Çocuk Hastalıkları Kızım hasta dr. götüremiyorum:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Arkadaşım bu bahane mi? Nasıl üstünü giyinmedi diye götürmedik.Ne bulursan sarıp sarmalayın ve götürün. Arabanız yoksa bile atlayın taksiye gidin. Hayatımda ilk kez böyle bir şeye şahit oluyorum. O doktor da kafasına göre nasıl ilaç yazıyor küçücük bebeğe . Öyle şurupla olacak iş mi bu!

Üstünü giydirmiyorsa sar sarmala battaniyeyle al götür kardeş.
Belki Boğaz enfeksiyonu geçiriyordur omdan yemiyordur hiçbir şey. Ayrıca ben olsam doktorun gelişigüzel verdiği ilaçları asla kullanmazdım.

Çocuklar hastayken huysuz oluyor evet ilaç içmek istemiyor, yemek istemiyor. Siz zorlamayın. Zaten büyük bi ihtimal ateş düşürücü falan verirler sadece. Çünkü antibiyotiği çok zor durumlarda kültür testi sonucuna göre veriyorlar artık.

Birde 38, 38.5 çok yüksek bi ateş değil. Çocuk onu tolere edebilir korkmayın. Duşa sokun üstünü ince giydirin. Boğazı için ballı limonlu su içirin. Burnunu muhakkak açın. Adaçayı ve ıhlamurlu çay demleyin bi kaç kaşık içirin. Bunlar iyi gelir rahatlatır onu.
Geçmiş olsun

tovbe yarabbim

cocuk giyinmediyse ustune bi battaniye de mi ortemediniz ben anlamadim doktora goturmeme sebebini

grip korkulacak birsey degil , yemek yememesi de normal

sizi emerek iyilesecek cunku sizde hatasiniz ve vucudunuzdaki antikorlar sutten kiziniza geciyor

yine de sarin bir battaniyeye goturun doktora

cocugu gormeden ilac yazan doktoru da allaha havale ediyorum yuh faha neler okuyacagiz burda acaba

Aynen yani ben konuda her seye takildim.. bebek akliyla hareket edilir mi, ustunu giymediyse ustundekiyle goturun.. hadi doktorun ilac yazmasi yanlis ama icmiyor ne demek? Oyalayarak icirin, gerekirse sikin burnunu hafif acsin agzini icirin ama ilac icmezde yukselen atesin nelere sebep olacagini biliyor musunuz? Yemek konusunda da et suyuna corba pisirin icine minik kofteler ezin yer o zaman bogazi agriyordur kolay yutulabilir bir seyler pisirin..

Geçende de pil yutan bir çocuk konusu vardı .
Ben gerçekten anlayamıyorum ufacık çocuğu doktora götürememeyi.
Zaten güle oynaya doktora giden çocuk çok azdır. Bir şekilde götürün buradan nasıl bir çözüme ulaşacaksınız ki?

15 aylik kizim grip oldu ben de çok hastayim kizima da benden bulasti zaten.Sabah esim is yerinden izin aldi aile hek. gidecektik ama kizim kriz gecirdi asla ustunu giydirmeme izin vermedi agladigi icin atesi daha da yukseldi biz de goturemedik.Esimi yolladim dr. Şurup filan vermis ama kizim asla icmiyor siringayla da denedim ama asla kabul etmedi.Beni en cok endiselendiren hic bir sey yememesi sadece emiyor ama sutum de cok yok artik eskisi gibi degil napicam bilmiyorum yememesi sorun olur mu? Ateşi bazen 38 bazen 38.5 ustünü ince giydirdim hep ayagimda salliyorum kimsem yok gercekten yabanci bir sehirdeyim annem bizle kaliyordu fakat bizi bu hasta halimizle birakip ogluna gitti çok endiseliyim cok
bataniyeye sarsaydınız üstünü giymediyse

Aynen yani ben konuda her seye takildim.. bebek akliyla hareket edilir mi, ustunu giymediyse ustundekiyle goturun.. hadi doktorun ilac yazmasi yanlis ama icmiyor ne demek? Oyalayarak icirin, gerekirse sikin burnunu hafif acsin agzini icirin ama ilac icmezde yukselen atesin nelere sebep olacagini biliyor musunuz? Yemek konusunda da et suyuna corba pisirin icine minik kofteler ezin yer o zaman bogazi agriyordur kolay yutulabilir bir seyler pisirin..
yemese de olur oficim , yani cocuk grip emerek iyilesecek , anne de hastaymis su anda o bebege en faydali sey bi cay kasigi bile olsa anne sutu
ama ilac icirmemek , hastayi gormeden ilac yazan doktor , agzim acik okudum konuyu

Geçmiş olsun , çocuklar böyle durumlarda ekstra huysuz oluyor ama sarıp sarmalayıp giydirmeden de götürebilirdiniz tabi fakat aile hekimine değil uzman çocuk doktoruna gitmeniz daha sağlıklı , ayrıca hastayı görmeden ilaç yazmak suçtur bu Kanuni bir zorunluluk ayrıca bu şekilde ilaç yazan bir hekimin yazdığına ne kadar güvenip ilacı kullanacaksınız bu da soru işareti.

yemese de olur oficim , yani cocuk grip emerek iyilesecek , anne de hastaymis su anda o bebege en faydali sey bi cay kasigi bile olsa anne sutu
ama ilac icirmemek , hastayi gormeden ilac yazan doktor , agzim acik okudum konuyu

Sutum yok dedigi icin yazdim aslinda milana, doymazsa iyilesemez diye dusundum. Cunku anne sutu 15. Ayda ilk aylar gibi etkili ve koruyucu degil ama ilac konusuna bende takildim.. hepsi bir tarafa 15 aylik bebegin yonetimi ele gecirmis olmasina daha da takildim..

15 aylik kizim grip oldu ben de çok hastayim kizima da benden bulasti zaten.Sabah esim is yerinden izin aldi aile hek. gidecektik ama kizim kriz gecirdi asla ustunu giydirmeme izin vermedi agladigi icin atesi daha da yukseldi biz de goturemedik.Esimi yolladim dr. Şurup filan vermis ama kizim asla icmiyor siringayla da denedim ama asla kabul etmedi.Beni en cok endiselendiren hic bir sey yememesi sadece emiyor ama sutum de cok yok artik eskisi gibi degil napicam bilmiyorum yememesi sorun olur mu? Ateşi bazen 38 bazen 38.5 ustünü ince giydirdim hep ayagimda salliyorum kimsem yok gercekten yabanci bir sehirdeyim annem bizle kaliyordu fakat bizi bu hasta halimizle birakip ogluna gitti çok endiseliyim cok
birşey olmaz çocuk bu hastalanacak, siz sadece dikkatli olun. yemek yememesi de hastalıgından ötürüdür. sıvı şeyler verin çorba su gibi... şurubu da içine atın o şekilde içsin..

Bence ateslı çocuğun ne giydiği çok da önemli değil çocuk zaten ateslı soyun diyor doktorlar bir battanıyeye sarı arabaya atladıgınız gibi goturun yada ıkınız birden ılık dus a girin hasta çocuk yemek yememesi normal üzerine gitmeyin sutun uz şimdilik idare eder meyve yer belki yiyebileceği meyveleri teklıf edin ılacıda oyun oynarmış gibi verin sizde ıcıyormussunuz sıra ona gelmiş gibi hastalık zor gerçekten Allah yardımcınız olsun

Cocugunuzun atesi varsa, bir sekilde ates dusurucu ilaclarinizi vermeniz gerek.Kizim 15 aylikken 38 ,5 derece ateste havale gecirdi.Ates dusurucusunu verdigim halde 10 dakika icinde oldu.

Yemek yemezse dahya çabuk düzelir zaten ama su içmesi lazım. Ateş ölçeriniz varsa 38.5 u geçmediğinden eminseniz şurup içmemeside çok sıkıntı değil. Grip kendi kendine geçer 5-6 güne.

Bir taksi çağırırsın, çocuğu battaniyeye sararsın.. Doğru çocuk doktoru nun yolunu tutarsın.. Aile hekimine çocuk muayene ettirilmez... Net.!

Başlığı okuyunca maddi imkansızlık veya ilçede yaşıyorum vasıta yok durumu sandım. Konu meğer neymiş.
15 aylık bebeği giydirememek nedir Allah aşkına ? 15 yaşına gelince ne yapacaksınız çok merak ettim.

X