Kızım 10 yaşında regl oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Doktor lar bunu savunuyor ama ne kadar erken adet o kadar gelişim yavaşlıyor

Erken ergenlik olabiliyor. İlaçlarla ergenliği belirli yaşa kadar durduruyorlar. Çok çeşitli nedenleri var. Yediğimiz tavuklar bile neden olabiliyor. Çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim hormonu bı tık yüksek çıktı bayram dan sonra tekrar kan vereceğiz ve yumurtaliklara ultrason ile bakılacak

Doktor lar bunu savunuyor ama ne kadar erken adet o kadar gelişim yavaşlıyor
Bende kendi yeğenlerimde şahit olduğum şeyi size söyledim . Doktorlar çok şey söylüyor çoğu doğru çıkmıyor bile hep bir ihtimaller söz konusu. Keşke adet olmayı herkes yaşına göre kendisi ayarlayabilse bi düğme butonuyla buda. İmkansız bence herşey olması gerektiği gibi oluyo kız çocukları 8-10 yaş arası adet görmeye başlıyolar bu çok normal ..

Benim de kizim 10 yas 2 aylikken regl oldu. Oncesinde tuylenme ve gogusleri buyumeye baslamisti. Ben endokrinolojiye goturdum. Hormonlarina bakildi, el grafisi cekildi, haftaya da mr yapilacak. Kemik yasi 10 bucuk cikti. Ben ve esim kisayiz. Boyu uzamaz diye endiseleniyorum. Igneye baslayacagiz. Doktor abur cuburu yasakladi. Ekran surelerini kisitladi. Ve erken yatmasini onerdi. Benim kizim 2bucuk yildir haftasonlari yuzuyor. Yuzmeye devam etmesini soyledi.

Öncesinde bir belirti vermedi mi acaba hemen mi adet oldu meme gelişiminden sonra birde tüylenme siyah ve kalınmıydı yoksa incemiydi

Gecen yıl haziran ayında meme tomurcuklanması başladı. Dr a götürdüm normal, 1-2 yıl içinde adet olur demişti. Ama benim kızım bir yıl bile geçmeden adet oldu. Öncesinde akıntısı da başlamıştı. Adet olduktan sonra üniversiteye doktora gittik, muayene etti ve tüylerinin aslında hala zayıf olduğunu söyledi. İsterseniz iğneyle durdurabiliriz hiç bir zararı yok dedi. Benim eşim de doktor. Biz 11 yaşına kadar durdurulmasına karar verdik. Şimdi her ay iğne vurunuyor.

Memeleri büyüdü mü bu arada olmadan önce yoksa tomurcuk aşamadında mı adet oldu bizdede tüm belirtiler var ama korkuyorum da iğnenin yan etkilerinden kafam allak bullak

ter kokusu var mıydı peki bide takipli ikenmi adet oldunuz yoksa anlamadan mı oldu farketmeden

5 10 cm uzayabilir.

Yaşı erken değil. Çok endişelenmeyin ki kızınız da etkilenmesin. Siz kaç yaşlarında olmuştunuz, Yaşadığınız yer sıcak mı, Beslenmesi nasıl? Daha birçok faktör etkili olabilir.

Son düzenleme:
Merhaba, köy yerinde yaşamama rağmen 10 yaşımı doldurmadan ilk reglimi olmuştum. Boyum da şuan 185. O zamanlar tahmin edersiniz ki boyum çok da uzun değildi. Gelişimim durmadı. Doktorlar erken olduğu için uzunca bir süre doğum kontrol hapı vermek istediler bir süre kullandım ama sonra bıraktım. Regllerim hep düzenli ve gününde olur. Bu dediğim yaklaşık 15-16 sene önce yaşandı. Şimdiki çocukların bu yaşta olması da normal. Her şeyleri değişik bize göre.

Ben 9 yas 5ay dim oldugumda
Korkulacak bise yok

Ben 9 yas 5ay dim oldugumda
Korkulacak bise yok

Yav arkadaşlar 8-10 yaş arası adet görmek maalesef erken. Olay sadece adet olmakla da alakalı değil. Bunun hormon değeri, kemik testi var.

Benim kardeşim de 11 yaşına doğru regl oldu biz de şaşırdık çünkü üç kız kardeşiz ben de ortanca da 13-14 yaşında olmuştuk. Boyu uzamaya devam etti sonra ama bizde genetik kadınlar max 165 yani, ben de kısayım, kısalar özgürlük

Merhaba, benim de kızım 10 yaş 10 aylıkken adet oldu,yani bugün oldu daha, öncesinde göğüs büyümesi ve kalın sık şekilde tüylenmesi vardı, 2 kez endokrine gittik gecen yıllarda, hormonel bir sıkıntı falan yoktu,kemik yaşı 1,5 yaş ileri çıkmıştı sadece,babasının boyu 191,bunun etkili olduğunu söylemişti doktor,bu durumda zaten 12,5 -13 yaşta adet olmuş gibi düşünüyorum,ben de 11 yaşını doldurunca adet olmustum,kızım su anda 155 boy 48 kilo, doktor boy uzmasina adetin etkisinin tıbbi bir kanıtı yok dedi, çok sıcak bir yerde yaşıyoruz belki bunun etkisi olabilir,çünkü buraya taşınınca benim de adet sürelerim tamamen değişti, ama psikolojik olarak zor bir durummuş hem aile hem çocuk açısından

Ben 8. Sınıfa giderken olmuştum lise ikide boy atmıştım herkes aynı olmaz belki ama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…