kızım çok hareketli...

iyi akşamlar hanımlar...
hemen konuya gireyim, kızım 2.5 yaşında o kadar çok hareketli ki anlatamam hiçbir yere gidemiyorum. hafta sonu arkadaşımın bebeği oldu onu ziyarete gittik eşim kızım ve ben. allahım kızım hiç yerinde durmadı tükenmez kalem bulmuş orada gitti koltuğu çizdi ( hemen sildim geçti Allahtan ) bebeğin biberonunu aldı koltuğa döktü, yemek yerken kaşıkla tabağındakileri masaya attı ya ve ben hep peşinde olduğum halde saniyede bunları yapıyor. ev sahibine de mahcup oldum :KK43: bir şey demediler sonuçta ama ne bileyim işte :KK43: bir keresinde bayramda bir akrabamıza gittik o anda orada kızımla yaşıt üç çocuk daha vardı. çocukların ellerinden oyuncakları alıyor itiyor offf. bir de herkes aaa senin kızın ne kadar fena yok şöyle yok böyle gibi laflar ediyor ben de artık özellikle ev ortamına götürmüyorum kızımı ne yapayım :KK43:
böyle hareketli ya da yaramaz çocuğu olanlar neler yapıyor bilgi edinmek istiyorum ..
iyi akşamlar.

oğlum da 22 aylık. O da çok hareketli ve yaramaz. haftasonu arkadaşıma gittim. 2,5 saat kaldım beş dakika oturamadım hep peşindeydim. onunla yasıt üç çocuk vardı, annelerin yanından ayrılmadı. bizimkisi abisinin peşinde, onlar da odalarına almıyor. dün akşam yemeğinde kendi tabağını masa döktü, benim tabağımdakileri de aldı onları döktü. cacık kasesini üzerime, kalanını da masaya döktü sonra kaseyi alıp yere attı. daha doğru dürüst yemeğimi yemeden yeri süpürüp, sildim. sürekli suluğundaki suyu koltuklara, yere döküyor; kitaplığı boşaltıyor, yumurtaları kırıyor. akşam işten eve gelince enerjim tükenmesin diye vitamin kullanıyorum, sakinleşmek için de gündüzleri ıhlamur, rezene içiyorum. büyük oğlum çok sakin bir çocuktu ikinci çok yaramaz. hiperaktif değil. iki yaş sendromunu ağır atlatıyor galiba. psikoloğa götürecektim eşim istemedi. görümcem durumu bir psikoloğa danışmış; "sorun yok sadece kendi sınırlarını çiziyor, çocuğu kısıtlamışsınız" demiş. gündüz enerjisini atarsa daha sakin oluyor. şanslıyız sıcak bir şehirde yaşıyoruz, kışın da sık parka gidiyor.
oğlum da geçen dört yaşında çocuğa vurdu. Anneannesi hemen tepki verdi. torunun kendini koruyacak yaşta, benimki de daha söz anlayamıyor. anneannesi bir de oğlumun oyuncağını istedi, vermeyince hemen ona da laf etti. iki yaşında bile olmayan çocuk hatta bebek oyuncağını paylaşır mı?

bu günlerde geçecek. iki yaşında çok hırçın ve hareketli oluyorlar. bu döneme de erken çocukluk dönemi deniyor. İnsanlar sanki çocuğunu yetiştirememişsin diye düşünebilir, boşver. siz çocuğunuza sevginizi, ilginizi yeterince gösteriyorsanız gerisi boş. her çocuk her dönemi aynı atlatmıyor belki onların çocukları da diğer sendromları ağır atlatacak.

Kızınız sanırım çok hiperaktif.
Gezmeye giderken 1. derece akrabalara gitmeye özen gösterın.
Çunku bazı ınsanlar kaldıramıyorlar..

dışarı çıkarken mutlaka sevdiği oyuncakları ve yemesi için krakeri yanıma alıyorum. düzenli parka götürüyoruz. evde de enerjisini atsın diye koşturuyoruz. legodan şekil yapmak ya da basit yapbozla uğraşmak dikkatini topluyor. suluboyayla baskı yaptırıyorum ya da eline fırçayı veriyorum kendisi boyuyor. boya kitabını karalıyor. tahta legoları üst üste dizip onları yıkmayı seviyor.

canım benim kızım henüz 1 yaşında bile değil ancak senin de tarif ettiğin gibi inanılmaz hareketli. yeni yeni yürümeye başlıyor ve bir an peşinden ayrılamıyoruz, bi anda eline bir cisim alıp atabiliyor, eşyalara zarar verebiliyor, geceleri uykusunda bile emekliyor... Ben sadece çok yakın 2 arkadaşıma gidiyorum ve aile içi ziyaretleri yapıyorum. Ya da mutlaka katılmam gereken bir etkinlik varsa girip 5 dakika duruyorum, maksat gönül almak olsun diye, sonra evime dönüyorum. Bazı arkadaşların da dediği gibi, herkes kaldıramaz bu durumu, arkamızdan sövdürmeyelim boş yere :) uyarı ve ikazları anlayacak yaşa gelene kadar ev gezmelerine paydos demelisin maalesef...

Allah bağışlasın. kızmazsanız ve umarım kırmazsam bir şey söylemek istiyorum. sizin yavrunuz da azıcık yaramazlık ta var yalnız :) sadece hareketli değil. başka çocukları itip kakması, eşyalara zarar vermesi filan biraz sıkıntılı şeyler. etrafınızdakiler de hareketli oluşuna değil bunlara söyleniyorlardır. onların söyledikleri önemli değil ama çocuklar büyüdükçe daha zorlaşıyor. hareketli olmasına bir şey demeden etrafa, çevresine zarar vermesi konusunda biraz onunla konuşabilirsiniz sanırım.

Kızında dikkat dağınıklığı var bence kesinlikle tv izletmemelisin. Böyle çocuklarda birebir zaman geçirmek gerekiyor. Benim kızım 15 aylık doktorumuz hafif bi dikkat dağınıklığı var dedi ve tv izlemiyor neredeyse hiç. Doktor bu durumda çok fazla oyuncağı varsa parti parti verin ve oyuncaklarla uzun süre oynamasını sağlayın dedi. O şekilde biraz daha uzun süre oyun oynuyor. Birde evde herşeyi keşfetmesine izin vermen lazım ki bıksın artık o eylemlerinden mesela kaşıkla sofrayı dağıtmak gibi şeylerde bunu yapabilirsin.

Böyle hareketli çocukların annelerine bakıyorum gerçekten çok rahat insanlar oluyorlar.Çocuk vuruyor kırıyor evladım yapma demiyorlar sonrada çocuk hiperaktif çocuk fazla enerjili,yaramaz deniliyor.Çocukta sorun yok aslında insanlar eğitim vermiyor çocuklarına, her istediklerini yapıyorlar,ogretmiyorlar iyi kötü ne.Sanıyorlar ki çocuk hasta olur,özgüveni olmaz ,bunalıma girer vs..Hiçbir şey olmaz aksine saygılı sevgili bireyler olurlar büyüyünce. Herkeğin evladı kıymetli, bir tane ama dur yapma denilince hiçbir şey olmaz o evlada

Benim oğlum böyle hatta belki daha fazla. Gece uyurken bile durmaz eli ayağı izleseniz inanmazsınız. Ben her gün dışarı çıkarıyorum bol bol koşuyor parka gidince zaten sadece koşuyor hiçbirşey oynamıyor. Hava serin olsa bile iyice giydirip illa ki bir saat için bile olsa çıkarıyorum. Enerjisini atsın diye. Gezmeye gitme konusu da bizde rafa kalktı. Çok mecburi olmadıkça kimseye gitmiyorum. Gerçi etrafımdaki kimse de neden gelmiyorsun demiyor:) çünkü oğlumu herkes biliyor. 3.5 yaşında şimdi kreşe gidiyor sabahtan öğlene kadar bide gelince dışarı çıkarıyorum parkta da koşuyor gece yatağa kadar da evde koltuklarda zipliyor siz düşünün artık. Allah kolaylik versin
O modelden bitane bizde vardı. Aman allahım kabus bir çocuktu. Ama cokta zekiydi.

Ayağı toprağa değsin. Çocuklarada hak vermek lazım, evin içinde kreşte hani hep aynı..

Bir anne olarak çocuğunuza nasıl yaramaz diyebiliyorsunuz ? Onu da geçtim başkalarının söylemesine nasıl müsaade ediyorsunuz

Çocuk bu ,neden böyle yapıyo ediyo diye sorgulamak,yaşıtlarıyla kıyaslamak doğru değil her çocuk farklı bir birey.. her çocugu farklı ebeveyn yetiştiriyor sizinde bu konuda eksiklikleriniz olmuş olabilir ama o çocuğun sosyalleşmesi gerek evden bir yere gitmemeniz çözüm değil bu çocuğun yaşıtlarıyla paylaşım yapması lazım oyun gruplarına yazdırın siz oynayın enerjisini boşaltsın

iyi akşamlar hanımlar...
hemen konuya gireyim, kızım 2.5 yaşında o kadar çok hareketli ki anlatamam hiçbir yere gidemiyorum. hafta sonu arkadaşımın bebeği oldu onu ziyarete gittik eşim kızım ve ben. allahım kızım hiç yerinde durmadı tükenmez kalem bulmuş orada gitti koltuğu çizdi ( hemen sildim geçti Allahtan ) bebeğin biberonunu aldı koltuğa döktü, yemek yerken kaşıkla tabağındakileri masaya attı ya ve ben hep peşinde olduğum halde saniyede bunları yapıyor. ev sahibine de mahcup oldum :KK43: bir şey demediler sonuçta ama ne bileyim işte :KK43: bir keresinde bayramda bir akrabamıza gittik o anda orada kızımla yaşıt üç çocuk daha vardı. çocukların ellerinden oyuncakları alıyor itiyor offf. bir de herkes aaa senin kızın ne kadar fena yok şöyle yok böyle gibi laflar ediyor ben de artık özellikle ev ortamına götürmüyorum kızımı ne yapayım :KK43:
böyle hareketli ya da yaramaz çocuğu olanlar neler yapıyor bilgi edinmek istiyorum ..
iyi akşamlar.

enerjisi çoktur toprakla oynatıyormusun elektiğini alır

Benim kızım çok hareketli. Ama hareketli çocuk farklı bir şey. Ne yapar hiç yerinde oturmaz. Sürekli bir oyun oynama,bir şeylerle vakit geçirme. Koşturma,sallanma,dans etme,leğenlerle ve su ile bir şeyler yüzdürme. Misafirliğe gideriz sevdiği oyuncakları götürürüz bir şekilde oyalanır. Ama dökme,dağıtmak,şiddet kesinlikle yapmaz. Kurallarınız olmalı,sınırları belirlemelisiniz,paylaşmayı anlatmalı ama paylaşmaya zorlamamalısınız. Bir yere gitmeden önce kurallarınızı gözden geçirmeli konuşmalısınız. Ve daha çok küçük. Şuan bir hamur gibi. Bu donem nasıl devam ederseniz öyle şekillenecektir. Oyun grubuna,haftada 1-2,gun bir kaç saat çeşitli aktivitelere yönlendirin. Yapabiliyorsanız evde de devam edin. Çocuk ilgi ve oyun istiyor. Konuşun sizi dinleyecektir ama olay anında değil,sakin zamanlarınızda konuşun. Arkadaş ortamına girmezse paylaşmayı öğrenemez.diğer çocukları gözlemlemezse,nasıl davranacağını bilemez.

Yorman lazım onu. Parka götür evde oturt yanına aktivite yaptır. Mesela yumurta kalıplarını çöpe atacağına ver eline bide sulu boya yada parmak boya. Onu boyasın. Sokakta kozalak filan varsa onu getir boyasın. Eline kağıt kalem ver kalem tutmayı öğrensin. İlgisini başka şeylere cek

Kimsenin evine götürme kızını , aç burda oku konuları misafir çocuğu diye bir sürü konu var ve içinde çocuk sevmediğini itiraf eden bir ton üye.
Birinci derece yakınlarına git ya da size davet et.Gayet açık anlattım sanıyorum.
Çok doğru ben diyecektim :D
Geçen geldi çok sevdiğim bir hocam kızıyla beraber.kız sen git şangırt diye en sevdiğim barbie'li bardağımı kır. :D Setti onlar bide sarışın olanı kırmış.o an kendimi kaybettim, içimden tabi.Annem olsun olsun ne olacak diyor ne desin.annesi de gerçekten mahçup olmayınca ben iyice sinir oluyorum.
Neyse kısacası bilin böyle yani :D

Bir anne olarak çocuğunuza nasıl yaramaz diyebiliyorsunuz ? Onu da geçtim başkalarının söylemesine nasıl müsaade ediyorsunuz

Çocuk bu ,neden böyle yapıyo ediyo diye sorgulamak,yaşıtlarıyla kıyaslamak doğru değil her çocuk farklı bir birey.. her çocugu farklı ebeveyn yetiştiriyor sizinde bu konuda eksiklikleriniz olmuş olabilir ama o çocuğun sosyalleşmesi gerek evden bir yere gitmemeniz çözüm değil bu çocuğun yaşıtlarıyla paylaşım yapması lazım oyun gruplarına yazdırın siz oynayın enerjisini boşaltsın
Ever her çocuk farklıdır da yaramazsa yaramazdır.annesi diye toz kondurmasın mı? o da onu düşündüğünden sonuçta.

Ever her çocuk farklıdır da yaramazsa yaramazdır.annesi diye toz kondurmasın mı? o da onu düşündüğünden sonuçta.

Kondurmasın mı dedim acaba? Yaramaz ne demek? Üstelik çocuk için kullanılıyor bu tabir
Hareketli denir ,hiperaktif denir vs vs

Lütfen sırf muhalefet olmak için yorum yapma bana

Aslinda aslinda sikayetci olmaniz gereken konu cocugun hareketli olmasi degil, daha cok zarar verme uzerine aktivitelerinin olmasi. Ilgi cekmeye calisiyor olabilir. Yoksa hareketli ama zarar vermeyen cocuktan kimse sikayet etmez.

Kondurmasın mı dedim acaba? Yaramaz ne demek? Üstelik çocuk için kullanılıyor bu tabir
Hareketli denir ,hiperaktif denir vs vs

Lütfen sırf muhalefet olmak için yorum yapma bana
Hareketli olan her çocuk şiddet eğilimli hareket etmez.Herkes de belirtmiş hareketli olmak başka bu başka.niye yaramaz olmasın bir çocuk canım sizde de herşeye öyle denmez böyle denmez muhabbeti.

2.5 yasinda bir cocuk vurarak oynayabilir, sosyallesmeye calisir ama nl oynayacagini bilemez kendini ifade edemez o yuzden iter arkadasini elindekini alir vs. Benim kizim da 25 yasinda ayni oyleydi ve insanlar kizimin yaninda siddet egilinli bu cocuk bilmem ne diyip duruyordu, kizim birine vurursa kizima kiziyor, baska cocuk kizima vurunca oh olshn diyorlardi. Ben de uzak durdum onlardan. Kizim su an 3 yasinda ve arladaslarina vurma olayi yok denecek kadar azaldi ve paylasmayi da yavas yavas ogrenmeye basladi. Eve davul gibi vurabilecehi bi seyler alin. Ve cocugunu egitememissin siddet yanlisi gibi soylemlere bakmayin. Cocugunuzla konusun yanlis oldugunu anlatin ama panik olmayin. Yasla alakali bir sey, gececek. Hareketli olunca zor, bence de gitmeyin kimseye, insanlar eskisi gibi anlayisli degil. Ama cocugunuzun misafirligi ogrenmesi icin bir iki anlayisli kisiye gidebilirsiniz.

Back