- 10 Haziran 2010
- 2.155
- 598
- 198
iyi akşamlar hanımlar...
hemen konuya gireyim, kızım 2.5 yaşında o kadar çok hareketli ki anlatamam hiçbir yere gidemiyorum. hafta sonu arkadaşımın bebeği oldu onu ziyarete gittik eşim kızım ve ben. allahım kızım hiç yerinde durmadı tükenmez kalem bulmuş orada gitti koltuğu çizdi ( hemen sildim geçti Allahtan ) bebeğin biberonunu aldı koltuğa döktü, yemek yerken kaşıkla tabağındakileri masaya attı ya ve ben hep peşinde olduğum halde saniyede bunları yapıyor. ev sahibine de mahcup oldumbir şey demediler sonuçta ama ne bileyim işte
bir keresinde bayramda bir akrabamıza gittik o anda orada kızımla yaşıt üç çocuk daha vardı. çocukların ellerinden oyuncakları alıyor itiyor offf. bir de herkes aaa senin kızın ne kadar fena yok şöyle yok böyle gibi laflar ediyor ben de artık özellikle ev ortamına götürmüyorum kızımı ne yapayım
böyle hareketli ya da yaramaz çocuğu olanlar neler yapıyor bilgi edinmek istiyorum ..
iyi akşamlar.
oğlum da 22 aylık. O da çok hareketli ve yaramaz. haftasonu arkadaşıma gittim. 2,5 saat kaldım beş dakika oturamadım hep peşindeydim. onunla yasıt üç çocuk vardı, annelerin yanından ayrılmadı. bizimkisi abisinin peşinde, onlar da odalarına almıyor. dün akşam yemeğinde kendi tabağını masa döktü, benim tabağımdakileri de aldı onları döktü. cacık kasesini üzerime, kalanını da masaya döktü sonra kaseyi alıp yere attı. daha doğru dürüst yemeğimi yemeden yeri süpürüp, sildim. sürekli suluğundaki suyu koltuklara, yere döküyor; kitaplığı boşaltıyor, yumurtaları kırıyor. akşam işten eve gelince enerjim tükenmesin diye vitamin kullanıyorum, sakinleşmek için de gündüzleri ıhlamur, rezene içiyorum. büyük oğlum çok sakin bir çocuktu ikinci çok yaramaz. hiperaktif değil. iki yaş sendromunu ağır atlatıyor galiba. psikoloğa götürecektim eşim istemedi. görümcem durumu bir psikoloğa danışmış; "sorun yok sadece kendi sınırlarını çiziyor, çocuğu kısıtlamışsınız" demiş. gündüz enerjisini atarsa daha sakin oluyor. şanslıyız sıcak bir şehirde yaşıyoruz, kışın da sık parka gidiyor.
oğlum da geçen dört yaşında çocuğa vurdu. Anneannesi hemen tepki verdi. torunun kendini koruyacak yaşta, benimki de daha söz anlayamıyor. anneannesi bir de oğlumun oyuncağını istedi, vermeyince hemen ona da laf etti. iki yaşında bile olmayan çocuk hatta bebek oyuncağını paylaşır mı?
bu günlerde geçecek. iki yaşında çok hırçın ve hareketli oluyorlar. bu döneme de erken çocukluk dönemi deniyor. İnsanlar sanki çocuğunu yetiştirememişsin diye düşünebilir, boşver. siz çocuğunuza sevginizi, ilginizi yeterince gösteriyorsanız gerisi boş. her çocuk her dönemi aynı atlatmıyor belki onların çocukları da diğer sendromları ağır atlatacak.