- 16 Eylül 2017
- 7.418
- 13.759
Küçük büyük yanlışlara evet okeyim. Benim küçüklükten bu yana hiç özel alan kavramina saygi duyulmadigi icin maalesef hic günlük tutamadım. Özel alana saygiyi en cok savunanlardan biriyimdir ben,sevgilimin telefonunu dahi ellemem karıştırmam demiyorum elllemem diyorum. Konunun uzmanı değilim ama intihar durumuna genelde yaşanılanlar gelinen noktalar sebebiyet veriyor kimse benim beynim sorunlu intihar edeyim demez. Ama konu sahibi ve ailesi gayet anlayisli insanlar gibi duruyor kız kardeş konuşmaya yaklaşmıyor ve uzun süreli ciddi tavır değişiklikleri oluyor. 15-16 yasinda olsa ergenliğe bağlanırdı. Ama koca kadın olmuş, 1-2 haftalık ya da 1-2 aylık tavır değişikliği değil ki bu. Öncesine dayanıyor. Bekarim cocugum ya da kiz kardesim de yok ama olsaydi acaba uyusturucu mu kullaniyor acaba hamile mi acaba intihara meyilli mi acaba benim yapabileceğim bir sey var mı diye endişelenirdim. Sorunu paylasmıyorsa anlamaya çalışırdım. Soruna yönelik psikolojik destek almasini sağlamaya çalışırdım.merhaba , sizce kim kimin günlüğünü okuyarak intihar etmesini engelleyebilir ?
intihar yasadıklarımızdan cok bazı beyinsel mineral enzim dengesizlikleri ile baglantılı ve günlük okumanın güven kırmaktan baska hiç bir katkısı olamaz . kız kardeşi istese söylerdi , zaten sana anlatamam güvenmiyorum demiş .
insanlar kardeşimiz diye , bizden küçük diye hayatlarında kontrole sahip olduğumuzu nasıl düşünebiliriz ?
ne hakla düşünebiliriz ?
herkes dönem dönem büyük küçük yanlışlar yapar , sevginin getirisi ona istediği sürece destek olabilmektir bence . hanımefendi esime bile anlatamam kardeşimin imajı bozulur diyor . sizin ablanız (ne yapmış olursanız olun ) arkanızdan bunu düşünse ne hissedersiniz ?
umarım hanımefendi bu işe karışmaz , aksi taktirde kardeşini kaybetmekten başka bi işlevi olacagına inanmıyorum