• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiz isteme ve kardesimden istenenler

Bisey istememek de marifet degil. Benim ailem tek kurusun lafini etmez cok sukur ailemde her seyi gordum benim de gozum yok. Hic calismasak sirf babamin bana birakacagi mirasla omur boyu yasariz ben oglum esim. Hem de bir elim yagda bir elim balda yasariz.

Sozlendik. Kayinvalidem ertesi hafta "baban da ne merakliymis seni bedava verdi" dedi. Satilik bir mal olmadigimi belirttim. Ama madem bundan anliyorsunuz diye 4 milyonluk ev aldirdim suadiyeden. Ustune bir de kayinvalidemle konusmuyorum.

Emin olun hepinizden daha cok deger goruyorumdur. Bazi insanlar gercekten bundan anliyor. Kredisini ne yapip oduyorlar bilmem. Kendilerinin her seyini kisiyorlar sanirim ama beni insan yerine koymalari icin inanin bu gerekiyordu. Simdi el ustunde tutuyorlar. Hala biseye ihtiyac var mi diye surekli nakit para vs yollama derdindeler. Esime ogluma annemlere abimin cocuklarina her ay kiyafet alir dururlar.

İnsanı zorla zıvanadan çıkartıyorlar
Az bile yapmışsınız

Yıl 2017, bilezikmiş, takılarmış, evmiş bence de bu başlık parasının isim değiştirmiş hali ancak size hak vermediğim kısımlar da var. Bir kere insanların ev sahibi olup olmaması, babasının borç içinde olduğu sizi ilgilendirmiyor diye düşünüyorum ve bunlara laf etme hakkınız yok. İster hiç evi olmaz, kızının sarayda oturmasını ister; ister 30 tane evi olur kızım kirada otursun önemli değil der, bu da kimseyi ilgilendirmez. Kız tarafı kendinde olmayan bir şeyi bizden istiyor diyorsanız da amenna. İnsanların şartları bu, almayın kızı olsun bitsin. Hatta ben olsam bunca isteğe almazdım. Size katılmadığım nokta insanların borç içinde olmasına, maddiyatlarına laf etmenizdir...

Kardeşin direk hadi yavrum sağdan sağdan diyecek canım.

Bizim de bi tanıdık vardı böyle. Kızla oğlan 8 yılda çıkmışlar üstelik. Kızın ailesi illa evi kızın üstüne yapacaksınız diye diretince düğün öncesi ayrıldılar, bende ozaman kıza çok şaşırmıştım 8 yıllık sevgilisinden düğün öncesi ev ev diye ayrıldığı için ..
Keşke kardeşiniz de aklını başına toplasa da evlenmese bu kızla

mesajını görünce eski konularına baktımda çocuklugunuzda zenginlik içinde olmanıza rağmen pek rahat büyümemişsiniz demek ki paranın açamadıgı kapılar var huzur gibi . Bende nişanlandm ailemin hiç böyle uçarı istekleri olmadı uçarıyı bırak hiç istekleri olmadı siz ne yaparsanız o dediler . Nişanlımın durumunun kötü olmamasına rağmen ne altın istediler ne ev aile mi bırak ben böyle bir istekte bulunsam ailem onu bile hoş karşılamazdı. Ailem hoş karşılasaydı bile bilezik ev vs konularından diretseydim severek nişanlanmama rağmen eminin nişanlımın güveni sarsılıp beni istemezdi.
Canim sen ask mesk nisanlim beni sevsin diye sefalet icinde yasa tamam mi

Bizde buna benzer bi olayı yakın zamanda yaşadık . Kaynıma kız istendi kızın babasının ilk söylediği evi var mı olmuş hatta Kaynımı ilk gördüğünde evin tapusunun onun üzerine olup olmadığını sormuş . Bunlardan istenilen altında şöyle 6 tane 35 gram bilezik, 11 Cumhuriyet altını, saat , saatin yanına bileklik , 4 tane yüzük bide küpe . 60 bine yakın tutuyor sanırım . . Evin eşyasını söylemiyoruz siz en iyisini yaparsınız zaten demişler . . KayınValideM de oğlum evde kaldı korkusuyla hepsini kabul etmiş. Farklı şehirlerde oturuyoruz bizim tatlıları yedikten sonra haberimiz oldu . Eşim kızdı yapacak mısınız bunları diye mecbur yapacağız oğlum dedi sadece . Eşimin kızdığı nokta paraya kız veren varlıkları adam yerine koyup onların kızını istemeleri. Evde kalsın böyleleri diyor . Ayrıca kaynım yıllardır çalışıyor hiç birikimi yok ev de kayınbabamın onda da hakkı yok haliyle . Bizde 2 yıl önce evlendik , kesinlikle altın, eşya isteme söz konusu değil ki zaten bana takacakları altınları ev alıp evin borcunu kapattılar . Sonuç şu ki kayın Validemin bana söylediği şu kızım ben ilk defa oğlan evlendiriyorm siz böyle değildiniz . :110::KK12:

Son düzenleme:
konuyu okurken çok eğlendim. öncelikle kızın ailesinin maddi durumu kimseyi ilgilendirmez. konuyu anlatırken bunu daha mevzuya girmeden ilk mesajda belirtmeniz sizin de çok naif olmadığınızı gösteriyor. kızın evi olsaydı rahat bi yaşamı olsaydı hay hay baş üstüne mi diyecektiniz? eğer öyle ise siz de insanları maddi durumlarına göre sınıflayan zayıf karakterli biri oluyorsunuz. şartlar ağır geldiyse durumu açıklayıp olmaz diyip kararı onlara da bırakabilirdiniz. size göre kız ve ailesi o çok yücelttiğiniz aşk huzur vs yi para için harcıyor ama siz de ilk olumsuzlukta kardeşinizin sevgisini hiçe sayıyorsunuz vazgeçse mutlu olacaksınız. çözüm odaklı değilsiniz. aslında o eleştirdiğiniz kafayla farkınız yok.

gelgelelim asıl eğlendiğim kısma... hanımların birçoğu kendilerinin asla böyle şeyler istemediklerinden söz etmiş.

bundan bahsederken bir kısmı mutlaka ailelerinin evleri, varlıkları olduğunu da belirtmekten geri durmamış. yani bizim şuyumuz şuyumuz olmasına rağmen asla şunları şunları istemedik diyen grup. siz ve ailenizin bişeylere sahip olmanız size bişeyler isteme hakkı veriyordu da istemeyerek büyüklük mü yapmış oldunuz? yok, varlığı olsun olmasın böyle isteklerde bulunan kişiler görgüsüz ise kendi hikayenizi anlatırken neden önce varlıklı olduğunuzdan bahsediyorsunuz? üzgünüm hanımlar bu da olgunlaşmamışlığın göstergesi. bişeylere sahipken bişey istememek aslında sizi kendi iç dünyanızda yüceltiyor, içten içe bunun kibrini duyuyorsunuz ama siz bile farkında değilsiniz..

birkaç yorum da kızın çok mu vasıflı olduğundan dem vurmuş işte eğitimli kariyerli mi ki filan.. hanımlar bunlar olsaydı kız istediklerinde haklı mı olacaktı size göre? o zamn siz de insanları rütbelerine göre kıyaslayan tiplersiniz. kızın iyiliğini, insanlığını sorgulayan yok.

en eğlendiğim kısım ise bedavaya gitmişizciler.. Allah iyiliğinizi versin emi :)))) önce bu istenenlerin ağır olduğundan kız ve ailesinin görgüsüzlüğünden bikaç satır bahsedip sonra bedavaya gitmişiz, ben hiçbişey istemediğim halde kadrimi bilmediler türünden yazan ablalarım kardeşlerim hemcinslerim... sizin durumunuz da aslında yukarıdaki kendine itiraf edemeyenlerinkine benziyor. kadrinizi bilmeyenlere bileniyor ve içten içe hayıflanıyorsunuz. isteyebilir, karşı tarafı zor duruma sokabilirdiniz ama yapmadınız, iyilik ettiniz vs. ve sizin gibi, belki daha vasıfsız kızlar bu gibi taleplerde bulunuyor ve damat vazgeçmiyor. burda biraz kıskançlık seziyorum :KK35:

konu hakkında asıl yorumuma gelecek olursam zorluk çeken bi aile kızın aynı şeyleri yaşamaması için böyle şeyler istiyor olabilirler. bu benim mantığım ve inanç sistemime çok uymaz çünkü malı ve rızkı veren Allahtır. bugün evi olur ama yarın işini kaybedebilir veya mal mülk üzerinden başka felaketler yaşayabilir yani ev aldırarak bunu garanti edemezler. yine de kendi maddi durumları üzerinden eleştirmek bize düşmez. burda olay kız ve damatta bitiyor. çocuğun iyi geliri varsa ya kızı vazgeçirecek, ya da istenenleri yapacak. bunun için damadın ailesi borç altına girmek zorunda değil normalde yapacakları yardımı yapıp hayırlı olsun demek düşer. kendi parasını kazanan koca adamın neye para harcayacağına karışacak değiliz dimi ;)

Konudan çıkarılacak sonuç kardeşinin salak olması,artık ateşli hastalık mı üç kere atıp iki kere tutmak mı bilemem ama normal olmadığı kesin

İsteyenin bir yüzü kara demişler sen ne bakıyorsun onlar ister, kardeşin ne demeye bu ilişkinin içinde hadi kızın beklentisi ev ve bilezik kardeşininki ne düzenli seks mi, kusura bakmasın daha mantıklı yolları var tatmin olmanın
Süpersiniz ya :KK71:sesli güldüm

Canim sen ask mesk nisanlim beni sevsin diye sefalet icinde yasa tamam mi
canım öncelikle bu mesaja cevap veremeyeceksin galiba çünkü kendi çapında kurduğun hayaller yüzünden ban yemişsin . ama illaki okursun girdiginde. Allah'a çok şükür bir eksiğim yok yani sefalet içinde yaşıyacak bi durumum yok hı yaşarsamda Allah'ın yazdığı kaderdir yaşarım en azından aşklı meşkli . Ama senin durum vahim be kuzum pirince giderken evdeki bulgurdan olma emi

Kiz tarafi direk acti konuyu biz sok olduk.Kizin kendiside oyle soyledi sartmis bunlar .Baskakarini da evi yok diye reddetmis bilezigi kabul ettikleri halde .

Bazi kiz anneleri ben cektim evladim cekmesin mantiginda oluyor bu hanimda oyle dusunuyor sanirim..dogru mu boyle istekler kesinlikle degil ama oyle bir aileye dusmus kardesiniz bence cok girmeyin konulara

Kiz tarafi direk acti konuyu biz sok olduk.Kizin kendiside oyle soyledi sartmis bunlar .Baskakarini da evi yok diye reddetmis bilezigi kabul ettikleri halde .

Bazi kiz anneleri ben cektim evladim cekmesin mantiginda oluyor bu hanimda oyle dusunuyor sanirim..dogru mu boyle istekler kesinlikle degil ama oyle bir aileye dusmus kardesiniz bence cok girmeyin konulara

Sadece "kız" in mı rahat yaşaması ,sürünmemesi önemli , adamlar kızlar rahat edecek diye ölsün mü?
Yok kız baba evinde rahatmis evlenince zorluk çekmesinmis,yok baba evinde görmemiş bari evlenince rahat etsinmis.
Adamlarda insan evladı değilmi yav,onun ana babası da onu düşünmesin mi.Senin siradan,hiç bir işe yaramaz,hiç bir şey üretmez kızın için niye helak olacaklar.
Bu görgüsüz , bencil,aç gözlü ,gösteriş meraklisi zihniyetten nefret ediyorum.

Mal mülk para o kadar boş ki, önemli olan insanlık her zaman. Bu ailenin erkek tarafı versiyonu da bende vardı. Babam evlenirken bana daire verdi olurda ileride zorluk çekersiniz bi güvenceniz olsun diye. ( bunu niye soyluyorum , yazinin devaminda anlasilir umarim) Erkek tarafından hicbir şey istenmedigi gibi nişanlıyken nisanlimla ev kredisi ile ev almak istedik krediyi o cekti, 10 yıllık kredi borcuna hiç düşünmeden kefil oldum ; nisanliyken cok kisi bunu yapmaz sanirim evlendikten sonra neyse de..tum bunlara ragmen mukafatımı anlatayım; kv ve gorumce nikahımda gelin odasını basarak bir de takılara tenezzül etmeye kalktılar. Bu cocuklar yuklu bir kredi borcuna girdi demeden hem de.oğulları da takılar bizim deyince üstüste bayılarak ambulanslarla hastanelere kaldırıldılar..esim benle tanismadan once borc harc bir araba almis dugun sonrasi ilk is arabasina el koydular.oturdugumuz ev merkeze uzak arabasiz gidip gelinecek bir yer degil diye sonrasında benim cektigim kredi ile araba aldik yine ses cikarmadim. Esim ev kredisini anca oduyor diye evin gecimini ben ustlendim hic sorun degil dedim. Tatiller ozel sigortalar, araba kredisi vs. Tum bunlari neden anlatıyorum ; birgün esimin o gorgusuz ablasindan bir sms ; diyor ki; "babanin bit pazarindan aldigi iki caputla gelin oldun:)) sen ve ailen kadar karaktersiz insanlar görmedim !!" beni gectim ne hırs ne kıskançlıksa babacığımın bizim icin yaptiklarina ragmen ona bile ne hakaretler ne iftiralar atmış..velev ki su an o ailenin soyadini 1 dk fazla tasimamak icin bu pasif esi bosuyorum insallah temmuzda tek celsede bitecek. Hic bir talebim olmadı kefillik ustume kaldığı halde başımın gözümün sadakası olsun yeter ki kurtulayım dedim. Yani uzun lafın kısası insanlarda once gorgu olacak, insanlık olacak... Kardesiniz insallah zamaninda gorur bunlari ve gorgu anlaminda kendi dengini bulur...

Mal mülk para o kadar boş ki, önemli olan insanlık her zaman. Bu ailenin erkek tarafı versiyonu da bende vardı. Babam evlenirken bana daire verdi olurda ileride zorluk çekersiniz bi güvenceniz olsun diye. ( bunu niye soyluyorum , yazinin devaminda anlasilir umarim) Erkek tarafından hicbir şey istenmedigi gibi nişanlıyken nisanlimla ev kredisi ile ev almak istedik krediyi o cekti, 10 yıllık kredi borcuna hiç düşünmeden kefil oldum ; nisanliyken cok kisi bunu yapmaz sanirim evlendikten sonra neyse de..tum bunlara ragmen mukafatımı anlatayım; kv ve gorumce nikahımda gelin odasını basarak bir de takılara tenezzül etmeye kalktılar. Bu cocuklar yuklu bir kredi borcuna girdi demeden hem de.oğulları da takılar bizim deyince üstüste bayılarak ambulanslarla hastanelere kaldırıldılar..esim benle tanismadan once borc harc bir araba almis dugun sonrasi ilk is arabasina el koydular.oturdugumuz ev merkeze uzak arabasiz gidip gelinecek bir yer degil diye sonrasında benim cektigim kredi ile araba aldik yine ses cikarmadim. Esim ev kredisini anca oduyor diye evin gecimini ben ustlendim hic sorun degil dedim. Tatiller ozel sigortalar, araba kredisi vs. Tum bunlari neden anlatıyorum ; birgün esimin o gorgusuz ablasindan bir sms ; diyor ki; "babanin bit pazarindan aldigi iki caputla gelin oldun:)) sen ve ailen kadar karaktersiz insanlar görmedim !!" beni gectim ne hırs ne kıskançlıksa babacığımın bizim icin yaptiklarina ragmen ona bile ne hakaretler ne iftiralar atmış..velev ki su an o ailenin soyadini 1 dk fazla tasimamak icin bu pasif esi bosuyorum insallah temmuzda tek celsede bitecek. Hic bir talebim olmadı kefillik ustume kaldığı halde başımın gözümün sadakası olsun yeter ki kurtulayım dedim. Yani uzun lafın kısası insanlarda once gorgu olacak, insanlık olacak... Kardesiniz insallah zamaninda gorur bunlari ve gorgu anlaminda kendi dengini bulur...
Eşinizin ne kabahati var o kısmı anlamadım

Eşinizin ne kabahati var o kısmı anlamadım
O kısmı konuyu dağıtmamak için ozellikle yazmadım zamanında bi konu açmıştım ama kısaca soyleyeyim tum bunlar olurken esim hic yanimda durmadigi gibi nikahımın mahvolmasına ,ablasının gonderdigi o hakaret dolu ucuz smslere ,ailesinin tum dışardan mudahalelerine vs rağmen ben ses etmezken meğer evde ne yaşanıyorsa bire bin katarak ailesine yetiştiriyormuş sonradan ablası bunlari itiraf etti.hep onlarla bir olup dedikodumuzu yapiyor bir de ailemi kotuleyip duruyormus. Ailemle arkadaslarimla cevremde kimseyle gorusmeme karari almis ailesi oyle istiyormus .. Sen heryere tek git ben gelmem diyordu.Akrabalarindan kimseyle beni gorusturmeme karari almis cunku annesi ablasiyla konusmuyordum,eger akrabalari ile gorusursem ailesini ezip gecmis olurmus. Kendi akrabalarina gece gezmekerine cenazelere bayram kutlamalarina vs gider bana sen de gel biz evliyiz diyemez evde tek birakirdi..gelmek istedigimde ailem duyarsa ayip olur derdi:) Bu tur sacma seyler iste...Yani bana koca olabilecek hic bir vasfının kalmadığını gordugumde kalbimde ve kafamda bitirip yol verdim...

O kısmı konuyu dağıtmamak için ozellikle yazmadım zamanında bi konu açmıştım ama kısaca soyleyeyim tum bunlar olurken esim hic yanimda durmadigi gibi nikahımın mahvolmasına ,ablasının gonderdigi o hakaret dolu ucuz smslere ,ailesinin tum dışardan mudahalelerine vs rağmen ben ses etmezken meğer evde ne yaşanıyorsa bire bin katarak ailesine yetiştiriyormuş sonradan ablası bunlari itiraf etti.hep onlarla bir olup dedikodumuzu yapiyor bir de ailemi kotuleyip duruyormus. Ailemle arkadaslarimla cevremde kimseyle gorusmeme karari almis ailesi oyle istiyormus .. Sen heryere tek git ben gelmem diyordu.Akrabalarindan kimseyle beni gorusturmeme karari almis cunku annesi ablasiyla konusmuyordum,eger akrabalari ile gorusursem ailesini ezip gecmis olurmus. Kendi akrabalarina gece gezmekerine cenazelere bayram kutlamalarina vs gider bana sen de gel biz evliyiz diyemez evde tek birakirdi..gelmek istedigimde ailem duyarsa ayip olur derdi:) Bu tur sacma seyler iste...Yani bana koca olabilecek hic bir vasfının kalmadığını gordugumde kalbimde ve kafamda bitirip yol verdim...
iyi bir avukat tutup donuna kadar ne varsa elinden alın, sakın başınızın gözünüzün sadakası diye düşünmeyin böyleleri bundan anlar. çok paragöz insanlar parayı kaybettiklerinde mahvolurlar. o kadar çalışıp etmişsiniz bence mahvedin onu

Kardeşinize ve size tavsiyem gitsin evi olan biriyle evlensin. o istekler bitmez. sürekli bişey istenir. gerek yok

iyi bir avukat tutup donuna kadar ne varsa elinden alın, sakın başınızın gözünüzün sadakası diye düşünmeyin böyleleri bundan anlar. çok paragöz insanlar parayı kaybettiklerinde mahvolurlar. o kadar çalışıp etmişsiniz bence mahvedin onu
Hakettiklerini benden bulmasınlar istedim ilahi adalete cok inanırım en keyif alacağım senaryo hazırlanıyordur onlar için eminim , bekleyip görmek bile istemem ben o sırada kendi yolumda , vicdanımın rahat oldugu dunyamda, yeni sayfamı yasiyor olacagim...

Merak ettim, kardeşiniz ne yaptı? Karşı tarafın tüm isteklerini yerine getirebildiniz mi?

Back