Kızım 6 yaşında altına yapıyor.

Mehaba kızım 6 yaşında olmasına rağmen kreşe de gidiyor 3 senedir fakat oyun esnasında altına idrarını yapıyor bunu ogrtmende sorun yapar olup neden böyle diye soru soruyor ve eve gönderiyor çocuğunuzu alın götürün normalde tuvalete giden cocuk bu durumda ne yapmam gerek bir öneriniz var mı.
Bir pedagog görüşmesi ayarlamak yerine alın götürün mü diyorlar? Maşallah evlere şenlikmiş okul. Mutlaka altında yatan bir sebep vardır. Ama fizyolojik bir problem olup olmadığını öğrenmek için önce bir çocuk doktoruna götürün. Sonrasında bir pedagogla görüşün mutlaka.

Konu sahibi, rahatlığınız insanı çıldırtacak türden.
Çocuğunuza doktor aramak yerine bu seneki öğretmen böyle denk geldi diyorsunuz.
Bunca zaman bekleyip de şurdaki iki yorumdan sonra psikolog bakayım demeniz de hiç inandırıcı değil.

Evet kreşte 3 senemiz ama diğer öğretmenimiz vardı iki sene eğitim veren o böyle yapmıyordu gelin alın götürün diye alternatif sunardi hatta çamaşırı kalmadı isterseniz ya çamaşır getirin ya da geri götürün nasi isterseniz diye ama bu seneki öğretmen biraz üstüne görev almak istemeyen bir tip malesef denk geldi ben de rahatsiz oldum bunu böyle yapayım tedavi içinde uzmandan yardım alayım. Teşekkür ederim.🤚
Çocuk 3 senedir altına mı yapıyor? :KK57: Yeni başladı zannettim, ve siz hiçbir şey yapmadınız mı bu süreçte?

Bir pedagog görüşmesi ayarlamak yerine alın götürün mü diyorlar? Maşallah evlere şenlikmiş okul. Mutlaka altında yatan bir sebep vardır. Ama fizyolojik bir problem olup olmadığını öğrenmek için önce bir çocuk doktoruna götürün. Sonrasında bir pedagogla görüşün mutlaka.
Okul sizce bunu söylememiş midir? Bence veliden bıkmışlardır artık.

2016 lı çocuk 10 yasında resmen ne anaokulu ya :KK70: eğer özel gerekçeli bi durumu yoksa tabii
ilaç vs yazmıslar üyenin anneliği için ama bilemedim
2016lı çocuk 9 yaşın içinde oluyor (Oğlum 8 yaş 4 aylık ve 3. sınıf) ve ilkokul 3. sınıf olması gerekiyor.

Çocuğum küçük daha ezilir, bilemez daha anlamaz, kendini koruyamaz vb. gerekçelerle yaşında göndermiyorlar okula çoğunlukla, bizim sınıfta da oğlumdan büyük çocuklar var. Aynı gerekçelerle annem beni de vazgeçirmeye, 1 sene çocuğumu bekletmeye ikna etmeye çalıştı hatta ama dinlemedim. Herhangi bir gelişim geriliği yoksa, çocuk gayet okuma-yazma vb şeyleri öğrenmeye, ilkokula başlamaya hazır oluyor 6 yaşında (Ve biraz daha ilgilenilse çoğu çocuk zaten 5 yaşlarında okuma işini kapmaya başlıyor). Anaokuluna tekrar ettirsen sıkılıyor, geliştiremiyor çocuk kendini.

İyilik etmiyorlar çocuklara; ileride mezuna kalsa sınavlarda, ne bileyim Allah göstermesin dönemine mal olacak, evde dinlenmesini gerektirecek bir hastalık atlatacak olsa vb, oralardan da 1-2 seneyi kırp; 4-5 sene geriden gelecek bu çocuklar.

Son düzenleme:
Evet kreşte 3 senemiz ama diğer öğretmenimiz vardı iki sene eğitim veren o böyle yapmıyordu gelin alın götürün diye alternatif sunardi hatta çamaşırı kalmadı isterseniz ya çamaşır getirin ya da geri götürün nasi isterseniz diye ama bu seneki öğretmen biraz üstüne görev almak istemeyen bir tip malesef denk geldi ben de rahatsiz oldum bunu böyle yapayım tedavi içinde uzmandan yardım alayım. Teşekkür ederim.🤚

Eski ögretmen yalnis yapmis ve problemin kalici olmasini saglamis. Sükredin ki bu ögretmen yalnis yerde tolerans göstermiyor, yoksa siz bu durumu okula kadar devam ettirirdiniz

Mehaba kızım 6 yaşında olmasına rağmen kreşe de gidiyor 3 senedir fakat oyun esnasında altına idrarını yapıyor bunu ogrtmende sorun yapar olup neden böyle diye soru soruyor ve eve gönderiyor çocuğunuzu alın götürün normalde tuvalete giden cocuk bu durumda ne yapmam gerek bir öneriniz var mı.
maalesef her çocuk bir olacak diye bişey yok. Her çocuk atıyorum 3 yaşında tuvalet eğitimini tamamlayacak hiç altına kaçırmayacak diye bişey yok. Öncelikle doktora götürün tutamamasının sebebi varmı diye sonrada pedagog yardımı alın psikolojik kaynaklıda olabilir. Üüzlmeyin benim oğlum 8 yaşında 3 haftada bir gece altına kaçırıyor bazen daha sık. Takip ettim çok duygusal bir çocuk o gün kötü bişeyler yaşadıysa stresliyse oluyor genelde. Zaman tanıyın ve asla kızmayın çocuğa olabilir deyin ben öyle yapıyorum

Teşekkür ederim üzücü bir durum ya dediğim gibi normalde oyun dışında kendi gidiyor tuvalete ama bir çocuk olsun yanında o zaman yapıyor Altina çocuk psikologu Dr çözebilir. 🤚

Oyuna daldığı için yapıyor olabilir ama bu bir olur iki olur sürekli oluyorsa mutlaka doktor kontrolü ve takibi gerekiyor. Önce çocuk doktoruna, sonra onun yönlendirdiği doktorlara mutlaka gitmelisiniz. Ben kreşte çalışırken bizim de böyle bir çocuğumuz vardı. Onun fiziksel bir sıkıntısı da vardı, bu yüzden özellikle oyuna daldığı zamanlarda altına kaçırırdı. Öğretmeni fark edince hemen bir bardak su alıp ayağı takılmış gibi yapardı, suyu kızın üzerine dökerdi mesela. Sonra da hep beraber gülerlerdi, ne kadar sakar bir öğretmenimiz var derlerdi. Şimdi öğretmen var öğretmen var. Bu arkadaşım oldukça kuralcı bir öğretmendi, tüm öğrencileri ondan korkardı (belli alanlarda) ama hepsi de aşırı severdi. Koşa koşa okula gelirlerdi. Sizin öğretmeniniz Çocuğunuzu ötekileştiriyor. Lütfen öğretmenini değiştirin. 🙏

Kızınız 6 yaşında nasıl kreşe gidebilir? Anaokulu olmasın o, önce bi onu öğrenin. 3 senedir altına kaçıran çocuğu bi uzmana götürmemiş öğretmen ilgilenmiyo diye yazmışsınız bide pes gerçekten. Sizin çocuğun çişiyle neden uğraşsın öğretmen kaldı ki hijyenikte değil o şekilde ortak alanda bulunuyor tabiki eve götürün diyecek.
Okul öncesi öğretmene bakıcı muamelesi yapan velileri gördükce şok oluyorum

maalesef her çocuk bir olacak diye bişey yok. Her çocuk atıyorum 3 yaşında tuvalet eğitimini tamamlayacak hiç altına kaçırmayacak diye bişey yok. Öncelikle doktora götürün tutamamasının sebebi varmı diye sonrada pedagog yardımı alın psikolojik kaynaklıda olabilir. Üüzlmeyin benim oğlum 8 yaşında 3 haftada bir gece altına kaçırıyor bazen daha sık. Takip ettim çok duygusal bir çocuk o gün kötü bişeyler yaşadıysa stresliyse oluyor genelde. Zaman tanıyın ve asla kızmayın çocuğa olabilir deyin ben öyle yap

Konu sahibi yanlış yazıyor. Çocuk anasınıfında. 5 yaş 6 yaş çocuğunu bir kreş kabul etmez.
Konumuz bu mu peki hem konuyu dagitiyorsunuz hem de tartışmak için bir sorun çıkarıyorsunuz. Susayım dedim ama aynı lafın üzerinde sorun devam ettiriyorsunuz. Biraz relax olmaya davet ediyorum sizi.

Oyuna daldığı için yapıyor olabilir ama bu bir olur iki olur sürekli oluyorsa mutlaka doktor kontrolü ve takibi gerekiyor. Önce çocuk doktoruna, sonra onun yönlendirdiği doktorlara mutlaka gitmelisiniz. Ben kreşte çalışırken bizim de böyle bir çocuğumuz vardı. Onun fiziksel bir sıkıntısı da vardı, bu yüzden özellikle oyuna daldığı zamanlarda altına kaçırırdı. Öğretmeni fark edince hemen bir bardak su alıp ayağı takılmış gibi yapardı, suyu kızın üzerine dökerdi mesela. Sonra da hep beraber gülerlerdi, ne kadar sakar bir öğretmenimiz var derlerdi. Şimdi öğretmen var öğretmen var. Bu arkadaşım oldukça kuralcı bir öğretmendi, tüm öğrencileri ondan korkardı (belli alanlarda) ama hepsi de aşırı severdi. Koşa koşa okula gelirlerdi. Sizin öğretmeniniz Çocuğunuzu ötekileştiriyor. Lütfen öğretmenini değiştirin. 🙏
Hanımefendi çocuk 3 senedir “gündüz” altına kaçırıyormuş. Gece uyku halinde olan kaçırma ile gündüz idrar kaçırma farklı değerlendirilir. 3 senedir annesi ilgilenmemiş öğretmen kıyafetini değiştirmedi diye serzenişte bulunuyor. Birazda dönüp ben anneyim diye kendine bakmaz mı insan ben gerçekten sizin kafanızdaki insanları anlamıyorum. Bunca zamandır annesine nerdeydiniz demek yerine öğretmeni değiştirin diyosunuz.

Teşekkür ederim üzücü bir durum ya dediğim gibi normalde oyun dışında kendi gidiyor tuvalete ama bir çocuk olsun yanında o zaman yapıyor Altina çocuk psikologu Dr çözebilir. 🤚
Tavşancan da faresuyla oynarken çişini altına yapmıştı

Konumuz bu mu peki hem konuyu dagitiyorsunuz hem de tartışmak için bir sorun çıkarıyorsunuz. Susayım dedim ama aynı lafın üzerinde sorun devam ettiriyorsunuz. Biraz relax olmaya davet ediyorum sizi.
Evet konumuz bu.
Kreş grubunda altına kaçıranlara öğretmenler yardımcı olur çünkü 48 aydan ufaktırlar.
Ama anaokulu başka bir eğitim kurumudur. Alırken zaten tuvalet alışkanlığı olan çocuk isterler. Ve büyük yaş olduğu için de sürekli bir altına kaçırmayı tolere etmek zorunda değillerdir. Öğretmen altı yaşında bir çocuğun altını sürekli temizlemek zorunda değil
Neredeyse ilkokul yaşına gelen bir çocuk altına kaçırıyor siz sorunu çözmek yerine öğretmene kusur arıyorsunuz.
Dönün de bir kendi hatalarınıza bakın

Bu bahsettiğiniz kreşler devlete bağlı olanlarmı yoksa hepsi içinmi geçerli,kuzenimin oğlu 2016 doğmlu geçen sene anaokuluna gidiyordu ondan öncesinde kreşe gidiyordu bu sene daha yeni okula başladı,hatta benin oğlum için de gönderdiğim kreş 5 yaşındayken seneyede devam etsin demişti,ama bu söylediğinizi bilmiyordum çok mantıklı bir sınırın olması,keşke herkes uysa.
Yarı devlet yarı özel bizim ki benim kızın çiş sorunu oldugunudan dolayı almadı anaokulu.Bundan dolayı küçüklerin gittiği kreşe gidiyor.

maalesef her çocuk bir olacak diye bişey yok. Her çocuk atıyorum 3 yaşında tuvalet eğitimini tamamlayacak hiç altına kaçırmayacak diye bişey yok. Öncelikle doktora götürün tutamamasının sebebi varmı diye sonrada pedagog yardımı alın psikolojik kaynaklıda olabilir. Üüzlmeyin benim oğlum 8 yaşında 3 haftada bir gece altına kaçırıyor bazen daha sık. Takip ettim çok duygusal bir çocuk o gün kötü bişeyler yaşadıysa stresliyse oluyor genelde. Zaman tanıyın ve asla kızmayın çocuğa olabilir deyin ben öyle yapıyorum
Demek ki gün içerisinde yüzleşemediği duygusunu gece böyle dışarıya vuruyor. Böyle üzüldüğü anlarda konuşup, duygusunu o anda paylaşın. Geceye kalmasın. Siz normalleştirmişsiniz ama 8 yaşındaki çocuğun altına kaçırması normal değil. Duygularını düzenlemeyi öğrenmeli.

Evet konumuz bu.
Kreş grubunda altına kaçıranlara öğretmenler yardımcı olur çünkü 48 aydan ufaktırlar.
Ama anaokulu başka bir eğitim kurumudur. Alırken zaten tuvalet alışkanlığı olan çocuk isterler. Ve büyük yaş olduğu için de sürekli bir altına kaçırmayı tolere etmek zorunda değillerdir. Öğretmen altı yaşında bir çocuğun altını sürekli temizlemek zorunda değil
Neredeyse ilkokul yaşına gelen bir çocuk altına kaçırıyor siz sorunu çözmek yerine öğretmene kusur arıyorsunuz.
Dönün de bir kendi hatalarınıza bakın
Zaten devlet anaokulu almadığı için küçüklerin gittiğine gidiyomuş. Bunca zaman gerçekten bi doktor bi psikolog vs görmediyse bariz ihmal edilen bi çocuk var konuda

Zaten devlet anaokulu almadığı için küçüklerin gittiğine gidiyomuş. Bunca zaman gerçekten bi doktor bi psikolog vs görmediyse bariz ihmal edilen bi çocuk var konuda

Devlet kresleri de tuvalet egitimi tamamlamamis cocuklari almiyor okula, cunku 36 ay ustu cocuk artik egitimini tamamlamis olmali, hadi 1-2 gece altina kacirir bu cok normal ama 6 yasindaki cocuk icin artik normal degildir, ki oyuna dalinca kaciriyor diyor annesi bu cocugun hem fiziksel hem de ruhsal olarak muayene edilip tedavi almasi gerekiyor artik.

Aslina bakarsaniz bu cocuk hic tuvalet egitimi almamis gibi cunku cisini kacirmadigi hicbir donemi yok annenin anlattiklarindan anladigimiz kadariyla.

Demek ki gün içerisinde yüzleşemediği duygusunu gece böyle dışarıya vuruyor. Böyle üzüldüğü anlarda konuşup, duygusunu o anda paylaşın. Geceye kalmasın. Siz normalleştirmişsiniz ama 8 yaşındaki çocuğun altına kaçırması normal değil. Duygularını düzenlemeyi öğrenmeli.
Yok normalleştirmedim psikolog desteğide alıyor bu şekilde ilerliyoruz ben konu sahibine iyi gelsin diye öyle yazdım artık o sıklıklarda yapmıyor baya bir aşama katettik.

Yarı devlet yarı özel bizim ki benim kızın çiş sorunu oldugunudan dolayı almadı anaokulu.Bundan dolayı küçüklerin gittiği kreşe gidiyor.

e yani siz bu sorunu çözmeye çalışmadınız mı bunca sene?
ha öyleyse kreşe devam etsin mi dediniz?
konumuz bu mu demişsiniz yukarıda evet konunuzun kaynağı buymuş işte.
çocuğunuzun ilkokul yaşı gelmiş nereye kadar ötelemeyi düşündünüz bu sorunu? şimdi ki öğretmeni de gelin alın demese üstünü değiştirse bu şekilde devam edecektiniz demek.

X