Kız kardeşimle konuşmam lazım ama doğru yaklaşımın ne olduğunu kestiremiyorum bi bakar mısınız

Telefon borcu babam üstüne onu mecbur babam ödüyor ama arkadaşına çektiğini kendi ödüyor. Çok söyledim annemlere salın biraz öğrensin diye salınca da bunları yaptı işte annemde haklıymış güvenmemekte çocuğunu tanıyomuş yani

O zaman yol gösterin ama sizden yüz bulmasına izin vermeyin. Detaylı tavsiye veremeyeceğim çünkü böyle insanlarla konuşurken ben çok sakin kalamıyorum aranızı bozmiyim
Emin olun bende çok kızıyorum ya bişey diyosun ya. Önce bi lafını söylüyo damarına basıyo sonra kızdın mı da suratını asıp yüzüne bakıyo boş boş cevap ver diyosun yine aynı insanı çileden çıkarıyo böyle yapınca

Arkadaşına çektiğini kendi ödüyor telefon babamın üstüne mecbur onu babam ödüyor. Normalde kardeşim ilkini verdi bu ay vermemiş işte. Bende öyle yapıcam da bu yaşıma kadar bi kere fiziksel şekilde kavga etmedik yapacaksa annem babam yapsın bu yaşına kadar terbiye ne öğrenmemiş ben mi öğreteyim bilmiyorum ki insanı çıldırtıyor cidden annemle ha bire kavga ediyolsr artık kadında yoruldu. Korkmuyorum ama bende kavga edip boş yere sinirlenmek istemiyorum. Bi de utanmadan bana sende o yaşta evlendin sende gezdin diyor. Ben sen miyim yaptıklarını mı yapıyorum diyorum anlayan kim

Bence de çekmeyecekti. Haberim ols ayapma derdim. İşte öyle güzellik yapan babaya bunu yapıyor ya çıldırtıyor beni. Akşam konuştum sana bunları yapan adam sana değer vermiyor diyemezsin nankörlük yapıyosun haket bari yapılanı saygısı kalmıyor insanların sana dedim kaldı mı zaten diyo insanın elinin tersini yapıştırası geliyor ya sinir ediyor beni

Madem böyle a dedirtmiyor kendıne . Aileniz telefon borcunu ödemek zorunda kalmış artık babanızın üstüne olduğu ıcın adamın kafası ağrır . Ama 3 ay sonra borç bıtınce aileniz de kendıne a dedirtmesin . Sorumluluk sahibiymiş madem o kadar mılletın borcunu ödeyecek kadar telefonu nie babasına aldırmış .

Siz değil aileniz konuşacak bundan sonra sana a yoksa bize de b yok diyip oturtacaklar . Ebeveynler çocuk olmuş çocuklar ebeveyn vay arkadaş

Babanız malesef kendi çektiği krediyi ödeyecek. Kardeşinizde arkadaşına çektiği krediyi bırakın eşşek gibi ödesin bu arada da kimle evlenirse evlensin görsün baba evinde anneye ayrı babaya ayrı trip yapıp milletin başını belaya sokmayı. Ne konuşursanız konuşun sizi dinliyceni zannetmiyorum. Ee kardeşinde olsa bir yerde sonra kendi seçimlerini yaşıyor insan. Boşuna kendinizi üzmeyin.

Sanırım öyle yapacaklar. Ben konuştum biraz zaten. Bi halt olmaz bizimkinden anladım yani. Avukat bi kuzenimiz var. Kıza son kez söyleyecekmiş ödemezse avukata başvuracağım diyecekmiş öyle dedi. Aklı başına gelir mi bilmem ne zman büyüyecek acaba

Böyle kafasına göre işler yapar anne baba çalışıp oturur borç öder sonra ay sonunu getiremez sıkıntı çekerlerse .

Anaaaa bunların sesi çıkmıyor der büyüse de büyümemiş davranır . Millete kredi çekecek kadar büyümüş rahat olun aklı fikri kendıne yetiyor belli ki kimseye danışmamış elaleme kredi çekerken

Ya eşim en son babana arabayı sattıracaksın diyodu kardeşime de sus ne alaka diyodum adama hak vermeye başladım biraz

Evet haklısınız. Babam telefon kredisi bitince elini ayağını çekecek çeyizmiş bilmem ne destek olmayacaklar 1 sene çeksin anca o zaaman anlar heralde

Borç konusunu ele alın ailecek,borcu ödeyin demiyorum.Ama borçlu taraf muhtemelen ödeyemeyecek borcu en azından karşısında sizi görsün korksun ve versin borcunu.Ayrıca babalıktan red davası diye bir şey yok.Ne evlat ne anne ne baba hukuken silinemez o konuda baya sallamış.

Sallasa da sallamasa da bişey değişmez şu saatte. Kıza mesaj atmış kardeşim borcunu ödemeden yasal yollara başvurmam gerekecek diye kızda zorla mı ver dedim hangi yasal yol demiş böyle saçmalık mı olur kimlere bulaştırmış kendini ya valla hayret ediyorum. Bende annemle acaba gidip siz mi konuşsanız diye konuşuyorduk. Yapsınlar o zaman

Kardeşiniz yasal yola başvursa haklı çıkar zaten.Kimse ailesi dışında 120bin liralık krediyi tak diye başkasına karşılıksız çekmez.Mesajlar kardeşinizin kanıtları,telefonu değiştirmesin kalsın onlar.Kardeşiniz hiç beklemeden dekont ve mesajlarla savcılığa gitsin.Ayrıca kızın aile büyükleri ile konuşun belki borcunu kapatacak birileri olur.

Zaten yaptığı tek doğru şey her şeyi mesajla konuşmuş olması. Ta en başından kayıtlı. Bilmiyorum kuzenimiz avukat ama farklı şehirde ona mı sorsam napmam gerektiğini falan diyodu bende sen bilirsin dedim. Dediğine göre aile üyeleriyle kavgalı. Babasıyla bi sorunları varmış neyse artık. Kardeşime anlatıp soruyor çeker misin diye bizimkide tamam diyor. Hayır ablasına olan borcu ödemek için senden borç isteyen insana hangi akla hizmet tamam dersin ki

Bence borçlu taraf kardeşinizi dolandırmış.Dünya tarihinde kimse öz annesini,öz babasını,öz çocuğunu hukuken silemiyor.Eğer babası üveyse yapabilir bunu sadece ama sanmıyorum kardeşinizin duygusal tarafından saflığından faydalanıp dolandırmış.Acilen savcılığa gidip ifade versin hem dolandırılmaktan hem borç konusundan dava açsın.

Bence de dolandırmak bu yüzüne karşı dolandırmak hemde. O kadarını bilmiyorum dolandırdı mı noldu ama böylesi de büyük bi yalan ne biliyim çok tuhaf değil mi?

Serbest bırakacaksınız. Ancak öyle büyür

Serbest bırakacaksınız. Ancak öyle büyür
Bunu yıllar önce anne babam yapmalıydı. Çok söyledim dinleyen yok. Bırakın biraz önce kendine güvensin böyle özgüvenide gelişmiyor diye. Bende ablayım sonuçta annesi değilim her şeye karışacak halim yok. Daha yapacak bişeyim kalmadı artık 55 yaşına gelmiş insanlar emeklilik yaşları gelmiş uğraştıkları şeye bak. Çok sinirleniyorum ya

kardeşine maddi destek yapmaya devam ederseler iflah olmaz. Ne de olsa anam babam bana bakıyorlar kafasında umurlarında değiller. Maddi yardımı öncelikle kesin ona maddi konusunda güvenmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…