kızım çok hareketli...

TURKUAZZZ

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
137
60
123
iyi akşamlar hanımlar...
hemen konuya gireyim, kızım 2.5 yaşında o kadar çok hareketli ki anlatamam hiçbir yere gidemiyorum. hafta sonu arkadaşımın bebeği oldu onu ziyarete gittik eşim kızım ve ben. allahım kızım hiç yerinde durmadı tükenmez kalem bulmuş orada gitti koltuğu çizdi ( hemen sildim geçti Allahtan ) bebeğin biberonunu aldı koltuğa döktü, yemek yerken kaşıkla tabağındakileri masaya attı ya ve ben hep peşinde olduğum halde saniyede bunları yapıyor. ev sahibine de mahcup oldum bir şey demediler sonuçta ama ne bileyim işte bir keresinde bayramda bir akrabamıza gittik o anda orada kızımla yaşıt üç çocuk daha vardı. çocukların ellerinden oyuncakları alıyor itiyor offf. bir de herkes aaa senin kızın ne kadar fena yok şöyle yok böyle gibi laflar ediyor ben de artık özellikle ev ortamına götürmüyorum kızımı ne yapayım
böyle hareketli ya da yaramaz çocuğu olanlar neler yapıyor bilgi edinmek istiyorum ..
iyi akşamlar.

Maşallah oyy yirim o totosunu...
Hiperaktif kızın..bilemiyorum ki cocuk daha bu ya..
Rabbim bizlerede bebiş nasip eder inşallah.. Böyle yerinde hic durmayan..
Allah bagışlasın size.

Terbiyesiz olmadiktan sonra cocuk bir miktar yaramazlik yapabilir dogaldir.Benim buyuk oglum da cok asiri hareketlidir ama onunla her yere gidebilirdim rezil etmezdi.Kucuk oglum ise 11 aylik hic ev oturmasina gitmiyorum.Yabancilari ve kalabaligi asla sevmiyor.Ciglik cigliga agliyor.Neticede her cocuk bir olmuyor ne yazikki...

dimi... ben de sizin gibi düşündüğüm için kestim ev oturmalarını , gerçi sık gitmiyordum ama şimdiden sonra asla gitmem

Benim eşimde küçükken hiç durmazmış.Kaynanama neler çektirmiş.Bir kaç dakika oturması için rüşvetler teklif edermiş.Zamanla azalıyor diyor.Tabi çok az azalmış
Eşim özel sektörde çalışıyor üniversitede okumuş neden memur olmak istemiyorsun diyorum benim koşuşturmam lazım koşuşturmazsam yoğun olmazsam işe gidesim gelmiyor diyor :) Ben de tam tersi miskin üşengeç

Dikkat çekmek için yapıyor olmasın? İlgi eksikliği var galiba. çocukla iletişiminizi yoğunlaştırın bakalım değişecek mi?

Çocuğunu kucağına alıp otur,yada gitme misafirligé başka yolu yok gibi.Gittiğiniz yerde insanları rahatsız etmek kötü. Evsahibi olarak kabus gibi bir gün olmuş yazık. Kusura bakma ama gitme çocuğun büyüyen kadar kimseye.
Biraz evdeki eğitim kısmını boş bırakmışsin.

Anahtar kelimeyi soyleme kiz simdi yeni nesil anneler gelir taşlarlar seni "dıyık mı didin cınım biz sisimizi bili çıkırmıyırız " derler

Canim krese gonder
Bu aktivitedeki hareketli cocugunev gezmesine degil de sokak oyunlarina ihtiyaci var kres bu ihtiyaci karsilar
Hakikaten bak simdi aklima geldi ev gezmesi nedir yahu hala kaldi mi o ben bebeydim gune giderdim babaannemle igrencti ya hey gidi 27 yil gecmis yasaklansin bu ev oturmalari yazik ev sahiplerine
Allah bagislasin bu arada omru uzun saglikli olsun insallah

ay maşallah yerim ben o zıpırı:) birazcık sabredeceksin tatlım bazı çocuklarda o yaşlarda oluyo. ileriye doğru yine hareketli olur ama etrafa zarar vermez. kreşe falan gönderseniz. yada en iyisi bir pedegogla görüşmeniz

Eltimin 3.5 yaşında kızı var en son bana geldiğinde kaşıkla duvarı oyuyordu.
Oğlu el sürmedik bir şey bırakmadığından gelir gelmez süs,püs ne varsa ortadan kaldırıyor.
Açıkçası kızmıyorum çünkü çocuk o, annesi engellemeye çalışıyor mu çalışıyor bu yeterli.

once kiziniza hareketli yaramaz gibi yakistirmalar yapilmasina izin vermeyin..sizde bu tarz yakistirmalari cocuk duyacak sekilde yapmayin..cocuklar gercekten bunlari anliyor ve hareketlerini ona gore ayarliyorlar.ben cok iyi hatirliyorum bana da cok yaramaz fena vs.. derlerdi ve ben onun verdigi gazla daha cok azardim yani utanma olmazdi..
simdi oglum var kesinlikle aynisini kimseye yapmiyorum ve yaptirmiyorum..hep efendi akilli oglum diye veriyorum gazi cok sukur misafirlikte vs. beni yormaz cok.

Benim oğlum böyle hatta belki daha fazla. Gece uyurken bile durmaz eli ayağı izleseniz inanmazsınız. Ben her gün dışarı çıkarıyorum bol bol koşuyor parka gidince zaten sadece koşuyor hiçbirşey oynamıyor. Hava serin olsa bile iyice giydirip illa ki bir saat için bile olsa çıkarıyorum. Enerjisini atsın diye. Gezmeye gitme konusu da bizde rafa kalktı. Çok mecburi olmadıkça kimseye gitmiyorum. Gerçi etrafımdaki kimse de neden gelmiyorsun demiyor:) çünkü oğlumu herkes biliyor. 3.5 yaşında şimdi kreşe gidiyor sabahtan öğlene kadar bide gelince dışarı çıkarıyorum parkta da koşuyor gece yatağa kadar da evde koltuklarda zipliyor siz düşünün artık. Allah kolaylik versin

Benim kızım aynısıydı seni çok iyi anlıyorum, kreşe gönder diyen arkadaşlar olmuş şu durumda hiç tavsiye etmem, bi kere kesin yanında konuşuldu, sen de haklı olarak yoruluyorsun , başkasının yanında mahçup olup kızıyorsun, tabi çevredekiler de yaramaz, hiç durmuyor nesi var bunun vb laflar ediyor.. Ben aynı senin durumundayken kreşe verdim oyun grubuna büyük hata 3 kreş değiştirdik şikayetlerin arkası kesilmedi, çocuk onu evde istemediğimi anladı, yaşamayan bilemez , sosyal hayatın sıfıra düşünce çocuktan az da olsa uzaklaşmak istiyorsun , neyse ısırmalar kusmalar ağlama krizleri okulda da hoş karşılanmadı..sonunda iyi bir pedagoğa gittim, bakabilirsin özlem Özden tunca ismi. Bi eşimle çocuğu o kadar kötü anlattık ki hiperaktivite testi yaptı hemen, sonra çocuğu dışarı aldı, bizimle iyi bir konuşma yaptı:) sorunun bizde olduğunu ,kızımın dakikalarca masada onla oturabildipini söyledi, bizim yaptığımız şey yanında hep olumsuz konuşup çocuğun kötü huylarını arttırmaktan başka bişey değilmiş, önce biz değiştik sonra kızım, şimdi 6 yaşında çok hareketli hala ama pozitif konuşmalarla, motiveyle uysallaşıyor, önemli olan sizinle iletişimi ve asla kimsenin kızıma kötü laf etmesine izin verme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…