Çocuk Hastalıkları Kızım hasta dr. götüremiyorum:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
15 aylik kizim grip oldu ben de çok hastayim kizima da benden bulasti zaten.Sabah esim is yerinden izin aldi aile hek. gidecektik ama kizim kriz gecirdi asla ustunu giydirmeme izin vermedi agladigi icin atesi daha da yukseldi biz de goturemedik.Esimi yolladim dr. Şurup filan vermis ama kizim asla icmiyor siringayla da denedim ama asla kabul etmedi.Beni en cok endiselendiren hic bir sey yememesi sadece emiyor ama sutum de cok yok artik eskisi gibi degil napicam bilmiyorum yememesi sorun olur mu? Ateşi bazen 38 bazen 38.5 ustünü ince giydirdim hep ayagimda salliyorum kimsem yok gercekten yabanci bir sehirdeyim annem bizle kaliyordu fakat bizi bu hasta halimizle birakip ogluna gitti çok endiseliyim cok
Eğer istanbuldaysanız bebeğinizi hemen bir acile götürün bence biz geçen hafta pazar günü oğlumla domuz gribi olduk salgın var tedavi edilmediğinde bronsite ceviriyor suan kayinvalidem ve eltim bronsit olmuş. Sonucta cocuk hastaligi siz mutlaka bir doktora götürün.

gecms oksun oncelkle. goydirmeyin atin uaune bi bataniye kalin bisi mont vs. sardiginiz gibi goturun. hangi doktordur o cocugu gormeden ikac yazan. oyle seymi olur. bi yolunu bulun goturun

Allah aşkına 15 yaşındaki bebelerin oyuncağı olmayın yahu. Üstünü giymiyormuş, kriz geçiriyormuş. Annesi babası siz değil misiniz? Kaldırın hastaneye götürün çocuğun keyfini bekleyeceğinize. Hiç bir şey yememesi ciddi bir sorun. Gerekirse damar yolundan sıvı verecekler.

Canım bende aynı durumdayım, Pazar’dan beri hasta oğlum. Pazar günü ateşi 40.5 bile oldu düşün, mahvolduk.
En son bugün götürdüm iyileşiyor dedi.
Geçer sen de üzülme.
Ama üstünü giydiremediğin için doktora götürememekte çok saçma kusura bakma. Altını aldırmasa, alamıyorum deyip kakalı mı bırakacaksın.
Sen annesinin bir şekilde halledeceksin.
İlacı da şırıngaya çek isteyerek içmez tabi, gerekirse biraz zorla tutup ağzına vereceksin, saniyelik iş zaten.
Bir şekilde giydiği kadar dr a götür, ilaçlarını içir, toparlasın kuzu.

Allah aşkına 15 yaşındaki bebelerin oyuncağı olmayın yahu. Üstünü giymiyormuş, kriz geçiriyormuş. Annesi babası siz değil misiniz? Kaldırın hastaneye götürün çocuğun keyfini bekleyeceğinize. Hiç bir şey yememesi ciddi bir sorun. Gerekirse damar yolundan sıvı verecekler.

sevde 15 yaş değil, 15 ay :)

Sakın soğuk duşa falan sokmayın ılık duş olacak soğukta titrediği için ateşi daha çok yükselir annesi 38 çok yüksek değil bol bol emzir sakin ol benim kızımda ilaç içmez ben ilaçsız atlattırmaya çalışıyorum dinlensin geçer

15 aylik kizim grip oldu ben de çok hastayim kizima da benden bulasti zaten.Sabah esim is yerinden izin aldi aile hek. gidecektik ama kizim kriz gecirdi asla ustunu giydirmeme izin vermedi agladigi icin atesi daha da yukseldi biz de goturemedik.Esimi yolladim dr. Şurup filan vermis ama kizim asla icmiyor siringayla da denedim ama asla kabul etmedi.Beni en cok endiselendiren hic bir sey yememesi sadece emiyor ama sutum de cok yok artik eskisi gibi degil napicam bilmiyorum yememesi sorun olur mu? Ateşi bazen 38 bazen 38.5 ustünü ince giydirdim hep ayagimda salliyorum kimsem yok gercekten yabanci bir sehirdeyim annem bizle kaliyordu fakat bizi bu hasta halimizle birakip ogluna gitti çok endiseliyim cok
üstüne hiçbir şey giymiyorsa sar battaniyeye götür yahu. ateşi 40 olsa ne olacak gitmiyor diye evde beklenmez ki.

Giydirmeden battaniyeye sarıp atın arabaya götürün dra gitmeden ilaç içirilir mi

Çook geçmiş olsun canım . Bir anne olarak elinden gelenin en iyisini yapacagini umuyorum Allah şifasını versin , doktora götürmeyi ihmal etme...

Şimdi burada yazacaklarimi herkes okur mu bilmem.2 saat kadar önce yavruma ilık dus aldirdim çok agliyor yavrum fitil verdim emzirdim cok sukur uyudu ama ileriki saatlerde ne olur bilemem burun akintisi ve hafif öksürugu de var cunku neyse onca yoruma cevaben yaziyorum konumu acarken cok aceleci davrandigim icin belki de pek aciklayici olamadim

Kizim dun gece ateslendi ama atesi 37 filandi biraz huzursuzdu o kadar,sabaha karsi burun akintisi da baslayinca esime is yerine haber ver biraz gec git bi aile hekimine gosterelim dedim aile hekimligi 10dk yurume mesafesinde ve disarisi eksi derecelerde o yuzden burada cogu insanin atarlanarak yazdigi gibi battaniyeye sarip goturmek gibi bir durum soz konusu degil ama cocugumun hastaliginin zatureye cevirmesini isteseydim tavsiyenize uyardim elbet.Kizima ustten tulumunu giydirmeye calistim ama yavrum hem biraz atesinden hemde burun akintisindan zaten cok huysuzdu o kadar agladi ki esimde cocugu bosuna hirpaliyoruz atesi cok yok ben ates dusurucu surup filan istiyim dedi aile hekimine gitti.Herkes nedense aile hekimini suclamis kadinin yanlisi nedir arkadaslar herkesin evinde bulunan,dis cikarma doneminde bile annelerin dr. Danismaksizin bile verdigi calpolle,paronox fitil yazmasi mi?

Esim ilaclari getirdi(normalde bende de var ama alali cok olmustu diye onu vermek istemedim)Kizima vermek istedim öğurüp kustu birdaha da asla agzina bile yaklastirmadi zaten.İlerleyen saatlerde ateşi yükseldi ben evde tek basimayim elbette cebimde ay sonuna kadar yetmesi gereken 30 liramdan fazla param olsaydi bende ne cocugumun ne de kendimin ustune basina bakmaz kapima taksiyi cagirir basar giderdim ama ne yazik ki en yakin dev. Hast. Taksi ucreti 40 kusur lira tutuyor.Olsun gocunmuyorum herkesin basina gelen seyler yeri gelir heryere para sacarsin yeri gelir cebinde ekmek alacak paran olmaz.
Altinda arabasi olanlar icin at arabaya gotur demek ne kadar kolay?Bazilariniz boyle bir durumda çocugumun kiyafetine ozen gosterdigimi filan dusunmus vallahi arabam olsa don atlet gotururum umrum olmaz biliyor musunuz?
Tüm bunlarin yaninda tek tuk te olsa yargilamayip uzgun ve caresiz bir anneye teselli vermek isteyenler de olmus onlara tavsiyeleri icin cok tesekkur ediyorum.Esim magazaci gece 10 da gelecek kizimin ates durumu kotuye giderse dr. Goturecegiz insallah taksi parasi bulmus garibim ark. Borc istemis

Doktor görmeden nasıl ilaç yazabilir? Daha geçen gün bu sebepten kadının çocuğu öldü. Aile hekimi üşütmüş deyip ilaç yazıp gönderdiği çocuk öldü.
Sarıp battaniyeye götürseydiniz keşke.
Çocuguna birsey olacak diye ucbucuk atan anneye yazdiginiz yorum...
Aklinizi seveyim ne diyeyim

Sakın olun. İnşallah önemli birşeyı yoktur. 38 civarı çok yukek değil panik yapmayın. Ben 39 a kadar bekliyorum ilac vermek icin. Once ince giydiriyorum ılık duş eğer düşmezse ve 39 olduysa veriyorum. Benim kızım da surup içmez mamasina karıştırıyorum. Huysuz olması normal. Uyurken baş ucuna yarım soğana karanfil saplayip koyabilirsiniz nefesini açar.

Burada daha ne konulara şaşırayım ben bilmiyorum ki. 5 yaşında ateşler içinde kıvranan çocuğun aklına uyup doktora götürmeyen bir abla vardı sizin durum ondan beter. 15 aylık bebekten bahsediyoruz, akıl baliğ olmayan, ayırt etme gücü olmayan bir bebek. Siz onun anne babasısınız, bebek huysuzluk ediyor diye götürmemezlik olur mu? Allah korusun havale geçirse, kalıcı etkisi olsa ne yapacaksınız? Kötü ihtimali yazdım ama sizin gibi anne babalar ileride 5 6 yaşında çocukların elinde oyuncak olup sonra çocuk davranış bozuklukları gösterince "Biz çok iyi anne babayız ama bu çocuk niye böyle oldu?" diye psikologa getiriyor. Yapmayın etmeyin, o çocuk sizin sorumluluğunuz altında. Çocuk aklına uyulmaz.

İnternetten ateşli çocuklara bütün müdahale yöntemlerini okuyun çünkü çocuklar sürekli yaşıyorlar bu durumları bilinçli olursak evde daha sağlıklı müdahale ederiz.Allah hayırlı şifalar versin

Hangi arabamizla gotursem karar veremedim mavi mi?kirmizi mi?derken kaldik işte naparsin
Buradaki kadınların tümü çocuğunuzu düşünüp yazdı. Ateşi olan ve huysuzluk yaptı diye doktora götürmediğiniz çocuk için söylendi o sözler.
Siteminizi yaptınız ki açıklamalıda siteminizde belirttiniz. İlk mesajınızda bu açıklamalar yoktu.
Üstüne alıntıladığımız yorumlarla alaycı ifadelerle olayı başka yönlere çekmeye çalışmayın. Olay polemiğe döner.

Paranız olmaya bilir ama hiç mi komşunuz yok iş arkadaşı Yok birinden acil durum İçin yardım istersiniz sonuçta. Domuz gribi salgını var sonuçta haberlere bile çıktı uzmanlar uyarıyor hastaneler gripli dolu yoksa çocuk sizin çocuğunuz

Paranız olmaya bilir ama hiç mi komşunuz yok iş arkadaşı Yok birinden acil durum İçin yardım istersiniz sonuçta. Domuz gribi salgını var sonuçta haberlere bile çıktı uzmanlar uyarıyor hastaneler gripli dolu yoksa çocuk sizin çocuğunuz
Biz bu şehire esimin işi dolayisiyla yeni tasindik kimseyi daha tanimiyorum elbette çok acil bir durum olsa kizimin ateşi çok yukselse gider insanlarin kapilarini calar yardim isterim.Esim bu hafta hastaydi zaten ondan bize bulasti bu illet çok izin kullandi bu sabahta gec gitti o yuzden tekrar izin isteyemiyor.Guncel yorumumda bahsettigim gibi is arkadasindan borc istemis ben de gelmesini bekliyorum

X