kızım çok hareketli...

Hareketli olan her çocuk şiddet eğilimli hareket etmez.Herkes de belirtmiş hareketli olmak başka bu başka.niye yaramaz olmasın bir çocuk canım sizde de herşeye öyle denmez böyle denmez muhabbeti.

Hala diyorum evet denmez doğru bir kelime değil çünkü,yaramazlık olarak adlandırılan şeyler çocuğun gelişimine katkıda bulunan olması gereken normal davranışlardır, ama ebevenyler bu gelişim süreçleriyle başa çıkmayı başaramadıklarında ve yanlış tutum sergilediklerinde bunun adına ( gevşek ebeveyn tutumu) yaramazlık diyebilmektedir

13.03.2010 tarihli millyet blogun bir kısmından alıntıdır.

Pedagog arkadaşım benzer bir durumda (çocuk erkek çocuğuydu sadece) ödül ceza yöntemini kullanmasını söyledi danışanına.
Çocukların bilinç evresi 0-4 yaş arası gelişiyormuş ve bu dönemde yapılan her güzel davranışın ödülle, her kötü davranışın da cezayla dönüt vermesi çocukta ayırt ettirici davranışların gelişmesini sağlıyormuş.
Bilmem ne kadar faydası olur

Biryerlere giderken onun en çok sevdiği oyuncaklarını da götür, belki ișe yarar

Benim iki oğlum var, küçükken hep öyle yapardım, ișe yaradı bizde

iyi akşamlar hanımlar...
hemen konuya gireyim, kızım 2.5 yaşında o kadar çok hareketli ki anlatamam hiçbir yere gidemiyorum. hafta sonu arkadaşımın bebeği oldu onu ziyarete gittik eşim kızım ve ben. allahım kızım hiç yerinde durmadı tükenmez kalem bulmuş orada gitti koltuğu çizdi ( hemen sildim geçti Allahtan ) bebeğin biberonunu aldı koltuğa döktü, yemek yerken kaşıkla tabağındakileri masaya attı ya ve ben hep peşinde olduğum halde saniyede bunları yapıyor. ev sahibine de mahcup oldum :KK43: bir şey demediler sonuçta ama ne bileyim işte :KK43: bir keresinde bayramda bir akrabamıza gittik o anda orada kızımla yaşıt üç çocuk daha vardı. çocukların ellerinden oyuncakları alıyor itiyor offf. bir de herkes aaa senin kızın ne kadar fena yok şöyle yok böyle gibi laflar ediyor ben de artık özellikle ev ortamına götürmüyorum kızımı ne yapayım :KK43:
böyle hareketli ya da yaramaz çocuğu olanlar neler yapıyor bilgi edinmek istiyorum ..
iyi akşamlar.
ilk olarak çocuğuna hiperaktif diyenler olacaktır onları kesin bir dille reddet Çünkü hiperaktivite hareketli çocuk değildir. Dikkat toplayamayan,beyinsel problemleri olan çocuklardır.
İkincisi çocuğunuzda sıkıntı yok sadece çocuk. Benim kızım da 28 aylık aşağı yukarı dediğiniz gibi. Koşmaktan ve konuşmaktan yorulmaz. Akşam sesi kısılır siz düşünün. Ama ben sonunda kızımın eksikliğini buldum. Kızım ilgi kpnusjnda eksik kaldıkça dikkat çekmek için yaramazlık yapıyor. Atıyorum mesela ben biriyle sohbet ederken onun yüzünde bakmıyorum ama o kalemle bi yere çizince ilgi noktam o oluyor. Durum bundan ibaret

Enerjisini atamıyor olabilir. Oyunla, parka vs enerjiyi atmasını sağlayın.
Ah kavunum hiç bitmiyor inan ki o enerji. Sabah 9 akşam 4 okulda benim oğlan. Sonra gelir hava güzelse 1 1,5 saat parka gideriz eve gel banyo yap derken saat 8 olur hala o koltuktan öbürüne atlar. Nasıl bir enerji aklım almıyor yeminle :)

Canım her çocuk başka, her yaş başka. Üzülme. Öyle ortamlara ya hiç girme ya da uzun süre kalma. Sen de bişey anlamıyosun o da çok kısıtlanıyor.

Ah kavunum hiç bitmiyor inan ki o enerji. Sabah 9 akşam 4 okulda benim oğlan. Sonra gelir hava güzelse 1 1,5 saat parka gideriz eve gel banyo yap derken saat 8 olur hala o koltuktan öbürüne atlar. Nasıl bir enerji aklım almıyor yeminle :)
Çocuğum olmadığı için pek yardımcı olamam elini, aklını oyalayacak şeyler ilgisini çeker mi acaba? TV, tablet değil asla bahsettiğim. Boyama olabilir, çocuklar için olan puzzlelar, legolar ilk aklıma gelen şeyler.
Hayır madem o kadar enerji var, hani şu pedal çevirince elektrik üreten sistem var ya, eve alıp kurun da elektriğiniz beleşe gelsin bari :D

Çocuğum olmadığı için pek yardımcı olamam elini, aklını oyalayacak şeyler ilgisini çeker mi acaba? TV, tablet değil asla bahsettiğim. Boyama olabilir, çocuklar için olan puzzlelar, legolar ilk aklıma gelen şeyler.
Hayır madem o kadar enerji var, hani şu pedal çevirince elektrik üreten sistem var ya, eve alıp kurun da elektriğiniz beleşe gelsin bari :KK70:
:KK70::KK70: Hiç aklıma gelmemişti bak. Bu çevirdiği pedalla tüm mahallenin elektriği bedavaya gelirdi herhalde.

:KK70::KK70: Hiç aklıma gelmemişti bak. Bu çevirdiği pedalla tüm mahallenin elektriği bedavaya gelirdi herhalde.
Tüm mahalleyi katma işin içine, çocuk işçi, zalım anne, bu anne değil annecik gibi iftiralara maruz kalırsınız. Bizim evle sizinki yeter işte, ne gerek başkalarına :D

bencede enerjisini atamıyor olabilir,parklarda bahçelerde bol bol oynayıp enerjisini atsın yada kreşlerde oyun grupları var hergün 2-3 saat gönderebilirsiniz hem sosyalleşir hemde enerjisini atar.ben de en yakın arkadaşımla sırf bu yüzden görüşemiyorum 3,5 yaşında kızım var arkadaşımın kızı da 4,5 yaşında ve 10 dk bir kızımı dövüyor tekme tokat bir değil iki değil benimki sürekli ağlar yavrum yazık hiç şiddette uygulamaz kimseye en son artık kızıma kızdım sana vurana sende vur diye ama nerde yokkkkkk.ertesi gün baktım kızımın bacakları morarmış artık arkadaşımla sadece dışarda ikimiz görüşüyoruz,

Benim gorumcenin de 2.5 yasinda bi oglu var aman Allahım olamaz oyle bisey gecen kalem bulmus benim eve gelmislerdi pudra rengi koltuklarimi kapkara yapmis ben mutfaktayken haliyada iki bardak cay doktu sildim ama cikmadı kustu. Gecen balkona cikmis az daha gormesek asagi ucuyordu o kadar yaramazki gelmesinler diye gozunun icine bakiyorum bide cok tatli ozluyorumda ama saniyede yaramazlik yapiyo cocuk o kadar hipersktif ki konusmuyo bile

Benim büyük yegenim çok sakin bir çocuktu hala da öyle. Şimdi 6 yaşına girdi acayip sakin bir çocuk öyle yaramazligi kosturmasi zarar vermesi yok. Küçükken de aynıydı. Ama şimdi bi küçüğümüz var ki Allah muhafaza :-)
28 aylık ama canavar mübarek. Hiç mi yorulmaz oynamaktan. Hiç mi oturmaz bu çocuk. Diğeri yastık gibiydi köy bir yere 2 saat kalkmazdi. Bu yoook. Uyandığı dakika beşikten iner şarkı soyleyerek gelir yanımıza. Koşar bağırır hiic durmaz. Döner dans eder asla oturmaz. Bir yere gidince ilk utanır 5 dk sonra başlar. Yemek bile yiyemem asla dur demekten. En son artık dedim akıllı dur yumurta vericem sana yoksa vermem. Cabtamdan çıkarıp gösterdim hemen istedi akıllı dur yoksa vermem dedim. İnanır misiniz o canavar benim gozumun içine baktı ayağa kalkarken :-)

Canim benim kiizida ole utaniyorum artik herkez ondan rasiz oluyo sanirin hep diken ustuneeyim ablamlara bile gitmek istemiyorum yegenine gidip giidp vuruyor iyice eve kapattim kendimi

Benim gorumcenin de 3 yasinda oglu var
aman allahim dedim ...durmuyor....bildigin durmuyor ya
etrafa bir zarari yok ama bildigin durmuyor
ne bedeni ne cenesi .....gozum bir korktu anlatamam....

Hareketli çocuk hiperaktif çocuk demek değildir, hiperaktivite bir hastalıktır.

Tabi ki hiperktifligin hastalik oldugunu biliyorum demek istedigim o degildi ,yani bu durumun bir adi vardir ama bu yaramazlik degildir onu belirtmek istedim hareketli ise hareketli ,hiperkaktifse hiperaktif vs vs ben yaramazlik kelimesinin bu durumlar icin kullanilmasini kullandirilmasini dogru bulmuyorum ve yaninda surekli cok yaramaz bu cocuk dediklerinde o cocugun ruh hali ne olur

Back