• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım hakkında yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gittiği yer mi karar veriyor nerde okuyacağına kızın hayatını kaydırmışsınız hala napmalıyım diyosun
Rahat bırakın kızı artık
evet sadece kız lisesine gidebiliyordu o kadar eğitimi konusunda verdiğim karardan bende mutlu değilim o zamnlar doğru olan bu demiştim ama orada birşey öğrenemedi beğenmedi hiçbirşeyini

Kızınız kötü bir şey yapmıyor ki neden üzülesiniz? Okulunu okumak, meslek sahibi olmak istemesine, rimel almasına, kitap okumasına, Fazıl Say dinlemesine neden üzülüyorsunuz? Biraz gözünüzü zihninizi açın lütfen. Çocuklar ebeveynlerinin tüm düşünce ve inanç sistemlerini kopyalayan robotlar değiller, bambaşka birer bireyler. Bunu görün lütfen.

Kızınızın bir şeylere zıt olması onun kötü bir şey yaptığı anlamına gelmiyor bu konu özelinde. Aksine, kendini var etmeye çalışarak iyi bir şey yaptığını gösteriyor.

Öncelikle çocuğunuzun sizden farklı biri olmasından korkmayın. Özellikle de buna sevinin. Onun farklı biri olduğunu kabullenin. O sizin isteklerinizi yaşamak zorunda olan bir parçanız değil. Herkes birbirinden farklıdır, bırakın çocuğunuz bu dünyada kendi kişiliğini inşa etsin.

Önemli olan kızınızın iyi bir insan olması, meslek sahibi, kendi ayakları üzerinde duran, kimseye muhtaç olmayan, kendi hayatından kimseye ihtiyaç duymadan mutlu biri olması. Lütfen bu açıdan düşünün.

Gerçekten biz çözüm arıyorsanız çözüm bu. Kızınızı bir kopyanız yapmaktan vazgeçin. Başkaları ya da babası ya da siz ne düşünüyor olursanız olun onu kendi olması için destekleyin. Böylece kızınızın mutlu olduğunu göreceksiniz. Tabi eğer derdiniz buysa, ki bence bu olmalı.
teşekkür ederim okumasını istiyorum bende para kazansın fakirlik çekmesin istiyorum ama korkuyorum ve çaresiz hissediyorum özellikle hastalığı konusunda dahada kötü olmasından bana yine söylememesinden korkuyorum

evet cemaat yurdu. kimsenin ağzna bakmadık. kızımın hayatını mahvetmedim. onun içindi bu ama kendimi yanlış ifade ettim ona karşı. para almayacakmış bizden söz sahibi olmayacakmışız. bizimle böyle konuşuyor bu normal mi. bize olan hıncı büyüyor. gitse bir daha yüzümüze bakmaz
Bakmasın zaten bide kendinizi haklı gibi savunuyorsunuz zorlamişsın herseye kızı anne olarak neden destek olmak yerine mahvettin bu hale getirdın 10 yasında kızıma bile seçenekler sunuyorum ben kendi hayatı kararlarını kendi verebilsin diye nerde okumak istediyse oraya gidiyor neye ilgi duyuyorsa o kursa gidiyor neyi seviyorsa onu yapıyor

evet cemaat yurdu. kimsenin ağzna bakmadık. kızımın hayatını mahvetmedim. onun içindi bu ama kendimi yanlış ifade ettim ona karşı. para almayacakmış bizden söz sahibi olmayacakmışız. bizimle böyle konuşuyor bu normal mi. bize olan hıncı büyüyor. gitse bir daha yüzümüze bakmaz
Halâ şu cemaatmidir ne halttir buna inanan insanlar var ya.Ne cahilsiniz ne geliyorsa toplumun başına bunlardan gelmiyor mu?
Açın şu gözünüzü artık ya
Cemaat kim oluyor? Sizin gibi cahilleri kandırarak zenginliklerine zenginlik katiyorlar
Fazıl say dediğiniz adam da dünya çapında bir sanatçı ayrıca saygı duyuyorum
Cemaatler da yerin dibine girsin

teşekkür ederim okumasını istiyorum bende para kazansın fakirlik çekmesin istiyorum ama korkuyorum ve çaresiz hissediyorum özellikle hastalığı konusunda dahada kötü olmasından bana yine söylememesinden korkuyorum
Hastalığı daha kötü olsun istemiyorsanız daha fazla dayatma ve baskı yapmayın. Vücudu üzüntüden hastalık tepkisi veriyor ya yazık günah. Kızınız kuklanız değil kendi duyguları ve düşünceleri olan bir birey artık ona göre davranın.

Kızım hakkında yardım deyince içim sızlamıştı bir anne olarak..acaba ne derdi var demiştim ..amaaa yazdıklarınızı okuyunca evladiniza cok acıdım..gencecik akıllı bir çocuğu sadece siz istediginiz için istemediği şeylere zorlamışsınız..onun hiç bir fikrini hedefini önemsemeden yatılı göndermişsiniz..oda siz istiyorsunuz diye mecbur kalmış gitmiş..bari şimdi bir anne gibi yaninda olup onu önemseyin..ne yanlışlara bulaşmış ama yinede evlat diye arkasinda durulan gençler var biraz etrafınıza da bakın ısterseniz...ne demek istediğimi daha iyi anlarsiniz belki..

Hastalığı daha kötü olsun istemiyorsanız daha fazla dayatma ve baskı yapmayın. Vücudu üzüntüden hastalık tepkisi veriyor ya yazık günah. Kızınız kuklanız değil kendi duyguları ve düşünceleri olan bir birey artık ona göre davranın.
teşekkür ederim artık sadece konuşmaya iletişim kurmaya çalışıyorum derdini söylesin istiyorum. ölüm olunca anladım birşeyleri kızımı kaybetmek istemiyorum ondan çıksın istemiyorum ama korkuyorum tamamen giderse diye

teşekkür ederim. ben o konularda karışmıyorum artık istediğini yapsın babası karşı çıkıyor. onunla iletişim kuramıyor kızım ama bende kuramıyorum ama kızım babasıylada iyi olsun istiyorum o istemiyor ama haklı biliyorum kızmıyorum.
Siz böyle davrandığınız ve bakış açınızı değiştirmediğiniz sürece bu isteklerinizin hiçbiri olmaz. Ne olacağını ben size söyleyeyim, çok net bir şekilde. Ya kızınız sizden tamamen uzaklaşır ve içinde sizin belki de hiç olmadığınız bir hayat kurar, ya da sizin dayatmalarınıza ve engellerinize yenik düşer hiçbir zaman mutlu olamayacağı bir hayat sürer. Siz aynı davranışlara devam ettikçe her iki seçenekte de kızınızın psikolojik olarak büyük yaralar alacağı kesin. Mutsuz, depresyonda bir evlat mı istiyorsunuz? Buna karar verin.

Geri dönülmez şeyler yaşamadan önce biraz düşünün, ama kendi yargılarınızdan arınarak. Onun gözünden düşünün eğer gerçekten kızınızın mutlu olmasını istiyorsanız. Ha sizin istediğiniz kızınızın mutlu olması değil de sizin gibi olmasıysa onu bilemem.

Kızım hakkında yardım deyince içim sızlamıştı bir anne olarak..acaba ne derdi var demiştim ..amaaa yazdıklarınızı okuyunca evladiniza cok acıdım..gencecik akıllı bir çocuğu sadece siz istediginiz için istemediği şeylere zorlamışsınız..onun hiç bir fikrini hedefini önemsemeden yatılı göndermişsiniz..oda siz istiyorsunuz diye mecbur kalmış gitmiş..bari şimdi bir anne gibi yaninda olup onu önemseyin..ne yanlışlara bulaşmış ama yinede evlat diye arkasinda durulan gençler var biraz etrafınıza da bakın ısterseniz...ne demek istediğimi daha iyi anlarsiniz belki..
teşekkür ederim yanında olmak istiyorum benimle konuşsun istiyorum umarım onada anlatabilitim

Neyden korkuyorsunuz ki? Kızınızın istekleri belli hanımefendi. Yapabileceğiniz en iyi şey ona destek olmak. Bunu yaptığınız sürece bir şeyden korkmanıza gerek yok. Kızınızın sizin gibi yaşamak istememesinden korkmayın, çaresizliğiniz onu istediğiniz hale getirememekten kaynaklıysa.

Siz böyle davrandığınız ve bakış açınızı değiştirmediğiniz sürece bu isteklerinizin hiçbiri olmaz. Ne olacağını ben size söyleyeyim, çok net bir şekilde. Ya kızınız sizden tamamen uzaklaşır ve içinde sizin belki de hiç olmadığınız bir hayat kurar, ya da sizin dayatmalarınıza ve engellerinize yenik düşer hiçbir zaman mutlu olamayacağı bir hayat sürer. Siz aynı davranışlara devam ettikçe her iki seçenekte de kızınızın psikolojik olarak büyük yaralar alacağı kesin. Mutsuz, depresyonda bir evlat mı istiyorsunuz? Buna karar verin.

Geri dönülmez şeyler yaşamadan önce biraz düşünün, ama kendi yargılarınızdan arınarak. Onun gözünden düşünün eğer gerçekten kızınızın mutlu olmasını istiyorsanız. Ha sizin istediğiniz kızınızın mutlu olması değil de sizin gibi olmasıysa onu bilemem.
hasta olmasın yara çıkarmasın istiyorum iki gecedir uyuyamıyor farkediyorum. geçen gördüm sırtında büyük yaralar çıkmış bazılarının izi var. ne oldu annecim dedim ilaçtan dedi ama ilaç öyle etki yaparmı anlamadım. sonra üzerini giyindi cevap vermedi sorularıma. içim sızladı babasına söylüyorum biz neler yaşadık diyor tamam ama o benim yavrum ne yapayım iyi olsun isterim

Neyden korkuyorsunuz ki? Kızınızın istekleri belli hanımefendi. Yapabileceğiniz en iyi şey ona destek olmak. Bunu yaptığınız sürece bir şeyden korkmanıza gerek yok. Kızınızın sizin gibi yaşamak istememesinden korkmayın, çaresizliğiniz onu istediğiniz hale getirememekten kaynaklıysa.
istediğim hale gelmemesi değildi demek istediğim ama tavsiyeleriniz için teşekkür ederim farklı yaklaşmak istiyorum. araştırdığı boyaları almak istiyorum ona belki iyi gelir ferah hisseder

nasıl iletişim kuracağm onunla bunun için geldim. bizimle konuşuyor ama yabancı gibi bakıyor bize. arada soruma cevap veriyor
Önce nefesi kuvvetli bir hocaya okutun, sonra hayırlı bı kısmet bulup evlendirin biseycigi kalmaz 😂 kardeş burda çok yazar gördüm ama seninkisi hiç olmamış yav...Bu kadar akıcı turkce kullanabilen bir kadın kızını asla yatılı kuran kursuna göndermez bu bir, böyle bir aile yapısında para karşılığı ders verecek kadar dil öğrenmiş ve evde say dinleyip keman çalışan bir genç kız olamaz 😂 Bu da iki🤣🤣🤣🤣

hasta olmasın yara çıkarmasın istiyorum iki gecedir uyuyamıyor farkediyorum. geçen gördüm sırtında büyük yaralar çıkmış bazılarının izi var. ne oldu annecim dedim ilaçtan dedi ama ilaç öyle etki yaparmı anlamadım. sonra üzerini giyindi cevap vermedi sorularıma. içim sızladı babasına söylüyorum biz neler yaşadık diyor tamam ama o benim yavrum ne yapayım iyi olsun isterim
Ben konunun bu kısmını kaçırdım galiba yaralar nasıl yaralar? İlaç da yapabilir ama Kızınız kendine zarar da veriyor olabilir. Şayet ilaçtansa doktorla görüşüp farklı bir ilaç kullanabilir ama ya değilse? Sizden destek görmeyeceğini bildiği için iletişim kurmuyor.

Babasının demek istediği ne? "Biz neler yaşadık bu ne ki" gibisinden mi?

korkum o çünkü annemi o hastalıktan kaybettik beş ay önce . onun hastalığı beni etkiledi ölümünden bahsetmek istemiyorum bile ve kızım böyle olsa gözüm neyi görür diye düşündüm. artık onu kaybetmek istemiyorum teşekkür ederim
O zaman gerekirse herkesi karşınıza alıp kızınızın arkasında durun destek verin gidip merdiven silin temizliğe gidin kızınızın hayallerine ortak olun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back