- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
-
Psikiyatr hiperaktif teşhisi koydu ve dikkat dağınıklığı var dedi hap verdi ancak kalbinde sıkıntı olunca hapı bıraktık
Aslında bende internetten araştırdığım kadarıyla dürtülerini kontrol edemediğini düşünmüştüm ancak doktor öyle birşey söylemedi. Çokta sorun görmedi açıkçası ama biz çok zorlanıyoruz
İngilizce öğretmeni ben onu kazandım sizinle birlikte hareket ederek dedi, zeki bir çocuk sadece fazla hareketli dedi ama şu an kızım onun dersinde hiç sesini çıkarmıyormuş, parmak kaldırarak cevaplıyormuş ben bile inanamadım ama gel gelelim sınıf öğretmeninin dersinde hiç yerinde durmuyormuş ve her soruya sırası gelmeden cevap veriyormuş
Sınıfta 7 kişiler dolayısıyla öğretmen çok rahat bir şekilde ilgi gösyerebiliyor. Benim amacım öğretmen çocuğuma ilgi göstersin değil ki zaten ingilizce öğretmeni kendi kızıma çok benzetiyorum çok seviyorum onu, dersleri iyi olmasa üstüne düşmem bu kadar uğraşmam ama ben onu kazandım benim dersimde çok uslu dedi.Sınıfta 15-20 çocuk var. Her öğretmen sizin çocuğunuza özel ilgi gösteremez. Teşhisi varsa tedavi alacaksınız, terapi alacaksınız. Öğretmeni çocuğumu kazansın diye beklerseniz daha çok beklersiniz, gecikirsiniz, çocuğa zarar verirsiniz.
Aynı bu şekilde devam edince ortadaki yanlış anlaşılmayı kaldırmış oldunuz teşekkür ederim :)Annenin anlatımına göre de zaten iğne hareketlerini bayaa bir değiştirir demiş doktor hatta ısrarla emin olup olmadıklarını sormuş ama yine de iğneyi yaptırmışlar tabii bunda sadece doktorun etkisi yok aile de çocukla ilgilenmiyor o yüzden suçu iğneye de atıyorlar. Umarım yanlış anlaşılmıyorumdur
Anliyorum,ogretmeniyle paylasmaniz yeterli,benim bildigim kadariyla ogretmenin bilmesi fayda saglar. Ona gore iletisim kurar ogretmeni. Herkesten sikayet gelmesi falan onemsiz detay. Bir de bence herkesle paylasmayin,cocuga cuzzamli muamelesi yapmasinlar.Evet psikiyatr ve psikoloğa götürdük. Psikiyatr hiperaktif teşhisi koydu birde dikkat dağınıklığı var dedi. Hap verdi biraz kullandık ama kalbimde sıkıntı olunca korktuk bıraktık.
Bizfe gözlemliyoruz, bebekken de uykuda eli ayağı sürekli kıpırdardı zaten
Sınıfta 7 kişiler dolayısıyla öğretmen çok rahat bir şekilde ilgi gösyerebiliyor. Benim amacım öğretmen çocuğuma ilgi göstersin değil ki zaten ingilizce öğretmeni kendi kızıma çok benzetiyorum çok seviyorum onu, dersleri iyi olmasa üstüne düşmem bu kadar uğraşmam ama ben onu kazandım benim dersimde çok uslu dedi.
Tedavi yarım kaldı pandemi girdi, online psikolog ne kadar işe yarar bilmiyorum. Okullar kapalı iyice zorlanıyoruz. Nasıl davranacağımı şaşırdım eşimde o şekilde
Cocuk igneden dolayi engelli oldu gibi yazmissiniz. Nasil olmus anlamadim?Benim bir akrabam oğlu çok hareketli diye doktora götürdü ve bir iğne yaptırdı tabi bunu yaptığında henüz çok küçüktü bebek diyebilirim o derece küçüktü . Şuan zihinsel engelli gibi bir tuhaf hareketleri falan normal bir çocuk gibi değil bence iyice bir düşünün derim
Burada biraz öğretmenini eleştiriyorsunuz anladığım kadarıyla ama kızınızı hayatı boyunca herkes kazanmak için çaba harcamayacaktır. Yan etki olduysa doktoruyla konuşun dozunu ayarlar ona göre. İlaç bıraktırarak yanlış yapıyosunuz.Psikiyatr hiperaktif teşhisi koydu ve dikkat dağınıklığı var dedi hap verdi ancak kalbinde sıkıntı olunca hapı bıraktık
Aslında bende internetten araştırdığım kadarıyla dürtülerini kontrol edemediğini düşünmüştüm ancak doktor öyle birşey söylemedi. Çokta sorun görmedi açıkçası ama biz çok zorlanıyoruz
İngilizce öğretmeni ben onu kazandım sizinle birlikte hareket ederek dedi, zeki bir çocuk sadece fazla hareketli dedi ama şu an kızım onun dersinde hiç sesini çıkarmıyormuş, parmak kaldırarak cevaplıyormuş ben bile inanamadım ama gel gelelim sınıf öğretmeninin dersinde hiç yerinde durmuyormuş ve her soruya sırası gelmeden cevap veriyormuş
Kızınız hiperaktfligi yaninda dürtüsel bir çocuk anlttgnz kadarıyla ama bir psikolog önce evdeki dinamikleri inceler ve düzenlemeye çalışır. Yoksa başa dönmeye devam edersnz.9 yaşında kızım var. Kızımla ilgili öğretmenlerinden çok şikayet aldık. Daha önce devlet okulundaydı. Öğretmen her hafta bizi okula çağırıyordu veliler ayrı şikayet ediyordu uyanıyorduk artık. Sonra okulunu değiştirdik özel okula verdik. Burdada öğretmen dersten yana hiç bir şikayetim yok ama her soruya parmak kaldırmak istiyor. Arkadaşları cevaplayacağı zaman o söz hakkı almadan konuşuyormuş
Evde de öyle eli kolu durmuyor. Devamlı hareket halinde.
Diğer dersin öğretmeni kızımı çok seviyor. Onu kazanmak için elinden geleni yaptı ve kızımda düzeldi zaten onun dersinde hiç şımarmıyormuş ama sınıf öğretmeni hiç dinlemiyor, onun dersinde hiç laf dinlemiyormuş.
Kaç kez konuştuk. Artık nasıl davranacağımı şaşırdım.
Ne yapayım siz söyleyin
hay ağzınız bal yesinDoktor?
Hiperaktivite teşhisi kondu mu? Tedavi başlandı mı? Bu anlattıklarınız hiperaktiviteden çok dürtülerini kontrol edemeyen ya da etmeyen biraz fazla şımartılmış bir çocuk gibi göründü benim gözüme.
Ailesi iğne yaptırdıkları için öyle olduğunu söylüyor zaten çok yakın bir akrabam değil ayrıntılı bilmiyorumCocuk igneden dolayi engelli oldu gibi yazmissiniz. Nasil olmus anlamadim?
Yani bakın ben çocuğuma uslu demiyorum, evet hareketli ve sabırsız bir çocuk biliyoruz ama diğer öğretmen çok çabaladı ve şu an çok seviniyor yani ben bunu hissedebiliyorum.Yani diger ogretmen kazanabiliyorsa bunu yapabilen biri varsa herkes kazanabilir ? Demek ki tutum ve davranışı sorgulanması gereken çocuk değil ona kafanıza gore hiperaktif tanısı koyup sorunlu bir cocuk gibi davranan yetişkinler gibi duruyor...
Ya da diğerlerinden farklı olduğunu düşünüp içine kapanır, kompleksler geliştirir. Çok çalıştım dehb’li çocuklarla. Çocuğu görmeden bir şey söylemek çok mümkün değil ama konu sahibinin anlattığı kadarıyla dehb gibi durmuyor. Yok teşhisliyse o zaman neden tedavi edlmiyor?
Iğneden dolayi olduğuna nasil eminsiniz?Benim bir akrabam oğlu çok hareketli diye doktora götürdü ve bir iğne yaptırdı tabi bunu yaptığında henüz çok küçüktü bebek diyebilirim o derece küçüktü . Şuan zihinsel engelli gibi bir tuhaf hareketleri falan normal bir çocuk gibi değil bence iyice bir düşünün derim
Bizim nesilde çok var öyle araya kaynayıp giden, tedavi edilmediği için kaybedilen çocuklar maalesef.Bana da henüz 3 sene önce, arkadaşımın pskiyatrist annesinin ısrarla sende dehb var demesi ve bu alanda çalışan bir doktora yönlendirmesiyle teşhis kondu. Şu an ilaç kullanıyorum. Test filan yapıldı, doktora annemle gitmiştim. Anneme çocukluğumla ilgili sorular da sordu, bütün sorular tutuyor. Bende (çoğu kız çocuğu gibi) hiperaktivite kısmı olmadığı için ve derslerim çok iyi olduğu için ve tabi 90larda DEHB filan bilinmediği için tabi teşhiş filan konmamış. Bu alanda okudukça ama çocukluktaki bunalımların, ben eksik ve tuhaf bir insanım hissinin kaynağı bu mu acaba diyorum. İlkokul hayatım akran zorbalığıyla geçti, 12 yaşında intihara kalkıştım, midem yıkandı. Sonra sürekli depresyon tedavileri, bilmem ne. DEHB'e herkes uydurma diyor veya kime anlatsam "bende de var o normal" diyor çünkü tarif edilmesi tanımlanması zor bir şey bence. Sadece tembel veya dağınık, unutkan, dalgın, veya umursamaz olarak görülüyorsun. Yok ya benim beynimin regülatörleri eksikmiş diyince de hadi lan ordan deniyor. Neyseki ilaç biraz toparlıyor.
Iğneden dolayi olduğuna nasıl eminsiniz?
Ablamın eltisi oluyor bahsettiğim kişi dedi ki bize küçükken çok hareketliydi bende doktora götürdüm oda iğne yaptı sonra da böyle oldu dedi hatta doktorun kendilerine iyice düşünmesi gerektiğini söylemiş ama kendisi ısrarla iğne yaptırmak istiyorum demiş. Cocugun hareketleri ve konuşması biraz tuhaftı bizde sormustuk bir rahatsızlığı mı var diye o da açıklama olarak bunları söylediIğneden dolayi olduğuna nasil eminsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?