Burada siz dahil herkese yazdım.
Ben kardeşimin hatasının farkındayım. Onu masumlastirmiyorum.
Sadece kardeşim adama kör kütük aşık. Adam da onun aşkını kullanıyor. Her istediğini yaptırıyor. Olay bu. Aşkını kullanıyor. Bununla derdim var.
Kardeşime yok örf yok adet kurallar diye diye sanki zorla evleniyor imajı çiziyor. Halbuki istese vazgeçer.
Palavra.. seven erkek böyle yapmaz.
Tabi ki kardeşim hatalı. Vebal alıyor hemde çok ciddi. O yüzden bir an önce bitmesini istiyorum bu çarpık ilişkinin.
Aşkını kullanmak nedir Allah aşkına, aşık olan insan her yanlışı yapma hakkı kazanmıyor, olaya kullanma penceresinden bakarsanız kardeşinizde adamın aşkını elde etmek için adamın kadınlara zaafını kullanıp onunla ilişki yaşamaya çalışıyor.
Bakın aşık olunca kimsenin aklı fikri , insani değerleri kaybolmuyor, ne yani şimdi eşiniz sizi aldatsa, sonrada karşınıza geçip o kadına aşık oldum, ama senle de evliliğimi, çevrem, ailem sorumluluklarım gereği bitiremedim dediğinde siz tamam o zaman aşık olmuşsun, o kadında senin aşkını kullanmış mı diyeceksiniz? Bakın sizin ısrarla anlamak istemediğiniz birşey var, kardeşinizi kimse kullanmıyor, kimse kandırmamış , adam nişanlısı sever sevmez, belkide dediği sebepten nişanlanmıştır, bu onların ilişkisi ama adam açıkça nişanlımı bırakmam demiş, ona rağmen adamla bir ilişki yaşamaya çalışan kardeşinizken bence siz hala sorunu yanlış yerde arıyorsunuz. Adam kardeşinize ilanı aşk edip, nişanlısını baştan gizlese gene bir nebze haklısınız derdim ama öyle bir durumda yok. Burada bazı arkadaşlar adamın ailesine durumu duyurmakla tehdit edin falan demiş, mesela ne diyeceksiniz ailesine, benim kardeşim 25 yaşında üniversite mezunu kocaman genç kadın, sizin nişanlı oğlunuza ilanı aşk etmiş, oğlunuz nişanlısından ayrılmayı kabul etmemiş ama kardeşim ikinci olmayı kabul edince, o şekilde kardeşimle görüşüyorlar, dediğinizde siz amanda bizim oğlumuz kocaman kadının aşkıyla oynamış yazık kıza diyeceklerini düşünüyormusunuz? Hadi onu geçtim bu adam sizin erkek kardeşiniz olsa nişanlı olmasına rağmen bir kız arkadaşı peşine düşse, ilanı aşk etse ikinci olmayıda kabul etse, siz bu olayı duyduğunuzda o kıza üzülürmüydünüz? Kardeşinize kızardınız ama sadece karaktersizce davranıp nişanlısını aldattığı için kızardınız. En doğulusundan en batılısına nişanlı adamla gizli saklı el altından ilişki yaşamayı kabul eden kadına hiçbir aile acımaz aksine rezil eder. İnsanların yaptığı büyük hataları ama aşık olmuş kötü adam aşkını kullanıyor diyerek suçu başkasına atamazsınız. Şunuda söyleyeyim sizin kardeşiniz bu kadar aşağlanmayı göze almışsa emin olun siz adamı ikna edip ilişkiyi bitirmeyi kabul ettirsenizde , tamam o zaman deyip kenara çekilmezkardeşiniz, olaylar dahada içinden çıkılmaz bir hal alır, aileniz çok daha ağır bir yüzleşmeyle karşılaşabilir.
Burada siz bir seçim yapacaksınız, aman kardeşimle kötü olmayayım diyorsanız, bu işten uzak duracaksınız ya da ne olursa olsun,önceliği anne babanıza veriyorsanızda açıkça kardeşinizle konuşacaksınız, anne babanıza bilgi vereceksiniz. Zira bu olayda yapacağınız iyi kötü her müdehalede zaten kardeşinizle karşı karşıya geleceksiniz. El altından çözülecek bir sorun değil bu konu.
Sizin karşı tarafla muhattap olmanız size zarardan başka birşey vermez, ayrıca doğu kültüründe adama ne amcası ne babası birşey söylemez, en fazla bir iki nasihatle geçiştirirler, aksine kız kardeşinize oğlanlarını ayartıyor gözüyle bakıp, kardeşinizi ve ailenizi rezil ederler, olan sizin ailenize olur. Size yazdıklarım belki ağır gelebilir ama böyle durumlarla hayatımda çok karşılaştım. Bir anne ve kardeşi olan bir kadın olarak sizin kardeşinizi savunmanızıda anlıyorum ama olanları net bir şekilde görüp sindirmezseniz çözümü yanlış yerlerde ararsınız. Bence olayda eşinizden de yardım alın mutlaka, zira konu eşinizin kardeşiniz hakkındaki düşüncelerinden daha ağır yerlere gidebilir. Eşiniz mesleği gereği kardeşinizi ikna konusunda daha fazla yardımcı olabilir. Zaten bu konu böyle gider ve kız kardeşiniz devam ederse eşiniz daha tatsız bir şekilde haberdar olacaktır. En azından sizden duyması daha sağlıklı bence.