Kız kardeşim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her hangi bir yaşta olmak marifet değil, bana sizin zamanınız değil diyip benim zamanımı anlatınca bir siz mi 30 diyorsunuz, bu ne yaman çelişki, sırf konuşmuş olmak için konuşuyorsun, ne söylediğin belli değil, bu kafayı düzeltmeden bir de gençlerin özel hayatıyla ilgili yorum yapıyorsun pes

Sana ben hiç yazmadım da zaten sürekli beni alıntılayan başkasına yazdığım yoruma atlayan sensin, bu yorumunu da okumadım inan umrımda değil boş fikirlerin

Anne babanız belki bu konularda yeterli bilgiye ve doğru davranış şekline sahip olmayabilir. Ben kendi çocuklarım adına her hallerinden haberdar olmayı yeğlerim. Tabiki kendilerine ait bir hayatları olmalı ama uzuntusune mutluluğuna dahil olabilmeliyim. Bununda yolu birlikte bol zaman geçirmekten geçiyor ki sanıyorum sizde mekan ayrılığı var. Okumanızı karıştırmanizi yerinde ve doğru buluyorum ama bundan asla ve asla haberi olmamalı. Siz bile baktiginizi unutmalisiniz. Ama eşinize söylemişsiniz. Kardeşinizin özeline baktiginizi ve bir de bunun içeriğini eşinize asla soylememelisiniz. Bir daha bunu yapmayın derim. Psikologa gitmek ister mi, hadi gel gidelim deyince pek emin değilim. Ayrıca sunacak bir sebeb de yok. Bir şekilde bir uzmanı dahil etmeli ama bunu biraz alttan islemelisiniz. Zor işler ya bilemiyorum. Duruma olaya göre ince ince uğraşmak gerekiyor.

Elbette, kendi adıma eleştirmek için değil yol göstermek için yazdım zaten, aileler ablalar abiler de kardeşlerinin kötülüğünü istemez ama inanın ergenlere yasaklamalar getirerek veya gizlice takiple de hiçbir şeyi önleyemiyorsunuz, konudaki kız kardeş özelinin kurcalandığının kurcalanacağının farkında o yüzden şifreli mesaj atıyor görüştüğü kişiye, bu şimdinin metodu değil üstelik, 72 doğumluyum 89’da 17 yaşındayken eşimle flört etmeye başladım, o zaman internetin i’si sosyal medyanın esamesi yoktu mektuplaşırdık ve mektuplarımız şifreli olurdu, evet kötülükler çok arttı ve gençlerin her şeye bir tıkla erişilebiliyor olması kötülükleri çok daha büyük boyutlara ulaştırdı ve bireysel kötülükten kitlesel kötülüğe dönüştü lakin gençleri bu kitleselleşen kötülüklerden korumanın tek yolu onlarla doğru iletişimi kurabilmek arada sağlam bir bağ oluşturabilmek.

2 kızı öldüren katille alakalı aile ifadelerini seyrettim tvde, ikbal’in annesinin ifadesiydi yanılmıyorsam, 1 yıl önce katilin ailesine telefon ediyor uyarıyor kadın, amacı elbetteki evladını korumak, belki yavrusuna bu çocukla görüşmeyeceksin dedi, belki yasaklar koydu belki görüşmelerini takip altına aldı çok uğraşmıştır neler yapmıştır kadıncağız ama engel olmaya yetmedi ve 2 annenin ciğeri yandı, sizler de katilin çektiği videoyu izlemişsinizdir ölürken kızı da öldürmekten bahsediyor sen konuyu biliyorsun diyor, belki kızlar katil tarafından tehdit edilerek çağırıldı belki görüşmeleri yasaklandı kızlar ailelerinden gizlice buluştu, tehdit edildiyseler aileler bu tehditten haberdar değil çünkü kızlar aileleriyle bunu paylaşmaya korkmuştur zira biz anne babalar koruyalım derken baskıyı abartabiliyoruz baskı korku ve saklama duygusunu tetikliyor, çocuklar çözümü kendi akranlarına danışarak bulmaya çalışıyor, bu da çok daha kötü sonuçlara neden olabiliyor, katilin sevgilisi belki ailesine söyleyemedi, ikbalden akıl aldı belki ikbali yanına çağırdı ben x’leyim sen de gel bana destek olursun dedi bilemiyorum tek bildiğim çocukların ergenlerin dünyalarına girmeyi başarmamız ve oyunu onların kurallarına göre oynayarak kötülüklerden korumamız gerektiği, tabularımız varsa yıkmak zorundayız, baskıyla zorla değil konuşarak, aradaki bağları ilmek ilmek örüp sağlamlaştırarak, çocuğum tehdit ediliyorsa, cinsellik tabumsa dahi bana cinsellik yaşadığını söyleyebilecek, bana beni memnun edecek vitrin görüntüsü olarak sunduğu arkadaş çevresinden değil sosyal medyadan dahi edindiği arkadaşlarından da bahsedebilecek, bunu başarırsak kötülükleri yok edemeyiz ama çocuklarımızı koruma şansımızı arttırırız.

Eskiden olsa aman sakın karıştırma, özel hayatı artık reşit derdim. Şimdi gündeme bakıyorum, kanım çekiliyor. Çocuğum kendi hayatını kurana kadar her zaman bir takip halim olurdu bunları gördükten sonra. Ya 13-14 yaşında çoluk çocuk tehditle, şantajla neler yapıyormuş. Biz çok saf nesil kaldık y kuşağı yani. Bunlara sınırsız özgürlük verince dünyaya zararlı insanlar haline geliyorlar. Fikirlerim çok değişti araştırınca.
Gider birinin şantajına maruz kalır, videoları fotoları elden ele yayılır, hatta bu işin sonu cinsel taciz, zorla intihar ettirme ve öldürmeye kadar varıyor. Ve sayıları da çok fazla. Sosyopat mı desem, psikopat mı.. Artık nasıl yaklaşırsın kardeşine bilmiyorum. Konuşmadan anlamıyorsa ne yaparsın bilmiyorum. Tamamen baskı da ters teper, kötüye iter. En iyisi uzmanlardan yardım almak. Çocuğum olsa pedagoglarla konuşarak büyütürdüm ben yalan değil.

Değerli analiziniz için teşekkür ederim. Konu çok farklı yerlere çekildi o yüzden daha yazmamayi düşünüyorum eğitim hayatım uzmanlığıma kadar hakaretler eden insanlara cevap verme gereği görmedim çok iyi değerlendirmissiniz. Burayla paylasma amacım fikir sahibi olmak ve destek almaktı gayet açıklayıcı yazmışsınız

Ne ergen psikolojisinden anlayacak bir eğitimim var ne de resim yorumlayabilecek. Ama konunuzda olsun, verdiğiniz cevaplarda olsun karakterinizi, ne yapmaya çalıştığınızı az çok ortaya koymuşsunuz. Ben sizin kardeşinizle ilgilenmeye değil onun üzerinde otorite kurmaya çalıştığınızı düşünüyorum. Bu tavrınız bana bile geçtiyse kardeşiniz illaki farkındadır. Haliniz, tavrınız dertleşilecek, sığınılacak bir abla tavrı değil. Benim ablam olsanız ben de sizinle paylaşım yapmazdım açıkcası. Hele bir ergen için daha da can sıkıcısınız. Bence kardeşinize kulp bulmadan önce dönüp bir abla olarak kendinize bakarsanız kardeşinizin bir sorunu var mı yok mu yoksa siz aldığınız eğitimlerden ötürü kendinizi çok bilgili sandığınız için her şeyi bir şeyle bağdaştırıp sorun mu arıyorsunuz anlarsınız. Bir abla olarak doğru bir tavırda değilsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…