Kızım 6 yaşında altına yapıyor.

Yarı devlet yarı özel bizim ki benim kızın çiş sorunu oldugunudan dolayı almadı anaokulu.Bundan dolayı küçüklerin gittiği kreşe gidiyor.
Seneye ilkokulda ne yapacaksınız peki?
Adı sidikliye çıkar çocuğun. İlkokulda çocuklar akran zorbalığı görüyor. Bu öyle öğretmen temizlesinlik sorun değil.

Konu sahibi, rahatlığınız insanı çıldırtacak türden.
Çocuğunuza doktor aramak yerine bu seneki öğretmen böyle denk geldi diyorsunuz.
Bunca zaman bekleyip de şurdaki iki yorumdan sonra psikolog bakayım demeniz de hiç inandırıcı değil.
Kasıtlı ve bilinci yapıyor oyun esnasında oluyor bunca zaman benim kız. Bu yüzden bu kadar beklemiş olabilir miyim acaba.

O kadar rahat ki kadın sjasjhasjdhadd
Yahu be kadın kızınız 6 yasında, seneye okula başlayacak.
Hakikaten hala biz uzmandan destek almadınız mı ?
Tam teşekküllü bu sorunun temeline inecek bir uzman yerine hala kreşe mi gönderiyorsunuz 6 yaş çocugunu ?
ALLAH'ım ne anneler var.

Tam teşekküllü bu sorunun temeline inecek bir uzman yerine hala kreşe mi gönderiyorsunuz 6 yaş çocugunu ?
ALLAH'ım ne anneler var.
Bir de bana relax ol diyor. Kasıtlı altına çiş yapması normal sanki. Çocuğun altı yaşında bundan utanmaması bile sorun. Oğlum 3,5 yaşında bir kere okulda altına yaptı. Utanmış söyleyememişti. Nasıl bir umursamazlık. Ne anneler var

Devlet kresleri de tuvalet egitimi tamamlamamis cocuklari almiyor okula, cunku 36 ay ustu cocuk artik egitimini tamamlamis olmali, hadi 1-2 gece altina kacirir bu cok normal ama 6 yasindaki cocuk icin artik normal degildir, ki oyuna dalinca kaciriyor diyor annesi bu cocugun hem fiziksel hem de ruhsal olarak muayene edilip tedavi almasi gerekiyor artik.

Aslina bakarsaniz bu cocuk hic tuvalet egitimi almamis gibi cunku cisini kacirmadigi hicbir donemi yok annenin anlattiklarindan anladigimiz kadariyla.
Ayrıca şunu da bahsetmek isterim benim kızın dil gelisim üzerine terapist alıyoruz. Arkadaş ortaminda kızım kendini dil konuşma üzerine gelişim olmadigi içinde bundan zaten ezilme içgüdüsü oluyor.

Ayrıca şunu da bahsetmek isterim benim kızın dil gelisim üzerine terapist alıyoruz. Arkadaş ortaminda kızım kendini dil konuşma üzerine gelişim olmadigi içinde bundan zaten ezilme içgüdüsü oluyor.
Ay hanımefendi siz cidden iyi misiniz? Çocuk altına çiş yapıyor, gelişimsel gerilik de var. Hiç mi endişe etmiyorsunuz? Hiç mi sorun var çözeyim demiyorsunuz?
Bu nasıl bir rahatlık.
Nasıl bir annesiniz siz ya

Bir de bana relax ol diyor. Kasıtlı altına çiş yapması normal sanki. Çocuğun altı yaşında bundan utanmaması bile sorun. Oğlum 3,5 yaşında bir kere okulda altına yaptı. Utanmış söyleyememişti. Nasıl bir umursamazlık. Ne anneler var
Kadın senden benden daha relax ondan böyle :)
Bu kadar xxxxl relax olmasa o çocugun altına işemesine öğretmen ilgisiz der miydi ?
Keşke öğretmenine dese de agzının payını alsa senin ilgilenmedigin çocugunun altını değişmek bana mı düştü diye.

ALLAH'ım ne anneler var.
Kızım da ayrıca dil konuşma geriliği olduğundan dolayı bununla ilgili de seans alıyoruz. 3 senedir kendini anlatma gibi bir durum daha olmadi. Bu yüzdende arkadaş ortamında bundan dolayı da bir ezilme yaşıyor.

Evet kreşte 3 senemiz ama diğer öğretmenimiz vardı iki sene eğitim veren o böyle yapmıyordu gelin alın götürün diye alternatif sunardi hatta çamaşırı kalmadı isterseniz ya çamaşır getirin ya da geri götürün nasi isterseniz diye ama bu seneki öğretmen biraz üstüne görev almak istemeyen bir tip malesef denk geldi ben de rahatsiz oldum bunu böyle yapayım tedavi içinde uzmandan yardım alayım. Teşekkür ederim.🤚
Bakın benek bakıcısı olur, 3 yaş öğretmeni olur anlarım da 6 yaşındaki çocuğun öğretmeninden çocuğunuzun altını değiştirmeyi görev edinmesini bekleyemezsiniz. Siz mesajınızda öğretmen ve kreşi suçluyorsunuz ama sizin çoktan yardım almanız gerekirdi. 6 yaş normal değil.
Kızınızla konuşunca ne diyor? Mesela “kızım çişin gelince oyuna ara verip tuvalete gitmezsen artık kreşe gitmene izin vermeyecekler, arkadaşlarınla oynayamayacaksın bir daha” deseniz?

Kadın senden benden daha relax ondan böyle :)
Bu kadar xxxxl relax olmasa o çocugun altına işemesine öğretmen ilgisiz der miydi ?
Keşke öğretmenine dese de agzının payını alsa senin ilgilenmedigin çocugunun altını değişmek bana mı düştü diye.
Senin zorun ne ben tartışma taraftarı değilim ki sevmem de ama sen ve senin gibiler konuyu farklı yerlere götürüyorlar ve cirkinlesiyorlar. Bu yüzden farkımız olduğunu düşünüyorum. 😃

Senin zorun ne ben tartışma taraftarı değilim ki sevmem de ama sen ve senin gibiler konuyu farklı yerlere götürüyorlar ve cirkinlesiyorlar. Bu yüzden farkımız olduğunu düşünüyorum. 😃
Farkımız oldugu konusunda çok fazla hemfikirim.

Kızım da ayrıca dil konuşma geriliği olduğundan dolayı bununla ilgili de seans alıyoruz. 3 senedir kendini anlatma gibi bir durum daha olmadi. Bu yüzdende arkadaş ortamında bundan dolayı da bir ezilme yaşıyor.

Yani cocugunuza çok uzuldum, 6 yasindaki bir cocuk dil terapisi aliyor, belliki konuşamıyor da hala, dil terapisiyle yetinmemelisiniz, bu cocuk once fiziksel olarak (belki idrar kesesi kucuk, belki pelvik kaslari gelişmedi vs vs) daha sonra da neden altina kacirdiginin ogrenilmesi icin psikolojik olarak muayene edilmesi gerekiyor. Ne guzel dil terapisi aldiriyormussunuz, bunlarla da ilgilenmelisiniz, bu cocuk ne zamana kadar anaokuluna gidecek?

Öğretmen 6 yaşındaki çocuğun altını değiştirmek zorunda değil. Öncelikle bunun onun görevi olmadığını öğrenip mahcubiyet duymayı bilmelisiniz. Önceki öğretmen görevi olduğu için değil insiyatif alıp yapmak istediği için yapmış. İkincisi de çocuğunuzun şiddet eğilimi, dil gelişimi gibi sorunları da varsa şimdiye kadar neden bir psikiyatristin görmediğini anlayamadım. 1.sınıfta saatlerce olmayacak ve çocuklar çok acımasız hatta veliler de. Geçen zaman aleyhinize işliyor.

Hanımefendi kızım konuşamadığı için eziliyor diyorsunuz sınıfta altına kaçırınca ne hissediyor acaba bunu hiç düşündünüz mü?
Öğretmen gelin alın diyormuş ne yapmasını isterdiniz

Gerçekten uyanıkken altına yapan çocuğu doktora götürmek yerine buraya konu mu açtınız 🫣 acilen götürün, ilaç vs verilebiliyor.

Tamam işte bi sorun var demek ki altına kaçırma ile ilgili neden ısrarla yardım almadınız diye soruyoruz? Ne kadar rahatsınız

Bakın benek bakıcısı olur, 3 yaş öğretmeni olur anlarım da 6 yaşındaki çocuğun öğretmeninden çocuğunuzun altını değiştirmeyi görev edinmesini bekleyemezsiniz. Siz mesajınızda öğretmen ve kreşi suçluyorsunuz ama sizin çoktan yardım almanız gerekirdi. 6 yaş normal değil.
Kızınızla konuşunca ne diyor? Mesela “kızım çişin gelince oyuna ara verip tuvalete gitmezsen artık kreşe gitmene izin vermeyecekler, arkadaşlarınla oynayamayacaksın bir d

Hanımefendi kızım konuşamadığı için eziliyor diyorsunuz sınıfta altına kaçırınca ne hissediyor acaba bunu hiç düşündünüz mü?
Öğretmen gelin alın diyormuş ne yapmasını isterdiniz

Gerçekten uyanıkken altına yapan çocuğu doktora götürmek yerine buraya konu mu açtınız 🫣 acilen götürün, ilaç vs verilebiliyor.
İlaçla ilgili tedavi alıyoruz zaten

Peki kasıtlı ve bilinçli olarak altına çişini yapan kızınızın çişini neden öğretmen temizlesin
Öğretmen değil orada clisan yardımcılar normalde onlar yapıyor ve biri elini yakmış ilgilenen yardımcı digerleri boşta olup yonlendirmesi gerekiyorken eve neden gondeiliyor bu çocuk bundan önceki sene öğretmen boyle yapmiyordu anlatabildim mi

X