalara geçmeyi çok denesem de en kolay çorba içiyor çünkü ne et ne balık ne de tavuk başka türlü yemiyor. Yese doysa da zayıf olsa yine takmam ama aç olduğunu düşünmek beni çok üzüyor. Yese normal olacak gibi geliyor ama iştah açıcı bir şey bulamıyorum. Herkese kolay gelsin.
benim kızım da 3370 gram doğmuştu, 13 aylıkken kilosu 6900 düiki - iki buçuk yaşına kadar ciddi yeme bozukluğumuz vardı ki burda en önemli sorun benim izlediğim baskıcı yöntemdi ( sonra Allah razı olsun bakıcımdan ve onun oğlundan :)) bakıcımızın oğlu kızımdan 7 ay büyüktü ve yemesi gayet güzeldi, kızım da ondan göre göre yemeğe başladı, üzerine balık yağı, zinco derken şu anda hemen her şeyi yiyor...şimdi diyeceksiniz ki "eee mesele ne?" , mesele şu ki kızım hemen her şeyi yemesine rağmen kilosu çok düşük.. şimdi 5 yaşından gün oluyor ama kilosu 12 kg bile değil. küçükken kaç doktora götürdüysem bana, eşime hatta kızkardeşlerime bakıp genetik dedi, hatta bir keresinde kardeşim doktora götürmüştü, doktor kardeşlerime bakıp "bunu niye getirdiniz ki teyzelerine çekmiş belli :)" dedi
herkes zayıflığına bu kadar takma , sağlığı yerinde maşaallah , daha ne istiyorsun diyor, ama ben de küçükken çok zayıftım be bana çok takılırlardı hatta alay ederlerdi( şimdi aynı şeyleri çocuğumun da yaşayabileceğini düşünmek beni üzüyor (
daha geçenlerde parkta kadının biri "3 yaşına girdi değil mi? dedi, kadına "bir hafta sonra 5 yaşına girecek" deyince kadın bozuldu, tamam kadın kötü bir niyetle sormadı ama içim acıdı yine de...
kıyafetleri 2-3 yaş grubundan giyiniyoruz, hatta bazıları 1-2 yaş.. ne diyeyim aslında en önemlisi sağlıklı olması ama hani biraz kilosu da olsaydı fena olmazdı hani :))
renkly kiraladığınız eve doğa ortamına gittinizmi bir işe yaradımı? merak ettim uzun zamandır yazamadım
bu arada fıstığın fotoğrafta benim kızımdan daha büyük gözükmüş :) benimkide önümüzdeki ay 2 yaşına girecek, 9200 dü 4 günlük ishal sonucu 8.800 e düştük
gidiyoruz ara ara.malesef henüz bir değişim yok.geriye dönüp bakıyorum da kızım son 4 ayda 300 gram almış sadece.hastalanıp kilo da verince böyle oldu sanırımkızım şimdi 6.600 gramcık ve 22 aylık.resimlerde daha iri görünüyor ama normalde hap kadar boyuda en son 73 cm di uzadı mı bilmiyorum.daha bir ay olmadı ölçtüreli sanırım.
bugun parkta beni sinir etmeye çalıştılar ama sinir olmadım :) evet gerçekten olmadım. oyy çitlembik diye başlayan cümlenin virgülden sonrası kaç yaşında bu? ne kadar zayıf? yemiyor mu?
verdiğim cevaplar 2 yaşında, yeteri kadar yiyor, maşallah çok akıllı dedim. sonrada kenara geçtim kızımın kaydıraktan kayışını seyrettim.
sen hangi şehirdesin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?