- 25 Nisan 2013
- 1.539
- 3.575
- 33
katılıyorum kesinlikleBenim anlamadığım kardeşiniz çalışmıyor anneniz işe girdi nişan yapmak için. Bence daha büyük sorun bu değil mi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
katılıyorum kesinlikleBenim anlamadığım kardeşiniz çalışmıyor anneniz işe girdi nişan yapmak için. Bence daha büyük sorun bu değil mi?
Haklısınız fazla karıştım ama sebebi kardeşimin annemin ağzını açtırmaması, sinirli agresif bi yapısı var. Annemin azarlandığı suçlandığı yerde de ben devreye girdim zaten, annem de dedi daha karışıp agzımı açmam diye, tamam ben neyse de maddi anlamda ne istiyorsa yine annemden babamdan çıkacak. Ama dediğiniz gibi bi daha fikrimi sorsa da fikir belirtmem.bence sorun daha nişan masrafını karşılayamayan insanların evlenmeye kalkması ama her şeyin de mükemmel olmasını istemeleri
kardeşin salonda yapmak istiyosa çalışsın biriktirsin isterse çırağan balo salonuda yapsın
ben ailesini zor durumda bırakacak masraflara karşıyım eğer kendisi karşılayamıyorsa.
evet siz çok müdahale etmişsiniz orda hatalısınız, ama annenizin de ağzını açıp kızım durumumuz bu demesi gerekiyordu.
gitmemezlik de yapmayın sonra pişman olursunuz.Haklısınız fazla karıştım ama sebebi kardeşimin annemin ağzını açtırmaması, sinirli agresif bi yapısı var. Annemin azarlandığı suçlandığı yerde de ben devreye girdim zaten, annem de dedi daha karışıp agzımı açmam diye, tamam ben neyse de maddi anlamda ne istiyorsa yine annemden babamdan çıkacak. Ama dediğiniz gibi bi daha fikrimi sorsa da fikir belirtmem.
Kusura bakmayın ama nişan kardeşinin 5 kuruşu yok. Anne bu işler yüzünden işe girmiş. Ailenin maddi durumu ortada. Öyle şey olurmuPara için birbirinize girmenin anlamı yokki kız tarafı olarak yapacağınız bir nişan zaten o da kalabalık olacaksa ona göre tutarsınız.
Annenin müdahil olduğu kadar sizde olmuşsunuz. Nişan kız kardeşinizin.
Aynen öyle. Hem elini taşın altına koyma , hem de senin için fedakarlık yapan anneye vırvır öt. Bazı insanlar hiçbir fedakarlık hak etmiyor.Kusura bakmayın ama nişan kardeşinin 5 kuruşu yok. Anne bu işler yüzünden işe girmiş. Ailenin maddi durumu ortada. Öyle şey olurmu
Niye kusura bakayım canimKusura bakmayın ama nişan kardeşinin 5 kuruşu yok. Anne bu işler yüzünden işe girmiş. Ailenin maddi durumu ortada. Öyle şey olurmu
Neden konulara bu kadar müdahilsiniz? siz değil kardeşiniz evleniyor. abla olmanız hayatında bu kadar müdahele etmenız anlamına gelmıyorKısa tutmaya çalışacağım hanımlar, kız kardeşimin nişanı var. Ben evde söz keselim aile arasında olsun bence o kadar masrafa girmeye gerek yok dedim, ona da mantıklı geldi ki kendisi çalışmıyor annem ise işe girdi düğün masrafları için babamın durumu orta halli.
Sonra damat akrabalarımı vs getireceğim diye ısrarcı oldu baktık ki sayı artıyor mümkün değil o kadar insanı evde ağırlamak.
Sonra kardeşim aradı, nişanlısı bir yer tutalım bütün masraflar da benden olsun demiş, kardeşim de kabul etmiş. Ben de o şekilde olmaz bugün değilse bi gün yüzüne çarparlar nişanı da bize yaptırdılar derler babamı küçük düşürme ne gerekiyorsa biz yapacağız dedim.
Sonra madem mekan tutacağız kendi akrabalarımızı da çağırmamız lazım öyle olmaz dedik annemle, kardeşim bizim tarafı pek önemsemedi açıkcası ona söylemeyiz , buna söylemeyiz, sayı artınca mekan masrafı artıyor, annem de bişeyden anlamıyor beni uyuz ediyor annem sayıyı artırıyor gibisinden konuştu.
Ben de dayanamadım senin nişanlının akraba ısrarı olmasaydı aile arasında evde yapacaktık annemi suçlayıp durma nişanlın taraflı konuşma deyince birbirimize girdik. Evde yapacağım kimseyle de konuşmak istemiyorum dedi koydu postasını şimdi aramız bozuk. Ben evim barkım ayrı olduğu halde güne girdim kardeşim niyetine ki şimdi nişanına gitmek bile içimden gelmiyor. Sonrasında aradım aramama dönüş de yapmadı, tamam nişanlısına laf söyletmesin ama ben de kötü bişey dediğimi düşünmüyorum, hatalıysam söyleyin yani bi yerde yanlış mı yapıyorum?
Hayatına müdahale ettirmek istemiyorsa saçma sapan kararlar vermemekle işe başlayabilir mesela. Damadın akrabaları gelecekse kendi akrabaları gelmesin diye annesine neden carlıyor? Ha madem çok her şey kendi istediği gibi olsun istiyor, neden armut piş ağzıma düş diyor? Çalışsın bi zahmet nasıl istiyorsa öyle yapsın her şeyiNeden konulara bu kadar müdahilsiniz? siz değil kardeşiniz evleniyor. abla olmanız hayatında bu kadar müdahele etmenız anlamına gelmıyor
Kesinlikle. İlerde kıymetini anlar yapılanların da, inşallah geç olmaz. Ablası çok doğru bi hareket yapmış. Elin ne diyeceği belli olmaz. Nişanını bile biz yaptık olur sıkıntılı gündeKimse kusura bakmasın en başından beri herşey hatalı,evlenecek insan evde oturup ailesinin eline bakacağı yerde gidip kendi çalışarak biraz birikim yapmaya çalışsın.
Herşey gençlerin istediği gibi olacak ama tam rahat edeceği dönemde annem milletin temizliğini yapacak,başka?
Üstelik bu çabası görülmeyecek bile.
O kadın sadece damat tarafını memnun etmek için mi uğraşıyor kendi istekleri olamaz mı?
Konu sahibi çok karışmış gibi görünüyor ama kardeşi gönlünce birşeyler yapmak ve kimsenin söz hakkı olmasını istemiyorsa totosunu kaldırıp çalışsın,herşeyi tırnaklarıyla kazıya kazıya elde etsin.İki sene geç evlense aşktan ölmez.
Hiç takılmayın cidden burda kardeşin de hatalı ailen de hatalı.
Evlenecek ev geçindirecek,çocuk yetiştirecek insanların herşeyini ailelerinin sırtlanmasını hiç anlamıyorum,belki yarına çıkmadan ölüp gidicem o zaman kime yaslanacak?
Sinir oluyorum şu siz nişan,düğün,çeyiz,takı herşeyimi yapın ama kimse fikrini bile söyleyemez çıkışlarına,söyletme o zaman kendin yap,ailende içinden geldiği gibi taksın takısını.
Kardeşim şu hareketi yapıp,annemin emeğini hiçe sayıp atarlansa daha büyük tepkiyle çıkışırım,ayrıca çok mantıklı damat tarafı yapsa eşi söylemez yarın kv söyler.
Bir tartışma olur şak diye suratına vururlar adamın kabul etmemekle iyi yapmışsınız.
Öyle tabii ki. Abla burda herşeye karışan,didikleyen taraf ilan edilmiş ama eminim annesinin çalışmasını dahi sindiremiyor.Kesinlikle. İlerde kıymetini anlar yapılanların da, inşallah geç olmaz. Ablası çok doğru bi hareket yapmış. Elin ne diyeceği belli olmaz. Nişanını bile biz yaptık olur sıkıntılı günde
Allah aşkına erkek tarafının akrabaları masraf olmuyor da niye annemin çağıracağı akraba sıkıntı ve masraf oluyor, annem sesini çıkaramaz kız kardeşim bağırıp yükselir çünkü annemi savunma noktasında ben müdahil olurum kusura bakmayın beter falan olan da ben değilim
Kısa tutmaya çalışacağım hanımlar, kız kardeşimin nişanı var. Ben evde söz keselim aile arasında olsun bence o kadar masrafa girmeye gerek yok dedim, ona da mantıklı geldi ki kendisi çalışmıyor annem ise işe girdi düğün masrafları için babamın durumu orta halli.
Sonra damat akrabalarımı vs getireceğim diye ısrarcı oldu baktık ki sayı artıyor mümkün değil o kadar insanı evde ağırlamak.
Sonra kardeşim aradı, nişanlısı bir yer tutalım bütün masraflar da benden olsun demiş, kardeşim de kabul etmiş. Ben de o şekilde olmaz bugün değilse bi gün yüzüne çarparlar nişanı da bize yaptırdılar derler babamı küçük düşürme ne gerekiyorsa biz yapacağız dedim.
Sonra madem mekan tutacağız kendi akrabalarımızı da çağırmamız lazım öyle olmaz dedik annemle, kardeşim bizim tarafı pek önemsemedi açıkcası ona söylemeyiz , buna söylemeyiz, sayı artınca mekan masrafı artıyor, annem de bişeyden anlamıyor beni uyuz ediyor annem sayıyı artırıyor gibisinden konuştu.
Ben de dayanamadım senin nişanlının akraba ısrarı olmasaydı aile arasında evde yapacaktık annemi suçlayıp durma nişanlın taraflı konuşma deyince birbirimize girdik. Evde yapacağım kimseyle de konuşmak istemiyorum dedi koydu postasını şimdi aramız bozuk. Ben evim barkım ayrı olduğu halde güne girdim kardeşim niyetine ki şimdi nişanına gitmek bile içimden gelmiyor. Sonrasında aradım aramama dönüş de yapmadı, tamam nişanlısına laf söyletmesin ama ben de kötü bişey dediğimi düşünmüyorum, hatalıysam söyleyin yani bi yerde yanlış mı yapıyorum?
Erkek tarafı biz karsilayalim deyince konu sahibi şiddetle red etmiş ilerde başına kakarlar demiş.Annesi temizlik işine girmiş biz ödeyelim diye parasını annesinin vereceği davete gelin hanım sadece erkek tarafını istemiş kendi tarafını değil Kadına söz hakkı bile tanımamış....Siz önce kalabalık olmasın kimseyi çağırmayalım gerek yok diyip erkek tarafı ödemeyi teklif edince büyütüp yok çağıracağım biz öderiz diye tavır yaparsanız tabiki size öyle derler.
Madem yapacak durum vardı. Ozaman direk küçük evde olsun diye kesip atmak yerine ortak ödeyelim felan deseydiniz.
Tavrınıza tavır görünce zorunuza gitmesin.
Ve evet aynen öyle. Daha birşey yokken girdiğiniz günü bile yüzüne vuruyorsunuz. Allah korusun birşeyi siz ödeseniz abla olarak heralde ömür boyu konuşursunuz.
nişanlısı bir yer tutalım bütün masraflar da benden olsun demiş, kardeşim de kabul etmiş.
Nisan icin masraf yapmaya gerek yokki herkesin fikri kendine nede olsa dügünlere gelirler..Kısa tutmaya çalışacağım hanımlar, kız kardeşimin nişanı var. Ben evde söz keselim aile arasında olsun bence o kadar masrafa girmeye gerek yok dedim, ona da mantıklı geldi ki kendisi çalışmıyor annem ise işe girdi düğün masrafları için babamın durumu orta halli.
Konuyu yorumlarla beraber baştan aşağı okuyun.Siz önce kalabalık olmasın kimseyi çağırmayalım gerek yok diyip erkek tarafı ödemeyi teklif edince büyütüp yok çağıracağım biz öderiz diye tavır yaparsanız tabiki size öyle derler.
Madem yapacak durum vardı. Ozaman direk küçük evde olsun diye kesip atmak yerine ortak ödeyelim felan deseydiniz.
Tavrınıza tavır görünce zorunuza gitmesin.
Ve evet aynen öyle. Daha birşey yokken girdiğiniz günü bile yüzüne vuruyorsunuz. Allah korusun birşeyi siz ödeseniz abla olarak heralde ömür boyu konuşursunuz.