- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.136
- 598
- Konu Sahibi Sadecesen2
-
evlililk maddiyatcılı ne demek ya laf kalabalıgı yaparak laf sokabiliceginimi sandım bizdede avukata var ögretöende deniz captanıda lütfedersen hepsi okumus parası elinde insan herkez ayarında biriyle evlendimi evi varmı soruyo olmaz zaten o insanın evi vardır kusura bakmada kimse okumus mühendis olmus kızını capulsuz biseyi olmayan bi adamla evlendirmez herkez dengide gittimi sorun olmaz gene söylüyorum trakyada evi olmayan cocuguna dügün takı yapmaayan anan baba yoktur 3 5 kisi trakyayı temsil edemez...
hee yaaa burada ne kizlar vardir ozu sozu bir.bakiniz <--------Kardeşin de suç. Bizim gibi pamuk prensesler dururken fettan bir kız bulmuş
Tabii yahee yaaa burada ne kizlar vardir ozu sozu bir.bakiniz <--------
Kosovalı deyince aklıma geldi. Biz lisanstayken bizim yurtta kosovali bı kız vardı. Mango markadan aşağı değildi kiyafetleri, kaç valizle gelirdi biz bilmezdik. Ayakkabıları da hakeza çok pahalı idi. Yurda para vermezdi hem Tcden burs alırdı hem Türkiye'de okurdu bir de geçip benim babam Türkleri sevmez derdi. Çok da paragöz biriydi. Aklıma o geldi. Önyargı oluştu bende o kızdan ötürü, yurtdışından gelen öğrencileri özellikle Kosova tarafından gelenleri sevmiyorum hiçBen Kosova'dayım
Devlet memurları 500 euro filan alıyor,normal çalışan 200,en fazla 300 euro. Düğünleri yemekli ve takı takılmıyor gelenler takmıyor yani.Kıyafetler çok, çok pahalı o üstüne giydikleri el işçiliği şalvar 4 bin tl onun dışında giydikleri de pahalı bir düğün 20 bin euro dan fazla. O maaşla nasıl böylr düğün yapıyorlar hayretle bakıyorum. Altın taç yok kimsede görmedim ama çok takı aldırıyorlsr. Bide düğüne,nişana giden uzak yakın herkes abiye giyiyor, kuaföre gidiyor. Ben normal giydim yani siyah sifon bir elbise çok sade olmuşsun dediler
8 bilezik normal banada 10 kayınvalde 10 da kendi ailemden takıldı. ama ev istemeleri sacma calışıp alsınlar.Sesini cikartmiyor bilezigi yaparmis evi de sonradan borcla .
Aileye yuklenmeyin demissinizde kendilerinin bi b.ku yok damattan istemeyi biliyor ezikler... Güzel bi işim maddi durumu iyi evi arabasi yazligi olan ailem var istemede tek birsey konusulmadi sadece ara ara ben sunu aldim sen bunu al diye konusma geciyor annelerimiz arasinda oda fazladan esya almamak adina ama benzer durumu kardesimde yasadim issiz gelinimizin gozu doymadi annemlerde mesafe koydu simdi napiyolarsa yapsinlar ev mi araba mi gelinimizde köpek gibi calisacak beraber alacaklar
Kizin ailesi kirada bunca yil ev sahibi olamamislar .Kardeslerinin duzenli bir isleri yok ,baba borc icinde ,kiz ise calisiyor aileyi gecindiriyor diyebiliriz.İsteme gunu bizden ev ve 8 tane bilezik istediler yaklasik 18 bin civari .Bir aileye bakiyorum bunca sene ev sahibi olamamislar ama baskalarindan istemesini biliyorlar halden anlarlar dedik ama yok kiz reddetti ev ve bilezik sartmis .Yil olmus 2017 ama hala para derdine dusen aileler ve kizlar var dort bilezik takilsa ne olur ev sonradan calisilarak alinsa ne olur hersey para mi ??Evi olmayan sekiz tane burmayi takamayan evlenmesin mi ?kardesimin isi gayet guzel ve surekli cokta iyi bir geliri var ac ve acikta birakmaz ,saygili ,agir efendi kizlar buna bakmiyor para para para dertleri .
çokmu aradı kardeşiniz bu kızı? şimdiki gençlere şaşıyorum. sevgi diye bişey nadir. bu sevgi değil...Kiz tarafi direk acti konuyu biz sok olduk.Kizin kendiside oyle soyledi sartmis bunlar .Baskakarini da evi yok diye reddetmis bilezigi kabul ettikleri halde .
tabiki isteyebilir. ama sizce evlilik bu mudur ? pazardan elma mi seciyor?Insan kendisinde ne yoksa onu edinmeye calisir. Bence bu gibi isteklerin kendisi yillarca ev edinemeyen bir aileden gelmesi tuhaf degil. Varlikli bir aile olsa bunlarin lafini etmeye tenezzul etmez.
Isteyemezler haklari yok demeyecegim. Isteyebilirler. Saray da isteyebilirler. Altin kaplama klozet son model araba da isteyebilirler.
Ben de brad pitt gelsin benle evlensin istiyordum lisedeyken. Ben istedim diye brad gelmek zorunda mi? Degil. Ama kimse bana isteme diyemez. Isterim beklerim gerekirse avucumu yalarim
Ayni misal... istemekte ozgurler. Kardesiniz isterse kabul eder istemezse etmez. Onlar istemeye ve beklemeye devam eder. Demekki bununla mutlu olacak o kiz. Kendisine bunu saglamayan adamla evlenmek istemeyebilir. Kendi bilir. Bogaziniza yapisip ille de bize ev alin demiyorlar ya...
Ben de buna katılıyorumAynen bu yüzden erkek tarafına masraf yaptırılmalı. Paracı kadınlar el üstünde tutuluyor çünkü erkek ne kadar emek harcadığını biliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?