• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım benimle yaşamak istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni evimizi kızımızla beraber dizdik odasını istediği renge boyadık istediği yatağı aldik hersey istediği gibi yapıldı ama okulumu ve anneannemi bırakmak istemiyorum diyor şimdi

Birinci sınıf öğrencileri galiba bugün yeni karne aldılar.
Okul değişikliği,
anneanneyi bırakmak,
annenin yeni evliliği,
Anne ve babayla düzgün bağ kuramaması,
Annenin hayatına giren yeni kişi.

Bunların hepsi ağır şeyler 6-7 yaş çocuğu için. 19-20 yaşındaki üniversiteli genç değil. Bu süreçlerde zorlanması çok normal. Siz ne bekliyorsunuz hemen alışmasını mı?

Bir süre kızınızın istediği gibi olsun orada kalsın haftada 2 3 gün onu görmeye gidip zaman geçirin ve kendisini ne zaman hazır hissederse onu götürebileceğinizi söyleyin. Onunla yeni evinizde vakit geçirmeye çalışın. Odasını süsleyin beraber, oyuncaklar alıp onunla oynayın. Orada kalmak istesin. Sakın ama sakın zorlamayın.
Peki ya bu dönemde nasıl olsa annem izin verdi diyip hiç gelmek istemezse o evde bide bensizliği alışırsa
Okul değişikliği,
anneanneyi bırakmak,
annenin yeni evliliği,

Bunların hepsi ağır şeyler 6-7 yaş çocuğu için. 19-20 yaşındaki üniversiteli genç değil. Bu süreçlerde zorlanması çok normal. Siz ne bekliyorsunuz hemen alışmasını mı?
Hemen alınmasını beklemiyorum onu yanıma almazsam anne kız bağımız tamamen kopar diye korkuyorum

Peki ya bu dönemde nasıl olsa annem izin verdi diyip hiç gelmek istemezse o evde bide bensizliğe alışırsa
Bu durumun geçici olduğunu, sizin sabırsızlıkla onu beklediğinizi, onu özlediğinizi, ama kendini ne zaman hazır hissederse gelmesini istediğinizi, onun düşüncelerine saygı duyduğunuzu hissettirin. Doğru olanın sizin yanınızda olması gerektiği fakat geçici bir süre izin verdiğinizi hep yineleyin. Zaten sizsizliğe alıştığı için o evde kalmak istiyor şuan. Sizin kendinize alıştırmanız lazım. Oyunlarla, konuşarak, uzun uzun zaman geçirerek sakin bir şekilde güvenini tekrar kazanmanız lazım.

Peki ya bu dönemde nasıl olsa annem izin verdi diyip hiç gelmek istemezse o evde bide bensizliği alışırsa

Hemen alınmasını beklemiyorum onu yanıma almazsam anne kız bağımız tamamen kopar diye korkuyorum

İşte bu yüzden bir uzman desteği alman gerekiyor. Senin buraya yazdıkların sanki kızına çok yabancı biriymişsin gibi. Yani mesela evde ağladı durdu, sen sakinleştiremedin mi kızı, yani kız seni iki üç günde bir görmeye razı, sence aranızda ne kadar bağ var? Çocuğun senle bağı olsa sana öyle iki üç günde beni görmeye gel demez.

Bu durumun geçici olduğunu, sizin sabırsızlıkla onu beklediğinizi, onu özlediğinizi, ama kendini ne zaman hazır hissederse gelmesini istediğinizi, onun düşüncelerine saygı duyduğunuzu hissettirin. Doğru olanın sizin yanınızda olması gerektiği fakat geçici bir süre izin verdiğinizi hep yineleyin. Zaten sizsizliğe alıştığı için o evde kalmak istiyor şuan. Sizin kendinize alıştırmanız lazım. Oyunlarla, konuşarak, uzun uzun zaman geçirerek sakin bir şekilde güvenini tekrar

İşte bu yüzden bir uzman desteği alman gerekiyor. Senin buraya yazdıkların sanki kızına çok yabancı biriymişsin gibi. Yani mesela evde ağladı durdu, sen sakinleştiremedin mi kızı, yani kız seni iki üç günde bir görmeye razı, sence aranızda ne kadar bağ var? Çocuğun senle bağı olsa sana öyle iki üç günde beni görmeye gel demez.

Annemle konuşurken, annemin evi çok renkli ben orda korkuyorum demis o gün onu duyunca götüreyim bari zorlamiyim dedim evlerimiz uzak ama araba olduğu için ve istediğinde yapacağımı bildiği için götürdüm en son gelmicem diyince bak evler uzak ama özledim diye çağırdığında gelemem bu Sefer sen benimle kal iki üç günde anneanneye gelelim dedim oda yok ben burda kaliyim o zaman sen yine iki günde gel dedi

Duzeninizle ve asabiyetinizle mutlu bir yaşam dilerim.Bence bırakın anneannesiyle yaşasın.Zaten çocuğun bağ kurduğu kişi anneanne.Onunla kopardiginizda size daha çok kizacaktir.Evimi yer yer bok götürüyor,sanki benim gibiler bayiliyir bu şekilde yaşamaya.Bizim sinirlerimiz alınmış sanki de ondan bagirmiyoruz.''Bin dizini siviyirim,çık da ısıbiyim'' diye yazınca ben de sinirli biri oldum bakın.Guzel miyimis?

Duzeninizle ve asabiyetinizle mutlu bir yaşam dilerim.Bence bırakın anneannesiyle yaşasın.Zaten çocuğun bağ kurduğu kişi anneanne.Onunla kopardiginizda size daha çok kizacaktir.Evimi yer yer bok götürüyor,sanki benim gibiler bayiliyir bu şekilde yaşamaya.Bizim sinirlerimiz alınmış sanki de ondan bagirmiyoruz.''Bin dizini siviyirim,çık da ısıbiyim'' diye yazınca ben de sinirli biri oldum bakın.Guzel miyimis?
Duzen dediğim konu bu değil. Annem konuşurken salak aptal diye konuşur ben konuşmam annemle buna alıştığı için benim yanımda ağzında kaçırır kızarım anneannemin arkasına saklanır annem dizi izlerken dikkat etmez anneme kızarım kapat diye ben varken kapatılır ama ben yokken rahatlık olur düzenden kastım bu. Pislenme konusunda annem tam tersidir ben umursamam

Duzen dediğim konu bu değil. Annem konuşurken salak aptal diye konuşur ben konuşmam annemle buna alıştığı için benim yanımda ağzında kaçırır kızarım anneannemin arkasına saklanır annem dizi izlerken dikkat etmez anneme kızarım kapat diye ben varken kapatılır ama ben yokken rahatlık olur düzenden kastım bu. Pislenme konusunda annem tam tersidir ben umursamam
Annem sakin dediğim konu kızım anneme saldırır vurur ama annem güler o gülüyor diye oda sevimli olduğunu sanıp bunları yapar ama bana vurduğunda ben kızarım o hareketleri bana yapmaz benle olduğu zamanda bunları yapamadığı için beni istemiyor

Bağırmak yerine her şeyin doğrusunu söyleyin. Anlamaz demeyin anlıyorlar. Çocuk her şeyi de bilmesin gerek yok demeyin. Babasıyla boşanma nedeninizi, niye anneannesiyle kalmak zorunda olduğunu, evlenme nedeninizi her şeyi konuşun. Çalışmazsam, yaşamamız için gerekenleri oyuncaklarını kıyafetlerini alamam bu yüzden para kazanmam lazımdı, seni evde yalnız bırakamazdım o yüzden anneannen bana yardım etti... Bazen her şey istediğimiz gibi olmuyor. Anne babalar anlaşamayıp mutsuz oluyor, ayrılmazlarsa daha çok mutsuz oluyor, okulunda artık oynamak istemediğin arkadaşın gibi düşün. Onunla zorla oynamak ister misin, birisi seni istemediğin bir şeyi yapmaya mecbur ederse nasıl hissedersin...

Oda boyamak mobilya seçmek falan bunlar yüzeysel. Hani çocuk başka evde güzel vakit geçirir, ben burda kalmak istiyorum der ama sonra gerçekten orada kalacağını fark edince gitmek istiyorum diye ağlar. Sizin iş o hesap. Yine odası eşyası oyuncağı falan kalsın ama zorla getirmeyin. Yavaş yavaş alıştırın, anneannenin evi de bizim, burası da bizim nerede istersen orada kalabilirsin diyerek güven verin. O yaşta çocuk için ağır bunlar. Önce babanın yokluğu ev değişikliği, sonra annenin yokluğu ve yine ev değişikliği, üstelik bu sefer başka biri de var evde. En güvenli yer anneanne çünkü o hep sabit kalmış.

Düzen tertip meraklısıysanız çocuk yapmamalıydınız. Siz de çocuğa düzen tertip verememişsiniz. 6 yaşında 3 ev görmüş çocuk. Sinirlenince sebebini açıklayın, bağırmayın hakkınız yok. Mış gibi yapacaksanız bırakın çocuk huzurlu yaşasın anneannesiyle. Lafta çocuğumu yanıma aldım ama gerçekte bağırıp çağırma, mecbur etme. Olmaz.

Kızınızla aranızdaki bag kuvvetlenmeden neden hemen evlenip başka birini soktunuz ki aranıza ? Bir de annenize uzak ev tutmussunuz yakın olsaydı bari her istediğinde gorebilseydi okuluna devam edebilseydi .
Siz kızınız için hiç bir fedakarlık yapmayıp onun tüm hayatını sizin için değiştirmesini istiyorsunuz . Okulunu degistirsin, arkadaşlarından ayrılsın ,anneanneden ayrılsın, büyüdüğü evden, yaşadığı çevreden ayrılsın, güvenli bag kuramadigi annesiyle üvey babasının evinde yaşasın...
Pedagog desteği alın mutlaka

Okul değişikliği,
anneanneyi bırakmak,
annenin yeni evliliği,

Bunların hepsi ağır şeyler 6-7 yaş çocuğu için. 19-20 yaşındaki üniversiteli genç değil. Bu süreçlerde zorlanması çok normal. Siz ne bekliyorsunuz hemen

Bağırmak yerine her şeyin doğrusunu söyleyin. Anlamaz demeyin anlıyorlar. Çocuk her şeyi de bilmesin gerek yok demeyin. Babasıyla boşanma nedeninizi, niye anneannesiyle kalmak zorunda olduğunu, evlenme nedeninizi her şeyi konuşun. Çalışmazsam, yaşamamız için gerekenleri oyuncaklarını kıyafetlerini alamam bu yüzden para kazanmam lazımdı, seni evde yalnız bırakamazdım o yüzden anneannen bana yardım etti... Bazen her şey istediğimiz gibi olmuyor. Anne babalar anlaşamayıp mutsuz oluyor, ayrılmazlarsa daha çok mutsuz oluyor, okulunda artık oynamak istemediğin arkadaşın gibi düşün. Onunla zorla oynamak ister misin, birisi seni istemediğin bir şeyi yapmaya mecbur ederse nasıl hissedersin...

Oda boyamak mobilya seçmek falan bunlar yüzeysel. Hani çocuk başka evde güzel vakit geçirir, ben burda kalmak istiyorum der ama sonra gerçekten orada kalacağını fark edince gitmek istiyorum diye ağlar. Sizin iş o hesap. Yine odası eşyası oyuncağı falan kalsın ama zorla getirmeyin. Yavaş yavaş alıştırın, anneannenin evi de bizim, burası da bizim nerede istersen orada kalabilirsin diyerek güven verin. O yaşta çocuk için ağır bunlar. Önce babanın yokluğu ev değişikliği, sonra annenin yokluğu ve yine ev değişikliği, üstelik bu sefer başka biri de var evde. En güvenli yer anneanne çünkü o hep sabit kalmış.

Düzen tertip meraklısıysanız çocuk yapmamalıydınız. Siz de çocuğa düzen tertip verememişsiniz. 6 yaşında 3 ev görmüş çocuk. Sinirlenince sebebini açıklayın, bağırmayın hakkınız yok. Mış gibi yapacaksanız bırakın çocuk huzurlu yaşasın anneannesiyle. Lafta çocuğumu yanıma aldım ama gerçekte bağırıp çağırma, mecbur etme. Olmaz.
Duzen tertip konusunu lütfen size açayım bu konuda aşırı tepki aldım. Mesela ben gece çalışırım saat başı annemi ararım annem gece uyumaz o uyumadigi için kızımda uyumaz oglen ikide okula gidiyor öğretmeni 8 9 gibi uyanması gerekiyor ama annem ne olacak zorla sokamam yatağa der ben akşamdan yıkayayım seni sabah sac diplerin kuru olsun derim annem sabah yıkarız okula oglen gidiyor der anneme bisey dediğimde al sen bak o zaman der annemin kuralları çok rahat ve kızım buna alıştı ben bir şey diyince kötü ilan ediliyorum hep makarna pilav yer bizde öyle büyüdük ona lafım yok annem ben sebze sevmez brokoliyi 21 yaşımda yedim anneme alalım kız yesin derim kokusu eve girmesin der tertip dediğim büyüme çağında olması gerekenler ama annem amaan der çikolatada verir telefonda verir ben eve gelince kız hepsini saklar

Çok uzuldum çocuğa. Çocuk kendini anneannenin yanında guvende hissediyor demekki. Ne desem bilemedim. Çocukların gönlünü kazanmak onlara sevgiyle yaklaşarak bir bağ kurmak çok kolay aslında. Henüz çok küçük daha. Onunla olan anne kız ilişkinizi şimdi tamir etmezseniz ilerde çok büyük sıkıntılar yaşarsınız. Yeni evliymissiniz birde yani umarim eşiniz ve kızınız arasındaki dengeyi kurmayı basarirsiniz. Birde lütfen pedagog desteği alın. Kızınızın gözünde annesi şu an yabanci bir adamla yaşıyor. Annesiyle daha güvenli bir bağ kuramamisken evin içinde birde yabanci biri var nasıl güvende hissetsin kendini. Gerçekten çok uzuldum.

Kızınızla aranızdaki bag kuvvetlenmeden neden hemen evlenip başka birini soktunuz ki aranıza ? Bir de annenize uzak ev tutmussunuz yakın olsaydı bari her istediğinde gorebilseydi okuluna devam edebilseydi .
Siz kızınız için hiç bir fedakarlık yapmayıp onun tüm hayatını sizin için değiştirmesini istiyorsunuz . Okulunu degistirsin, arkadaşlarından ayrılsın ,anneanneden ayrılsın, büyüdüğü evden, yaşadığı çevreden ayrılsın, güvenli bag kuramadigi annesiyle üvey babasının evinde yaşasın...
Pedagog desteği

Annem sakin dediğim konu kızım anneme saldırır vurur ama annem güler o gülüyor diye oda sevimli olduğunu sanıp bunları yapar ama bana vurduğunda ben kızarım o hareketleri bana yapmaz benle olduğu zamanda bunları yapamadığı için beni istemiyor

Şiddet eğilimine dahiyane çözüm biri gülüyor biri bağırıyor o çocuk normal bir psikoloji de büyümeyecek anlaşıldı... Bir doktora mı götürsen acaba?? Şiddet eğilimli kızın var da hani.

Çok uzuldum çocuğa. Çocuk kendini anneannenin yanında guvende hissediyor demekki. Ne desem bilemedim. Çocukların gönlünü kazanmak onlara sevgiyle yaklaşarak bir bağ kurmak çok kolay aslında. Henüz çok küçük daha. Onunla olan anne kız ilişkinizi şimdi tamir etmezseniz ilerde çok büyük sıkıntılar yaşarsınız. Yeni evliymissiniz birde yani umarim eşiniz ve kızınız arasındaki dengeyi kurmayı basarirsiniz. Birde lütfen pedagog desteği alın. Kızınızın gözünde annesi şu an yabanci bir adamla yaşıyor. Annesiyle daha güvenli bir bağ kuramamisken evin içinde birde yabanci biri var nasıl güvende hissetsin kendini. Gerçekten çok uzuldum.
Kizim ve eşim çok iyi anlaşıyor hattta bana baba diyesim geliyor diyor onunda anneannede kalmasını istedi evlendik geldik orda beraber kaldik ben derdimi anlatamıyorum gerçekten.. alıştığı evden ayrılmak istemediğiniz farkındayım ben ne yapabilirim diye düşünüyorum

Şiddet eğilimine dahiyane çözüm biri gülüyor biri bağırıyor o çocuk normal bir psikoloji de büyümeyecek anlaşıldı... Bir doktora mı götürsen acaba?? Şiddet eğilimli kızın var da hani.
İşte bundan bahsediyorum benim kızıma vurmuslugum yoktur Allaha şükür okuldan bir şikayet hiç almadım veya başka birine hayatta vurmaz arkadasi dahi vursun utanır kalır öyle ama anneannesiyle vurarak sakalasiyorlar o rahatlığı sadece annemde buluyor annem kapalıdır bir anda esarbini acar ben kızarım annem karışma kıza der duzen tertip dediğim konular bunlar çok yanlış anladınız ama bunları bana yapamaz çizgimi bilir babasinida yapmaz yanımda salak desin özür dilerim anne der ama anneanneye herseyi söylüyor

Kizim ve eşim çok iyi anlaşıyor hattta bana baba diyesim geliyor diyor onunda anneannede kalmasını istedi evlendik geldik orda beraber kaldik ben derdimi anlatamıyorum gerçekten.. alıştığı evden ayrılmak istemediğiniz farkındayım ben ne yapabilirim diye düşünüyorum
Sizin anlamak istemediğiniz şey şu. 6 yaşındaki çocuk nerde olursa olsun annesinin yanında olmak ister. Benimde 6 yaşında bir oğlum var. Sizin deyiminizle alıştığı evde benim olup olmamam onun için çokta birşey farketmiyorsa kendimi ciddi anlamda sorgularim yani kusura bakmayın.

Merhaba kadınlar kulübü.. Tek üye olmak isteme sebebim kızım.. Kızım şuan 6 yaşında 7 yaşına girecek ilköğretim 1.sinif öğrencisi arkadaşlarını ve okulunu çok seviyor. Babasıyla boşandık ve anneanneyle yaşamaya başladık. Boşandığımda 4 yaşındaydı. Fakat doğduğundan beri çalışmak zorunda kaldığım için 3 aylıktan itibaren sabah bırakıp akşam aldım. Bosanip annemin yanına geçince 2.5 sene kadar gececi çalıştım, ben biraz sinirli bir insanım herseyin düzenli ve olması gerektiği gibi olsun isterim annem biraz daha sakin ve gulectir. Kızıma bağırınca hep araya girip korumuştur. Şuan yeni evliyim fakat kızım benimle yaşamak istemiyor beni iki üç günde bir görmeye gel ben anneannemi bırakmam diyor çok uğraştım zorla aldım getirdim gece ağlamasıyla geri götürdüm akıl verebilecek birisi var mı?
Neden evlenmek için çocuğun hazır olmasını beklemediniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X