Kız kardeşim ve artık çıldıracak seviyeye gelmem..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yemek döküldükçe üstten alın. 3 günde 1 süpürün. Pis diyen de kalksın kendi süpürsün. Kusur bulmak isteyen her türlü bulur. Siz süpürdükten 3 dk sonra da.

İş bölümü yapın . Kimin ne yapacağı belli olsun.
yahu iş bölümüne fırsat yoktu ki kardeşim zaten öğleden sonraya geliyor düşüncesiz misafirler de erken gelip saatlerce oturunca evin temiz çayların veriliyor olması lazımdı hepsi bana kalmıştı o okulda olduğu için.Artık çoğu insan geldi gitti o yüzden daha rahat oluruz umarım

Toz çıkıp burnun tıkansa ne olacak yani ölecek misin,
Ben kötü olurdum ama. Sinüzit, öksürükle 1 haftam çöp olurdu. Maske taksın, süpürsün. Yapmak isteyen çaresini bulur. Burun spreyi de vardır zaten.

Yemek ödküldükçe üstten alın. 3 günde 1 süpürün. Pis diyen de kalksın kendi süpürsün. Kusur bulmak isteyen her türlü bulur. Siz süpürdükten 3 dk sonra da.
çok haklısınız evet övüyorladı ama bi çemkirmede lafta söylediler.Ben de kendimi düşüncem artık bu yorumunuz da çok mantıklı

Ben kötü olurdum ama. Sinüzit, öksürükle 1 haftam çöp olurdu. Maske taksın, süpürsün. Yapmak isteyen çaresini bulur. Burun spreyi de vardır zaten.
ya evet iste çözümü var benimde boyundan yanma oluyor ama katlanıyorum ben demiyorum ki o hasta değil ama katlanabilir

Tavrını koy yapma.Acıma.Acırsan ömürboyu sen enayi gibi kullanılmaya kızkardeşinde paşalığa devam eder.

Ben bunların hepsinin farkındayım ama şimdilik salağa yatıyorum ,ekonomik özgürlüğümü alınca bakalım kim kimi siliyor

çok haklısınız evet övüyorladı ama bi çemkirmede lafta söylediler.Ben de kendimi düşüncem artık bu yorumunuz da çok mantıklı
Evin kerizi de benim. Diğerleri bahane bulurdu. 100 yapsam 1 yapmadığımda en kötüsü bendim. Öyle mi? Birkaç gün yapmayınca beddua da yedim ama diğerleri eşşek gibi de yaptılar. Hala başkası yapmayınca sıkıntı yok, ben yapmayınca oo hoooo... Hayır, bir de kaç yaşındayım. Belki annenizle yaşıtımdır

Bu kadar kendinizi heba etmeyin ortaligi ayaga kaldirip bagirmayinda yaptiklarinizin hepsi su anda bagirmanizla hic yapimamis gibi oldu. Cocuklari okuldan alip birakin kendi esyanizi katlayin yemege yardim edin bulasiklari makineye koyun bu kadar geri kalan islerde ortaliktan kaybolun ders calisin. Cok is yaptiniz diye size madalya takmicaklar ama bagirdiginiz icin su an tum suc sizde gibi olmus. Annesi hasta kiz iki is yapti bagirmaya basladi gibi olmus. Cok bagirmadan alttan alta islerinizi halletmeye calisin. Ben sunlari yaptim cok yoruldum sunu da kardesime yaptirin diye sakince soyleyin.

Düşünceli ve aman yapayım ne olacak diyen insanın sonu...bencil olmak lazım her şeyi kararında yapmak.

sinirlerime dokunulmasa melek gibi kızım da işte...bağırmam gerekti o an maalesef ve sakince söylemeyi de denedim ama yapmıyordu kardeşim ya da nazlanıp geç yapıyordu.En sonunda susamadım artık yani

sinirlerime dokunulmasa melek gibi kızım da işte...bağırmam gerekti o an maalesef ve sakince söylemeyi de denedim ama yapmıyordu kardeşim ya da nazlanıp geç yapıyordu.En sonunda susamadım artık yani
Kardesinize degil annenize gidip kendinizi acindirarak soyleseydiniz. Omzum cok agriyor dersimdende geri kaldim su kadar is yaptim sunlar duruyor ben yaptiramiyorum kardesime dicektiniz. Biraz annenize sirnasicaktiniz. Yanlis strateji uygulamissiniz hem is yuku sizde hem size kiziliyor. Dogru politika evde de ise yarar.

Gecmis olsun 4 mu kardessiniz? Küçükler ilkokulmu?

annem de ben hastayım ameliyatlıyım bana mı nazlanıyorsun leyla derdi o zaman da.Ne yapayım yani yapacağınız iki iş onda da başıma geliyorsun deyip surat yapardı ama haklısınız yalakalık işe yarıyo genelde

Gecmis olsun 4 mu kardessiniz? Küçükler ilkokulmu?
5 kardesiz kucukler ılkokul ablam var bide ama o da sansıma ayağını yaktı annem hastanedeyken.Rapor almıstı daha yenı bugun ıse gittı ama toparlanamadı daha.Normalde az iş yapan birisiydi ama o bile o ayagıyla ev ısı yapmıstı mesela

Ben nedense babaniza bilendim. Koca adam yemegini isitamiyor, misafirlere çay koyamiyor. Evin buyugu o, onun koordine etmesi lazim bazi seyleri, anca iş bekliyor. Evde kaos çıkıyor adil bir iş bölümü yapmak yerine soyleniyor.

Benden size tavsiye. Toksik aile her zaman insani melankoliye sürüklüyor. Okuyun, para kazanin ve ailenizden ayri yasayin. O evde kaldiginiz surece sizin derdiniz bitmez

Türkiyede maalesef çoğu baba böyle her şeyi ya karısından ya kızından bekler ama bu onun yaptığının doğru olduğu anlamına gelmiyor.O ailesinden öyle görmüş ve bu yaştan sonra da değişeceğini sanmıyorum ataerkil zihniyet kırılması zor bir zincir çünkü.Ben de zaten kafayı yememek için ders çalışıyorum aksi halde hiçbir yaşama motivasyonum olamaz bu evde o kadar söylüyorum yani.

Omzum ağrıyor diyeceksiniz. Sınıfta millet beni geçti sınav yaklaştı diyeceksiniz. Bir süpürge yaptıysanız 10 saat ballandırarak anlatacaksınız. Ayy tüm evi süpürdüm çok yoruldum omzuma da ağrı girdi yarına da şu dersim vardı ben odamdayım diyeceksiniz. Misafirler geldi bir merhaba dersiniz kusura bakmayın sınavım var oturamıcağım sizle diyip odaya gideceksin. Çayı da gerekirse misafirlerden gelen kadın dökecek. Valla ben bomboş oturan genç kızım. Sırf canım misafirle oturmak istemiyor diye merhaba der odama geçerim. Annem iş yapamazsa bir çay dökerim ilk sonra geçerim. Diğer çayları ister babam döksün ister misafir gelen kadınlar vb. Benim işim varmış ayrıca hasta ziyareti, onlar iş yapmalı iş beklememeli. Maalesef çok ataerkil bir ailedesiniz. Bu kadar iş size kalmış. O yüzden doğru tavsiyeler verdim mi emin değilim. Misafirlere çok ayıp olacak ailen çok kızacaksa zaten geçici bir süreymiş kardeşinle vb de kavga edeceğine az biraz kendini sıkıntıya sokmadan işlere yardım et birkaç gün

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…