• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım 10 yaşında regl oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay aklıma ilk regl olduğum gün geldi 🤣 üstüme örtü çekip ağlıyordum sanki felçli gibi yattım sürekli. Anneme regl değildir, yara olmuştur o iyileşince bir daha olmaz falan demiştim. Benim boyum reglden sonra uzamaya devam etti. Sizin kızınızın da uzar. Doktora tabi götürüp sorabilirsiniz ama bunu çocuğa güzellikle aktarmanız lazım. Kendisinde rahatsız edici bir şey olduğunu düşünmemesi için. Artık çocuklar 8,9 yaşında hatta ben 6 yaşında regl olunduğunu bile duymuştum Canan Karatay söylemişti galiba emin değilim. Kafanıza takmayın bir yıl sonra birçok arkadaşı olmuş olacak zaten 🌸

9 yaşında olanlarin sayisida çok fazla bence bunu dert etmeyin tamamen yapısal bı durum

Arkadaşlar merhaba kızım 10 yaş 7 aylık.11 yaşına girecek nerdeyse bu gece ilk reglını gördü. Kendisine yansıtmadım onu rahatlatmaya çalıştım güzel güzel konuştum ama çok endişeliyim bu yaş çok erken değil mi çok üzüldüm açıkçası şimdi olduğu için boyu uzar mi acaba ne yapmalıyım hiç bilmiyorum. Doktora götürsem mi acaba ay Allah rızası için bi yardımcı olun kafam allak bullak ve boyuda oyle uzun degil😔
çocuk gelişim uzmaniyla ilerlemeniz sağlıklı olacaktır.

Bende 11 olmamıştım regl olduğumda bi kaç ay vardı..
170 boyundayım sporda yapmadım ozamanlar .
6. Sınıfa gidiyodum
Ama kardeşim 4. Sınıfda regl oldu 9 yaşında, onun boyu uzamadı, ama reglden kaynaklımıdır bilmiyorum sanmıyorum ben

Bugün benim kızımda regl oldu bende sizin gibiyim şu anda … aklımda deli sorular… bir doktora göründünüz mü ve ne dedi

Arkadaşlar merhaba kızım 10 yaş 7 aylık.11 yaşına girecek nerdeyse bu gece ilk reglını gördü. Kendisine yansıtmadım onu rahatlatmaya çalıştım güzel güzel konuştum ama çok endişeliyim bu yaş çok erken değil mi çok üzüldüm açıkçası şimdi olduğu için boyu uzar mi acaba ne yapmalıyım hiç bilmiyorum. Doktora götürsem mi acaba ay Allah rızası için bi yardımcı olun kafam allak bullak ve boyuda oyle uzun degil😔
Hayirlisi olsun beninde yegenim 11 yasina basmadan olmustu doktor normal dedi masallahi var boyu benden uzun suan 13 yasinda ama zayif tabi bu onunla alakali degil yemiyor fizigine cok takintili kavga dövüş sofraya oturtur ablam.

ben 11 yaşında bir boy boylandım ki 165 oldum herkes basketçi olucak bu filan diyordu sonra regl oldum 11 yaşında hala 165im ama süt içmezdim yumurta et tavuk balık yemezdim basket vs oynamadım muhtemelen bunlarında etkisi vardır cücük kalmamda 😀 bugün bir genetik uzmanıyla görüştük sanılanın aksine geç regl erkenden daha tehlikelidir dedi korkmayın hiç ama bir dr götürüp hormon tahlili yaptırmakta fayda var

Merhaba, doktora bir götürün bence durdurma yapabiliyorlar,boy konusuna gelince genellikle genetik oluyor geç olan daha uzun olacak erken olan kısa kalacak diye bişey yok,ben 8.sinifta adet olmuştum ondan sonra hatta üniversite yıllarımda bile boyum uzadı,1.75 boyum.babam,halam,amcam da uzun hep, annemde kısa sayılmaz,genetik ve çevresel faktörler etkili oluyor,beslenmesi falan,ben çayi sevmez hep süt içerdim birde voleybol çok oynardım,sizde kızınızı o şekilde yönlendirebilirsiniz,voleybol veya basketbola.eger genetik olarak uzun bir aile geçmişiniz varsa uzar korkmayın,birde kimi adet oluyor sonra birkaç ay bazen bir sene olmayıp tekrar oluyor belki öyledir ama bir doktora gidin muayene ettirin bence

Ben 8 yasinda oldum ve ayni kizimda 8 yasinda oldu. Boyumuzda uzadi sonra. Dert etme sadece kiziniza regli anlatin. Bilgisi olsun.

Bu yaşlarda olması çok normal ben 8 -9 yaşlarındayken olmuştum annem çokta sevinmişti😂 ve ben olayın şokunu atlatamamıştım ara ara kasıklarıma ağrı girdiği için çocuk doktorum ultrason çekip annemi uyarmıştı kızınız yakında adet görebilir yumurtaları gelişiyor felan diye bilgilendirmişti.. bence çok normal yani kızınızı bilgilendirin öğretin ped felan takvim kullansın yazsın hep mesela ve bunun çok normal olduğunu açıklayın kadınların böyle yaratıldığını her ay böyle olucağını zaman zaman karın ağrısı felan olabilceğini tabi ki siz eğer nasıl konuşcağınızı bilmiyorsanız doktora götürün orda doktoru açıklasın rahatlatsın genel olarak bir problem yok🥰👍 genç kız oluyor artık annesi kız evladıda. Böyle birşey inşallah benimde olur bu günleri görürüm🥹🙏🏼

Mrb arkadaşlar kızım 6 buçuk yaşında dün göğüslerinde sertlik farkettik agriymus doktora getirdik erken ergenlik dedi şuan endokrinoloji ye geldik tahli verdik bekliyoruz daha çok erken değil mi ben çok dikkat eden biriyim abur cubur çok tuketmiyo ama doğumdan beri hep çok ileri gelişimi

Bu yaşlarda olması çok normal ben 8 -9 yaşlarındayken olmuştum annem çokta sevinmişti😂 ve ben olayın şokunu atlatamamıştım ara ara kasıklarıma ağrı girdiği için çocuk doktorum ultrason çekip annemi uyarmıştı kızınız yakında adet görebilir yumurtaları gelişiyor felan diye bilgilendirmişti.. bence çok normal yani kızınızı bilgilendirin öğretin ped felan takvim kullansın yazsın hep mesela ve bunun çok normal olduğunu açıklayın kadınların böyle yaratıldığını her ay böyle olucağını zaman zaman karın ağrısı felan olabilceğini tabi ki siz eğer nasıl konuşcağınızı bilmiyorsanız doktora götürün orda doktoru açıklasın rahatlatsın genel olarak bir problem yok🥰👍 genç kız oluyor artık annesi kız evladıda. Böyle birşey inşallah benimde olur bu günleri görürüm🥹🙏🏼
Boyunuz uzadı mi

Kuzenim 11 yaşında olmuştu. Boy konusunda sıkıntısı da olmadı sonrasında uzamaya devam etti. Boyu gayet iyi.

Son düzenleme:
Mrb arkadaşlar kızım 6 buçuk yaşında dün göğüslerinde sertlik farkettik agriymus doktora getirdik erken ergenlik dedi şuan endokrinoloji ye geldik tahli verdik bekliyoruz daha çok erken değil mi ben çok dikkat eden biriyim abur cubur çok tuketmiyo ama doğumdan beri hep çok ileri gelişimi

Erken ergenlik olabiliyor. İlaçlarla ergenliği belirli yaşa kadar durduruyorlar. Çok çeşitli nedenleri var. Yediğimiz tavuklar bile neden olabiliyor. Çok geçmiş olsun

Regl’in boyla alakası yok 14 yaşımda oldum ilk 1.75 boyum. 12 yaşında regl olan arkadaşım da benimle aynı boyda. Annem ve ananem de 13-14 yaşlarında olmuşlar.

Regl’in boyla alakası yok 14 yaşımda oldum ilk 1.75 boyum. 12 yaşında regl olan arkadaşım da benimle aynı boyda. Annem ve ananem de 13-14 yaşlarında olmuşlar.

Kafaya takılan en büyük soru bu. Boyu uzar mı? Bence de gelişim ile alakası yok. Kuzen regl olduktan sonra sağlam boy attı

Neden uzuldunuz ki bu kadar? Bende 4. Sınıfa gıderken regl oldum ve boyum 1.70. Çevremden gozlemledıgım kadarı ıle boy genetık,babasının boyu uzunsa uzar,genelde baba tarafına cekıyor boy mevzusu(annede etkılıdır tabıkı) annem benı yınede doktora goturmustu hersey normal cıkmıstı doktor kontrolunde sonrada bu yaslara kadar geldık😊yaş 32 bu arada,dr kontrolunde bısey cıkmazsa uzulcek bısey yok ergenlıge gırmek cok normal bırsey.

Boyunuz uzadı mi
Boy uzaması adetle bir alakası yok ki hanımefendi boyum kısa benim. Annemin boyuda kısa..benden kücük yeğenlerim var hepsi 8-10 yaşında adet oldu hepsinin boyu benden uzun maşallah bu batıl bir inançmı desem ne desem kulakdan dolma olmuş gidiyor .. boyun uzun olması için spora jimnastığe felan gönderirseniz uzayabilir benim bildiğim 20 yaşına kadar devam eder sonrada durur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back