benzer bir olayla yakın bir zamanda sınandım. hem de kızımla.
kızım kardeşin yaşlarında, ikimiz yaşıyoruz.
benim baba tarafım doğulu. (bunu yazıyorum çünkü bahsi geçti) karşısına çıkan da doğulu ama kızımı oyalıyor. bir öğrendik ki adam nişanlı. kısa kesiyorum bu süreç çok uzundu.
kızım ayrıldı ağır kalp kırıklığından sonra kendini toplamaya başladı ama adam unutmasına fırsat vermiyor, sürekli karşısına çıkıyor.
adamın telefonunu buldum, kendimi tanıttım, evin yakınında bir yer söyledim, mırın kırın etti ama gelmezsen işyerine gelirim deyince geldi. anladığı dilden konuştum ama sona doğru cinnete bağladım ta ejdadını falan devreye karıştırdım. aleni tehdit ettim. gözümü kararttım keserim seni dedim. anladı sandım, meğer anlamamış.
üzerinden bir ay falan geçti. kızımla buluşucam beni beklerken bu yine gelmiş, peşinde de nişanlısı takipte. hepsi birbirlerine giriyor tabi. kızım adama niye peşimdesin hala diyor, nişanlı kız tamamen kızımı suçluyor, sen yüz veriyorsun benim nişanlımı ayartıyorsun diyor.
kızım nerdesin çabuk ol diye aradı ama nasıl ağlıyor. ben kızımı o halde görünce içimden bir canavar çıktı. adamı, nişanlıyı evire çevire dövdüm. bir yandan da polis çağırın diye bağırıyorum. adamın da kızın da yolunmadık yerini bırakmadım. bir yandan kızım da adamı tokatlıyordu. Allah için kılını kıpırdatmadı. belki de şoktaydı, beklemiyordu.
nişanlısının saçlarından elimi zorda olsa ayırarak arabaya soktu ve defoldular. en son arabalarını tekmeliyordum.
bitmedi ardından babasını aradık geldi, işyerine gidip bir rezillik de orada çıkardık. bir daha kızımın yanından yöresinden geçemiyorlar.
ama suç bende değil, defalarca uyardım. yok öyle ne yerden ne yardan vazgeçmemek.
daha çok detay varda uzatmamak için kısa kesiyorum.
ben bunları tek başıma yaptım. yine olsa misliyle fazlasını yaparım.
demem o ki biri bana bunları sen tek başına yapacaksın dese, mümkün değil derdim. işin içinde canın varsa içinden canavar çıkıyor.
kardeşiniz yanlışa doğru gidiyor ama gözü kör. onun yanlışı sizin ciğerinizi yakar. müdahil olun lütfen.