- 11 Eylül 2020
- 2.203
- 560
- 73
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
-
Doktor?9 yaşında kızım var. Kızımla ilgili öğretmenlerinden çok şikayet aldık. Daha önce devlet okulundaydı. Öğretmen her hafta bizi okula çağırıyordu veliler ayrı şikayet ediyordu uyanıyorduk artık. Sonra okulunu değiştirdik özel okula verdik. Burdada öğretmen dersten yana hiç bir şikayetim yok ama her soruya parmak kaldırmak istiyor. Arkadaşları cevaplayacağı zaman o söz hakkı almadan konuşuyormuş
Evde de öyle eli kolu durmuyor. Devamlı hareket halinde.
Diğer dersin öğretmeni kızımı çok seviyor. Onu kazanmak için elinden geleni yaptı ve kızımda düzeldi zaten onun dersinde hiç şımarmıyormuş ama sınıf öğretmeni hiç dinlemiyor, onun dersinde hiç laf dinlemiyormuş.
Kaç kez konuştuk. Artık nasıl davranacağımı şaşırdım.
Ne yapayım siz söyleyin
Ya da diğerlerinden farklı olduğunu düşünüp içine kapanır, kompleksler geliştirir. Çok çalıştım dehb’li çocuklarla. Çocuğu görmeden bir şey söylemek çok mümkün değil ama konu sahibinin anlattığı kadarıyla dehb gibi durmuyor. Yok teşhisliyse o zaman neden tedavi edlmiyor?Bir uzmandan yardım almalısınız bence.
Belli ki eğitim hayatını olumsuz etkiliyor bu hali.
Teşhis olmadan da öyle etrafta hiperaktif bu şeklinde konuşmayın bence. Hatta teşhisi olsa da herkese söylemezdim ben.
Bir yerden sonra çocuk da kendini normal görebilir zaten hiperaktifmişim diye.
Öyle bir yorum yapmışsınız ki doktorlar töhmet altında bırakabilir. Bence biraz daha açıklayıcı yazın durumu yanlış algılanabilirBenim bir akrabam oğlu çok hareketli diye doktora götürdü ve bir iğne yaptırdı tabi bunu yaptığında henüz çok küçüktü bebek diyebilirim o derece küçüktü . Şuan zihinsel engelli gibi bir tuhaf hareketleri falan normal bir çocuk gibi değil bence iyice bir düşünün derim
Ben nasıl duyduysam o şekilde yazdım umarım kimse yanlış anlamaz yada kafası karışmaz amacım bu değil çünkü kusura bakmayınÖyle bir yorum yapmışsınız ki doktorlar töhmet altında bırakabilir. Bence biraz daha açıklayıcı yazın durumu yanlış algılanabilir
Evet psikiyatr ve psikoloğa götürdük. Psikiyatr hiperaktif teşhisi koydu birde dikkat dağınıklığı var dedi. Hap verdi biraz kullandık ama kalbimde sıkıntı olunca korktuk bıraktık.Teshisi doktor mu koydu?
Aileler genel olarak laf dinlemeyen ,eli ayagi durmayan cocuklarina kendi kendilerine hiperaktif derler de ondan sordum.
Bunu şimdi okudum. Mutlaka ilaçlarınızı kullanmalısınız, dozu doktorunuzla ayarlayın. Başka yolu yok ne yazık ki.Evet psikiyatr ve psikoloğa götürdük. Psikiyatr hiperaktif teşhisi koydu birde dikkat dağınıklığı var dedi. Hap verdi biraz kullandık ama kalbimde sıkıntı olunca korktuk bıraktık.
Bizfe gözlemliyoruz, bebekken de uykuda eli ayağı sürekli kıpırdardı zaten
Bu mesajınızı görmeden yazmıştım zaten götürmüşsünüz. Acaba bu durumun ilaç dışında terapi tarzı bir şeyle atlatılma yolu yok mudur. O geldi aklıma şimdiEvet psikiyatr ve psikoloğa götürdük. Psikiyatr hiperaktif teşhisi koydu birde dikkat dağınıklığı var dedi. Hap verdi biraz kullandık ama kalbimde sıkıntı olunca korktuk bıraktık.
Bizfe gözlemliyoruz, bebekken de uykuda eli ayağı sürekli kıpırdardı zaten
Psikiyatr hiperaktif teşhisi koydu ve dikkat dağınıklığı var dedi hap verdi ancak kalbinde sıkıntı olunca hapı bıraktıkDoktor?
Hiperaktivite teşhisi kondu mu? Tedavi başlandı mı? Bu anlattıklarınız hiperaktiviteden çok dürtülerini kontrol edemeyen ya da etmeyen biraz fazla şımartılmış bir çocuk gibi göründü benim gözüme.
Sınıfta 15-20 çocuk var. Her öğretmen sizin çocuğunuza özel ilgi gösteremez. Teşhisi varsa tedavi alacaksınız, terapi alacaksınız. Öğretmeni çocuğumu kazansın diye beklerseniz daha çok beklersiniz, gecikirsiniz, çocuğa zarar verirsiniz.Psikiyatr hiperaktif teşhisi koydu ve dikkat dağınıklığı var dedi hap verdi ancak kalbinde sıkıntı olunca hapı bıraktık
Aslında bende internetten araştırdığım kadarıyla dürtülerini kontrol edemediğini düşünmüştüm ancak doktor öyle birşey söylemedi. Çokta sorun görmedi açıkçası ama biz çok zorlanıyoruz
İngilizce öğretmeni ben onu kazandım sizinle birlikte hareket ederek dedi, zeki bir çocuk sadece fazla hareketli dedi ama şu an kızım onun dersinde hiç sesini çıkarmıyormuş, parmak kaldırarak cevaplıyormuş ben bile inanamadım ama gel gelelim sınıf öğretmeninin dersinde hiç yerinde durmuyormuş ve her soruya sırası gelmeden cevap veriyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?