• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiz isteme ve kardesimden istenenler

evlililk maddiyatcılı ne demek ya laf kalabalıgı yaparak laf sokabiliceginimi sandım bizdede avukata var ögretöende deniz captanıda lütfedersen hepsi okumus parası elinde insan herkez ayarında biriyle evlendimi evi varmı soruyo olmaz zaten o insanın evi vardır kusura bakmada kimse okumus mühendis olmus kızını capulsuz biseyi olmayan bi adamla evlendirmez herkez dengide gittimi sorun olmaz gene söylüyorum trakyada evi olmayan cocuguna dügün takı yapmaayan anan baba yoktur 3 5 kisi trakyayı temsil edemez...

100. kez aynı şeyi yazıyorum,
bizde "herkes" içinden geldiğince yardımcı olur, bunların lafı yapılmaz,
kızlar kiminle evleneceklerine kendileri karar verirler aileleri değil,
evlilikler altın, ev, çul, çaput üstüne kurulmaz,
o yüzden göçmenler diye genelleme yapılmasına karşıyım, biz de göçmeniz, insanları maddiyatlarına göre değil dünya görüşlerine göre değerlendiriyoruz.
bitti.

Ailemin durumu gayet iyiydi hatta şimdi oturduğum evi babam aldı,herşeyimi 4 4 lük yaptılar.iyi bi işim ve maaşım vardı buna rağmen ne altın ne bilezik istendi ne de konusu açıldı.ailem insan olsun,kıymet bilsin herşeyiniz olur dedi,damat adayının maaşından bile haberleri yoktu.bu zamanda hala bu muhabbetlerin yapılıyor olması şaşırtıcı

Ben Kosova'dayım
Devlet memurları 500 euro filan alıyor,normal çalışan 200,en fazla 300 euro. Düğünleri yemekli ve takı takılmıyor gelenler takmıyor yani.Kıyafetler çok, çok pahalı o üstüne giydikleri el işçiliği şalvar 4 bin tl onun dışında giydikleri de pahalı bir düğün 20 bin euro dan fazla. O maaşla nasıl böylr düğün yapıyorlar hayretle bakıyorum. Altın taç yok kimsede görmedim ama çok takı aldırıyorlsr. Bide düğüne,nişana giden uzak yakın herkes abiye giyiyor, kuaföre gidiyor. Ben normal giydim yani siyah sifon bir elbise çok sade olmuşsun dediler
Kosovalı deyince aklıma geldi. Biz lisanstayken bizim yurtta kosovali bı kız vardı. Mango markadan aşağı değildi kiyafetleri, kaç valizle gelirdi biz bilmezdik. Ayakkabıları da hakeza çok pahalı idi. Yurda para vermezdi hem Tcden burs alırdı hem Türkiye'de okurdu bir de geçip benim babam Türkleri sevmez derdi. Çok da paragöz biriydi. Aklıma o geldi. Önyargı oluştu bende o kızdan ötürü, yurtdışından gelen öğrencileri özellikle Kosova tarafından gelenleri sevmiyorum hiç

Benim ailem durumunuz ne ise onu yapın biz şu kadar altın isteriz diye bişey demiyoruz demişti. 6 ay kadar kirada kaldık, Çok şükür düğünde takılanlarla ve kredi çekerek evimizide aldık.

Anladığım kadarıyla kardeşiniz kızla görüşüyordu görücü usulü bir isteme değil.Kardeşiniz kızın ev isteyeceğini çok büyük ihtimalle biliyordu zaten,tepkisi o yönde çünkü,şaşırmamış borçlanılır alınır demiş.Ailenizin maddi durumu nasıl bilemiyorum ama kardeşinizde muhtemelen evi bi şekilde ailenize yıkmaya çalışıyor.Burda kızmanız gereken kız ve ailesi değil.Kardeşiniz bulmuş, anlaşmış muhtemelen daha öncede bu konular konuşulmuş.Türkiyede yaşıyoruz ve eski adetler hala bazı yerlerde devam ettiriliyor, kız tarafının altın istemesi yada başka isteklerde bulunması günümüz yaşantısına göre bize yanlış gelsede,varolan bir adet.Yani kız tarafı bazı isteklerde bulunabilir,aileniz karşılamak istemiyorsa açıkca biz yapamayız,biz kendimizce uygun gördüğümüz hediyeyi takarız diyebilirler.Kardeşinizede bunu açıkca söyleyip,karşılamak istiyorsan buyur kendin yap deyin.Kardeşiniz evi alamayacak durumdaysa,borçlanıp alacaksa zaten evlendikten sonra bi şekilde kızıda ilgilendirir.Kardeşiniz bu duruma razıysa size düğünde oynamak düşer :)

Kimi doktor damat ister, kimi öğretmen gelin ister, kimi iki metre zincir, kimi bilmem kaç bilezik! HUZURLU ve MUTLU olun yeter diyen yok! Ne günlere kaldık :(

Aynısını benim kardeşim yapsa, öyle gelin getirse yolasım gelir hak veriyorum sinirinize, ama kendi ödeyecekse sorun yok, kendi parasıyla kendini harap etsin, siz bir kere uyarıp geri çekilin. Kendi kararı sonuçta...

Madem onlar siz den ev ve altin istiyor kendileri ne yalacakmis peki kizlari icin?
Tamam evi biz aliyoruz icini de a dan z ye kiz tarafi doseyecek ozman deyin bence hemen cark ederler.

Aileye yuklenmeyin demissinizde kendilerinin bi b.ku yok damattan istemeyi biliyor ezikler... Güzel bi işim maddi durumu iyi evi arabasi yazligi olan ailem var istemede tek birsey konusulmadi sadece ara ara ben sunu aldim sen bunu al diye konusma geciyor annelerimiz arasinda oda fazladan esya almamak adina ama benzer durumu kardesimde yasadim issiz gelinimizin gozu doymadi annemlerde mesafe koydu simdi napiyolarsa yapsinlar ev mi araba mi gelinimizde köpek gibi calisacak beraber alacaklar

Bence de gelin calissin. Muhtemelen genc birinden bahsediyoruz. Ne yapacak evde?
Ama kopek gibi calisacak ne demek? Cok agir degil mi? Insan gibi calisarak da para kazaniliyor.

Kizin ailesi kirada bunca yil ev sahibi olamamislar .Kardeslerinin duzenli bir isleri yok ,baba borc icinde ,kiz ise calisiyor aileyi gecindiriyor diyebiliriz.İsteme gunu bizden ev ve 8 tane bilezik istediler yaklasik 18 bin civari .Bir aileye bakiyorum bunca sene ev sahibi olamamislar ama baskalarindan istemesini biliyorlar halden anlarlar dedik ama yok kiz reddetti ev ve bilezik sartmis .Yil olmus 2017 ama hala para derdine dusen aileler ve kizlar var dort bilezik takilsa ne olur ev sonradan calisilarak alinsa ne olur hersey para mi ??Evi olmayan sekiz tane burmayi takamayan evlenmesin mi ?kardesimin isi gayet guzel ve surekli cokta iyi bir geliri var ac ve acikta birakmaz ,saygili ,agir efendi kizlar buna bakmiyor para para para dertleri .

Insan kendisinde ne yoksa onu edinmeye calisir. Bence bu gibi isteklerin kendisi yillarca ev edinemeyen bir aileden gelmesi tuhaf degil. Varlikli bir aile olsa bunlarin lafini etmeye tenezzul etmez.

Isteyemezler haklari yok demeyecegim. Isteyebilirler. Saray da isteyebilirler. Altin kaplama klozet son model araba da isteyebilirler.
Ben de brad pitt gelsin benle evlensin istiyordum lisedeyken. Ben istedim diye brad gelmek zorunda mi? Degil. Ama kimse bana isteme diyemez. Isterim beklerim gerekirse avucumu yalarim
Ayni misal... istemekte ozgurler. Kardesiniz isterse kabul eder istemezse etmez. Onlar istemeye ve beklemeye devam eder. Demekki bununla mutlu olacak o kiz. Kendisine bunu saglamayan adamla evlenmek istemeyebilir. Kendi bilir. Bogaziniza yapisip ille de bize ev alin demiyorlar ya...

Insan kendisinde ne yoksa onu edinmeye calisir. Bence bu gibi isteklerin kendisi yillarca ev edinemeyen bir aileden gelmesi tuhaf degil. Varlikli bir aile olsa bunlarin lafini etmeye tenezzul etmez.

Isteyemezler haklari yok demeyecegim. Isteyebilirler. Saray da isteyebilirler. Altin kaplama klozet son model araba da isteyebilirler.
Ben de brad pitt gelsin benle evlensin istiyordum lisedeyken. Ben istedim diye brad gelmek zorunda mi? Degil. Ama kimse bana isteme diyemez. Isterim beklerim gerekirse avucumu yalarim
Ayni misal... istemekte ozgurler. Kardesiniz isterse kabul eder istemezse etmez. Onlar istemeye ve beklemeye devam eder. Demekki bununla mutlu olacak o kiz. Kendisine bunu saglamayan adamla evlenmek istemeyebilir. Kendi bilir. Bogaziniza yapisip ille de bize ev alin demiyorlar ya...
tabiki isteyebilir. ama sizce evlilik bu mudur ? pazardan elma mi seciyor?

Aynen bu yüzden erkek tarafına masraf yaptırılmalı. Paracı kadınlar el üstünde tutuluyor çünkü erkek ne kadar emek harcadığını biliyor.
Ben de buna katılıyorum
Halam evlenirken hiç bir sey istemedik. Tek bir yüzüğü zor taktılar her şeyi yarim yamalak yaptılar her seyi görmeyelim etmeyelim bilmemislerdir bir de adamın annesi öldü nisanliyken yok ben annem olmusken dugun yapamam edemem. Diye nikahla evlendi halamla sonra kendi kiz kardeşi bir ay sonra davullu zurnali evlendi o herif de şıkır şıkır oynadi o düğün de
Yapmadığı itlik kalmadi halama aldatmadi mi dövmedi mi aç mi bırakmadı halamda saftirik hep ha düzeldi düzelecek en son yine olmadi kısacası

Türk erkeğine fedakar cefakar kocasını düşünen kadin yaramiyor nerede her seyini kendi yapan beraber evlenen dişiyle tirnagiyla artırmış kadın görsem mutsuz nerede para delisi kezban var mutlu
O yüzden cok da sey etmemek lazim

Back