Kızım hiperaktif

iyikiamaiyiki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
2.203
560
73
9 yaşında kızım var. Kızımla ilgili öğretmenlerinden çok şikayet aldık. Daha önce devlet okulundaydı. Öğretmen her hafta bizi okula çağırıyordu veliler ayrı şikayet ediyordu uyanıyorduk artık. Sonra okulunu değiştirdik özel okula verdik. Burdada öğretmen dersten yana hiç bir şikayetim yok ama her soruya parmak kaldırmak istiyor. Arkadaşları cevaplayacağı zaman o söz hakkı almadan konuşuyormuş
Evde de öyle eli kolu durmuyor. Devamlı hareket halinde.
Diğer dersin öğretmeni kızımı çok seviyor. Onu kazanmak için elinden geleni yaptı ve kızımda düzeldi zaten onun dersinde hiç şımarmıyormuş ama sınıf öğretmeni hiç dinlemiyor, onun dersinde hiç laf dinlemiyormuş.
Kaç kez konuştuk. Artık nasıl davranacağımı şaşırdım.
Ne yapayım siz söyleyin

9 yaşında kızım var. Kızımla ilgili öğretmenlerinden çok şikayet aldık. Daha önce devlet okulundaydı. Öğretmen her hafta bizi okula çağırıyordu veliler ayrı şikayet ediyordu uyanıyorduk artık. Sonra okulunu değiştirdik özel okula verdik. Burdada öğretmen dersten yana hiç bir şikayetim yok ama her soruya parmak kaldırmak istiyor. Arkadaşları cevaplayacağı zaman o söz hakkı almadan konuşuyormuş
Evde de öyle eli kolu durmuyor. Devamlı hareket halinde.
Diğer dersin öğretmeni kızımı çok seviyor. Onu kazanmak için elinden geleni yaptı ve kızımda düzeldi zaten onun dersinde hiç şımarmıyormuş ama sınıf öğretmeni hiç dinlemiyor, onun dersinde hiç laf dinlemiyormuş.
Kaç kez konuştuk. Artık nasıl davranacağımı şaşırdım.
Ne yapayım siz söyleyin
Doktor?

Hiperaktivite teşhisi kondu mu? Tedavi başlandı mı? Bu anlattıklarınız hiperaktiviteden çok dürtülerini kontrol edemeyen ya da etmeyen biraz fazla şımartılmış bir çocuk gibi göründü benim gözüme.

Doktor ile çözülmesi gerektiğini biliyorum. Benim oğlum 5bçuk yaşında, ergen ve çocuk psikiyatristine gittik devlet hastanesinde. Görüşme sırasında bile hiç oturmadı, susmadı, oturtturdum zorla bu kez sallanmaya başladı. Doktor hiperaktivite ve dikkat bozukluğu olduğunu söyledi, şu an yaşı küçük olduğu için bişey yapmayalım, siz dikkat geliştirmeye yönelik etkinlikler yaptırın dedi. 1 sınıfa başlayınca öğretmeni sizi sık sık okula çağıracaktır, hatta dersi bozan öğrenci, yaramaz öğrenci gibi yaftalar yapıştırılır. Bu yüzden 1. sınıfın ilk yarısında gelin ilaç tedavisine başlayalım dedi. sizinde gitmeniz gerektiği kanısındayım.

Bir uzmandan yardım almalısınız bence.
Belli ki eğitim hayatını olumsuz etkiliyor bu hali.
Teşhis olmadan da öyle etrafta hiperaktif bu şeklinde konuşmayın bence. Hatta teşhisi olsa da herkese söylemezdim ben.
Bir yerden sonra çocuk da kendini normal görebilir zaten hiperaktifmişim diye.

Bir uzmandan yardım almalısınız bence.
Belli ki eğitim hayatını olumsuz etkiliyor bu hali.
Teşhis olmadan da öyle etrafta hiperaktif bu şeklinde konuşmayın bence. Hatta teşhisi olsa da herkese söylemezdim ben.
Bir yerden sonra çocuk da kendini normal görebilir zaten hiperaktifmişim diye.
Ya da diğerlerinden farklı olduğunu düşünüp içine kapanır, kompleksler geliştirir. Çok çalıştım dehb’li çocuklarla. Çocuğu görmeden bir şey söylemek çok mümkün değil ama konu sahibinin anlattığı kadarıyla dehb gibi durmuyor. Yok teşhisliyse o zaman neden tedavi edlmiyor?

Benim bir akrabam oğlu çok hareketli diye doktora götürdü ve bir iğne yaptırdı tabi bunu yaptığında henüz çok küçüktü bebek diyebilirim o derece küçüktü . Şuan zihinsel engelli gibi bir tuhaf hareketleri falan normal bir çocuk gibi değil bence iyice bir düşünün derim

Benim bir akrabam oğlu çok hareketli diye doktora götürdü ve bir iğne yaptırdı tabi bunu yaptığında henüz çok küçüktü bebek diyebilirim o derece küçüktü . Şuan zihinsel engelli gibi bir tuhaf hareketleri falan normal bir çocuk gibi değil bence iyice bir düşünün derim
Öyle bir yorum yapmışsınız ki doktorlar töhmet altında bırakabilir. Bence biraz daha açıklayıcı yazın durumu yanlış algılanabilir

1.sınıf velisi olarak benim oğlum da sürekli parmak kaldırıp kendi cevap vermek istiyor. Hatta sadece benimki değil bütün sınıf. İzinsiz mikrofonlarını açıp devamlı saçma sapan şeyler söylüyorlar. :KK48: bunun hiperaktif olmakla ilgisi yok ki. Ön planda olmaya çalışıyorlar. Bi uzmanla görüşün tabi ama bence bu kadar büyütülecek bi durum yok.

Öyle bir yorum yapmışsınız ki doktorlar töhmet altında bırakabilir. Bence biraz daha açıklayıcı yazın durumu yanlış algılanabilir
Ben nasıl duyduysam o şekilde yazdım umarım kimse yanlış anlamaz yada kafası karışmaz amacım bu değil çünkü kusura bakmayın

Annenin anlatımına göre de zaten iğne hareketlerini bayaa bir değiştirir demiş doktor hatta ısrarla emin olup olmadıklarını sormuş ama yine de iğneyi yaptırmışlar tabii bunda sadece doktorun etkisi yok aile de çocukla ilgilenmiyor o yüzden suçu iğneye de atıyorlar. Umarım yanlış anlaşılmıyorumdur

Teshisi doktor mu koydu?
Aileler genel olarak laf dinlemeyen ,eli ayagi durmayan cocuklarina kendi kendilerine hiperaktif derler de ondan sordum.
Evet psikiyatr ve psikoloğa götürdük. Psikiyatr hiperaktif teşhisi koydu birde dikkat dağınıklığı var dedi. Hap verdi biraz kullandık ama kalbimde sıkıntı olunca korktuk bıraktık.
Bizfe gözlemliyoruz, bebekken de uykuda eli ayağı sürekli kıpırdardı zaten

Hiperaktiviteyi böyle dilinize dolamayın. Çocuğunuza sakın ola söylemeyin, söyletmeyin.
Ciddi rahatsızlıktır, sürekli ilaç tedavisi gerektirir.
Hareketli, hevesli çocuk hiperaktif değidir.
Yapmayın ,etiketlemeyin çocuğunuzu. Götürün bir doktora, doktor koysun teşhisi.
En azından erkenden tedaviye başlarsınız.

Geçen sene çok yakın arkadaşımın oğluna hiperaktivite teşhisi konuldu ben çok şaşırdım çünkü hiç öyle hareketli, ön plana çıkan bir çocuk değil. Farklı belirtiler göstermiş. Sanırım biz sadece çok hareketlilik sanıyoruz bu durumu.
O çocuktaki belirtiler şunlardı; duygularını çok uç yaşamak, sevdiği bir şeye hipnoz olmuş gibi bağlanarak yapmak, okuma ve sabır gerektiren derslerde başarısızlık fakat matematikte fazla pratik zeka.
En iyisi bir uzmandan destek alın. Çocukların bu tarz şeylerle yaftalanmasını doğru bulmuyorum en iyisi tam teşhis konduktan sonra yolunuza devam etmek

Evet psikiyatr ve psikoloğa götürdük. Psikiyatr hiperaktif teşhisi koydu birde dikkat dağınıklığı var dedi. Hap verdi biraz kullandık ama kalbimde sıkıntı olunca korktuk bıraktık.
Bunu şimdi okudum. Mutlaka ilaçlarınızı kullanmalısınız, dozu doktorunuzla ayarlayın. Başka yolu yok ne yazık ki.

Bu mesajınızı görmeden yazmıştım zaten götürmüşsünüz. Acaba bu durumun ilaç dışında terapi tarzı bir şeyle atlatılma yolu yok mudur. O geldi aklıma şimdi

Doktor?

Hiperaktivite teşhisi kondu mu? Tedavi başlandı mı? Bu anlattıklarınız hiperaktiviteden çok dürtülerini kontrol edemeyen ya da etmeyen biraz fazla şımartılmış bir çocuk gibi göründü benim gözüme.
Psikiyatr hiperaktif teşhisi koydu ve dikkat dağınıklığı var dedi hap verdi ancak kalbinde sıkıntı olunca hapı bıraktık
Aslında bende internetten araştırdığım kadarıyla dürtülerini kontrol edemediğini düşünmüştüm ancak doktor öyle birşey söylemedi. Çokta sorun görmedi açıkçası ama biz çok zorlanıyoruz
İngilizce öğretmeni ben onu kazandım sizinle birlikte hareket ederek dedi, zeki bir çocuk sadece fazla hareketli dedi ama şu an kızım onun dersinde hiç sesini çıkarmıyormuş, parmak kaldırarak cevaplıyormuş ben bile inanamadım ama gel gelelim sınıf öğretmeninin dersinde hiç yerinde durmuyormuş ve her soruya sırası gelmeden cevap veriyormuş

Psikiyatr hiperaktif teşhisi koydu ve dikkat dağınıklığı var dedi hap verdi ancak kalbinde sıkıntı olunca hapı bıraktık
Aslında bende internetten araştırdığım kadarıyla dürtülerini kontrol edemediğini düşünmüştüm ancak doktor öyle birşey söylemedi. Çokta sorun görmedi açıkçası ama biz çok zorlanıyoruz
İngilizce öğretmeni ben onu kazandım sizinle birlikte hareket ederek dedi, zeki bir çocuk sadece fazla hareketli dedi ama şu an kızım onun dersinde hiç sesini çıkarmıyormuş, parmak kaldırarak cevaplıyormuş ben bile inanamadım ama gel gelelim sınıf öğretmeninin dersinde hiç yerinde durmuyormuş ve her soruya sırası gelmeden cevap veriyormuş
Sınıfta 15-20 çocuk var. Her öğretmen sizin çocuğunuza özel ilgi gösteremez. Teşhisi varsa tedavi alacaksınız, terapi alacaksınız. Öğretmeni çocuğumu kazansın diye beklerseniz daha çok beklersiniz, gecikirsiniz, çocuğa zarar verirsiniz.

Back