Kızım hiperaktif

Hiperaktivitenin ilaç tedavisi yok. Mevcut ilaç tedavileri sadece geçici çözüm, anı kurtarıyor. Gerekirse bir özel eğitimciden, bir terapistten destek almanızı öneririm. Bu durum zaten bir hastalık değil, sadece farklılık, destek alırsanız, kızınız farklılığıyla nasıl başa çıkabileceğini ve nasıl uyum sağlayabileceğini daha iyi görür.
ingilizce öğretmeni de sanırım süreci bildiği için, onu nasıl yönlendireceğinin bilinciyle olumlu sonuçlar almış. Ama her öğretmeni bu konuda bilgi sahibi olamayacağı için yine tavsiyem dışarıdan bir destek.

Ablamın eltisi oluyor bahsettiğim kişi dedi ki bize küçükken çok hareketliydi bende doktora götürdüm oda iğne yaptı sonra da böyle oldu dedi hatta doktorun kendilerine iyice düşünmesi gerektiğini söylemiş ama kendisi ısrarla iğne yaptırmak istiyorum demiş. Cocugun hareketleri ve konuşması biraz tuhaftı bizde sormustuk bir rahatsızlığı mı var diye o da açıklama olarak bunları söyledi
Bu açıklamayı ciddiye almanıza şaşırdım ben doğrusu
Biri bana bu hikayeyi anlatsa ciddiye alamazdım
Sallıyor bu derdim

Doktorunuz ilaç verdiyse bence devam etmelisiniz ve tam çözüm için çaba harcamalısınız.
Her şeyi öğretmen yapamaz. Siz de okul hayatını destekleyecek şeyler yapmalısınız.
Ben 31 yaşında daha geçenlerde bu teşhisi aldım. Bir şekilde üstesinden gelecek yöntemler geliştirmişim ve başarısız olmadığım için ve bana dikkat eden özen gösteren bir ebeveyn olmayınca gizli saklı kalmış.
İte kaka geldiğim noktaya bakarsam potansiyelimin heba olduğunu görüyorum. Lütfen doktora gidin
Çocuğunuzun yetişkinken bu sorunla boğuşmasını istemeyeceğinize eminim.
Küçükken voleybol ve yürüyüşle enerji atıp müzikle odaklanıp ders yapıyordum. Benim hayat kurtarıcım spor ve müzik.
Öte yandan şuan spor konusu hayatımda olmadığı için aşırı sıkıntı yaşıyorum.

Bu açıklamayı ciddiye almanıza şaşırdım ben doğrusu
Biri bana bu hikayeyi anlatsa ciddiye alamazdım
Sallıyor bu derdim
Dediğim gibi bize sadece "çok hareketliydi bizde doktora götürdük sonra böyle oldu" dediler. Belki de başka bir rahatsızlığı falan var ama onlar suçu iğneye atıyorlar.

Doğum nasıldı? Uzunmu sürdü? Çocuk doğarken strese mi girdi? Benim arkadaşlarımdan birisi psikolog ve böyle çocuklarla çok terapi yaptı. Eger doğum uzun ve stresli geçtiyse, cocuk o stresi atamıyor, bebekken elleri, kolları, bacakları durmadan hareket içinde oluyormuş, uyurken bile hareketli oluyormuş çocuklar veya bebekler. Göğsün kaburga kemiklerinin arasından, kalbi ve birkaç başka organları besleyen sinirler geçiyormuş, ve bu göğüs kaburgasinda blokaj olunca, kalp hızlı çarpma yapıyormuş, ve vücut adrenalin uretiyormus, onun için çocuklar, hic rahatliyamiyormuslar. Turkiyede varmi veya ismi nedir bilmiyorum ama bursa o türlü problemler için, Chiropraktiker var. Onlar tedavi ediyor ve çok başarılı ediyor. Sade çocukları değil, büyükleri de.

Back