Çocuk Hastalıkları Kızım hasta dr. götüremiyorum:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
çok geçmiş olsun hala mı kötü kızın.Ben çocuklarım grip olduğunda normal karşılıyorum.sakin ol çünkü çocuğunun durumunu en iyi sen bilirsin ve gidişatını daha iyi yorumlarsın.ayaklarında muhakkak çorabı olsun ateşi olsa bile ayaklar üşütülmez üstünü soyabilirsin.Ilık duşunu aldır ve ıhlamur, ada çayı ılıkça 2 ,3 kaşık ver.6 saatte bir ateş düşürücüsünü verirsin.Öksürüğü var mı ve derecesi nedir.çok öksürüyorsa muhakkak dr görmeli ,Allah korusun ciğerlerine inebiliri,temkinli olmalısın.burun açıcı okyanus suyu ya da tuzlu suyu şırıngaya enjekte edip azıcık burnuna sık ki rahatlasın burun delikleri kapalı olmamalı.
Dr. Gittik tam ölçek dolven diye bir surup verdiler orada 15-20 dk icerisinde ateşi 39 dan 37lere indi biraz once ölctüm 36.7 ciktı sanirim atlattik insallah nuksetmez elimden gelen herseyi yapiyorum.Kizim daha once nezle filan olmustu ama ilk kez bu kadar agir ateslendi o yuzden cok korktum bir sey olacak diye oldum oldum dirildim.Bu ay esim ailesine maddi yardimda bulundu icralik bir durum soz konusuydu bizde elimizde olanla idare ederiz dedik ama her zaman ki gibi cok sansliyiz hastalik bizi paramizin olmadigi zamanda buldu.Anbem,babam esim de dahil herkes bir tuhaf davrandi gercekten caresizlik cok zor,bu zor zamanda herkes maskesini dusurdu maalesef

Su an bebegin nasil ,ates devam ediyormu?
Ediyorsa ates dusurucuden ver yukselmesin.Allah yardimcin olsun.Annelere kolay kolay kizmam ama simdi evladina yardim etmiyceksin de ne zaman ediceksin.Allahim kimseye muhtac etmesin.
Bebegim şuan iyi atesi 39 dan 36 bucuklara kadar dustu dr. Gittik tekrar yukselirse getirin dediler ama inşallah oyle birsey olmaz.Desteginiz icin tesekkur ederim

Allah kolaylik versin. Smdi nasil oldu.. calpol kismina takildim ben. Kizim var 13 aylik. Ne zaman o suruptan versem benimki de ogurdu kustu bilmem ne. Eczaneden baska bi surup aldim onu icti gecen. Tadi portakalli bi bebek surubu isterseniz ozelden yazarim adini.. :)
Ben de benimki ateslenince bi kosu eczaneye gidip almistim doktor tavsiyesi falan da degil. Eczaci onu onerdi aldim yani.
Dolven sanirim bugun dr. Gittik kizima ondan verdiler cok iyi geldi koyu kivamli turuncu bir surup

Gercekten yanlis anlasilmasinda, ne bilim internet icin belirli bir miktar oduyorsunuzdur her ay ama ay sonunu getirmeye para yok ve cocuk hasta, hastaneye goturecek taksi minibus parasi yok? Acaba cok mu yanlis seylere harciyorsunuz paranizi. Ben cok muskul durumda olsam, evime internet almazdim. Onun parasini baska seylere kullanirdim ki sizin buna cok ihtiyaciniz var gibi geldi. Yanlis anlamayin, yargilamak icin yazmadim ama burda cok okuyorum durumumuz yok vesaire diye ama sonra merak ediyorum, internete gidiyor para.

Cocugunuz insallah iyilesir. Benim annem kardesim ateslenince kol altlarina, kulak arkasina soguk bez koyardi. Endiselenecek bir derece degil benim yegenim 41 dereceye cikmisti atesi dustu ertesi gune.
Yazdiklariniz da haklisiniz cok sukur bu zamana kadar boyle zor durumda kalmamistik.Esim bu ay ailesine maddi olarak yardim etti bizimde kredi borclarimiz vs. Var birikim yapamiyoruz ama sukur gecinip gidiyoruz.Bu ay extreme bir durum yasandi Allah kimseye yasatmasin heleki evlat soz konusuysa caresizlik o kadar zor ki en yakinin bile sirt ceviriyor.Bundan sonra 5lira on lira demeden boyle durumlar icin para biriktiricem ve bu paradan esimin haberi asla olmayacak

Çocuk öksürüyorsa mutlaka havayı nemlendirici bir şey yapın. Ben 3 çocuğuma da hiç öksürük şurubu vermeden büyüttüm. Aklınızda olsun: böyle ateşlendiğinde çocukta şunu kontrol edin başını öne rahat hareket ettirebiliyor mu ve vücudunda kırmızı lekeler var mı? Varsa hiç vakit kaybetmeden hastaneye götürün. Yoksa en iyi ateş düşürücü sıvı şeyler içmesi. Ben çocuklara sevdikleri tatlı içeceklerden verirdim. Mesela hiçbirşey içmiyorsa evdeki reçeli şurup gibi sulandır içir. Bol bol da uyusun ama uyurken kontrol et. Allah şifa versin.

Yazdiklariniz da haklisiniz cok sukur bu zamana kadar boyle zor durumda kalmamistik.Esim bu ay ailesine maddi olarak yardim etti bizimde kredi borclarimiz vs. Var birikim yapamiyoruz ama sukur gecinip gidiyoruz.Bu ay extreme bir durum yasandi Allah kimseye yasatmasin heleki evlat soz konusuysa caresizlik o kadar zor ki en yakinin bile sirt ceviriyor.Bundan sonra 5lira on lira demeden boyle durumlar icin para biriktiricem ve bu paradan esimin haberi asla olmayacak
Bence biriktir evet erkekler bu konuda çok kötü ama senin zula da birkaç kuruşun olsun. Durumunuz düzelince bozdurunca çok değer kaybetmeyecek bilezik tarzı birşeyler aldır kocana. Ve onu kızından başka kimse için harcamamaya söz ver kendine. Çünkü anladığım kadarıyla elinizdekini son kuruşuna kadar başkalarınaverebiliyorsunuz. Yazık bak bebeğiniz var. Sen de emziriyorsun, ikinizin de iyi beslenmesi lazım.

Bu arada bu konuda bilmeyenler varsa aklima gelmisken
Benim kizim kasikla asla ilac icmez
unnamed.png
bu bi surubun icinden cikmisti sadece bununla verebiliyorum. Tavsiye ederim.

X