• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeş...

Misafir bile olsa kalkar bişeyin ucundan tutar kaldı ki hamilesiniz.
Bide kız kardeşiniz olacak afedersinizde başından kıvılcım cıkartmadıgınıza dua etmeli
Ne güzel dünya ohh paşam kebap

Napayım 1 hafta kalmaya geldi az kaldı zaten ama bu kadar gitmesine sabırsızlanacağımı hiç tahmin etmezdim :KK70:

Normalde günlük kahvaltı veya yemek hazırlatıp etrafı toplamıyor musunuz? Ekstradan kahve yapmışsınız. Ayy benim kardeşim 2 gün dibimden uzaklaşsa dönüşte bende eşi ile beraber hemen yemeğe alırım çorbasından tatlısına çayı ve kahvesi dahil tabi kriz Kıyamam hiç kaldı ki yurtdışından gelmiş ve memleket özlemi var becerisi de olmayabilir biraz şımarmış bunda ne var.
Ama ablasının hamile olduğunu bilip biraz yardım edebilirdi

En sevmediğim insan tipi. Bir defa kuzenim Cat kapı bana gelmişti çocuğu ile ertesi günde misafirimiz var. Gece saat 2biz acıktık dedi hazırladım yediler. Sabah uyandım kahvaltı hazırladım uyandırdım ben kahvaltı etmeye beklerken geldi kettle n tuşuna bastı kahvesini yapı sigarasını içti. Yaklaşık 1saate yakın kahvaltısını yaptı. Ki evi havalandirip etrafı toplayıp birde gelicek misafir için hazırlık yapmam gerekiyordu (eşimin kardeşinin kız arkadaşı evimize gelicekti yemeğe ilk defa tanışmaya sonra isteme olucakti) en son 10yasinda kızı dedi anne hadisene hala yicenmi misafiri gelicekti diye.

Hiç bir zaman böyle vurdumduymaz olmadığım için olanlardan hiç haz etmiyorum.

Misafiri severim hizmet etmeyi de ama iş insan kullanmaya gelince farklı oluyor

Ayy ne anlayışsız insan yahu. Çocuğu bile akıl etmiş pess..
Bende misafir severim,ama nedense bana hep böyle tembelleri denk geliyor :)
Eşimin tarafı da yemeğe gelse,kendilerine çay kahve koyarlar (3 kadın)
Otururlar beni izlerler bende afedersiniz eşşek gibi yemek yaparım.
"Yardım lazım mı ablam" diye sorarlar yalandan. Yahu yardım lazım evet de,sen yayılmışsın sandalyeye kahve keyfi yapıyosun.
Yardım et desem nolucak ki bunlar bide 35,40,45 yaşlardalar. Bilmiyorum bende mı sorun birine gittiğim zaman birşey yapılıyorsa ben oturamam. Bakamam kahve içemem :)
Kız kardeşim de böyle olunca sinirlerim iyice gerildi.

Normalde günlük kahvaltı veya yemek hazırlatıp etrafı toplamıyor musunuz? Ekstradan kahve yapmışsınız. Ayy benim kardeşim 2 gün dibimden uzaklaşsa dönüşte bende eşi ile beraber hemen yemeğe alırım çorbasından tatlısına çayı ve kahvesi dahil tabi kriz Kıyamam hiç kaldı ki yurtdışından gelmiş ve memleket özlemi var becerisi de olmayabilir biraz şımarmış bunda ne var.
Ama ablasının hamile olduğunu bilip biraz yardım edebilirdi

Mevzu kahve değil ki. Mevzu sabahtan akşama kadar gezmeyi istemek,akşam sarma canı çekip yapalım mı demek,ve ben mutfakta 5 den sonra sarmalarla uğraşırken onun internet,kahve,sigara keyfi yapması.
Kaldı ki tek bugünlük bir durum değil bu hergün böyle geçiyor. belim kopuyor mutfakta yemek bulaşık sofra kur sofra kaldır. Bunlar yapılırken o sadece yemeğini yiyor! Ve bu kız 26 yaşında 18 değil.
Burda yapılan bir haksızlık yok kız kardeşime karşı. Gayet de mutlu etmek için uğraştığımı düşünüyorum. Duş almak için daha çok vakit vardı sırası değildi yani.

Ayy ne anlayışsız insan yahu. Çocuğu bile akıl etmiş pess..
Bende misafir severim,ama nedense bana hep böyle tembelleri denk geliyor :)
Eşimin tarafı da yemeğe gelse,kendilerine çay kahve koyarlar (3 kadın)
Otururlar beni izlerler bende afedersiniz eşşek gibi yemek yaparım.
"Yardım lazım mı ablam" diye sorarlar yalandan. Yahu yardım lazım evet de,sen yayılmışsın sandalyeye kahve keyfi yapıyosun.
Yardım et desem nolucak ki bunlar bide 35,40,45 yaşlardalar. Bilmiyorum bende mı sorun birine gittiğim zaman birşey yapılıyorsa ben oturamam. Bakamam kahve içemem :)
Kız kardeşim de böyle olunca sinirlerim iyice gerildi.
Valla haklısın ben kendim yaptığım için karşıdan da beklerim. Çünkü hizmetçi değilim evime ilk defa gelirse başka ama sen hep bendeysen kan bağın yakinsa bende sana meraklı değilim sürekli çay kahve yemek yapmaya dimi.. Ben yakın akrabalarin bacak bacak üstüne atıp misafir gibi davranması hoşuma gitmiyor.

Sormayın bitmiyor ki keyfi. Ben sigara da içmiyorum üstelik ama bunu sorun etmedim bile.
Keyfinin bitmemesine sinirleniyorum ben bütün gün dünya kadar iş yaparken o sadece keyfine düşkün olması ilginç.
Sürekli kendi keyfini düşünen insanlardan ben de hoşlanmam.
Beraberliğinizin keyfini çıkarabilirdi.
Misafir olarak gittiğim yerlerde bile yardım etmek istiyorum ki kadın mutfakta helak olmadan hem sohbet fırsatını kaçırmayayım hem de bi hayrım dokunsun.
Bana gelenler de öyledir,ablamın kızları mutlaka sofrayı hazırlamak ister ki ergenler,amaann deme potansiyelleri yüksek :KK70:
Arkadaşlarım kahveyi kendileri hazırlar falan,böyle olmalı yaa,böyle olmalı.
İsyeeaan ettim ben bile okudukça :KK70:

Mevzu kahve değil ki. Mevzu sabahtan akşama kadar gezmeyi istemek,akşam sarma canı çekip yapalım mı demek,ve ben mutfakta 5 den sonra sarmalarla uğraşırken onun internet,kahve,sigara keyfi yapması.
Kaldı ki tek bugünlük bir durum değil bu hergün böyle geçiyor. belim kopuyor mutfakta yemek bulaşık sofra kur sofra kaldır. Bunlar yapılırken o sadece yemeğini yiyor! Ve bu kız 26 yaşında 18 değil.
Burda yapılan bir haksızlık yok kız kardeşime karşı. Gayet de mutlu etmek için uğraştığımı düşünüyorum. Duş almak için daha çok vakit vardı sırası değildi yani.
Boşver başına gelmeyen anlamaz canım. Burda ince ayrıntı senin onun her istediğini yapman ve bunu görevin sanması sen sarma sararrken en azından 3-5tane sarıp seninle muhabbet etmesi gerek

Valla haklısın ben kendim yaptığım için karşıdan da beklerim. Çünkü hizmetçi değilim evime ilk defa gelirse başka ama sen hep bendeysen kan bağın yakinsa bende sana meraklı değilim sürekli çay kahve yemek yapmaya dimi.. Ben yakın akrabalarin bacak bacak üstüne atıp misafir gibi davranması hoşuma gitmiyor.

Benim üvey halamın kızları tatilden dönüşte yarım saatliğine bana uğradılar izmirden geçerken. Babamın tarafından üvey akrabalar bunlar, ve 5 kişi mutfağa sığmaya çalışıyorlardı yardım edelim diye. Onlardan görüpde kendi kız kardeşimden birşey yapmayıp bütün gün elinde telefon sigara kahve olması canımı sıkıyor. Çok birşey değil ben yaparken sende dağınık yeri toparlayıp bulaşıkları makinaya koyabilirsin bunu benim söylememe gerek yok ki 26 yaşında olmayıp 18 19 olsa yine zoruma gitmez zaten.

Sürekli kendi keyfini düşünen insanlardan ben de hoşlanmam.
Beraberliğinizin keyfini çıkarabilirdi.
Misafir olarak gittiğim yerlerde bile yardım etmek istiyorum ki kadın mutfakta helak olmadan hem sohbet fırsatını kaçırmayayım hem de bi hayrım dokunsun.
Bana gelenler de öyledir,ablamın kızları mutlaka sofrayı hazırlamak ister ki ergenler,amaann deme potansiyelleri yüksek :KK70:
Arkadaşlarım kahveyi kendileri hazırlar falan,böyle olmalı yaa,böyle olmalı.
İsyeeaan ettim ben bile okudukça :KK70:

Valla ne diyim ki kültür farkı diycem ama ikimiz de aynı ülkede doğduk büyüdük. Kaldı ki bizim ülkemizde de yapılıyor. Benim kız kardeşim hep böyleydi herşey ayağına getiriliyordu küçükken de :halay: ama değişmiş olmalıydı şimdiye kadar. Üüüff böyle diyince de kendime kızıyorum :110:

Üzüldüm ya hamile halinizle yetişmeye çalışıyorsunuz. Belim kopuyor yazmışsınız bu insanlar neden bu kadar düşüncesiz oluyor? Ben onun yerinde olsaydım uğraştıran yemekler istemeye çekinirdim ya da birlikte yapardık. Ben tek çocuğum keşke sizin kardeşiniz olsam çok özeniyorum böyle birlikte yemek yapan, gezen abla kardeşlere

Geçici olarak kalacaksa bence de bir şey demeyin. O üzülmesin diye değil siz üzülmeyin diye.

Boşver başına gelmeyen anlamaz canım. Burda ince ayrıntı senin onun her istediğini yapman ve bunu görevin sanması sen sarma sararrken en azından 3-5tane sarıp seninle muhabbet etmesi gerek

İlla ki herkesin benimle aynı fikirde olmasını beklemiyorum.ben bile kendime bu düşüncelerimden dolayı kızabiliyorum :) ama abarttığım bir durum olduğunu da düşünmüyorum. İdare edilir mı,edilir ediyorum da. Ama gerçekten belim kopuyor bütün bunları yaparken bütün gün dinlenmiyorum. Hamile olmasam dinlenmek vs dert etmem zaten şimdi bile enerjik bir halim var. Ama bel ve sırt ağrısı gerçekten çekilecek gibi değil..

Üzüldüm ya hamile halinizle yetişmeye çalışıyorsunuz. Belim kopuyor yazmışsınız bu insanlar neden bu kadar düşüncesiz oluyor? Ben onun yerinde olsaydım uğraştıran yemekler istemeye çekinirdim ya da birlikte yapardık. Ben tek çocuğum keşke sizin kardeşiniz olsam çok özeniyorum böyle birlikte yemek yapan, gezen abla kardeşlere

Geçici olarak kalacaksa bence de bir şey demeyin. O üzülmesin diye değil siz üzülmeyin diye.

Ben gamsızım üzülmem anca sinirlenirim o da anlık :KK51: ama şuan sinirlenmek dahi istemiyorum başım ağrımasın,bebişim ilaça maruz kalmasın :anneadayı:
İdare ediyorum fazlasını da yaparım mutlu olsun diye hiç önemli değil ama emirvaki tavırlar,keyifli saatleri sinir bozucu haliyle :)
Ve belim kopuyor inanın bütün gün 5 dk dinlenemiyorum. Geçen gün resmen tezgahtan tutundum bulaşıkları yerleştirirken o zaman bırak ben toparlarım Sen yoruldun dedi,ki o zaman bile yarısından fazlasını bitirmiştim :63:

geçen hafta kız kardeşim geldi yurt dışından gezmek,kafa dinlemek bizimle vakit geçirmek için. Kendisi 26 yaşında.
Çok seviyorum,çok mutlu da oldum hatta gelmesi için sabırsızlandım diyebilirim. Fakat geldiği günden beri benim sinirlerim alt üst oldu :KK57:
1 hafta katlanamıyor musun diyeceksiniz belki ama cidden şuan hal ve hareketlerini gördükten sonra katlanamıyorum!
Bunu söylerken de hiç vicdan azabı çekmiyorum hemde zerre kadar.
Geldiği ilk gün kahvaltı sofrasını donalttım,pankek,börek,akla gelebilecek herşeyi yaptım burada ki kültürü ona yaşatmaya çalışıyorum elimden geldiğince..
saat 14:30 da uyanır,kahvaltı sofrasına oturur,yemeğini yer ve kalkar sigara keyfi yapar.. bense sofrayı etrafı toplarım sonra gezmek için dışarı çıkarız..
zaten bir yere gidip gelene kadar akşam 7 oluyor çünkü erken kalkmıyor. Uyandırmaya da uğraştığım zaman
" offff" larla karşılaşırım...
Bugün yine rutin bir şekilde o 1 de uyandı,ki bugün şaşırdım erken uyanmasına,uyanınca 3 sigara içti kahve içti,sonra kahvaltı vs saat 2 buçuk oldu..
dışarı çıkalım diye hazırlandık bir yerlere gittik saat 4oldu ve bana canım sarma çekti sarma yapalım mı dedi.. tamam yapalım tabi bende severim.. eve geçmemiz gerek ama hala mağazada kıyafet deniyor ve hadi acele edelim dediğimde ben hemen karar veremem bekle diye trip atıyor..
neyse eve gelmemiz saat 5 i buldu..
Lahana yapraklarını kaynattım,harcı hazırladım, o sırada kız kardeşim kahve istedi,kahvesini de yaptım.. o kahve,sigara,internet keyfi yaptı mutfakta. 3 tane mutfakta,3 tane de balkonda sigara içip internette dolaştı...
ben sarmaları sarmaya başladım,balkondan içeri girdi ve çorba da yapalım mı,şu çorbadan yapmayı biliyor musun dedi? Tamam yaparız dedim bana sarmalara yardım edecek sanıyorum,birden ben bi duşa gireyim dedi :bicak:
Ben sarmaları bitirince geldi,çorbayı da yaptım etrafı toparlamak kaldı bikaç bişey kaldı etrafta.. o sırada lavaboya girdim çıktım o hala elinde telefonla "su kaynıyor bi bak istersen" dedi :KK70:
Bare onun altını kapatsaydın diyince de yüzü düşüyor.. etrafı da toparladım,şimdi yemeğin pişmesini bekliyorum daha sofrayı kurucam! O hala elinde telefon internet keyfi yapıyor.
Annemi de aradı sarma yapıyoruz dedi :)))
Bunları yazarken sadece iç dökmek için yazıyorum çünkü 1 hafta geldi ve patlamak istemiyorum. Verdiği gereksiz tepkileri hiç yazmadım bile. Bazen neye uğadığımı şaşırıyorum,bikere benimle konuşurken laflarına dikkat et diye sesimi yükselttim dayanamadım çünkü,ama o zaman bile benden fazla bağırdığı için ve sinirlendiğim zaman başım ağrıdığı için susuyorum çünkü hamileyim ve zırt pırt ilaç içmek istemiyorum. Bu aralar sinirlenmiyorum alıştım,ama içimde şişmesin diye yazmak istedim :) eşim saat 7,7 bucuk gibi geliyor,yemek gecikse sorun olmaz fakat ben de acıktım ve yardım etmiş olsaydı şimdiye kadar pişerdi.
şimdi de ben acıktım diyor.

Kızlar ben mı abartıyorum hamilelikten dolayı?
Keşke şikayet edebileceğim bi kız kardeşim olsaydı. :( Ama size de haksizlik etmiş kardeşiniz.

Keşke şikayet edebileceğim bi kız kardeşim olsaydı. :KK43: Ama size de haksizlik etmiş kardeşiniz.

Ya tatlım şikayet değil vallahi yaa :)) canımı veririm ben kız kardeşlerime. Ama şuan hamilelik vs o kadar herşeyi görmezden gelemiyorum..

Aa sizin de mı sorununuz var? :) bizim sorunumuz yok sadece onun düşüncesiz olması sinirlerimi bozuyor :))
Yoksa aramız çok iyi..
Sorun sayılır mı bilmiyorum, ben kız kardeşimin mutlu olması için çok uğraştım kendimi sıkıntıya soktum kendime almadığım yapmadığım evim de olmayan şeyi onun çeyizi için aldım, bütün ailemle küs olmama rağmen herşeyi göze alıp düğününe gittim( ben evlenirken, doğum yaptığımda, doğum sonrası bir takım problemlerde hep yalnız kaldım o benim gibi olmasın istedim) sonuç: sadece işi düştü mü arar. Bişey isteyeceği zaman arar. Geçen bebeğinin cinsiyetini öğrenmiş, ya insan bi arayıp söylemez mi haftalarca sorup durdum öğrendiniz mi diye, ve sonuç yine en son sosyal medya üzerinden öğrendim, çok ağrıma gitti. Ben ondan maddi manevi bişey beklemiyorum ama o sadece çıkarları doğrultusunda arayıp abla diyor. Bana yeni bir f..b..k hesabı açar mısın dedi geçenler de, açtım herkesi eklemiş ve beni eklememiş hayırdır diyene kadar farkında bile olmadı eklemediğinin... bilmiyorum yaa belki hamilelikten dolayı çok duygusal bakıyorum...

İnglitereden geliyor

Denizaşırı mesela Amerika ya da Avusturalya'dan falan gelse iyice tatil moduna girmiş sonuçta baya uzak diyeceğim de o bile bahanesi olamaz. Bir daha şunu yap bunu yap derse yorgunum uğraşamıcam falan de. O zaman belki yardım teklif eder?

Sorun sayılır mı bilmiyorum, ben kız kardeşimin mutlu olması için çok uğraştım kendimi sıkıntıya soktum kendime almadığım yapmadığım evim de olmayan şeyi onun çeyizi için aldım, bütün ailemle küs olmama rağmen herşeyi göze alıp düğününe gittim( ben evlenirken, doğum yaptığımda, doğum sonrası bir takım problemlerde hep yalnız kaldım o benim gibi olmasın istedim) sonuç: sadece işi düştü mü arar. Bişey isteyeceği zaman arar. Geçen bebeğinin cinsiyetini öğrenmiş, ya insan bi arayıp söylemez mi haftalarca sorup durdum öğrendiniz mi diye, ve sonuç yine en son sosyal medya üzerinden öğrendim, çok ağrıma gitti. Ben ondan maddi manevi bişey beklemiyorum ama o sadece çıkarları doğrultusunda arayıp abla diyor. Bana yeni bir f..b..k hesabı açar mısın dedi geçenler de, açtım herkesi eklemiş ve beni eklememiş hayırdır diyene kadar farkında bile olmadı eklemediğinin... bilmiyorum yaa belki hamilelikten dolayı çok duygusal bakıyorum...

İnsan sadece işi düşerken aranması tabi ki de üzücü birşey.. kız kardeş bu canından can yani..
ama malesef huy bu değiştiremiyorsun..
sendd huyunu biliyorsan hiç uğraşma memnun etmek için karşından ne görüyorsan aynısını yap.
Bende öyle yapardım ama kısa süreliğine görüyorum en son geçen yaz gelmişti. Böyle olunca uğraşıyorum mutlu etmek için uzağız bide.
Yoksa kesinlikle yakın olsak ne yiyecekse hazırlasın derim veya söylenirim sende yap diye. Böyle olunca kıyamıyorum.

Denizaşırı mesela Amerika ya da Avusturalya'dan falan gelse iyice tatil moduna girmiş sonuçta baya uzak diyeceğim de o bile bahanesi olamaz. Bir daha şunu yap bunu yap derse yorgunum uğraşamıcam falan de. O zaman belki yardım teklif eder?

Ya zaten tatile geldi tamam o konuda birşey demiyorum. Tabi ki keyif yapıcak benim de ablam olsa bende gider keyif yaparım ama yardım da ederim birşey yaparken ben internette dolaşamam. Gezicek,keyif yapıcak ama bunlar saatler sürünce ve o sigaralar bitmedikçe üst üste yaktıkça(ben o sırada mutfakta birşeylerle uğraşırken) o zaman sinirlenirim.
Ben etrafı topluyorken o yerlere kül döküyor,aa döktüm diyip işine devam ediyor. Anlatmadığım birsürü şey de var bu yazdığım sadece anlık olan birşey :)
Ben sabırsız bir insan değilim kimseden de birşey beklemem. Ama bu hareketleri görünce çıldırmamak sinirlenmemek elde değil.
ve sadece canı isterse birşey yapıyor.

Back