Kızım 6 yaşında altına yapıyor.

Bu bahsettiğiniz kreşler devlete bağlı olanlarmı yoksa hepsi içinmi geçerli,kuzenimin oğlu 2016 doğmlu geçen sene anaokuluna gidiyordu ondan öncesinde kreşe gidiyordu bu sene daha yeni okula başladı,hatta benin oğlum için de gönderdiğim kreş 5 yaşındayken seneyede devam etsin demişti,ama bu söylediğinizi bilmiyordum çok mantıklı bir sınırın olması,keşke herkes uysa.
Kolejlerin anaokullarında da geçerli evet.
Kreş daha bakım merkezi gibi olanlar. Meb müfredatına bağlı değiller.
Yaş sınırı da var.

Evet kreşte 3 senemiz ama diğer öğretmenimiz vardı iki sene eğitim veren o böyle yapmıyordu gelin alın götürün diye alternatif sunardi hatta çamaşırı kalmadı isterseniz ya çamaşır getirin ya da geri götürün nasi isterseniz diye ama bu seneki öğretmen biraz üstüne görev almak istemeyen bir tip malesef denk geldi ben de rahatsiz oldum bunu böyle yapayım tedavi içinde uzmandan yardım alayım. Teşekkür ederim.🤚
Öğretmeni sizin çocugunuzun altını değişmek zorunda mı ?
Ne alaka.
İyi bir anne olun ve çocugunuzu gerekli yerlere götürün.

Evet kreşte 3 senemiz ama diğer öğretmenimiz vardı iki sene eğitim veren o böyle yapmıyordu gelin alın götürün diye alternatif sunardi hatta çamaşırı kalmadı isterseniz ya çamaşır getirin ya da geri götürün nasi isterseniz diye ama bu seneki öğretmen biraz üstüne görev almak istemeyen bir tip malesef denk geldi ben de rahatsiz oldum bunu böyle yapayım tedavi içinde uzmandan yardım alayım. Teşekkür ederim.🤚
Yani kusura bakmayın da 3 senedir siz bu sorunu çözmek için bir doktora gitmeyip de 6 yaşında ki çocuğun çişini temizlemek istemeyen öğretmene mi laf söylüyorsunuz?

ama bu seneki öğretmen biraz üstüne görev almak istemeyen bir tip
Sınıfta sizin çocuğunuzdan ayrı çocuklar da var. Her çocuk altına yapsa, öğretmen hangi biriyle hususi ilgilenecek hiç böyle düşündünüz mü? Her seferinde özellikle sizin çocuğunuzun kıyafetlerini değiştirmeye vakit ayırırsa bu öğretmen, sınıftaki diğer çocukların başında kim bekleyecek? Ne kadar bencil düşünüyorsunuz, öğretmen yani adı üstünde, çocuğunuza özel dadı değil. Böyle bir problem varsa, çocuğunuzu doktora götürürsünüz, çözmek için profesyonel destek alırsınız, çünkü 6 yaşında bir çocuk altına yapmamalı.

Bi de kreş yazmışsınız, anaokulu demek istediniz sanırım, 6 yaşında ilkokula başlıyor çünkü çocuklar.

Mehaba kızım 6 yaşında olmasına rağmen kreşe de gidiyor 3 senedir fakat oyun esnasında altına idrarını yapıyor bunu ogrtmende sorun yapar olup neden böyle diye soru soruyor ve eve gönderiyor çocuğunuzu alın götürün normalde tuvalete giden cocuk bu durumda ne yapmam gerek bir öneriniz var mı.
Önce fiziksel muayeneye, orada bir şey çıkmazsa psikolojik desteğe başvurmalısınız. Öğretmenin soru sorması normal, 6 yaş gelişim düzeyinde beklenemeyen bir durum çünkü.

Çocuğunuzun doktora ihtiyacı var. Öğretmenin sorunu değil. İlkokula başlama yaşında. Kız kardeşim 3 yaş çocuklarını bağımsızlık anaokuluna verdi. Öğretmen baştan çocuklar tuvalet eğitimini tamamlamış gelsin diye defalarca söyledi. Sizin ki 6 yaş.

Üzerine görev almak istemeyen miii??????
Rahatsız mı oldunuzzzz???
Anlattıklarınıza bakınca bende tam tersini düşündüm. Üzerine görev almak istemeyen , genel eğitimi başkalarından bekleyen bir "anne".
Kusura bakmayında hiç kimse sizin çocuğunuzun "alışkanlık" haline gelmiş altına çiş yapma olayını idare etmek zorunda değil.TEdaviyse tedavi, destekse desteğinizi alın kendiniz çözün bu işi.

Bu bahsettiğiniz kreşler devlete bağlı olanlarmı yoksa hepsi içinmi geçerli,kuzenimin oğlu 2016 doğmlu geçen sene anaokuluna gidiyordu ondan öncesinde kreşe gidiyordu bu sene daha yeni okula başladı,hatta benin oğlum için de gönderdiğim kreş 5 yaşındayken seneyede devam etsin demişti,ama bu söylediğinizi bilmiyordum çok mantıklı bir sınırın olması,keşke herkes uysa.
Oğlum 2016lı 3e gidiyor. Raporu mu var çocuğun?

Cocuk 3 senedir periyodik olarak altına kacırıyorsa sorun kres ögretmeninin gelin alın demesi mi gercekten?
Cocuk evde okulda bi yerde dillendiremediği bisey yasıyor belki?
3 sne nasıl bunu gözardı ettiniz?

Benim yegenim 2015li 4 e gidiyor nasıl ya🙆🏻‍♀️😀
2016 lı cocuk nasıl 1 e gidiyo 💆🏻‍♀️

Uzun bir süreden bahsediyorsunuz hiç doktora götürdünüz mü?

33 aylikken tuvalet egitimi verdigim kızım su an 38 aylik ve gecen hafta aylar sonra ilk kez gece altina kacirdi, hala daha dusunuyorum ne oldu da bu cocuk altina kacirdi diye, kadinin senelerdir cocugu altina kaciriyor, ogretmenmis sorumsuz olan, ne guzel ya bazi insanlarin asla hicbir sucu yok, olmuyor.

X