• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım hakkında yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
merabalar, burayı uzun zamandır takip ediyordum ve kızım hakkında konu açmak destek almak için üye oldum. ben kendisiyle baş edemiyorum yoruldum. kızım 21 yaşında bir genç. bilgi sahibi olmanız için biraz bilgi veriyim en başta. kendisi zeki, güleryüzlü, sorumluluk sahibi, temizliğe dikkat eden, hayvan sever bir genç kız. uzun zamandır ne gece uykusu var ne de sabah kalkması. tam tersi bir insan oldu sanki. kızımı liseye başlarken dinini öğrenmesi için kursa verdim, altı yıl kadar kaldı. ama o zamandan beri eski kızıma ulaşamıyorum sanki. evet gitmek istemedi ama bu onun iyiliği içindi. manevi gelişimi içindi. en başta gitmek istemiyorum ben okumak istiyorum diye diretince ona o zaman okuldan da alırım dedim, mecbur okudu. ama hem liseyi bitirdi hem gittiği yeri. imamhatip lisesine gitti çünkü sadece oraya göndermeye izin veriyorlardı, orayıda istemedi. memnun edemedik hiç. daha sonra mezun oldu ama hemen almadık biraz daha okusun diye. alın beni ben üniversiteye gideceğim okuyacağım diyip durdu. biz zaten onun okumasına karşı değildik ama eğitimini tamamlasın istiyorduk. sonunda bir gün tamamen çıktı. eşim çok kızdı nasıl kendi kafasına göre iş yapar diye. kızım kocaman bir kız olduğunu ve geleceğini bizim yüzümüzden karatmayacağını, başına ne gelirse gelsin okuyup kendini kurtaracağını söyledi. inanamadım duyduklarıma. kendini kurtarmak, kaçmak bunlar ne? biz senin aileniz senin için yaptık diyince de ağlamaya başladı ve bu saatten sonra bana ailem gibi davranmayın o zaman dedi. babasıyla araları o zmandan beri bozuk.

normalde kızım böyle değildi. daha sosyal, konuşkan ve mutluydu. geçenlerde çekmecesinde antidepresan gördüm. araştırdım biraz. en ağırından kullanıyor üstelik 100 miligram. ilaç kullanmadan önce babsını zorla ikna edip birkaç seans psikologa gitmişti. o dönemler daha iyiydi ama babası boşuna gittiğini düşündüğü için daha fazla para vermedi. kızımın ingilizcesi iyidir o yüzden ders vererek parasını kazanmaya başladı, babsından para almıyor. şimdi de tutturdu üniversite için başka şehire gideceğim, hayatımı kazanacağım diye. sanki biz kaybettirdik. okuyacakmış, akademik alanda çalışma yapacakmış, güçlü olacakmış e bunları buradada yaparsın diyorum gülüyor sadece. keman çalmak istiyorum diyor. biz kızı nereye verdik o ne dyor. bazen kendi kendine notalardan birşeyler çıkarıyor, fazıl say dinliyip duruyor ve babası çok kızıyor. o adam bizim görüşümüze ters diye ama dinlemiyor. asilik yapıyor. beni bırakın artık allah gibi davranmayın diyor. nasıl böyle konuşur aklım almıyor. kızımın matematik ve fizik alanında temeli hiç yoktu. gönderdiğin yer sayesinde lisem korkunç geçti hep uyuyordum yorgunluktan diyor ama yapan yapıyor. sayısalı kötü olduğu için istediği okula gidemez diye düşünüyordum. ama eve gelir gelmez ders çalışmaya başladı. her sabah saat yedide matematik çalışmaya başlıyordu akşama kadar. odasından hiç çıkmıyordu. yemek yemeye bile gelmezdi midem almıyor içimden kusmak geliyor derdi bana. yapabileceğini düşünmüyordum onada dedim insanlar ne liseler okuyor yine yapamıyor diye. ama ben kendi çizgimden gideceğim kendi yolumdan sorumluyum diyip duruyor. bu şekilde neredeyse tüm dersleri yaptı. arada çalışarak kendine özel öğretmen tutuyordu çünkü hiç bilgisi yoktu. sınava az kalmışken bir anda kusmaları başladı. kafaya takma rahat ol diyordum ama elimde değil diyordu. bazen olduğu yerde kalıyordu banyoya giremiyordu. gece hep uyanıktı. kızım niye yatmadın diyorum kalbim beni uyandırıyor damarlarımda elektrik geziyor dedi. korktum bayağı. bana söylememiş ama doktor ona majör depresyon ve anksiyete tanısı koymuş. biraz daha ibadetlerine yönelsen aşarsın belki ilaçlar sana zarar verir belki dedim. çünkü çok ani kilo verdi. sınava giremedi çünkü tüm vücudundan iltihaplı yaralar döktü. doktora götürdüm psikolojik dedi. ben çalışmayı bırakır sandım ama kitap almış yeniden başlamış. sabah saat beş gibi kalkıyor ve sporunu yapıp dersin başına oturuyor. ama bunları ağlayarak yapıyor. diyorum kızım böyle üzülüyorsan yapma oda bunu bana söyleyecek insan sen değilsin anne seninle tartışmak istemiyorum kalbini kırmak istemiyorum diyor. hiç sesini yükselttiğini duymadım saygılıdır ama bazen böyle dik dik konuşuyor sanki ergen gibi. günlük on saat ders çalışıyor.

kağıdına yazdığı yazıları buldum hedeflerim diye. mühendis olacakmış, sağlıklı olacakmış, kendinden nefret etmeyecekmiş. iyide kendinden nefret edecek ne var. geçenlerde bunu ona söylediğimde artık suçlunun ben olmadığımı anladım duygularımı günah gibi kendimden kaçırmıyorum dedi. değişik değişik konuşuyor. yabancı yazarları okuyor. özellikle rus bir adam var. posterlerini asmış. birde aziz nesin posteri asmış. babası yırtmış çöpe atmış. buda ağlamaya başladı sonra bana bu yüzden ders çalışıyorum dedi. bazen bana düşmanıymışım gibi davranıyor. çok düzenli bir kızdır. ama odası çok dağınık. toplamak yerine odada yatmıyor. koltukta yatıyor. diyorum kızım odanı toplasana diye bana ağır geliyor anne artık toplayamıyorum diyor. o böyle dedikçe içim daralıyor çaresiz hissediyorum. bu sene yine sınava girecek yaşın geçti sanki dedim oda bana yaşım hiçbirşey yapmasamda geçecek önemli olan vaktimi deyerlendirmem dedi. kararlı yani. okusun istiyorum ama manevi değerlerinden geçsin istemiyorum. resim çiziyor ve yetenekli ama sürekli değişik insanların portrsini çiziyor. biraz hat sanatına yönlendirmeye çalıştık kabul etmedi. boya parasını kendi çıkarıyormuş karışmayın dedi. rimel kullanmaya başladı. kontrolü kaybediyorum galiba. ne yapmalıyım nasıl yaklaşmalıyım?
Kiziniz icin yardim isteyeceginize kendiniz icin isteyin cocugu kari koca elele verip mahvetmissiniz tebrikler cidden

böyle bir ailede bir yandan mental ve ruhsal sağlığını kaybetmesine rağmen bir yandan da halâ yaşamını kurmak adına mücadele ettiği için, bu kızcağızı gönülden kutluyorum. umarım bir an önce kendine aydınlık bir yol çizer. lütfen kızınızı rahat bırakın! yıl olmuş 2025 halâ baskıcı aile figürü mü kaldı, böyle devam ederseniz asıl o zaman kızınızı kaybedersiniz. bırakın okusun,resim yapsın,müzik dinlesin,istediği bölümü okusun,bırakın mutlu olsun,bırakın sizi sevsin bari,nefret etmesin, bu genç kadın kendini yeniden baştan yaratmak istiyor,izin verin, eşinizle konuşun,arkadasında durun, emin olun her şey daha çok yoluna girer. kızınız için dua edeceğim inşallah kendini kurtarırı,yolu aydınlık olsun🙏

Bana konu feyk geldi, imam hatip , komünizm bütün tuşlara basmışsınız. @Mune Konu gerçek olamayacak kadar saçma, zeki pırıl pırıl bir gencin İmam Hatipte ne işi olur Allah aşkına imam mı olacak, hatip mi? Bırakın okusun, zekasını kullanacbileceği bir iş yapsın. Umarım mühendis olup siz salaklardan gidebildiği kadar uzağa gider.
Oetaokullar bile imam-hatip oldu artık cheryy sınava giremedi demiş de büyük ihtimalle sınava göndermediler ,mecburen kaydı oraya cikti. Ya da liseye gitme şartı olarak sadece o seçenek sunuldu.

Konu aşırı fake duruyor, hesap da yeni açılmış. Daha iyi denemeler yapmalısınız konu sahibi. Kötü bir Türkçe ile ve noktalama işaretleri kullanmadan yazmayı deneyin daha inandırıcı olabilir.
konum fake değil. evet ben yeni üye oldum doğru. bu kadar yazabildim kusura bakmayın. gerçek olmadığımı düşnüyorsanız burda vakit harcamayın. sadece akıl danışmaya geldim.

merabalar, burayı uzun zamandır takip ediyordum ve kızım hakkında konu açmak destek almak için üye oldum. ben kendisiyle baş edemiyorum yoruldum. kızım 21 yaşında bir genç. bilgi sahibi olmanız için biraz bilgi veriyim en başta. kendisi zeki, güleryüzlü, sorumluluk sahibi, temizliğe dikkat eden, hayvan sever bir genç kız. uzun zamandır ne gece uykusu var ne de sabah kalkması. tam tersi bir insan oldu sanki. kızımı liseye başlarken dinini öğrenmesi için kursa verdim, altı yıl kadar kaldı. ama o zamandan beri eski kızıma ulaşamıyorum sanki. evet gitmek istemedi ama bu onun iyiliği içindi. manevi gelişimi içindi. en başta gitmek istemiyorum ben okumak istiyorum diye diretince ona o zaman okuldan da alırım dedim, mecbur okudu. ama hem liseyi bitirdi hem gittiği yeri. imamhatip lisesine gitti çünkü sadece oraya göndermeye izin veriyorlardı, orayıda istemedi. memnun edemedik hiç. daha sonra mezun oldu ama hemen almadık biraz daha okusun diye. alın beni ben üniversiteye gideceğim okuyacağım diyip durdu. biz zaten onun okumasına karşı değildik ama eğitimini tamamlasın istiyorduk. sonunda bir gün tamamen çıktı. eşim çok kızdı nasıl kendi kafasına göre iş yapar diye. kızım kocaman bir kız olduğunu ve geleceğini bizim yüzümüzden karatmayacağını, başına ne gelirse gelsin okuyup kendini kurtaracağını söyledi. inanamadım duyduklarıma. kendini kurtarmak, kaçmak bunlar ne? biz senin aileniz senin için yaptık diyince de ağlamaya başladı ve bu saatten sonra bana ailem gibi davranmayın o zaman dedi. babasıyla araları o zmandan beri bozuk.

normalde kızım böyle değildi. daha sosyal, konuşkan ve mutluydu. geçenlerde çekmecesinde antidepresan gördüm. araştırdım biraz. en ağırından kullanıyor üstelik 100 miligram. ilaç kullanmadan önce babsını zorla ikna edip birkaç seans psikologa gitmişti. o dönemler daha iyiydi ama babası boşuna gittiğini düşündüğü için daha fazla para vermedi. kızımın ingilizcesi iyidir o yüzden ders vererek parasını kazanmaya başladı, babsından para almıyor. şimdi de tutturdu üniversite için başka şehire gideceğim, hayatımı kazanacağım diye. sanki biz kaybettirdik. okuyacakmış, akademik alanda çalışma yapacakmış, güçlü olacakmış e bunları buradada yaparsın diyorum gülüyor sadece. keman çalmak istiyorum diyor. biz kızı nereye verdik o ne dyor. bazen kendi kendine notalardan birşeyler çıkarıyor, fazıl say dinliyip duruyor ve babası çok kızıyor. o adam bizim görüşümüze ters diye ama dinlemiyor. asilik yapıyor. beni bırakın artık allah gibi davranmayın diyor. nasıl böyle konuşur aklım almıyor. kızımın matematik ve fizik alanında temeli hiç yoktu. gönderdiğin yer sayesinde lisem korkunç geçti hep uyuyordum yorgunluktan diyor ama yapan yapıyor. sayısalı kötü olduğu için istediği okula gidemez diye düşünüyordum. ama eve gelir gelmez ders çalışmaya başladı. her sabah saat yedide matematik çalışmaya başlıyordu akşama kadar. odasından hiç çıkmıyordu. yemek yemeye bile gelmezdi midem almıyor içimden kusmak geliyor derdi bana. yapabileceğini düşünmüyordum onada dedim insanlar ne liseler okuyor yine yapamıyor diye. ama ben kendi çizgimden gideceğim kendi yolumdan sorumluyum diyip duruyor. bu şekilde neredeyse tüm dersleri yaptı. arada çalışarak kendine özel öğretmen tutuyordu çünkü hiç bilgisi yoktu. sınava az kalmışken bir anda kusmaları başladı. kafaya takma rahat ol diyordum ama elimde değil diyordu. bazen olduğu yerde kalıyordu banyoya giremiyordu. gece hep uyanıktı. kızım niye yatmadın diyorum kalbim beni uyandırıyor damarlarımda elektrik geziyor dedi. korktum bayağı. bana söylememiş ama doktor ona majör depresyon ve anksiyete tanısı koymuş. biraz daha ibadetlerine yönelsen aşarsın belki ilaçlar sana zarar verir belki dedim. çünkü çok ani kilo verdi. sınava giremedi çünkü tüm vücudundan iltihaplı yaralar döktü. doktora götürdüm psikolojik dedi. ben çalışmayı bırakır sandım ama kitap almış yeniden başlamış. sabah saat beş gibi kalkıyor ve sporunu yapıp dersin başına oturuyor. ama bunları ağlayarak yapıyor. diyorum kızım böyle üzülüyorsan yapma oda bunu bana söyleyecek insan sen değilsin anne seninle tartışmak istemiyorum kalbini kırmak istemiyorum diyor. hiç sesini yükselttiğini duymadım saygılıdır ama bazen böyle dik dik konuşuyor sanki ergen gibi. günlük on saat ders çalışıyor.

kağıdına yazdığı yazıları buldum hedeflerim diye. mühendis olacakmış, sağlıklı olacakmış, kendinden nefret etmeyecekmiş. iyide kendinden nefret edecek ne var. geçenlerde bunu ona söylediğimde artık suçlunun ben olmadığımı anladım duygularımı günah gibi kendimden kaçırmıyorum dedi. değişik değişik konuşuyor. yabancı yazarları okuyor. özellikle rus bir adam var. posterlerini asmış. birde aziz nesin posteri asmış. babası yırtmış çöpe atmış. buda ağlamaya başladı sonra bana bu yüzden ders çalışıyorum dedi. bazen bana düşmanıymışım gibi davranıyor. çok düzenli bir kızdır. ama odası çok dağınık. toplamak yerine odada yatmıyor. koltukta yatıyor. diyorum kızım odanı toplasana diye bana ağır geliyor anne artık toplayamıyorum diyor. o böyle dedikçe içim daralıyor çaresiz hissediyorum. bu sene yine sınava girecek yaşın geçti sanki dedim oda bana yaşım hiçbirşey yapmasamda geçecek önemli olan vaktimi deyerlendirmem dedi. kararlı yani. okusun istiyorum ama manevi değerlerinden geçsin istemiyorum. resim çiziyor ve yetenekli ama sürekli değişik insanların portrsini çiziyor. biraz hat sanatına yönlendirmeye çalıştık kabul etmedi. boya parasını kendi çıkarıyormuş karışmayın dedi. rimel kullanmaya başladı. kontrolü kaybediyorum galiba. ne yapmalıyım nasıl yaklaşmalıyım?
Umarım fake konudur. Çok duygusuz bir anne elinden çıkmamış gibi.

Yarısına kadar okudum, devamını okumaya katlanamadım. Eğer gerçekse umarım kendi de dediği gibi kurtarır kendini sizden.

Bana konu feyk geldi, imam hatip , komünizm bütün tuşlara basmışsınız. @Mune Konu gerçek olamayacak kadar saçma, zeki pırıl pırıl bir gencin İmam Hatipte ne işi olur Allah aşkına imam mı olacak, hatip mi? Bırakın okusun, zekasını kullanacbileceği bir iş yapsın. Umarım mühendis olup siz salaklardan gidebildiği kadar uzağa gider.

Bana da böyle geldi ya. Umarım haklı çıkarız.

Oetaokullar bile imam-hatip oldu artık cheryy sınava giremedi demiş de büyük ihtimalle sınava göndermediler ,mecburen kaydı oraya cikti. Ya da liseye gitme şartı olarak sadece o seçenek sunul

şaka mı bu? cocugu maneviyattan soğutan sizsiniz. 21 yasında yetişkin bir insan. istediğini yapar. baskı yapamazsınız.

fazıl say dinlemekle, rus romanı okumakla dinsiz mi olunuyor? ne kadar pamuk ipliğine bağlı değerleriniz var?

kızınız çabalamaktan değil, arkasında ona destek olan kimse olmadığı için bu psikolojik sorunları yasıyor. bunu ne zaman fark edersiniz?

Umarım istediği her sey ayağına gelir. Güzel bir ömrü olur.

Ayrıca siz böyle baskıcı olduğunuz sürece o kız cocugu dısarıda ilk sırtını sıvazlayana koşmaz insallah. Umarım gercekten güçlü, sağlıklı ve basarılı olur.
kişi sevdiklerne çekiyor ama. biraz daha dini değerlerne bağlı olsun istiyorum sadece onun iyiliği için. yoksa okusun ona birşey demiyorum

gittiği yer başka liseye gitmesine izin vermiyodu. puanı iyiydi. babasından çekiniyor o yüzden gönderebildik
Kızınızı biraz rahat mi bıraksaniz artık istemediği bir yere gondermissiniz 6 yıl boyunca zorla kızın psikolojisi bozulmuş tanı almış doktor tarafından ilaca başlamış hala ilacı birak diyorsunuz neden ilacı birakinca kızınız dahada kötü olacak ama kızınızı takdir ettim ne yapıp edip istediğini alacak.

Kızın müziğe ve resime karşı yetenekli belli onda bile kendi istediginiz resmi cizdirmeye çalışıyorsunuz bari buna karismayin artık destek olun.

Tamamını okumadım bile, kızı rahat bırakın. Eğitim hayatını sanki biz mi engelledik demişsiniz, alasını yapmışsınız hem de.
Nedir bu çocuklara yapılan anlamıyorum, kız istemiyorum diye kırk kere söylediği halde tutup kolundan zorla 6 yıl kursa göndermişsiniz, okul demiş imam-hatip zorunluydu diyorsunuz. Üniversite demiş önce eğitim dediğiniz şeyi bitirin demişsiniz. Sizden iyi düşman mı olur? Millet kızım okusun, meslek sahibi olsun, yeteneklerini keşfetsin, eli ekmek tutsun diye yırtınıyor. Yazık.
Umarım fake konudur

kişi sevdiklerne çekiyor ama. biraz daha dini değerlerne bağlı olsun istiyorum sadece onun iyiliği için. yoksa okusun ona birşey demiyorum
Demiyor musun ? Simdi senin kızın dinini sevecek mi ? Senin sevmediğin bir yemeği elini kolunu bağlayıp ağzına tikistirsam ve seni o yemeğe mahkum etsem sevecek misin o yemeği ? Bak ilkokul çocuğuna vereceğim örneği verdim sana inşallah anlarsın !

kendinizden nefret ettirdiğiniz için size çekmesini beklemeyin o zaman.

bu işler zorla, sizin istemenizle olmaz. siz, size göre doğru olanı anlatırsınız. kararı verecek olan kızınız

Gittiği yer ne demek yahuu, cemaat evi falan mı? Siz niye onun bunun ağzına bakıyorsunuz, evladınızı en güzel okula yazdırsaydınız, niye cemaatçi deyyusların ağzına bakıyorsunuz? Kızın hayatını mahvetmişsiniz, telafi edin. En güzel ünv hazırlık kursuna yazdırın, sonra da parasını verin şehir dışında okutun. Yıl oldu 2025 , insanlarımız amma aptal cemaat dediğin sömürü ve beyin yıkama yeri o kadar. Çocuğun geleceğini al elinden demişler almışsınızü siz söyleyin sizin kadar salak ana baba var mı? Kız akıllı çıkıp kendini kurtarmış allaha şükür. Verin parasını yurtdışına gönderin en temizi siz salaklardan ne kadar uzak o kadar iyi.
evet cemaat yurdu. kimsenin ağzna bakmadık. kızımın hayatını mahvetmedim. onun içindi bu ama kendimi yanlış ifade ettim ona karşı. para almayacakmış bizden söz sahibi olmayacakmışız. bizimle böyle konuşuyor bu normal mi. bize olan hıncı büyüyor. gitse bir daha yüzümüze bakmaz

Ben de küçük yaştan itibaren zorla Camiye ve Kuran kursuna gönderildim. Annem her sabah camiye gitmem için erkenden uyandırırdı, uyanmadığım zamanlar kızardı. İleride bana da sana da sevap yazılacak git Camiye derdi.
Telefonumu elimden alırlardı. Kitap okumama kadar karışırlardı.

Bana böyle davrandılar diye ne oldu, şu an içimde dini sohbetler konuşma isteği yok. İslam inancım var her yıl orucumu tutarım ama Dine uygun davranmaya ne yalan söyleyeyim soğudum. İleride tesettüre girer miyim bilmiyorum. Giyim tarzı olsun gezme olsun içimde hep ukte bıraktılar. Tutucu ailelerin çocukları böyle şeyleri daha çok merak ederler. Bir akraba kızımız da sırf aile evinden kurtulmak için gecesini gündüzüne kattı aynen kızınız gibi yoğun stres altında bir yıl boyunca çalışarak iyi bir okul kazanarak başka bir şehire gitti. Şu an mezun oldu, sevgilisi ile evlilik hazırlığı yapıyor.

Çocuklarınıza böyle katı davranarak onları hem dinden, hem kendinizden soğutuyor, erken evliliğe teşvik ediyor, giyim tarzı, alkol gibi durumlara meraklı olmasını sağlıyorsunuz. Bazıları evliliği kurtuluş görerek doğru düzgün tanımadığı kişilerle evleniyorlar. Çocuklarınızın vebalini, gençliklerini elinden alıyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back