Kızım hiperaktif

Bunu kızınızla konuştunuz mu

Neden öyle yapıyormuş

Mesela sınıf öğretmeni bilene bir şey mi diyormuş ödül vs aferin dahi yeter

Ya da bilemeyene bir tepkisi mi varmış

İngilizce öğretmeni ne yapmış da orada uyumluymuş

Arkadaşın anasınıfına giden her sabah servisle zamanında okuluna giden kızı beni sen götür geç götür diye ağlamış

Tabii annemin aklına bin tane kötü şey gelmiş serviste ya da işte ders başlamadan bir şeyler mi oluyor vs

Sonra ortaya çıkmış öğretmen geç gelenleri sarılıp öpüp yerine gönderiyormuş muhtemelen o esnada da bir daha zamanında gel diyordur

Ama her gün zamanında hatta öğretmenden önce gelenlere böyle bir muamele yok bu nedenle okula geç gitmek istiyormuş

Sizin kızınız daha da büyük kendini ifade edebilir neden niçin açıklayabilir

Sınıfta 7 kişiler dolayısıyla öğretmen çok rahat bir şekilde ilgi gösyerebiliyor. Benim amacım öğretmen çocuğuma ilgi göstersin değil ki zaten ingilizce öğretmeni kendi kızıma çok benzetiyorum çok seviyorum onu, dersleri iyi olmasa üstüne düşmem bu kadar uğraşmam ama ben onu kazandım benim dersimde çok uslu dedi.
Tedavi yarım kaldı pandemi girdi, online psikolog ne kadar işe yarar bilmiyorum. Okullar kapalı iyice zorlanıyoruz. Nasıl davranacağımı şaşırdım eşimde o şekilde

Aynı bu şekilde devam edince ortadaki yanlış anlaşılmayı kaldırmış oldunuz teşekkür ederim :)

Anliyorum,ogretmeniyle paylasmaniz yeterli,benim bildigim kadariyla ogretmenin bilmesi fayda saglar. Ona gore iletisim kurar ogretmeni. Herkesten sikayet gelmesi falan onemsiz detay. Bir de bence herkesle paylasmayin,cocuga cuzzamli muamelesi yapmasinlar.

7 kişilik bir sınıfta her şeyi kızınız söylememeli, ççok beklemez de bir sonraki sözü zaten, sıra hemen tekrar ona gelir

mesela online dersi dinlediniz mi hiç yani kapı dışından

nasıl bir ortam var nasıl konuşmalar var

sizinkinin tepkileri ne

okulun ilk haftasında oğlumun bir öğretmeni derste pasif kalıyor, hatta diğerleri çok iyi öğrenci dediler ama benim dersimde neden böyle dedi

neden pasif kalıyor biliyor musunuz o derste

zira ona göre çok kolay bir konuymuş, biliyormuş, her seferinde o atlarsa diğerlerine yapacak zaman kalmazmış

ama sınıfta bir çok her şeye ben ben diye atlayan olduğu için öğretmene göre benimki pasifmiş

7 kişilik sınıfta bunları tartmak daha kolaydır

bir de kızım 9 yaşında demişsiniz kaç doğumlu benim oğlum da 10 yaşında ortaokula gidiyor

sizinki de 4. sınıf mı

şimdiye kadar nasıl ilerledi tüm derslerde

sadece ingilizcede ders düzenini bozmamayı başarmak bence çok önemli kızınız için

Cocuk igneden dolayi engelli oldu gibi yazmissiniz. Nasil olmus anlamadim?

Burada biraz öğretmenini eleştiriyorsunuz anladığım kadarıyla ama kızınızı hayatı boyunca herkes kazanmak için çaba harcamayacaktır. Yan etki olduysa doktoruyla konuşun dozunu ayarlar ona göre. İlaç bıraktırarak yanlış yapıyosunuz.

Kızınız hiperaktfligi yaninda dürtüsel bir çocuk anlttgnz kadarıyla ama bir psikolog önce evdeki dinamikleri inceler ve düzenlemeye çalışır. Yoksa başa dönmeye devam edersnz.
Çocuk üzerine çalışan bir psikolog öneririm ama önce ailedeki düzeni degistrn demek ki iyi gelmiyor

İlaca kafamıza göre başlamadığımız gibi kafamıza göre bırakmamalıyız. Yan etkisini doktora danışsaydınız ona göre karar verseydiniz. online terapinin faydası olur mu emin değilim ama 1-2 seans deneyin enazından. Siz destklemek için neler yapabilirsiniz konuşmadınız mı doktorla?

Yani diger ogretmen kazanabiliyorsa bunu yapabilen biri varsa herkes kazanabilir ? Demek ki tutum ve davranışı sorgulanması gereken çocuk değil ona kafanıza gore hiperaktif tanısı koyup sorunlu bir cocuk gibi davranan yetişkinler gibi duruyor...

Öncelikle geçmiş olsun. Ama öğretmenler açısındanda zor. İngilizce öğretmeni eğer kızınızın sınıf öğretmeni değilse ekstra çaba göstermiştir çünkü sürekli derslere girmiyor ama bir sınıfın sınıf öğretmeni olunca öğretmene de hak veriyorum. İnanın her öğrenciye yetecek gücümüz olsa ama ne buna yeterli zaman ne de insan olarak enerjimiz olmuyor. Online derslerde nasıl peki?

Eğer teşhisi konmuş doktor onaylı hiper aktif bir çocuk ise, özel çocuklara özel okullar var.
Hem eğitim hem öğretim anlamında çok destek sağlıyorlar.
Açığı oradan kapatabilir.

Yani bakın ben çocuğuma uslu demiyorum, evet hareketli ve sabırsız bir çocuk biliyoruz ama diğer öğretmen çok çabaladı ve şu an çok seviniyor yani ben bunu hissedebiliyorum.
Biz elimizden geleni yapıyoruz ama yinede hareketli bir çocuk içinden geliyor

Bana da henüz 3 sene önce, arkadaşımın pskiyatrist annesinin ısrarla sende dehb var demesi ve bu alanda çalışan bir doktora yönlendirmesiyle teşhis kondu. Şu an ilaç kullanıyorum. Test filan yapıldı, doktora annemle gitmiştim. Anneme çocukluğumla ilgili sorular da sordu, bütün sorular tutuyor. Bende (çoğu kız çocuğu gibi) hiperaktivite kısmı olmadığı için ve derslerim çok iyi olduğu için ve tabi 90larda DEHB filan bilinmediği için tabi teşhiş filan konmamış. Bu alanda okudukça ama çocukluktaki bunalımların, ben eksik ve tuhaf bir insanım hissinin kaynağı bu mu acaba diyorum. İlkokul hayatım akran zorbalığıyla geçti, 12 yaşında intihara kalkıştım, midem yıkandı. Sonra sürekli depresyon tedavileri, bilmem ne. DEHB'e herkes uydurma diyor veya kime anlatsam "bende de var o normal" diyor çünkü tarif edilmesi tanımlanması zor bir şey bence. Sadece tembel veya dağınık, unutkan, dalgın, veya umursamaz olarak görülüyorsun. Yok ya benim beynimin regülatörleri eksikmiş diyince de hadi lan ordan deniyor. Neyseki ilaç biraz toparlıyor.

Iğneden dolayi olduğuna nasil eminsiniz?

Bizim nesilde çok var öyle araya kaynayıp giden, tedavi edilmediği için kaybedilen çocuklar maalesef.

Iğneden dolayi olduğuna nasıl eminsiniz?

Iğneden dolayi olduğuna nasil eminsiniz
Ablamın eltisi oluyor bahsettiğim kişi dedi ki bize küçükken çok hareketliydi bende doktora götürdüm oda iğne yaptı sonra da böyle oldu dedi hatta doktorun kendilerine iyice düşünmesi gerektiğini söylemiş ama kendisi ısrarla iğne yaptırmak istiyorum demiş. Cocugun hareketleri ve konuşması biraz tuhaftı bizde sormustuk bir rahatsızlığı mı var diye o da açıklama olarak bunları söyledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…