• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiz isteme ve kardesimden istenenler

ben de size bir olay anlatayim;
damat adayi ise girme asamasinda bir sene kadar muhlet gerekiyor erkek tarafi ailesi emekli; kiz ise hali vakti yerinde durumu gayet iyi.
damat tarafi dügünü agirdan almak istiyor önce ogullarinin bu ise girmesini bekliyor. kiz tarafi ise herseyi cok aceleye getiriyor. Dügün tarihi dahi belli degilken kiz tarafi gelinligini begenmis almis oglan tarafini altin almaya zorluyorlar. hemde türkiye ekonomik krizdeyken altin fiyatlarinin en yüksek oldugu günde emekli maasli olan oglan tarafina 90 000 tl lik altin alisverisi yaptiriyorlar bunlar sadece altin fiyatlari. altin fiyatlarinin fahis bir sekilde yüksek oldugu insan demez mi bir bekleyelim daha ortada dugun tarihi belli degil ülke ekonomik krizde diye. Yaziklar olsun.

yani gelinin ve ailesinin bütün bunlara ihtiyaci yok. durum iken nasil bu kadar insafsiz olabildi? bunu aklim almiyor. ne olursa olsun ekonomik kriz varken altin alinmamaliydi. buna engel olmaliydi. Yaziklar olsun. gercekten yaziklar olsun.

Son düzenleme:
Benim kuzenimden de evin şeklini değiştirmelerini istemiş kv,kendisi hep küçük evde oturmuş kızı büyük evde otursunmus. Ev 130 mk.
Salonla yatak odası birleşecekmis. Dayanamadim sen kv ile mi kalacaksin yoksa esinle mi nedir bu görgüsüzlük diye sordum,çocuk şaşırmış bende anlamadım diyor.

Tepkiniz biraz ağır değil mi? Kızın babasını evi yok diye bu kadar laf??? Evleri yok borç içindeler diye her şeyi kabul mu etmeleri gerekir? Belki de sıkıntı içinde büyüdüğü için istemiyor kız.

Konu Mayıs 2017'nin. Bahsedilen çift evlenmiş bile olabilir.

bu senin görüsün cnm sahsen kızım olucak bir ev degil bin ev verseler degeri degil derim ama bu zamanda kiraya cıkmak kolay degil annen baban ne yaptı kac kardessiniz bu zaman kadar en azında -n biseyler yapmalıydı durumunuzu bilmiyorum ama bizde askere gitmeden takılar hazırdır mesela evi olmadan evlenen de pek yok evle mutluluk olmaz olayı baska evi parası olup mustsuz olanda cok bunun garantisini kimse veremez ama

insanın kend evi olur icini istedigi gibi dösersin bilemicem bize göre normla seyler bunlar selanik göcmeniyiz bizde kimsenin evsiz olmadıgını görmedim

Kız çocukları için aileler neler yapıyor sizin oralarda?

ben de size bir olay anlatayim;
damat adayi ise girme asamasinda bir sene kadar muhlet gerekiyor erkek tarafi ailesi emekli; kiz ise hali vakti yerinde durumu gayet iyi.
damat tarafi dügünü agirdan almak istiyor önce ogullarinin bu ise girmesini bekliyor. kiz tarafi ise herseyi cok aceleye getiriyor. Dügün tarihi dahi belli degilken kiz tarafi gelinligini begenmis almis oglan tarafini altin almaya zorluyorlar. hemde türkiye ekonomik krizdeyken altin fiyatlarinin en yüksek oldugu günde emekli maasli olan oglan tarafina 90 000 tl lik altin alisverisi yaptiriyorlar bunlar sadece altin fiyatlari. altin fiyatlarinin fahis bir sekilde yüksek oldugu insan demez mi bir bekleyelim daha ortada dugun tarihi belli degil ülke ekonomik krizde diye. Yaziklar olsun.

yani gelinin ve ailesinin bütün bunlara ihtiyaci yok. durum iken nasil bu kadar insafsiz olabildi? bunu aklim almiyor. ne olursa olsun ekonomik kriz varken altin alinmamaliydi. buna engel olmaliydi. Yaziklar olsun. gercekten yaziklar olsun.
90000 lik ne almışlar öyle :işsiz:

O kısmı konuyu dağıtmamak için ozellikle yazmadım zamanında bi konu açmıştım ama kısaca soyleyeyim tum bunlar olurken esim hic yanimda durmadigi gibi nikahımın mahvolmasına ,ablasının gonderdigi o hakaret dolu ucuz smslere ,ailesinin tum dışardan mudahalelerine vs rağmen ben ses etmezken meğer evde ne yaşanıyorsa bire bin katarak ailesine yetiştiriyormuş sonradan ablası bunlari itiraf etti.hep onlarla bir olup dedikodumuzu yapiyor bir de ailemi kotuleyip duruyormus. Ailemle arkadaslarimla cevremde kimseyle gorusmeme karari almis ailesi oyle istiyormus .. Sen heryere tek git ben gelmem diyordu.Akrabalarindan kimseyle beni gorusturmeme karari almis cunku annesi ablasiyla konusmuyordum,eger akrabalari ile gorusursem ailesini ezip gecmis olurmus. Kendi akrabalarina gece gezmekerine cenazelere bayram kutlamalarina vs gider bana sen de gel biz evliyiz diyemez evde tek birakirdi..gelmek istedigimde ailem duyarsa ayip olur derdi:) Bu tur sacma seyler iste...Yani bana koca olabilecek hic bir vasfının kalmadığını gordugumde kalbimde ve kafamda bitirip yol verdim...
Elinize ve gücünüze sağlık :KK9:

Ben olsam asla evlenmem,hadi takı neysede ev nedir. Millet otuz sene çalışıp zor alıyor,düğün yapacak insana ev almı denir.
Ailesi değilde,kız eğer bu davranışlardaysa arkanıza bakmadan kaçın.

Bugün bizde gideceğiz istemeye nasıl bir yol izleyeceğiz bilemiyoruz şartlar istekler ilk istemedemi konuşulur sonrami neler yaşanır akıl verirmisijiz

Bugün bizde gideceğiz istemeye nasıl bir yol izleyeceğiz bilemiyoruz şartlar istekler ilk istemedemi konuşulur sonrami neler yaşanır akıl verirmisijiz
siz bi şartınız isteğiniz var mi diye sorabilirsiniz uygun bi zamanda. ama bazi ailelerde artik şart ve talepte bulunmuyo. herkes durumuna göre gerekeni yapar zaten diyebilir onlarda

Back