• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeş...

Asıl canımı sıkan ne biliyor musunuz? Kendisi de hamilelik geçirdi.. ve bana diyor ki ben hamileliğim boyunca yataktan çıkmadım bitek yemek yemeye çıktım. Hiç birşey yapamıyordum diyor. Anlaması gerek yani benim enerjim yüksek evet ama yorulduğumu düşünmesi gerekiyor.
Tatlim suan oyle birde sanirim ilk gebeligin insan daha enerjik oluyor dogru..ilerki haftalarda gobek buyuyecek kilolar vs vs dahada zorlanabilirsin. Zira ben bu son gebelikte yasadiklarim cok kotuydu. Bazen tum gun yataktan cikmadigim zmnlar oldu..agrilarim oldu.. iltihap gecirdim vs vs.. birde istedigin ilacida kullanamiyorsun.. agridan acidan yataktan kalkarken agladigim cok gun oldu.. bazilari caninin kiymetini iyi biliyor oyleleride yaslanmaz anam olan senle ben gibilere olur anca.

Tatlim suan oyle birde sanirim ilk gebeligin insan daha enerjik oluyor dogru..ilerki haftalarda gobek buyuyecek kilolar vs vs dahada zorlanabilirsin. Zira ben bu son gebelikte yasadiklarim cok kotuydu. Bazen tum gun yataktan cikmadigim zmnlar oldu..agrilarim oldu.. iltihap gecirdim vs vs.. birde istedigin ilacida kullanamiyorsun.. agridan acidan yataktan kalkarken agladigim cok gun oldu.. bazilari caninin kiymetini iyi biliyor oyleleride yaslanmaz anam olan senle ben gibilere olur anca.

Olabilir evet belki şuan o yüzden enerjim yüksek. Karnım iyice büyüdüğünde muhakkak zorlanıcam :) çok geçmiş olsun evet canımızın kıymetini bilmiyoruz ben şahsen bilmiyorum canım da yansa yapamam demiyorum hiçbir zaman.

Abartmıyorsunuz. Bu defa geçmiş artık ama bidahakine böyle gelmesin bir şekilde önünü almanız lazım.

Bencil, tembel, keyfine düşkün ayrıca insan kullanmaya bayılan bu tipler cidden sinir bozucu. Ama içinize atmayın yüzüne söyleyin.

Tatil moduna girsin girmesine de mesele o değil ki,ben ona hiç bir iş yaptırmıyorum zaten. Mesele ben orda sarmayla 5 den sonra uğraşırken onun duşa giriyorum ben demesi. Bitek ona bızuldum. Masa kıymama bile yardımcı olmuyor tatilde de insanlar yemek yiyor :))
Yani beni bunaltan düşüncesizlikleri. Ben onu sabahtan akşama kadar gezdirmeye uğraşıyorum hamile halimle,5 den sonra canı istiyor diye o çorbadan ve sarmadan yapıyorum,üstelik eve de gelmek istemiyor. Kalkalım dedikçe bi kahve içelim,ki saatlerce içtik yedik doyduk bla bla bla.. acele edelim daha yemek yapıcaz dedikçe üst ğste kıyafet deniyor ve üstelik bir kıyafette de 10 dk durup bakınıyor.. birikmişlik var aslında ilk geldiği günden beri olan biteni anlatmadım ben ama birikti hepsi. Bunaldım bende yazmak istedim patlamamak için :))
Anladim, olsun icinizi dokmus oldunuz umarim rahatladiniz biraz olsa :)

Ayrıldı eşinden kızı da eşinde kaldı eski eşinde çünkü yurt dışına eşinin izni olmadan götüremiyor.
Ben onlara gittiğimde kimseden birşey beklemedim. Çocuğuna baktım,kahvaltı etmiyordu çocuğu süt içiyordu normal kahvaltıya alıştırdım.. ki o zaman bile saat 2 den erken kalkmıyordu çocuk tv başında çizgi film izliyordu o uyanana kadar.
Ay böyleleri anne olmasın lütfen ya. Çok özür diliyorum kizkardesiniz ama iyi çocuk babada kalmış. Ziyan olacaktı yavrucak. Sorumsuzluk ikilere kadar uyuyup çocuğu aç bırakmak.

Abartmıyorsunuz. Bu defa geçmiş artık ama bidahakine böyle gelmesin bir şekilde önünü almanız lazım.

Bidaha ki sefer geldiğinde bebeğim olucak zaten hiç birşey yapamam o zaman mecbur en azından kendi yediğini hazırlar toplar.:KK70:

Konuyu okurken sigaram geldi:)

Bence abartıyorsunuz ben de tatile ailemin yanına gittiğimde hiçbir şeye elimi sürmem. Anneme yemek sipariş veririm.

Hiçbir şey de beklenmez benden. Benim ailem mi ekstra diyeceğim ama etrafımda ailesinden ayrı arkadaşlarımdan da böyle duydum. "Gidince ayaklarım sıcak sudan soğuk suya sokulmuyor, ayağıma terlik bile geliyor." derler hatta.

Kaldı ki bizimki farklı şehir. Kardeşiniz farklı ülkeden gelmiş biraz şımarmaya hakkı var.

Konuyu okurken sigaram geldi:)

Bence abartıyorsunuz ben de tatile ailemin yanına gittiğimde hiçbir şeye elimi sürmem. Anneme yemek sipariş veririm.

Hiçbir şey de beklenmez benden. Benim ailem mi ekstra diyeceğim ama etrafımda ailesinden ayrı arkadaşlarımdan da böyle duydum. "Gidince ayaklarım sıcak sudan soğuk suya sokulmuyor, ayağıma terlik bile geliyor." derler hatta.

Kaldı ki bizimki farklı şehir. Kardeşiniz farklı ülkeden gelmiş biraz şımarmaya hakkı var.

Anne diyorsun yalnız?
Kardeşimin şımarmaya hakkı var ama ben hamileyim? Tek başıma yapıyorum ne yapıyorsam? Ayrıca beklentilerimi de yazmadım sarmalara yardım etsin diye bekledim 1 haftadır ilk kez! Kardeşim farklı ülkeden geldi de en azından dolaptan yoğurt almayı bilmesi gerekir benden istemesi gerekmez.

Anne diyorsun yalnız?
Kardeşimin şımarmaya hakkı var ama ben hamileyim? Tek başıma yapıyorum ne yapıyorsam? Ayrıca beklentilerimi de yazmadım sarmalara yardım etsin diye bekledim 1 haftadır ilk kez! Kardeşim farklı ülkeden geldi de en azından dolaptan yoğurt almayı bilmesi gerekir benden istemesi gerekmez.

Evet sarmalara yardım etse iyi olurdu yoğurt ayrıntısını konuda göremedim o kadarını kendi yapmalı tabi ki.

geçen hafta kız kardeşim geldi yurt dışından gezmek,kafa dinlemek bizimle vakit geçirmek için. Kendisi 26 yaşında.
Çok seviyorum,çok mutlu da oldum hatta gelmesi için sabırsızlandım diyebilirim. Fakat geldiği günden beri benim sinirlerim alt üst oldu :KK57:
1 hafta katlanamıyor musun diyeceksiniz belki ama cidden şuan hal ve hareketlerini gördükten sonra katlanamıyorum!
Bunu söylerken de hiç vicdan azabı çekmiyorum hemde zerre kadar.
Geldiği ilk gün kahvaltı sofrasını donalttım,pankek,börek,akla gelebilecek herşeyi yaptım burada ki kültürü ona yaşatmaya çalışıyorum elimden geldiğince..
saat 14:30 da uyanır,kahvaltı sofrasına oturur,yemeğini yer ve kalkar sigara keyfi yapar.. bense sofrayı etrafı toplarım sonra gezmek için dışarı çıkarız..
zaten bir yere gidip gelene kadar akşam 7 oluyor çünkü erken kalkmıyor. Uyandırmaya da uğraştığım zaman
" offff" larla karşılaşırım...
Bugün yine rutin bir şekilde o 1 de uyandı,ki bugün şaşırdım erken uyanmasına,uyanınca 3 sigara içti kahve içti,sonra kahvaltı vs saat 2 buçuk oldu..
dışarı çıkalım diye hazırlandık bir yerlere gittik saat 4oldu ve bana canım sarma çekti sarma yapalım mı dedi.. tamam yapalım tabi bende severim.. eve geçmemiz gerek ama hala mağazada kıyafet deniyor ve hadi acele edelim dediğimde ben hemen karar veremem bekle diye trip atıyor..
neyse eve gelmemiz saat 5 i buldu..
Lahana yapraklarını kaynattım,harcı hazırladım, o sırada kız kardeşim kahve istedi,kahvesini de yaptım.. o kahve,sigara,internet keyfi yaptı mutfakta. 3 tane mutfakta,3 tane de balkonda sigara içip internette dolaştı...
ben sarmaları sarmaya başladım,balkondan içeri girdi ve çorba da yapalım mı,şu çorbadan yapmayı biliyor musun dedi? Tamam yaparız dedim bana sarmalara yardım edecek sanıyorum,birden ben bi duşa gireyim dedi :bicak:
Ben sarmaları bitirince geldi,çorbayı da yaptım etrafı toparlamak kaldı bikaç bişey kaldı etrafta.. o sırada lavaboya girdim çıktım o hala elinde telefonla "su kaynıyor bi bak istersen" dedi :KK70:
Bare onun altını kapatsaydın diyince de yüzü düşüyor.. etrafı da toparladım,şimdi yemeğin pişmesini bekliyorum daha sofrayı kurucam! O hala elinde telefon internet keyfi yapıyor.
Annemi de aradı sarma yapıyoruz dedi :)))
Bunları yazarken sadece iç dökmek için yazıyorum çünkü 1 hafta geldi ve patlamak istemiyorum. Verdiği gereksiz tepkileri hiç yazmadım bile. Bazen neye uğadığımı şaşırıyorum,bikere benimle konuşurken laflarına dikkat et diye sesimi yükselttim dayanamadım çünkü,ama o zaman bile benden fazla bağırdığı için ve sinirlendiğim zaman başım ağrıdığı için susuyorum çünkü hamileyim ve zırt pırt ilaç içmek istemiyorum. Bu aralar sinirlenmiyorum alıştım,ama içimde şişmesin diye yazmak istedim :) eşim saat 7,7 bucuk gibi geliyor,yemek gecikse sorun olmaz fakat ben de acıktım ve yardım etmiş olsaydı şimdiye kadar pişerdi.
şimdi de ben acıktım diyor.

Kızlar ben mı abartıyorum hamilelikten dolayı?
Hamilesiniz mutfakta yaninizda sigara mi iciyor?
Kesinlikle haklisiniz. Neyse ki az kalacakmis. Sayili gün cabuk geçer.

Evet sarmalara yardım etse iyi olurdu yoğurt ayrıntısını konuda göremedim o kadarını kendi yapmalı tabi ki.

Onu yazmadım zaten ve yazmadığım binleeerce şey var. Bağırıp saçma sapan tepkilerini de yazmadım. O anı üzgün olduğum için yazdım çünkü onu gezdirmeye çıkıyorum her gün ve haliyle de yoruluyorum. Eve geldiğimde belim ağrıyor olmasına rağmen canı çekti diye akşam 5 de sarma yaptım. Canım çekse yapmam o derecede! Ben orda onlarla uğraşırken orurup benimle sarmasını beklemekte abarttığımı düşünmüyorum.
Bütün gün 5 dk dinlenemiyorum akşam tam uzaniym diyorum bi baktım o uzanıyor. (L koltuk var salonumda) ben tekli koltuğa oturuyorum:) ve şikayet edip ay çok yoruldum diyor! Yorulduğumdan dolayı karnıma kramplar girmeye başladı en son. hepsi birikiyor düşüncesiz olması canımı sıkıyor hepsi bu..

Resmen içim şişti okurken, evlat olsa sevilmez cinsten...

Ama senin yerine ben olsaydım elinden alırdm pcyi kahveyi geç otur karşıma beraber sarıcaz bunları derdim. Neticede kardeşim her türlü nazımı geçiririm...

Sen Ortalığı topla ben şunları ocağa koyayım diyebilirsin yada gel masayı birlikte kuralım diyebilirsin...
26 yaşında bu ya çocuk değil ki nasıl idrak edemiyor hamilesin birde...

Vallahi sen daha da susarsan iyice yayacak kendini hanım efendi...

uzuldum...

sonuna kadar haklısınız ben olsam cok incinirdim ıcımde bırseyler kırılırdı bırdaha da eskısı gıbı olamazdım

Resmen içim şişti okurken, evlat olsa sevilmez cinsten...

Ama senin yerine ben olsaydım elinden alırdm pcyi kahveyi geç otur karşıma beraber sarıcaz bunları derdim. Neticede kardeşim her türlü nazımı geçiririm...

Sen Ortalığı topla ben şunları ocağa koyayım diyebilirsin yada gel masayı birlikte kuralım diyebilirsin...
26 yaşında bu ya çocuk değil ki nasıl idrak edemiyor hamilesin birde...

Vallahi sen daha da susarsan iyice yayacak kendini hanım efendi...

İlk iki gün söyledim,ama tartışma çıktı çünkü bas bas bağırıp durdu. Bende sinirlenmemek için susmaya karar verdim. Zaten bişey söylersem suratı düşüyor.
Bugün dizi izlerken kapıyı açarmısın sen daha yakınsın dedim,kedim kapıda ağlıyordu. Gözlerini devirdi! Kendine çay almaya üşendiğini söyledi. Bütün gün ne yaptı diye soracak olursanız elinde telefon salonda uzandı! Yani üşenecek bir durum yoktu yorgun filan değildi.
Yarın son günü.. üzgünüm ama gerçekten katlanamıyorum derken içim sızlamyor.

uzuldum...

sonuna kadar haklısınız ben olsam cok incinirdim ıcımde bırseyler kırılırdı bırdaha da eskısı gıbı olamazdım

Zaten kırgınım. Ama belli etmiyorum. Enayi yerine koyulduğumu hissettim.
Bu sabah resmen depresyona giricem diye korktum. Yap,yap,yap nereye kadar bende biraz olsun yorulunca yardım bekleyebilirim en doğal hakkım. Karşımda ki çocuk olsa neyse ama 26 yaşında. Neyse işte geçti bitti :) iç dökmek istedim sadece..

Onu yazmadım zaten ve yazmadığım binleeerce şey var. Bağırıp saçma sapan tepkilerini de yazmadım. O anı üzgün olduğum için yazdım çünkü onu gezdirmeye çıkıyorum her gün ve haliyle de yoruluyorum. Eve geldiğimde belim ağrıyor olmasına rağmen canı çekti diye akşam 5 de sarma yaptım. Canım çekse yapmam o derecede! Ben orda onlarla uğraşırken orurup benimle sarmasını beklemekte abarttığımı düşünmüyorum.
Bütün gün 5 dk dinlenemiyorum akşam tam uzaniym diyorum bi baktım o uzanıyor. (L koltuk var salonumda) ben tekli koltuğa oturuyorum:) ve şikayet edip ay çok yoruldum diyor! Yorulduğumdan dolayı karnıma kramplar girmeye başladı en son. hepsi birikiyor düşüncesiz olması canımı sıkıyor hepsi bu..
Gidiyormuş zaten sıkmayın canınızı, sağlıklı doğumlar.

Back