konuyu okurken çok eğlendim. öncelikle kızın ailesinin maddi durumu kimseyi ilgilendirmez. konuyu anlatırken bunu daha mevzuya girmeden ilk mesajda belirtmeniz sizin de çok naif olmadığınızı gösteriyor. kızın evi olsaydı rahat bi yaşamı olsaydı hay hay baş üstüne mi diyecektiniz? eğer öyle ise siz de insanları maddi durumlarına göre sınıflayan zayıf karakterli biri oluyorsunuz. şartlar ağır geldiyse durumu açıklayıp olmaz diyip kararı onlara da bırakabilirdiniz. size göre kız ve ailesi o çok yücelttiğiniz aşk huzur vs yi para için harcıyor ama siz de ilk olumsuzlukta kardeşinizin sevgisini hiçe sayıyorsunuz vazgeçse mutlu olacaksınız. çözüm odaklı değilsiniz. aslında o eleştirdiğiniz kafayla farkınız yok.
gelgelelim asıl eğlendiğim kısma... hanımların birçoğu kendilerinin asla böyle şeyler istemediklerinden söz etmiş.
bundan bahsederken bir kısmı mutlaka ailelerinin evleri, varlıkları olduğunu da belirtmekten geri durmamış. yani bizim şuyumuz şuyumuz olmasına rağmen asla şunları şunları istemedik diyen grup. siz ve ailenizin bişeylere sahip olmanız size bişeyler isteme hakkı veriyordu da istemeyerek büyüklük mü yapmış oldunuz? yok, varlığı olsun olmasın böyle isteklerde bulunan kişiler görgüsüz ise kendi hikayenizi anlatırken neden önce varlıklı olduğunuzdan bahsediyorsunuz? üzgünüm hanımlar bu da olgunlaşmamışlığın göstergesi. bişeylere sahipken bişey istememek aslında sizi kendi iç dünyanızda yüceltiyor, içten içe bunun kibrini duyuyorsunuz ama siz bile farkında değilsiniz..
birkaç yorum da kızın çok mu vasıflı olduğundan dem vurmuş işte eğitimli kariyerli mi ki filan.. hanımlar bunlar olsaydı kız istediklerinde haklı mı olacaktı size göre? o zamn siz de insanları rütbelerine göre kıyaslayan tiplersiniz. kızın iyiliğini, insanlığını sorgulayan yok.
en eğlendiğim kısım ise bedavaya gitmişizciler.. Allah iyiliğinizi versin emi :)))) önce bu istenenlerin ağır olduğundan kız ve ailesinin görgüsüzlüğünden bikaç satır bahsedip sonra bedavaya gitmişiz, ben hiçbişey istemediğim halde kadrimi bilmediler türünden yazan ablalarım kardeşlerim hemcinslerim... sizin durumunuz da aslında yukarıdaki kendine itiraf edemeyenlerinkine benziyor. kadrinizi bilmeyenlere bileniyor ve içten içe hayıflanıyorsunuz. isteyebilir, karşı tarafı zor duruma sokabilirdiniz ama yapmadınız, iyilik ettiniz vs. ve sizin gibi, belki daha vasıfsız kızlar bu gibi taleplerde bulunuyor ve damat vazgeçmiyor. burda biraz kıskançlık seziyorum
konu hakkında asıl yorumuma gelecek olursam zorluk çeken bi aile kızın aynı şeyleri yaşamaması için böyle şeyler istiyor olabilirler. bu benim mantığım ve inanç sistemime çok uymaz çünkü malı ve rızkı veren Allahtır. bugün evi olur ama yarın işini kaybedebilir veya mal mülk üzerinden başka felaketler yaşayabilir yani ev aldırarak bunu garanti edemezler. yine de kendi maddi durumları üzerinden eleştirmek bize düşmez. burda olay kız ve damatta bitiyor. çocuğun iyi geliri varsa ya kızı vazgeçirecek, ya da istenenleri yapacak. bunun için damadın ailesi borç altına girmek zorunda değil normalde yapacakları yardımı yapıp hayırlı olsun demek düşer. kendi parasını kazanan koca adamın neye para harcayacağına karışacak değiliz dimi