Kızım 6 yaşında altına yapıyor.

İlaçla ilgili tedavi alıyoruz zaten
Anladigim kadariyla dogru yonlendirme yapanlari kale almayi planlamiyorsunuz. Neden baslik actiginizi merak ettim bu durumda, topluca ogretmeni linc etmemizi mi beklediniz?

Evet ogretmen linci beklemis.

Hanimefendi cocuk 6 yasinda, bu saatten sonra artik altini da temizlesinler ama ben psikologa goturmeyim istiyorsaniz tutmaniz gereken kisi hasta bakici olmali, anaokulu öğretmeni artik kocaman olmus, kendi altini temizlemeyi yillar once ogrenmis olmasi gereken cocugun altini silmez, temizlemez.

Cocugunuzun ruh sagligini korumak ve gozetmek sizin goreviniz, ogretmenin degil.

Öğretmen değil orada clisan yardımcılar normalde onlar yapıyor ve biri elini yakmış ilgilenen yardımcı digerleri boşta olup yonlendirmesi gerekiyorken eve neden gondeiliyor bu çocuk bundan önceki sene öğretmen boyle yapmiyordu anlatabildim mi
Peki bu sizce ne kadar daha devam edebilir? Kaç yaşa kadar böyle işesin değiştirsinler şeklinde bir eğitim hayatı bekliyorsunuz?
İlkokulda ne yapacaksınız?

biran önce bi destek alın kreşte calısırlken 5yaş vardı bu şekilde ne yazıkki anneler bi sorun olduğunu kabul etmiyor zorla yönlendirme sonucu idrar yollarında ileri derecede enfeksiyon kaynaklı cıkmış ve psıkolajık sorunlar 6yaş hatırlanacak bi yaş ve kalıcı psikolojık baskılara sebep olur

Bilmem burada çocuğu ileri yaşta kreşe giden varsa sormak lazım,rapor alınıyormu yoksa sadece okula başlamaya hazır değil deyip devammı ettiriyorlar.
2016 lı bir çocuk Türkiye şartlarında geçen sene 2. sınıf olur. Nettir değişmezdir. Ya da 1. sınıfı 2. kez okuyor olur.

Öğretmen değil orada clisan yardımcılar normalde onlar yapıyor ve biri elini yakmış ilgilenen yardımcı digerleri boşta olup yonlendirmesi gerekiyorken eve neden gondeiliyor bu çocuk bundan önceki sene öğretmen boyle yapmiyordu anlatabildim mi
Altına kaçıran 6 yaşında çocuk elbette eve gönderilir ya da annesi çağırılır annesi değiştirir.Yardımcılar da olsa sizin çocuğunuzun altını değiştirmek zorunda değil önce bunu anlayın.Bir önceki sene öğretmen yanlış yapmış 5 yaşında ki çocuğun altını da sürekli değiştiremezsin kırk yılda bir olur çocuk altına kaçırır idare edersin ki öyle bir durumda bile ben hemen aileye haber veririm sürekli olan bir durumda ne demek yardımcılar ilgilenmeli Allah aşkına ya hala ben bir çözüm yolu bulayım yok bütün suç okulda

Ben büyük oğlum öyleydi altina yapma değilde oyun oynarken damlatılıyordu. Mesela ilk ortama girince wc gelince hemen söylerdi sonra birkaç gün geçince orayı güvenli alan görüp oynarken gitmezdi. Biz ürolojiye götürdük ilk basta mesanesinde küçüklük ya da bir sorun var mi diye. Gece yapmiyor gündüz yapıyordu. Ultrasonla bakıldı sorun yoktu.doktor eline bardak aldi doldurdu ama suyu musluktan cekmedi taştı. Ona eğer çişin gelince gitmezsen taşar dedi ve her wcsi geldiğinde gidip yaparsa yesil boya yapmaz kacirirsan kırmızı bakalım hangisi fazla çıkacak dedi. Bir süre böyle devam etti ara ara yine oldu. Üç buçuk yaşındayken gitmiştik ilk bu tabi bi süre devam etti , psikologa gittik vs çözüldü .

Ay hanımefendi siz cidden iyi misiniz? Çocuk altına çiş yapıyor, gelişimsel gerilik de var. Hiç mi endişe etmiyorsunuz? Hiç mi sorun var çözeyim demiyorsunuz?
Bu nasıl bir rahatlık.
Nasıl bir annesiniz siz ya
Şunu düşünmeye başladım konudaki rahatlıktan "Seans aldırıyoruz tamam işte" diye geçiştiriliyor sanki. Dil gelişiminde geriliği olan arkadaşımın oğlan şu an 3. sınıf (6 yaşında verdi ilkokula ve çocuklarımız vasıtası ile tanıştık), yetişti yaşıtlarına. Ama kadın hem profesyonellerle destekledi, hem kendisi çok takdir ettiğim bir çabayla ekstra ilgilendi çocuğuyla evde. O dil gelişimi geriden denen çocuk, bu sene Bilsem sınavları için seçildi öğretmeni tarafından. Gayret edilse, annesi-babası tarafından da yeteri kadar alakayı görse, belki de geri meri kalmayacak çocuk.

Şunu düşünmeye başladım konudaki rahatlıktan "Seans aldırıyoruz tamam işte" diye geçiştiriliyor sanki. Dil gelişiminde geriliği olan arkadaşımın oğlan şu an 3. sınıf (6 yaşında verdi ilkokula ve çocuklarımız vasıtası ile tanıştık), yetişti yaşıtlarına. Ama kadın hem profesyonellerle destekledi, hem kendisi çok takdir ettiğim bir çabayla ekstra ilgilendi çocuğuyla evde. O dil gelişimi geriden denen çocuk, bu sene Bilsem sınavları için seçildi öğretmeni tarafından. Gayret edilse, annesi-babası tarafından da yeteri kadar alakayı görse, belki de geri meri kalmayacak çocuk.
Kesinlikle öyle.
Üç senedir altına kaçırıyor, bu nedenle anasınıfına değil kreşe gidiyor çocuk. Kadının tek endişesi çocuğunu gel al demeleri
İlgisizlik var

Kesinlikle öyle.
Üç senedir altına kaçırıyor, bu nedenle anasınıfına değil kreşe gidiyor çocuk. Kadının tek endişesi çocuğunu gel al demeleri
İlgisizlik var
Zaten tuvalet eğitiminin tamamlandığı yaşlar değil mi 3 sene öncesi? Hiç mi doğru düzgün tuvalet eğitimi almadı bu çocuk acaba diye de düşünmedim değil. (Tuvalet eğitimi almayan çocuklarda böyle mi olur bilmiyorum gerçi)

Son düzenleme:
Hanımefendi çocuk 3 senedir “gündüz” altına kaçırıyormuş. Gece uyku halinde olan kaçırma ile gündüz idrar kaçırma farklı değerlendirilir. 3 senedir annesi ilgilenmemiş öğretmen kıyafetini değiştirmedi diye serzenişte bulunuyor. Birazda dönüp ben anneyim diye kendine bakmaz mı insan ben gerçekten sizin kafanızdaki insanları anlamıyorum. Bunca zamandır annesine nerdeydiniz demek yerine öğretmeni değiştirin diyosunuz.
Allah Allah siz kimsiniz de bana hesap soruyorsunuz? Sataşmaya yer mi arıyorsunuz? Ben de “sizin” GİBİLERİN suçlayıcı kafalarını anlamıyorum. Oldu mu? Nerede üzerini öğretmeni değiştirsin demişim? Okuduğunuzu anlama probleminiz mi var acaba? Çocuk doktoruna sonra da onun yönlendirdiği doktorlara götürün yazmışım, görmesi zor olmasa gerek. Az sakin olun rica ederim.

Evet benim oğlumda da artikulasyon bozukluğu vardı anaokuluna gittiği sene belirginleşti ki daha önce birkac kez doktora götürmüştüm o sene hemen rapor çıkartıp dil terapisine başladık dediginiz gibi tam bir sene hem evde ciddi şekilde eğitim hem cok tatlı ilgili bir terapisti vardı çok güzel ilgilendi eğitim verdi şükürler olsun tam bir senenin sonunda şimdi hiç bir sıkıntı kalmadı ama hala her gün kitap okuruz birlikte yanlış soyledigi kelimeler muhakkak oluyor hemen üç dört defa hatta o hafta belli araliklarla tekrar eder düzeltiriz dediğiniz gibi dil konusunda ciddi bir eğitim ve evde destek şart

Altı yaşında çocuk söz konusu ne kreşi? Çocuk ilkokul yaşına gelmiş.
O kreş dediği anaokulu..özel kreşlerde anaokulu yazarlar..yaş gruplarına göre ayırıyorlar..eylülde 6,5-7 yaş olarak normal yaşında okula başlar..çocuğun yanında bu problemi çok konuşmaması lazım,daha fazla kaygısı artar bence..acilen de çocuk psikiyatrına götürmesi gerek..hatta mümkünse okula ara vermeli

6 yaşındaki çocuk kendisi üstünü değiştiremiyor mu?
yani bir problem var ortada ama siz yok eve gönderiyorlar yok ilgilenmiyorlar..
velev ki bu öğretmende değiştirdi üstünü.
sorunun ana kaynağını çözmeyince ne değişecek?
ötelemekten başka birşey olmaz sizin için öğretmenin üstünü değiştirmesi eve yollamaması.
öteleyince ilkokulda ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Eski konunuza da baktım şimdi. Çok üzüldüm kızınıza. Bulunduğunu ilde çocuk psikiyatrisi olmadığını yazmışsın daha önce. Hala yoksa, online hizmet veren doktorlar var. Bir an önce onlarla iletişime geçin.

Oğlum 2017li ikinci sınıfta. Ki Kasım doğumlu olduğu için 6 yı da doldurmadan başladı ilkokula
Normal olanıda o zaten
Yarı devlet yarı özel bizim ki benim kızın çiş sorunu oldugunudan dolayı almadı anaokulu.Bundan dolayı küçüklerin gittiği kreşe gidiyor.
Aynen işte buna öğretmen ve veli karar veriyor,henüz hazır değil denilince kreşe devam ediyor çocuklar

2016 lı bir çocuk Türkiye şartlarında geçen sene 2. sınıf olur. Nettir değişmezdir. Ya da 1. sınıfı 2. kez okuyor olur.
Orası tabiki öyle ama hazır olmadığı söylenince ertelenebiliyor demekki,bende çok yadırgadım ama tabi üstelemek ayıp olur diye çok soramadım,bazen gelişim geriliği olabiliyor,özel sebepler olabiliyor ben öğretmen olmadığım için konuya çok hakim değilim ama geç başlayanda çok çocuk var,Allah hepsinin yolunu bahtını açık etsin,hepsi bizim çocuklarımız sonuçta.

Allah Allah siz kimsiniz de bana hesap soruyorsunuz? Sataşmaya yer mi arıyorsunuz? Ben de “sizin” GİBİLERİN suçlayıcı kafalarını anlamıyorum. Oldu mu? Nerede üzerini öğretmeni değiştirsin demişim? Okuduğunuzu anlama probleminiz mi var acaba? Çocuk doktoruna sonra da onun yönlendirdiği doktorlara götürün yazmışım, görmesi zor olmasa gerek. Az sakin olun rica ederim.
Bence asıl sizde okuduğunu anlama sorunu var. Konu sahibinin konusu ve verdiği cevaplar bekliyken “öğretmen var öğretmen var” demek, öğretmeni değiştirin demek ne oluyor? Basbaya öğretmene atıyosunuz topu sonradan kıvırmayın. Öğretmen kıyafetini değiştirmediği için zaten bu cümleleri kuruyorsunuz neden/sonuç ilişkisi kuran herkes bunu anlar.
Bu suçlayıcı kafa değil yönlendirici kafa. Yetişkin bir kadın bir anne gerekli adımları atamıyorsa eleştirilmesi olağandır konuda herşey bitti öğretmen çişli neden eve gönderiyor bu kaldı. Sonra sinirlenince sataşıyor oluyosun

Zaten tuvalet eğitiminin tamamlandığı yaşlar değil mi 3 sene öncesi? Hiç mi doğru düzgün tuvalet eğitimi almadı bu çocuk acaba diye de düşünmedim değil. (Tuvalet eğitimi almayan çocuklarda böyle mi olur bilmiyorum gerçi)
Psikolojik olabilir yoksa kolay kolay yapmaz,birde fiziksel olarak bir problem olabilir kaslarla alakalı onuda duymuştum çok şaşırmıştım,kocaman kocaman insanlar tutamıyordu.

6 yaşındaki çocuğun üzerini kendi değiştirmesi lazım zaten en başta. Ama kaçırma değil tamamen altına yaptıysa, temizlikte gerekiyor ve sık olan bir durumda da idare tek zorunda değil öğretmen bunu.
Kızınız yaşıtlarıyla bir arada değil sırf bu sebeple ama sizin verdiğiniz cevaplar çok rahat.
Çocuğu doktora götürmüş olmanız lazımdı daha önce. Bir tedavi işe yaramadıysa başka doktor bulurdunuz. Bir anne için gayet rahatsız edici, üzücü, çözüm için caba gösterilmesi gereken bir sorun var sizin cevaplar komşunun kızından bahseder gibi. Derdiniz öğretmeni kötülemek sadece.

Kızınız seneye ilkokula gidince ne olacak? Anaokuluna gitmediği gibi oraya da mi göndermeyeceksiniz? Sizin rahatlık beni gerdi burada.

Son düzenleme:
X