Kız kardeşimle aram bozuldu, yardım!

bence sorun daha nişan masrafını karşılayamayan insanların evlenmeye kalkması ama her şeyin de mükemmel olmasını istemeleri
kardeşin salonda yapmak istiyosa çalışsın biriktirsin isterse çırağan balo salonuda yapsın
ben ailesini zor durumda bırakacak masraflara karşıyım eğer kendisi karşılayamıyorsa.
evet siz çok müdahale etmişsiniz orda hatalısınız, ama annenizin de ağzını açıp kızım durumumuz bu demesi gerekiyordu.
Haklısınız fazla karıştım ama sebebi kardeşimin annemin ağzını açtırmaması, sinirli agresif bi yapısı var. Annemin azarlandığı suçlandığı yerde de ben devreye girdim zaten, annem de dedi daha karışıp agzımı açmam diye, tamam ben neyse de maddi anlamda ne istiyorsa yine annemden babamdan çıkacak. Ama dediğiniz gibi bi daha fikrimi sorsa da fikir belirtmem.

Haklısınız fazla karıştım ama sebebi kardeşimin annemin ağzını açtırmaması, sinirli agresif bi yapısı var. Annemin azarlandığı suçlandığı yerde de ben devreye girdim zaten, annem de dedi daha karışıp agzımı açmam diye, tamam ben neyse de maddi anlamda ne istiyorsa yine annemden babamdan çıkacak. Ama dediğiniz gibi bi daha fikrimi sorsa da fikir belirtmem.
gitmemezlik de yapmayın sonra pişman olursunuz.
sadece kendi hallerine bırakın derim. kim gelmş kim gitmiş boşver.
süslenip takını alıp gidersin, yardım isterlerse de yaparsın.
ailen kendisini savunmuyorsa boş yere onlar için avukatlık yapma, sen suçlu oluyosun sonunda niyetin iyi de olsa.

Para için birbirinize girmenin anlamı yokki kız tarafı olarak yapacağınız bir nişan zaten o da kalabalık olacaksa ona göre tutarsınız.

Annenin müdahil olduğu kadar sizde olmuşsunuz. Nişan kız kardeşinizin.
Kusura bakmayın ama nişan kardeşinin 5 kuruşu yok. Anne bu işler yüzünden işe girmiş. Ailenin maddi durumu ortada. Öyle şey olurmu

Kusura bakmayın ama nişan kardeşinin 5 kuruşu yok. Anne bu işler yüzünden işe girmiş. Ailenin maddi durumu ortada. Öyle şey olurmu
Aynen öyle. Hem elini taşın altına koyma , hem de senin için fedakarlık yapan anneye vırvır öt. Bazı insanlar hiçbir fedakarlık hak etmiyor.

Kısa tutmaya çalışacağım hanımlar, kız kardeşimin nişanı var. Ben evde söz keselim aile arasında olsun bence o kadar masrafa girmeye gerek yok dedim, ona da mantıklı geldi ki kendisi çalışmıyor annem ise işe girdi düğün masrafları için babamın durumu orta halli.

Sonra damat akrabalarımı vs getireceğim diye ısrarcı oldu baktık ki sayı artıyor mümkün değil o kadar insanı evde ağırlamak.

Sonra kardeşim aradı, nişanlısı bir yer tutalım bütün masraflar da benden olsun demiş, kardeşim de kabul etmiş. Ben de o şekilde olmaz bugün değilse bi gün yüzüne çarparlar nişanı da bize yaptırdılar derler babamı küçük düşürme ne gerekiyorsa biz yapacağız dedim.

Sonra madem mekan tutacağız kendi akrabalarımızı da çağırmamız lazım öyle olmaz dedik annemle, kardeşim bizim tarafı pek önemsemedi açıkcası ona söylemeyiz , buna söylemeyiz, sayı artınca mekan masrafı artıyor, annem de bişeyden anlamıyor beni uyuz ediyor annem sayıyı artırıyor gibisinden konuştu.
Ben de dayanamadım senin nişanlının akraba ısrarı olmasaydı aile arasında evde yapacaktık annemi suçlayıp durma nişanlın taraflı konuşma deyince birbirimize girdik. Evde yapacağım kimseyle de konuşmak istemiyorum dedi koydu postasını şimdi aramız bozuk. Ben evim barkım ayrı olduğu halde güne girdim kardeşim niyetine ki şimdi nişanına gitmek bile içimden gelmiyor. Sonrasında aradım aramama dönüş de yapmadı, tamam nişanlısına laf söyletmesin ama ben de kötü bişey dediğimi düşünmüyorum, hatalıysam söyleyin yani bi yerde yanlış mı yapıyorum?
Neden konulara bu kadar müdahilsiniz? siz değil kardeşiniz evleniyor. abla olmanız hayatında bu kadar müdahele etmenız anlamına gelmıyor

Neden konulara bu kadar müdahilsiniz? siz değil kardeşiniz evleniyor. abla olmanız hayatında bu kadar müdahele etmenız anlamına gelmıyor
Hayatına müdahale ettirmek istemiyorsa saçma sapan kararlar vermemekle işe başlayabilir mesela. Damadın akrabaları gelecekse kendi akrabaları gelmesin diye annesine neden carlıyor? Ha madem çok her şey kendi istediği gibi olsun istiyor, neden armut piş ağzıma düş diyor? Çalışsın bi zahmet nasıl istiyorsa öyle yapsın her şeyi

Kimse kusura bakmasın en başından beri herşey hatalı,evlenecek insan evde oturup ailesinin eline bakacağı yerde gidip kendi çalışarak biraz birikim yapmaya çalışsın.

Herşey gençlerin istediği gibi olacak ama tam rahat edeceği dönemde annem milletin temizliğini yapacak,başka?
Üstelik bu çabası görülmeyecek bile.

O kadın sadece damat tarafını memnun etmek için mi uğraşıyor kendi istekleri olamaz mı?

Konu sahibi çok karışmış gibi görünüyor ama kardeşi gönlünce birşeyler yapmak ve kimsenin söz hakkı olmasını istemiyorsa totosunu kaldırıp çalışsın,herşeyi tırnaklarıyla kazıya kazıya elde etsin.İki sene geç evlense aşktan ölmez.
Hiç takılmayın cidden burda kardeşin de hatalı ailen de hatalı.

Evlenecek ev geçindirecek,çocuk yetiştirecek insanların herşeyini ailelerinin sırtlanmasını hiç anlamıyorum,belki yarına çıkmadan ölüp gidicem o zaman kime yaslanacak?
Sinir oluyorum şu siz nişan,düğün,çeyiz,takı herşeyimi yapın ama kimse fikrini bile söyleyemez çıkışlarına,söyletme o zaman kendin yap,ailende içinden geldiği gibi taksın takısını.

Kardeşim şu hareketi yapıp,annemin emeğini hiçe sayıp atarlansa daha büyük tepkiyle çıkışırım,ayrıca çok mantıklı damat tarafı yapsa eşi söylemez yarın kv söyler.
Bir tartışma olur şak diye suratına vururlar adamın kabul etmemekle iyi yapmışsınız.

Kimse kusura bakmasın en başından beri herşey hatalı,evlenecek insan evde oturup ailesinin eline bakacağı yerde gidip kendi çalışarak biraz birikim yapmaya çalışsın.

Herşey gençlerin istediği gibi olacak ama tam rahat edeceği dönemde annem milletin temizliğini yapacak,başka?
Üstelik bu çabası görülmeyecek bile.

O kadın sadece damat tarafını memnun etmek için mi uğraşıyor kendi istekleri olamaz mı?

Konu sahibi çok karışmış gibi görünüyor ama kardeşi gönlünce birşeyler yapmak ve kimsenin söz hakkı olmasını istemiyorsa totosunu kaldırıp çalışsın,herşeyi tırnaklarıyla kazıya kazıya elde etsin.İki sene geç evlense aşktan ölmez.
Hiç takılmayın cidden burda kardeşin de hatalı ailen de hatalı.

Evlenecek ev geçindirecek,çocuk yetiştirecek insanların herşeyini ailelerinin sırtlanmasını hiç anlamıyorum,belki yarına çıkmadan ölüp gidicem o zaman kime yaslanacak?
Sinir oluyorum şu siz nişan,düğün,çeyiz,takı herşeyimi yapın ama kimse fikrini bile söyleyemez çıkışlarına,söyletme o zaman kendin yap,ailende içinden geldiği gibi taksın takısını.

Kardeşim şu hareketi yapıp,annemin emeğini hiçe sayıp atarlansa daha büyük tepkiyle çıkışırım,ayrıca çok mantıklı damat tarafı yapsa eşi söylemez yarın kv söyler.
Bir tartışma olur şak diye suratına vururlar adamın kabul etmemekle iyi yapmışsınız.
Kesinlikle. İlerde kıymetini anlar yapılanların da, inşallah geç olmaz. Ablası çok doğru bi hareket yapmış. Elin ne diyeceği belli olmaz. Nişanını bile biz yaptık olur sıkıntılı günde

Kesinlikle. İlerde kıymetini anlar yapılanların da, inşallah geç olmaz. Ablası çok doğru bi hareket yapmış. Elin ne diyeceği belli olmaz. Nişanını bile biz yaptık olur sıkıntılı günde
Öyle tabii ki. Abla burda herşeye karışan,didikleyen taraf ilan edilmiş ama eminim annesinin çalışmasını dahi sindiremiyor.
Her ailede muhakkak ailesini daha çok düşünen bir çocuk çıkıyor,diğeri daha toz pembe görüyor hayatı.

Hadi eşi mükemmel olsun hiç mi kavga etmeyecekler, kayınvalide de iyi olsun diyelim illa o aile içinde dedikodusu olacak ve kulağa gelecek bu.Yeri gelecek annesinin kıymetini anlasa ilk tepkisinde burdan vuracaklar sana bir nişan bile yapamadılar diye.Ee sonra yine suçlu ailesini görecek.

En büyük sorun ailelerde cidden biz toplum olarak doğurduysam ölene kadar bakarım kafasındayız.
Ben doğurduğum çocuğa bakar büyütür,elimden geldiğince en iyi okullarda okutmaya çalışırım.
Sonrası onun azmine ve seçimlerine bağlı.Düştüğünde tabii ki elinden tutarım ama kendi sorumluluğunu alsın bir zahmet.

Bizde doğur,bak büyüt okut.Sonra çalışmadan evlensin düğün masrafı yap.Sonra ev alıcaz yardım,araba alıcaz yardım,torun gelecek yardım, toruna bak ölmeden bir de miras bırak. Bitmiyor ki liste..Sonuç ne ? İlk yardım etmediğin an senden kötüsü yok.

Nişan salonları düğün salonu gibi pahalı değil butik yerler ben geçen sene 6bine tutmuştum sırf onun için masrafa girilmemiştir zaten nişanlığı erkek tarafı alıyor takım elbiseler de görece daha ucuz hadi 3 bin olsun hediyelik ıvır zıvır toplasan 15 bini geçmez bir aylık asgari maaş bile değil bu kadar para bir şekilde kenara koyulmalıydı bu güne kadar koyulmadıysa da erkek taradı versin gönüllüyse gençlere problem çıkarmayın. Evde yapılan nişan da afedersiniz hiç bir şeye benzemiyor 50 kişi bir evde biri yemek yiyor çocuklar bağrışıyor, misafirler gelmeden bir posta e yerlere dökülüyor gidince bir posta temizlik daha yorucu hale geliyor. Fotoğraf bile aydınlık güzel çıkmıyor. Ben salonda yaptım nişanımdan kınamdan bile güzel oldu fotoğraf olsun ilgi olsun. Söz hadi evde olur da nişan daha geniş bir şey ikisi bir arada olacaksa salon olmalı benim fikrim.

Allah aşkına erkek tarafının akrabaları masraf olmuyor da niye annemin çağıracağı akraba sıkıntı ve masraf oluyor, annem sesini çıkaramaz kız kardeşim bağırıp yükselir çünkü annemi savunma noktasında ben müdahil olurum kusura bakmayın beter falan olan da ben değilim

Siz önce kalabalık olmasın kimseyi çağırmayalım gerek yok diyip erkek tarafı ödemeyi teklif edince büyütüp yok çağıracağım biz öderiz diye tavır yaparsanız tabiki size öyle derler.

Madem yapacak durum vardı. Ozaman direk küçük evde olsun diye kesip atmak yerine ortak ödeyelim felan deseydiniz.

Tavrınıza tavır görünce zorunuza gitmesin.

Ve evet aynen öyle. Daha birşey yokken girdiğiniz günü bile yüzüne vuruyorsunuz. Allah korusun birşeyi siz ödeseniz abla olarak heralde ömür boyu konuşursunuz.

Kısa tutmaya çalışacağım hanımlar, kız kardeşimin nişanı var. Ben evde söz keselim aile arasında olsun bence o kadar masrafa girmeye gerek yok dedim, ona da mantıklı geldi ki kendisi çalışmıyor annem ise işe girdi düğün masrafları için babamın durumu orta halli.

Sonra damat akrabalarımı vs getireceğim diye ısrarcı oldu baktık ki sayı artıyor mümkün değil o kadar insanı evde ağırlamak.

Sonra kardeşim aradı, nişanlısı bir yer tutalım bütün masraflar da benden olsun demiş, kardeşim de kabul etmiş. Ben de o şekilde olmaz bugün değilse bi gün yüzüne çarparlar nişanı da bize yaptırdılar derler babamı küçük düşürme ne gerekiyorsa biz yapacağız dedim.

Sonra madem mekan tutacağız kendi akrabalarımızı da çağırmamız lazım öyle olmaz dedik annemle, kardeşim bizim tarafı pek önemsemedi açıkcası ona söylemeyiz , buna söylemeyiz, sayı artınca mekan masrafı artıyor, annem de bişeyden anlamıyor beni uyuz ediyor annem sayıyı artırıyor gibisinden konuştu.
Ben de dayanamadım senin nişanlının akraba ısrarı olmasaydı aile arasında evde yapacaktık annemi suçlayıp durma nişanlın taraflı konuşma deyince birbirimize girdik. Evde yapacağım kimseyle de konuşmak istemiyorum dedi koydu postasını şimdi aramız bozuk. Ben evim barkım ayrı olduğu halde güne girdim kardeşim niyetine ki şimdi nişanına gitmek bile içimden gelmiyor. Sonrasında aradım aramama dönüş de yapmadı, tamam nişanlısına laf söyletmesin ama ben de kötü bişey dediğimi düşünmüyorum, hatalıysam söyleyin yani bi yerde yanlış mı yapıyorum?

Çok saygısız bir insansın. Hem suçlusun ortalığı karıştırıp kızın tüm neşesini, heyecanını mahvetmişsin hem de hala içimden gelmiyor dır dırı yapıyorsun. Kız kardeşinden uzak dur kız mutlu olsun.

Annen baban sağ, kız kardeşin kocaman insan bırak onlar oturup karar versinler. Sen neden bu kadar karışıyorsun. Ablalık değil kaynanalık bu.

Konu sahibi haklısınız ,kardeşim evde popo büyütecek annem masraf çok k diye temizlik işine gidecek.Erkek tarafı kendi akrabalarını çağıracak ama masrafını annemin karşıladığı nişanda annem söz sahibi olmayacak Kardeş denen asalak Erkekkkkkk tarafını yuceltip annemi ve akrabalarimi yerin dibine sokacak . Böylesine" şey "meraklısı derim,çok çiğ ve basit geliyor gözüme.Herseyin iyisini istiyorsa erkek komutuyla hareket etmeyi bıraksın gitsin çalışsın o zaman ...

Siz önce kalabalık olmasın kimseyi çağırmayalım gerek yok diyip erkek tarafı ödemeyi teklif edince büyütüp yok çağıracağım biz öderiz diye tavır yaparsanız tabiki size öyle derler.

Madem yapacak durum vardı. Ozaman direk küçük evde olsun diye kesip atmak yerine ortak ödeyelim felan deseydiniz.

Ve evet aynen öyle. Daha birşey yokken girdiğiniz günü bile yüzüne vuruyorsunuz. Allah korusun birşeyi siz ödeseniz abla olarak heralde ömür boyu konuşursunuz.
Erkek tarafı biz karsilayalim deyince konu sahibi şiddetle red etmiş ilerde başına kakarlar demiş.Annesi temizlik işine girmiş biz ödeyelim diye parasını annesinin vereceği davete gelin hanım sadece erkek tarafını istemiş kendi tarafını değil Kadına söz hakkı bile tanımamış....

nişanlısı bir yer tutalım bütün masraflar da benden olsun demiş, kardeşim de kabul etmiş.

Arkadaşlar iki tane insan evlenmeye karar vermiş. Nişanı ha erkek tarafı ha kız tarafı yapmış ne fark eder. Evlenen kişiler ortak karar vermeli böyle şeylere aileler bu kadar müdahale etmemeli. Özel fün onların özel günü. Kız paragöz olsa zaten bu nişan olayını kendi ailesine ısrarla yaptırırdı.

Kimse akrabalarına ölüp bitmiyor, kızın kendi özel gününde dıdıısının dıdısını çağırmama hakkı gayet var.

Nisan icin masraf yapmaya gerek yokki herkesin fikri kendine nede olsa dügünlere gelirler..
Maddi durumlari belli bari kardesin n*mkör mü demeliyim bilmiyorum annenin bu yasta nisan icin ne ise girmesi? Kardesin demeliydi anne sacmalama sen otur evinde organizatörleri ayarla yönlendir ben calisayim demeliydi..

Konuyu yorumlarla beraber baştan aşağı okuyun.

X