Her hangi bir yaşta olmak marifet değil, bana sizin zamanınız değil diyip benim zamanımı anlatınca bir siz mi 30 diyorsunuz, bu ne yaman çelişki, sırf konuşmuş olmak için konuşuyorsun, ne söylediğin belli değil, bu kafayı düzeltmeden bir de gençlerin özel hayatıyla ilgili yorum yapıyorsun pesBir tek siz mi 30lu yaşlardasınız Allah aşkına 15 sene önce tuşlu telefonlarla ne yaygınlığı ne fotosu videosu. Vardı, yoktu demiyorum bakın“yaygın”olmasından bahsediyorum.
Şu cevabınızdan bile dünyadan bi haber olduğunuz yada bu zamana yaşlı kaldığınız belli.
Sana ben hiç yazmadım da zaten sürekli beni alıntılayan başkasına yazdığım yoruma atlayan sensin, bu yorumunu da okumadım inan umrımda değil boş fikirlerinOf gerçekten bayıyosunuz insanı, aynen burda icad tarihinden bahsediyoruz çünkü, icat edilen zamanla benim dediğimin ne ilgisi var gerçekten anlamıyo musunuz? Tuşlu telefon ile şuan kullandığınız teknolojik telefon aynı mı? Ulaşılabilirlik aynı mı? Bunu diyorum size. Zorbalık dozu ve seviyesi arttı tehlikeli boyutta diyorum, isterseniz radyonun icadından bahsedin buna karşılık.
Siz bir sürü ülke görmüş olabilirsiniz, bende 8 senelik meslek hayatımda bir sürü yaşam ve ölüm gördüm. Savaş,deprem gördüm ellerimde insanlar öldü, hayata döndü, bir çok hayat gördüm. Hayatın gerçekleri burada başlıyor, ülke ülke gezerken hoş beş ettiğiniz insanlar üzerinden “insanlar tanıdım” diyerek ego kasmayın komik oluyosunuz.
Polemik ve ceza olmaması adına size daha fazla cevap veremeyeceğim. Toz pembe hayatınızda başarılar.
Doğru söze ne hacet
Elbette, kendi adıma eleştirmek için değil yol göstermek için yazdım zaten, aileler ablalar abiler de kardeşlerinin kötülüğünü istemez ama inanın ergenlere yasaklamalar getirerek veya gizlice takiple de hiçbir şeyi önleyemiyorsunuz, konudaki kız kardeş özelinin kurcalandığının kurcalanacağının farkında o yüzden şifreli mesaj atıyor görüştüğü kişiye, bu şimdinin metodu değil üstelik, 72 doğumluyum 89’da 17 yaşındayken eşimle flört etmeye başladım, o zaman internetin i’si sosyal medyanın esamesi yoktu mektuplaşırdık ve mektuplarımız şifreli olurdu, evet kötülükler çok arttı ve gençlerin her şeye bir tıkla erişilebiliyor olması kötülükleri çok daha büyük boyutlara ulaştırdı ve bireysel kötülükten kitlesel kötülüğe dönüştü lakin gençleri bu kitleselleşen kötülüklerden korumanın tek yolu onlarla doğru iletişimi kurabilmek arada sağlam bir bağ oluşturabilmek.Sevgili Mune, konu sahibinin kardeşiyle öncelikle güven problemini çözmesi gerekiyor. Dediğin gibi bu da başbaşa, kaliteli zaman geçirerek onu anladığını hissettirerek yapabilir..
Ama, ben konu sahibinin de çok genç ve deneyimsiz olması sebebiyle kendisini ifade edemediğini aslında amacının kötü olmadığını bir şeylerin yanlış gittiğini anladığını kardeşi için çaba harcadığını düşünüyorum.
Eleştirmek yerine doğru yöntemleri yazmanın daha faydalı olacağı kanısındayım.
Değerli analiziniz için teşekkür ederim. Konu çok farklı yerlere çekildi o yüzden daha yazmamayi düşünüyorum eğitim hayatım uzmanlığıma kadar hakaretler eden insanlara cevap verme gereği görmedim çok iyi değerlendirmissiniz. Burayla paylasma amacım fikir sahibi olmak ve destek almaktı gayet açıklayıcı yazmışsınızKardeşini dıştan gördüğü kadar tanıyabilir ama derinlemesine tanımıyor, bunu eleştiri olarak yazmıyorum ben de bir ablayım artık ergenlik çağlarında olmasak da abla-kardeş ikimiz de ergenlik dönemi geçirdik onun tecrübesini aktarıyorum.
Bir kere arada 8 yaş fark var ve konu sahibi anladığım kadarıyla başka bir şehirde üniversite okumuş, abla üniversiteye başladığında 18 yaşında kardeşse 10, 4 yıllık üniversite hayatı boyunca eve geldiği zamanlar iletişimleri olmuş, ki abla ister istemez eğitim hayatına kendi arkadaş çevresine daha çok ağırlık vermek zorunda kalmıştır, kızkardeş 10-14 yaş arası tam da ergenliğe girdiği dönemlerde ablayla kesik kesik iletişimde kalabilmiş, aynı evin içinde olmakla farklı şehirlerde olmak bu çağlardaki çocuklarda kardeşlik bağlarını zayıflatıyor, ki ergenlik dönemine girmiş çocuklar anne babayla da iletişimleri çok güçlü değilse abla/abiyle de kuramadığı bağı arkadaş çevresiyle kurmaya çalışıyor, 14 yaşından sonra, ki bu da konu sahibinin 22-23 yaşlarında olması demek, bir ergenle bir yetişkinin abla kardeş dahi olsalar aynı dili kullanmadıkları farklı dünyalarda oldukları dönem oluyor, konu sahibi şu an 26 yaşında evli bir kadın olduğuna göre 22-23 yaşlarındayken eşiyle flört ediyordur, gündemleri çok başka olmuştur.
Ayrıca aynı anne babanın çocukları da olsalar kardeşlerin karakterleri, aileye verdikleri tepkiler, ergenlikleri her şeyi çok farklı oluyor, ilaveten çocukların ailelerine yansıttıkları tavır, davranış, karakterle arkadaşlarına, okul çevrelerine yansıttıkları karakter başka olabiliyor, bazen duyarız çocuğum içine kapanık denir ama okulda sınıf öğretmeninden çok başka bir karakter dinleriz.
Dediğim gibi ben de ablayım benden 3,5 yaş küçük kızkardeşim var, ergenlik dönemlerimiz o kadar farklıydı ki, karakter olarak da aynı değiliz ve bebekliğimiz, çocukluk ve ergenliğimizi aynı evin içinde yaşamış olmamıza rağmen birbirimizin dilini anlamaya başladığımızda ben 18-19 yaşındaydım kardeşim 15-16.
Çocuklar arasındaki yaş farkı arttıkça ve de arada okul hayatını başka şehirde devam ettirme, abla/abinin ergenlik döneminde kardeşinden başka bir hayata geçmesi vb şeyler yaşanınca, aradaki bağ abla kardeş ilişkisinden ebeveyn çocuk ilişkisine evriliyor, şu süreçte kızkardeşin ablasına açılması güvenmesi pek mümkün değil çünkü sanırım abla başka şehirde evli, zaten 10-14 yaş arası eğitim için başka şehirdeymiş, şimdi de evlilik sebebiyle başka şehirde, kızkardeş artık kendine bir dünya kurmuş o dünyaya girmesine izin vermez, özel hayatının didiklendiğini öğrenirse eve ablasına daha da ketumlaşır, dış dünyadaki çevresine yakınlaşır, çözüm için sabır ve zaman gerekir, okul tatillerinde kardeşi yanına alıp sorgulamadan özel hayatını incelemeden, sadece gezip tozmak ve kardeşi daha iyi tanımak için vakit geçirmek gerekiyor bence.
Arzu ederseniz konunuzu yorumlara kapatabiliriz.Konu çok farklı yerlere çekildi o yüzden daha yazmamayi düşünüyorum
Kapatalım lütfenArzu ederseniz konunuzu yorumlara kapatabiliriz.