Çocuk Hastalıkları Kızım hasta dr. götüremiyorum:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Başlığı okuyunca maddi imkansızlık veya ilçede yaşıyorum vasıta yok durumu sandım. Konu meğer neymiş.
15 aylık bebeği giydirememek nedir Allah aşkına ? 15 yaşına gelince ne yapacaksınız çok merak ettim.
Bende aynı şey sandm ve üzülerek açtım konuyu ama bambaska ve sacmaymış

Şifa böyle yerlerde aranmaz. Yil olmuş 2018, hala atesli cocugu sirkeyle silin diye öneri veren insanlar var!
Aklim almiyor cehalette nasil bu kadar ısrarcı olunabildigini?
Atesli cocuga sirke, alkol, kolonya vs sürülmez!!! En uyduruk siteyi dahi acsaniz bu bilgiye rastlarsiniz. Lutfen yapmayin!
Ayrica 38 cok yuksek bir ates degil, paniklemeden mudahale edin.
Ve herkesin dedigi gibi giydiremedigim icin doktora goturemedim nasil bir mazerettir anlamak mümkün degil.

Paranox s supozituvar boyle yaziliyordu galiba ates dusurucu fitil eczaciya bebegin yasini ve kilosunu soyleyin size ne kadar ve kac saat araliklarla verebileceginizi soylesin) acilen onu alin ve poposundan(makat) koyun..10 sn bekletin disariya cikartmasin .. Onun disinda sakin soguk uygulama yapmayin ilik uygulama yapin bol bol emzirin hatta rahatlayinca (atesi dusunce) usutmeden dus aldirin kurulayin guzelce ..su icirmeye calisin ilik olsun..birde evde ketil varsa emzirirken basucunuza ketili koyun(20 dk boyunca) ve ortam buharli olsun sonra kapatin ..birde bebeginizin burnu kuru ve akmiyorsa eczaneden nazalnem alin burnuna sikilacak sekilde fiyati 33 lira bunun Allah sifa versin ..benim kizimda surup hic icmez fitil kullanirim yarisini veririm genelde

Son düzenleme:
Doktora götürün acilen. Ve lütfen aile hekiminize değil. Hastayı görmeden ilaç yazan doktor mu olurmuş

Giydirme. Ben soymasi kolay diye atletinin uzerine tulum giydirip goturmustum atesli cocuk zaten. Cocuk mu sizin sozunuzu dinleyecek siz mi cocugun sozunu dinleyeceksiniz?

Ateşi olan çocuğu giydirmenize gerek yok ki zaten. Sık sık ellerini yüzünü yıkayın yada ılık bir duş yaptırın. Bol bol su içirin. Doktora giderken üzerine bir battaniye sarın tamam.

Annenizin abinize gitmesine neden takıldınız anlamadım. Çocuklarımız hasta olduğu zaman başımızın çaresine bakıyoruz kimseye Gönül koymuyoruz.

15 aylik kizim grip oldu ben de çok hastayim kizima da benden bulasti zaten.Sabah esim is yerinden izin aldi aile hek. gidecektik ama kizim kriz gecirdi asla ustunu giydirmeme izin vermedi agladigi icin atesi daha da yukseldi biz de goturemedik.Esimi yolladim dr. Şurup filan vermis ama kizim asla icmiyor siringayla da denedim ama asla kabul etmedi.Beni en cok endiselendiren hic bir sey yememesi sadece emiyor ama sutum de cok yok artik eskisi gibi degil napicam bilmiyorum yememesi sorun olur mu? Ateşi bazen 38 bazen 38.5 ustünü ince giydirdim hep ayagimda salliyorum kimsem yok gercekten yabanci bir sehirdeyim annem bizle kaliyordu fakat bizi bu hasta halimizle birakip ogluna gitti çok endiseliyim cok
Bacak arkasına ensesine ve kol kıvrımlarına makyaj pamuğu yada o büyüklükte pamukları koy 5 dk sonra kaldır tekrar koy göreceksin anında ateşi düşecek ve alnına da küçük küçük pansuman yapar gibi gezdir. Daha sonra üstünü pamuklu giydir ve arkasına hafif ütü ile nemlendirip bir bez koy. Bu arada limonlu bir çay yap içine bal kat hiç zararı olmaz hafif ilitip bunuda içi göreceksin çok rahat edecek ve kendine gelecek.

acemiliğine vermek istiyorum bir battaniyeye sarıp götür çocuğu ezberden ilaç mı verilir viral bir ateş mi mikrobik mi antibiyotiklik mi yoksa sadece öksürük şurubu ile mi geçer iki haftadır geçmediği gibi öksürüğümüz şimdi de bana geçti karın kası yaptım resmen.

acemiliğine vermek istiyorum bir battaniyeye sarıp götür çocuğu ezberden ilaç mı verilir viral bir ateş mi mikrobik mi antibiyotiklik mi yoksa sadece öksürük şurubu ile mi geçer iki haftadır geçmediği gibi öksürüğümüz şimdi de bana geçti karın kası yaptım resmen.
Geçmiş olsun öksürük İçin pekmez içine tereyağı eritebilirsin bana iyi gelmişti inşallah sana da iyi gelir ben böyle kocakarı reçetelerine inanmazdım ama ilaçlar fayda etmeyince deneyeyim ne kaybederim dedim lafımı yuttum

Geçmiş olsun öksürük İçin pekmez içine tereyağı eritebilirsin bana iyi gelmişti inşallah sana da iyi gelir ben böyle kocakarı reçetelerine inanmazdım ama ilaçlar fayda etmeyince deneyeyim ne kaybederim dedim lafımı yuttum
oran verir misin evde keçiboynuzu pekmezi ve tereyağı var ,zeytinyağını duymuştum da tereyağını duymamıştım

oran verir misin evde keçiboynuzu pekmezi ve tereyağı var ,zeytinyağını duymuştum da tereyağını duymamıştım
1 yemek kaşığı saf tereyağı
1,5 yemek kaşığı su
1,5 tatlı kaşığı pekmez
Tereyağını erit kısık ateşte ama yakma içine suyu koyup ılıştır pekmezi ekle gün içinde içebilirsin 6 Aydan büyük bebeklere de bir iki kaşık verilebilir

1 yemek kaşığı saf tereyağı
1,5 yemek kaşığı su
1,5 tatlı kaşığı pekmez
Tereyağını erit kısık ateşte ama yakma içine suyu koyup ılıştır pekmezi ekle gün içinde içebilirsin 6 Aydan büyük bebeklere de bir iki kaşık verilebilir
sağolasın yazıyorum hemen gider gitmez yapacağım nasipse :KK66:

Gecmiş olsun,acil şifalar.
Doktora götürün tabi ama iştahsızlığı normal.
Hasta olunca biz bile yemek yemiyoruz/yiyemiyoruz ,bebeklerde aynı mantıkla yemeyebiliyor.
Kızım 5.5 yaşında bu sene maşallahı var ama geçen seneye kadar her hastalandığında 1.5 -2 kg civarı kilo verirdi.
Siz bol sıvı almasını sağlayın. Emiyorsa olduğu kadar emsin,ne yemek istiyorsa onu verin bu ara. Ağır yağlı şeyler yemek istemeyebilir doğal olarak.
Ateşini de sık sık ölçün,bizim doktorumuz 39 olmadan müdahale etmiyordu. 39 ve üzerini yüksek kabul ediyoruz demişti. Birde ateş düşürücüyü dönüşümlü kullanın,aynı şurubu sürekli kullanmak işe yaramıyormuş,iki farklı şurup bulundurun elinizin altinda,değiştirerek kullanın. Bir birini bir diğerini.
Aklınızda olsun. İnce giydirin. Evinizde aşırı sicak olmasın.
Sağlikla büyütün.

15 aylik kizim grip oldu ben de çok hastayim kizima da benden bulasti zaten.Sabah esim is yerinden izin aldi aile hek. gidecektik ama kizim kriz gecirdi asla ustunu giydirmeme izin vermedi agladigi icin atesi daha da yukseldi biz de goturemedik.Esimi yolladim dr. Şurup filan vermis ama kizim asla icmiyor siringayla da denedim ama asla kabul etmedi.Beni en cok endiselendiren hic bir sey yememesi sadece emiyor ama sutum de cok yok artik eskisi gibi degil napicam bilmiyorum yememesi sorun olur mu? Ateşi bazen 38 bazen 38.5 ustünü ince giydirdim hep ayagimda salliyorum kimsem yok gercekten yabanci bir sehirdeyim annem bizle kaliyordu fakat bizi bu hasta halimizle birakip ogluna gitti çok endiseliyim cok
Canim sar battaniyeye götür serum iğne felan verirler. Aklımıza göre ilaç kullanmayın bence

X