• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiz isteme ve kardesimden istenenler

Kizin ailesi kirada bunca yil ev sahibi olamamislar .Kardeslerinin duzenli bir isleri yok ,baba borc icinde ,kiz ise calisiyor aileyi gecindiriyor diyebiliriz.İsteme gunu bizden ev ve 8 tane bilezik istediler yaklasik 18 bin civari .Bir aileye bakiyorum bunca sene ev sahibi olamamislar ama baskalarindan istemesini biliyorlar halden anlarlar dedik ama yok kiz reddetti ev ve bilezik sartmis .Yil olmus 2017 ama hala para derdine dusen aileler ve kizlar var dort bilezik takilsa ne olur ev sonradan calisilarak alinsa ne olur hersey para mi ??Evi olmayan sekiz tane burmayi takamayan evlenmesin mi ?kardesimin isi gayet guzel ve surekli cokta iyi bir geliri var ac ve acikta birakmaz ,saygili ,agir efendi kizlar buna bakmiyor para para para dertleri .
Böyle insanları kesinlikle anlamıyorum. Güvenme malına bir kıvılcım yeter derler. Evi var der evlenirsin bi hastalık gelir satmak zorunda kalırsın elde avuçta ne varsa. Bilezikler çok olsun der evlenirsin bi borcun olur yanlış bir şey yaparsın yok olur. İsterse Varı yok eden yoku var eden bi Rabbimiz var bizim. Allahtan her şeyin hayırlısını istemeliyiz işi varsa evini geçindirebilecekse efendi inançlı sağlam bi adamsa sana eş çocuğuna baba olabilecekse ne gerek var gerisine. Gönül ister ama gönül her şeyi ister istemek ayrı şart koşmak ayrı. Kardeşiniz o kızdan kaçarak uzaklaşsın ben eminimki çok düzgün bir kız bulacak nasibindekini o paragöz kızda evi olan bi dangoza düşer. Siz merak etmeyin Allah bilir işini.

Bisey istememek de marifet degil. Benim ailem tek kurusun lafini etmez cok sukur ailemde her seyi gordum benim de gozum yok. Hic calismasak sirf babamin bana birakacagi mirasla omur boyu yasariz ben oglum esim. Hem de bir elim yagda bir elim balda yasariz.

Sozlendik. Kayinvalidem ertesi hafta "baban da ne merakliymis seni bedava verdi" dedi. Satilik bir mal olmadigimi belirttim. Ama madem bundan anliyorsunuz diye 4 milyonluk ev aldirdim suadiyeden. Ustune bir de kayinvalidemle konusmuyorum.

Emin olun hepinizden daha cok deger goruyorumdur. Bazi insanlar gercekten bundan anliyor. Kredisini ne yapip oduyorlar bilmem. Kendilerinin her seyini kisiyorlar sanirim ama beni insan yerine koymalari icin inanin bu gerekiyordu. Simdi el ustunde tutuyorlar. Hala biseye ihtiyac var mi diye surekli nakit para vs yollama derdindeler. Esime ogluma annemlere abimin cocuklarina her ay kiyafet alir dururlar.
Hah ışte bu.

Hep diyorum deveye diken insana ..... yarar. Bende çok gördüm. Bir bilezik dahi takmadilar şimdi gorunuste iyiyiz ama Allahin bi cuma mesajini bile atmazlarda esime atarlar. Sonra elmas neden aramiyorsun bilmem ne. Zamaninda agziniza tukurmedim şimdi siz benim ağzıma tukurdugunuz için olabilir mi

Kizin ailesi kirada bunca yil ev sahibi olamamislar .Kardeslerinin duzenli bir isleri yok ,baba borc icinde ,kiz ise calisiyor aileyi gecindiriyor diyebiliriz.İsteme gunu bizden ev ve 8 tane bilezik istediler yaklasik 18 bin civari .Bir aileye bakiyorum bunca sene ev sahibi olamamislar ama baskalarindan istemesini biliyorlar halden anlarlar dedik ama yok kiz reddetti ev ve bilezik sartmis .Yil olmus 2017 ama hala para derdine dusen aileler ve kizlar var dort bilezik takilsa ne olur ev sonradan calisilarak alinsa ne olur hersey para mi ??Evi olmayan sekiz tane burmayi takamayan evlenmesin mi ?kardesimin isi gayet guzel ve surekli cokta iyi bir geliri var ac ve acikta birakmaz ,saygili ,agir efendi kizlar buna bakmiyor para para para dertleri .
ev demelerinin sebebi kızlarının kendileri gibi kirada sürünmemeleri olabilir ama bilezik konusunda haklısınuz ... sizin açıdan da bakarsak para para diye tutturan bir indandan hayır gelmez

Kosovalı deyince aklıma geldi. Biz lisanstayken bizim yurtta kosovali bı kız vardı. Mango markadan aşağı değildi kiyafetleri, kaç valizle gelirdi biz bilmezdik. Ayakkabıları da hakeza çok pahalı idi. Yurda para vermezdi hem Tcden burs alırdı hem Türkiye'de okurdu bir de geçip benim babam Türkleri sevmez derdi. Çok da paragöz biriydi. Aklıma o geldi. Önyargı oluştu bende o kızdan ötürü, yurtdışından gelen öğrencileri özellikle Kosova tarafından gelenleri sevmiyorum hiç
Çogu Türkiye'ye gidiyor, hastane,okul, bedava sınavsız gidiyorlar.tr burda geziler düzenliyor ülkeye çok,çok yardım yapıyor. Hepsi türk sevdalısı gibi görünsede nefret ediyorlar. Tr kaynaklarından faydalandıkları için dile getirmiyorlsr. Çogu türkçe biliyor. Türk okulları var burda. Hatta bi kadın alıcaktım türkçe okuluna gitmelerini istemiyorum ama maaş vereceklermiş çocuklara öyle duyunca almadım dedi.vss uzun bir konu 7 aydır burdayım, tanıdıkça daha iyi anlıyorum türkler hırsız diyenleri duydum ama yılda 3,4 kez tr gidiyor.ilginçler. Sıralarda var burda onları daha çok sevdim, hiç kimseye rol yapmıyorlar.

Yil 2017 hala kiz almak icin bunu bunu yapmak gerekir diyen kadinlar var. Siz kendinize bunu yakistiriyorsaniz sizi alacak(!) kisi de sana bu kadar para altin saydim kes sesini otur diyebilme hakkina sahiptir. Ariza cikarmayin garantiye goturur maazallaah:KK70:

Bilezik hadi neyse... yani 5 veya 6 tane 20 gramlik burma yapar...

Ama ev nerden çıkmış? Oha diyorum. Oha yani.

Hangi şeyhindesiniz bilmiyorum ama ben şuanda istanbulda daire anlayışındayım. Standartlari indire indire esenyurt kaldı artik. Ev fiyatlari uçmuş gidiyor. 300bin altinda bulan kina yakıyor yani.

Bence siz elinizi ayaginizi cekin. Bu kiz yiyici. Kil kılçık yer sizi

Çogu Türkiye'ye gidiyor, hastane,okul, bedava sınavsız gidiyorlar.tr burda geziler düzenliyor ülkeye çok,çok yardım yapıyor. Hepsi türk sevdalısı gibi görünsede nefret ediyorlar. Tr kaynaklarından faydalandıkları için dile getirmiyorlsr. Çogu türkçe biliyor. Türk okulları var burda. Hatta bi kadın alıcaktım türkçe okuluna gitmelerini istemiyorum ama maaş vereceklermiş çocuklara öyle duyunca almadım dedi.vss uzun bir konu 7 aydır burdayım, tanıdıkça daha iyi anlıyorum türkler hırsız diyenleri duydum ama yılda 3,4 kez tr gidiyor.ilginçler. Sıralarda var burda onları daha çok sevdim, hiç kimseye rol yapmıyorlar.
Aynen öyle tıp falan oluyorlar genelde. Ve kendileri anlatıyordu hocalar onların Türkçesi yeterli değildir diye daha basit düzeyde sorular soruyormus, onlara ayrımcılık yapiliyor yani. Doyamadık elin memleketlerini beslemeye, kendi vatandaşı asgari ücretle boğuşuyor paralar kendi cebinden çıkıyor gibi sağa sola yatırıyor. Yarın Kosova'nın biti biraz kanlansin biz küçük avrupayiz deyip bizi eleştirmeye başlarlar. Konu dışına çıktım ama çok doluyum o konuda çok haksızlık yaşıyoruz bizler ne yazıkki. Siz de oradaymissiniz Allah yardımcınız olsun kolaylıklar :)

Maalesef adetler adı altında çok şey isteniyor, yine iyi sizden 8 bilezik istemişler, benim baba tarafım Marmara bölgesinde bir köyden, köyün adetleri dudak uçuklatan cinsten, nişanda en az 10 bilezik, en az 5 metrelik altın kalın kordon, evlenirken yine en az 10 bilezik, takı seti, evin tüm eşyaları, düğün, ev, bağ bahçe istiyorlar, ki bu durumu çok iyi olmayanlardan ayak sürüyerek az oldu ama denerek istenenler, köyün zenginlerinin gelinleri 30 bilezikten aşağı takmaz, boyunlarına takılan takı setleri, kalın kordonlar hariç, bunları yapmayanı ayıplarlar.

Böyle adetleri olan insanlar maalesef evliliği para olarak görüyor, para geçim için belki önemli ama bir yuvanın huzuru tümden paraya bağlı değildir, saygı, sevgi, sadakat, dürüstlük maddiyattan çok daha kıymetlidir, umarım kardeşinizin karşısına hayırlı biri çıkar ama sizin bu kız ve ailesiyle yapamayacağınız ağızlarını açtıklarında sadece para demelerinden belli.

Desenize ne pirlanta gibi kizlarimiz bedavaya gitti :işsiz:
Sizinki modern baslik parasi ya verin alin yada kardesiniz baslik parasiz evlilik yapan kulturden birini bulsun bu zamanda buda olurmu demesin kimse maalesef hala kizlarini mal evliliklerinide gelir kaynagi goren aileler var Bize hadi cnm olurmu daha neler gelen seyler baskalarina gayet normal geliyor
illa evlenicem diosa alirsiniz bilezigi evide kendi yapar artik o onun sorunu bu zamanda kimse ev alarak evlendirmiyor cocuklarini herkes kendine guvenip evleniyor

Benim böyle konularda ilk aklıma gelen şudur;akşam olup yatağa girince ne olacak,sevgi,aşk parayla mı ölçülüyor.Diyelim ki bu iş olmadı ve o kız bu isteklerini yerine getiren başka birisiyle evlendi.Sevmediği birisiyle nasıl girecek o yatağa.Eve ve 8 burma bileziğe sarılıp mı yatacak?:KK64:

Ya bir de böyle kızları görüp duyunca içten içe kıskanıyorum herhalde,ben beleşe gitmişim diye!

madem ev istiyorlar alsinlar krediyle kari koca çalışıp ödesinler, eğer kiz bunu kabul etmezse kardesinizi gercekten sevmiyor demektir kardesiniz de ondan vazgecsin...

Ne çok konuştunuz yahu, para da para. Kaynananız da size ev vermiş ama içinde pek huzurlu değilsiniz anlaşılan ki babanızın vereceği eve işşallahhh geçicem diye seviniyorsunuz.
babamın evi varken kaynanamın kinden banane yani her kız böyle düsünür kac kadın var kocasınn evinde em,n ol babası daire verse cogu babasının evini tercih eder

Hah işte, demekki evlenirken kocadan değil babadan istenecekmiş daire. Ben demedim siz dediniz ben kocadan isterim...
anlasamıyoruz sanırım zügürt birinide alıcak halimiz yok yani kızın babası daire vericekte oglanın babası yeyip icip s..cakmı yanii o tip erkekler direk kızın evi oldumu aaa nasılda kızın evi var dey,p ne pra toplar ne anasında babasında yardım alır beskurussuz erkekte cekilmez bu zamanda gercekleri konusalım

İlk görmede bunu isteyen aileden korkarım ben.daha bunun düğün eşya pazarlığı var

Bisey istememek de marifet degil. Benim ailem tek kurusun lafini etmez cok sukur ailemde her seyi gordum benim de gozum yok. Hic calismasak sirf babamin bana birakacagi mirasla omur boyu yasariz ben oglum esim. Hem de bir elim yagda bir elim balda yasariz.

Sozlendik. Kayinvalidem ertesi hafta "baban da ne merakliymis seni bedava verdi" dedi. Satilik bir mal olmadigimi belirttim. Ama madem bundan anliyorsunuz diye 4 milyonluk ev aldirdim suadiyeden. Ustune bir de kayinvalidemle konusmuyorum.

Emin olun hepinizden daha cok deger goruyorumdur. Bazi insanlar gercekten bundan anliyor. Kredisini ne yapip oduyorlar bilmem. Kendilerinin her seyini kisiyorlar sanirim ama beni insan yerine koymalari icin inanin bu gerekiyordu. Simdi el ustunde tutuyorlar. Hala biseye ihtiyac var mi diye surekli nakit para vs yollama derdindeler. Esime ogluma annemlere abimin cocuklarina her ay kiyafet alir dururlar.

İnsanı zorla zıvanadan çıkartıyorlar
Az bile yapmışsınız

Yıl 2017, bilezikmiş, takılarmış, evmiş bence de bu başlık parasının isim değiştirmiş hali ancak size hak vermediğim kısımlar da var. Bir kere insanların ev sahibi olup olmaması, babasının borç içinde olduğu sizi ilgilendirmiyor diye düşünüyorum ve bunlara laf etme hakkınız yok. İster hiç evi olmaz, kızının sarayda oturmasını ister; ister 30 tane evi olur kızım kirada otursun önemli değil der, bu da kimseyi ilgilendirmez. Kız tarafı kendinde olmayan bir şeyi bizden istiyor diyorsanız da amenna. İnsanların şartları bu, almayın kızı olsun bitsin. Hatta ben olsam bunca isteğe almazdım. Size katılmadığım nokta insanların borç içinde olmasına, maddiyatlarına laf etmenizdir...

Back