• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiz isteme ve kardesimden istenenler

Butun mesajları okumadım ama benim yorumum soyle
Simdi ev alınmasa kirayami çıkacak yoksa birlikmi oturulack?
Yani birlik oldugu icin ayri diyo olabilir..
Ama onların neden evinin olmadığı sizi hiç ilgilendirmez açıkçası bence bu sorunu kardeşinizin çözmesi lazim siz istesenizde yapamazsiniz..
Sunu soyleyim bana 4 tane bilezik alındı ama durumları duzelene kadar birlik girdim ama bana sorarsanız keske o bileziklerim alinmasaydida ev alınsaydı ya da kira yeter ki ayri evim olsaydı şu bir senem burnumdan geliyor yani şimdiki aklım olsaydı acimazdm herşeyi fazlasıyla yaptirirdm diye düşünüyorum ama eğer o kızın azıcık akli varsa ayri eve çıkmak icin herşeyi yapar bilezik sonraki düşünülecek bsy bence..

sen 8 bilezige cokmu diyosun cnm yaa bilmiyorum bizde 6 nisanda 6 dügünde takılır en az klasık tır bu konusulmaz evi zaten vardır cocugun babasından esyayı 0 alır döser babası bu simdiye mahsup bisey degil yanlız dedem aynı apartman yapmıs dayımlarla aynı sekılde evlenmis 0 daire annemede 0 daire vermis kayınpederimde bize aynısını yaptı ki ben kactım 8 takılmıstı bana üzülmüstüm mesela yani yöre önemli asagı yuakarı istekler aynı oldugu icin kimse demez bize ev ve altın al cünkü onlarda ogulları askere gitmeden takıları ve evi hazırlatmıstır bilmiyorum biz hep böyle gördük butun akrabalarımın kendi apartmanları var haaa cocukgun isi iyidir baska sehire gider o zamanda baba yine yardım eder ev alırken demez gel burda ev var yada banane kendi basına yap
nee 12 bilezik mi ne yaptın altının gramından haberin var mı?:olamaz: siz sabancının akrabaları falan mısınız biz de selanik göçmeniyiz ama genelde 5 takılır ama durumu olanlar daha fazla takar. kabaca bir hesapla 30 bin bilezik ve diğer altınlar, mobilya ve ev yüzbinlerce lira eder hepsi. sizin oranın halkı baya zenginmiş ne diyeyim

haaa söylede bisey var zannetmeyin ki erkekten isteniyoda kıza bisey takılmıyo daha gecen hafta halamın kzıının oldu halam 7 tane bilezik taktı ceyizinide verdi yatak odasınıda aldı yani kıza bisey takılmayanlardan degiliz
ben de trakyalıyım siz neresinden merak ettim neresi bu yaşadığınız yer?

Ben Kosova'dayım
Devlet memurları 500 euro filan alıyor,normal çalışan 200,en fazla 300 euro. Düğünleri yemekli ve takı takılmıyor gelenler takmıyor yani.Kıyafetler çok, çok pahalı o üstüne giydikleri el işçiliği şalvar 4 bin tl onun dışında giydikleri de pahalı bir düğün 20 bin euro dan fazla. O maaşla nasıl böylr düğün yapıyorlar hayretle bakıyorum. Altın taç yok kimsede görmedim ama çok takı aldırıyorlsr. Bide düğüne,nişana giden uzak yakın herkes abiye giyiyor, kuaföre gidiyor. Ben normal giydim yani siyah sifon bir elbise çok sade olmuşsun dediler
nasıl olacak belli canım o maaşla; tüm ömürleri boyunca çalıştıklarını biriktirip dişinden tırnağından arttırıp elaleme gösteriş olsun diye çekmedikleri eziyet kalmıyor. balkanlarda gördüğüm kadarıyla gösteriş meraklısı çok var

ah zengin olsam.oğluma evde alırım,bilezikler takarım,evini en güzel şekilde döşerim ama yok işte.oğlumu parasızlıktan evlendiremiyoruz.hangi ana baba istemezki çocukları mutlu olsun.borçsuz dertsiz evlensin.
ey rabbim bu günler geceler yüzü hürmetine bolca para ver.yavrularımızın yuvalarını kuralım.AMİN

Ben de buna katılıyorum
Halam evlenirken hiç bir sey istemedik. Tek bir yüzüğü zor taktılar her şeyi yarim yamalak yaptılar her seyi görmeyelim etmeyelim bilmemislerdir bir de adamın annesi öldü nisanliyken yok ben annem olmusken dugun yapamam edemem. Diye nikahla evlendi halamla sonra kendi kiz kardeşi bir ay sonra davullu zurnali evlendi o herif de şıkır şıkır oynadi o düğün de
Yapmadığı itlik kalmadi halama aldatmadi mi dövmedi mi aç mi bırakmadı halamda saftirik hep ha düzeldi düzelecek en son yine olmadi kısacası

Türk erkeğine fedakar cefakar kocasını düşünen kadin yaramiyor nerede her seyini kendi yapan beraber evlenen dişiyle tirnagiyla artırmış kadın görsem mutsuz nerede para delisi kezban var mutlu
O yüzden cok da sey etmemek lazim

++++++++

Kizin ailesi kirada bunca yil ev sahibi olamamislar .Kardeslerinin duzenli bir isleri yok ,baba borc icinde ,kiz ise calisiyor aileyi gecindiriyor diyebiliriz.İsteme gunu bizden ev ve 8 tane bilezik istediler yaklasik 18 bin civari .Bir aileye bakiyorum bunca sene ev sahibi olamamislar ama baskalarindan istemesini biliyorlar halden anlarlar dedik ama yok kiz reddetti ev ve bilezik sartmis .Yil olmus 2017 ama hala para derdine dusen aileler ve kizlar var dort bilezik takilsa ne olur ev sonradan calisilarak alinsa ne olur hersey para mi ??Evi olmayan sekiz tane burmayi takamayan evlenmesin mi ?kardesimin isi gayet guzel ve surekli cokta iyi bir geliri var ac ve acikta birakmaz ,saygili ,agir efendi kizlar buna bakmiyor para para para dertleri .
Olmadığı iyi olmuş. Böyle kızlar erkeklerin psikolojisini bozuyor bence. Kız olarak da düşününce evet insan en azından maddi olark düzgün sabit bi iş bile olsa istemesi norml. Yani ben de sadece maddi olarak konuşurm şuan parasına bilziğne evine bakmadım ki sıfır zaten. Mesleği olsun adam akıllı yavaş yavaş hepsi olur dedim. Ailecek bu düşüncedeyiz. Ve daha yeni erkek kardeşimi nişanladık onlarda bizim gibi. Rabbim herkesin karşına kendi gibilerini çıkarsın inş

Aynilari bizdede gecerli bizimkilerde aynilarini ister yani altinlari bana verirler yani geline.. ev konusuna gelincede zaten ben kirada oturmam ailem beni yillardir zenginlik icinde yasatti. Kiz almak kolay degil bunu bilmeniz gerekti

iste anlatamadıgım su herkez aynı statüde oldugu icin evi olmayan yok yani tek cocuktan bahsetmiyorum en az 2 3 oglu vardır ve her ogluna ev vermistir cünkü 60 70 lerde geldiginde memleketten istanbula hepsi arsa almıs evini yapmıs cevremizde bigalıda var lüleburgazlıda göcmende balkanlıda ben hic evi olmayan trakyalı bilmem yanii haa muhtemelen babası yeyip icimis ..... tırda biseyi yoktur

kimsede kurusa bakmasın tabiki herkez kızı oglu mutlu olsun ister ama kimse kızını yada oglunu borclu evlendirmez yani cocuk dogdu bilezikleri yapılmaya baslanır aynı denkte olursun suan kardesim ögretmen cıktıgı kiside ögretöem ama atanamadı ailesi tekirdaglı mesela üzüm baglarımı ne varmıs 1 trilyonmu 4 trilyonmu ne paha bicmisler mesela tekirdagla

aparmanları var ama cocugun durumu iyi diger amcanında yetiskin ccukları var onlarda tekirdagada oturmak istemiyo kardesimde beylikdüzünde ev bakıyolar mesela arsa satılcak paralar babalara dagılcak sonra istemeye gelcekler kardesim gelmis 28 yasında bu saatten sonra bu kadar durmus kiraya cıkıcak hali yok suan 2500 alıyo eve hic para vermedigi halde hic para kalmıyo ben nasıl evlenicem diyo yanii

trakyanın gözünü seviyim yaa her aile cocugunu borcsuz evlendirir

Ne çok konuştunuz yahu, para da para. Kaynananız da size ev vermiş ama içinde pek huzurlu değilsiniz anlaşılan ki babanızın vereceği eve işşallahhh geçicem diye seviniyorsunuz.

Aynilari bizdede gecerli bizimkilerde aynilarini ister yani altinlari bana verirler yani geline.. ev konusuna gelincede zaten ben kirada oturmam ailem beni yillardir zenginlik icinde yasatti. Kiz almak kolay degil bunu bilmeniz gerekti
mesajını görünce eski konularına baktımda çocuklugunuzda zenginlik içinde olmanıza rağmen pek rahat büyümemişsiniz demek ki paranın açamadıgı kapılar var huzur gibi . Bende nişanlandm ailemin hiç böyle uçarı istekleri olmadı uçarıyı bırak hiç istekleri olmadı siz ne yaparsanız o dediler . Nişanlımın durumunun kötü olmamasına rağmen ne altın istediler ne ev aile mi bırak ben böyle bir istekte bulunsam ailem onu bile hoş karşılamazdı. Ailem hoş karşılasaydı bile bilezik ev vs konularından diretseydim severek nişanlanmama rağmen eminin nişanlımın güveni sarsılıp beni istemezdi.

Nasıl insanlar var ya. Bana bi yüzük taktılar bidaha arayıp sormadılar . ailem hiçbir şeye karışmadı bu nasıl iş diye eşime sormuştum. Bütün takıları ben seçtim onlarda alıp evlerine koydular ama saati bile takmamişlardi düşünün sorduğum için ben kötü oldum hala da laf sokmaya çalışırlar

tabiki isteyebilir. ama sizce evlilik bu mudur ? pazardan elma mi seciyor?

Bence bu degildir. Zaten isteyen de ben degilim. Ona gore evlilik bu olabilir. Kimsenin evlilikle ilgili fikrini de biz degerlendiremeyiz dogru veya yanlis diye.
Dikkat ederseniz onlar isteyebilir diyorum. Siz yapmak zorundasiniz demiyorum

Bisey istememek de marifet degil. Benim ailem tek kurusun lafini etmez cok sukur ailemde her seyi gordum benim de gozum yok. Hic calismasak sirf babamin bana birakacagi mirasla omur boyu yasariz ben oglum esim. Hem de bir elim yagda bir elim balda yasariz.

Sozlendik. Kayinvalidem ertesi hafta "baban da ne merakliymis seni bedava verdi" dedi. Satilik bir mal olmadigimi belirttim. Ama madem bundan anliyorsunuz diye 4 milyonluk ev aldirdim suadiyeden. Ustune bir de kayinvalidemle konusmuyorum.

Emin olun hepinizden daha cok deger goruyorumdur. Bazi insanlar gercekten bundan anliyor. Kredisini ne yapip oduyorlar bilmem. Kendilerinin her seyini kisiyorlar sanirim ama beni insan yerine koymalari icin inanin bu gerekiyordu. Simdi el ustunde tutuyorlar. Hala biseye ihtiyac var mi diye surekli nakit para vs yollama derdindeler. Esime ogluma annemlere abimin cocuklarina her ay kiyafet alir dururlar.

Ne çok konuştunuz yahu, para da para. Kaynananız da size ev vermiş ama içinde pek huzurlu değilsiniz anlaşılan ki babanızın vereceği eve işşallahhh geçicem diye seviniyorsunuz.
O öyledir. Kendi çalışmayı düşünmez ondan bundan gelecek altın parayla uğraşır, hesabını yapar. Buna da biz göçmenler böyleyiz kulbunu bulmuş. Yersen tabi.

Tamam ev abartı ama kimse de kusura bakmasin deveye diken insana ....... yarar. Cevremde o kadar gördüm ki. Masraflı kız el ustunde tutuluyor. Kim ne derse dersin akraba tanidik arkadaş hepsinde böyle.
Ama nerde kız bişey istemiyor halden anlıyor bir halt yurduna dahi konmuyor benim gibi.

Back