şimdi benim anlamadığım şu
anneniz 3 gün hastanede kalmış 4 gündür de nekahet döneminde, olan biten epi topu 1 haftalık bir süreç
bu süreçte anneniz hastanedeyken 2 gün kuzeniniz gelmiş zaten
yemeğe de teyzeler anneanne filan yardım da etmiş
1 haftada ne temizliği yaptınız bu kadar her gün cam mı sildiniz ya da ne yemek yaptınız bu kadar, gelen de eli boş gelmemiş üstelik, ne bu her gün salça mı kaynattınız?
işin açıkçası
1 hafta için yaptığınız işi gerçekten ne abartmışsınız
siz yarın hem çalışıp hem çocuk büyütseniz 3. günde perte çıkarsınız...
kız kardeşiniz iş yapmıyor eyvallah. yaşı müsait yapması lazım da. siz bugün o eve gelmediniz ki. normalde hiç mi iş yapmıyorsunuz?
bizim evde misal 3 kızdık hepimizin yaptığı işlerin ne olduğu belli olurdu hepimiz evdeysek kim kahvaltı hazırlar kim toplar kim ütü yapar kim ekmek almaya gider
ben tüm ailelerin kalabalık olduğu bir sülalede büyüdüm ailelerin %90ında kız çoktur bizde ve herkesin de yaptığı iş bellidir. köyde bile öyledir biri ahıra girer öbürü tarlaya gider diğeri bostan yapar diğeri evin işini yapar...bu biraz anne babaların yönlendirmesidir ama biraz da kimi ev işini sever kimi dışarıyı kimi titizdir temizliğe düşer kimi yemek yapar eli yatkındır gibi karaktere de bağlı. biraz da kendiliğinden gelişiyor yani... hani 19 yaşında insansınız kardeşinizle iş bölümü yapmak için annenizin ameliyat olması mı gerekiyordu? hadi diyelim öyle gerekiyordu. anneniz ameliyat olacağında kardeşinizle, babanızla neden baştan konuşmadınız ki anlamış değilim. 30 senedir annem babam on kere ameliyat olmuştur: D biz her seferinde kim hangi gün refakatçi kalıyor eve ne yapıyoruz konuşmuşuzdur....bu işler böyle yürür. bağır çağır yürümez yani orası kesin...siz herhalde mezuna kaldınız? 19 yaşında liseye gidiyor değilsinizdir. o yüzden evdesiniz tüm gün kardeşiniz ise okula gittiği için tüm gün evde değil. yani diyemediniz mi ben her gelene çay verirsem ders çalışamam termos, sebil filan alalım ya da tek kullanımlık tabak bardak alalım? soğuk içecek alalım dolaba stok yapalım vs vs. aile yapınızı siz bilirsiniz en iyi...
şimdi evde ben ancak dönem dönem bulunuyorum annem her işini kendi yapıyor. ben de kendi evimde her işimi endim yapıyorum ama annem de bana gelse kız kardeşim de gelse girer, yemek temizlik yaparlar, bugün ona lazım olan yarın size lazım olur hayat bu
ben sizin anneniz yaşındayım. annem de anneanneniz yaşındadır. annemin evine gelince yine belli işleri ben yaparım, yine iş bölümü bellidir. evde bir de erkek kardeşim var, onun da görevleri belli.
dipçe1: 5 kardeşli ve sürekli 5 taneden de fazla öğrencinin olduğu bir evde büyüdüm
dipçe2: her yetişkin, eli ayağı tutan insan yaşadığı evde iş bölümüne dahil olmalı diye düşünüyorum. böyle de gördüm.