• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kız bebeğin altını temizleme yardım!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

_tbc_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
31
0
86
Arkadaşlar 12 günlük bir kız bebeğim var ve altını değiştirirken ön kısmının aralarını temizlemeye korkuyorum. Bir yerde okumuştum kız çocuğun aralarıyla çok uğraşmayın diye. Siz nasıl yapıyorsunuz yardım lütfen. Bir zarar vermek istemiyorum bebişime..

canım arasını temizlemessen mikrop kapar ,allah korusun idrar yolu enfeksiyonu ve bunun yanında birçok vaginal hastalık olabilir ,çiş yaptığında şöyle bir üzerinden temizle ama kaka yapınca muhakkak arasını temizlemen gerekiyor ..

kaka yaptığında mutlaka temizlenmesi gerekiyor.ıslak mendil kullanmak istemiyorsn yıkayabilirsin elinle.hiç bişey olmaz merak etme.

Canım arkadaşların yazdığı gibi kaka yapınca mutlaka aralarınıda temizlemen gerekiyor ama çiş yapınca 1 kere üstünden silsen yetiyor Allah korusun idrar yolu enfeksiyonu olabiliyor o durumlarda ben uni pamuk mendil kullandım uzun zaman bu aralar başkalarınıda kullanmaya başladım tavsiye ederim çok iyi hakikaten.

canim her zaamn temiz olmali o bolgesi,mikrop kapar yoksa Allah korusun.islak mendille hafifce sil o zaman birsey olmaz.ben de oyle temizlyiorum.

Bende ilk zamanlar temizleyemezdim ama zamanla alıştım.Çok kurcalamadan hafifçe silerek temizleyebilirsin zamanla alışırsın.

ve mutlaka idrar yolu enfeksiyonu önlemek için mutlaka önden arkaya doğru sil canım doktor demişti bizede aksi takdirde arkadan mikrpolar idrar yoluna gelebiliyormuş. nazik bi şekilde temizlersin canım bi cildine yada bedenine zararı olmaz

uuuff valla bende cok korkuyorum oglumdan korkmazdim silip geciyordum ama birde kzizim olunca daha cok korkuyorum silerken de icim gidiyor valla cok zor

kızlar peki o aralar da beyaz beyaz birşeyler oluyor mu?
biz de oluyor genelde ve ben de temizlemeye çalışıyorum
ama tedirginim cidden

piraye de yeni doğduğunda olmuştu o beyazlık doktorumuz akıntı demişti kız bebeklerde olabiliyomuş yeni doğduğunda ama sonra geçti bizimki

canım bebeğin hayırlı olsun.ben kızımın o hassas bölgesine ılık suyla pamuğu ıslatırım hafifden pamuğun suyunu sıkar,zarar vermeden ve çok kurcalamadan temizlerim.her altını açmada yapınca bunu zaten beyaz pislik kalmıyor.ama elimizin hijyeni önemli tabi bundan önce.

daha yeni doktordan geldim doktorum dedıgını sızınlede paylasıyım eger on tarafını temızlerken cok ince ayrıntıysıyla sılersenız kızlık organı kapanıyomus dogumda anneden gecen hormonlarla bebek bı akıntı salgılarmıs buyuukce anneden gecen hormonlar azaldıkca kendı hormonları yaparmıs bunu ama tabı daha az olurmus bu akıntı kızlık organını acık tutarmıs doktor bana gosterdı cok az da olsa kapanmaya baslamıstı sılerken cok fazla ayrıntıya gırme kakasını yaptıgında temızle ama cok dıkkat et dedi sizde bı bakın elınızle acıtıgınızda zar gıbı bısey kapatıyo dikkat edin ben artık cok daha dıkkat edıyorum her actıgımda da bakıyorum kapanma var mı dıye yoksa cerrahı mudahale gerekebılır allah korusun bana soyleyen doktor cocuk cerrahi uzmanıydı..

okaadar dikkat ediyorum idrar yolu enfeksiyonu olmuş canım nasıl ağlıyor
iğne verdi doktor 2.5 aylık kızım benim şimdi o zar gibi şeyi silecekmiyiz anlamadımki ben

hayır cnm sılme zaten sılebılcıegınıde sanmıyorum onu sen bıraz ac kusunu :) zaten o zar acılır ben her kapalı gordugumde actım sımdı yok o zar bende yada sımdı yanılmıs olmıyım tabı kontrole goturdugumde doktora bı goster aynı seyı soylıcek mi bakalım bı cerrah boyle boyle demıstı falan dersın olmazsa bı doktorada guvenmek olmaz sımdı

selam bende kızımı 7-8 aylık oluncaya kadar evde oluğumuz zamanlarla ılık suda pamuğu ıslatım sıkarak yaptım temizliğini özellikle kaka yaptığında aralarında dikkatli bir şekilde önden arkaya doğru temzilenmesi gerekiyor
şimdi 20 aylık oldu yazda olunca yıkıyorum daha temiz ve rahat oluyor
ben çok dikkat ettiğim halde zar gibi kaapnma oldu böyle bir problemlede karşılaşırsanız paniğe kapılmayın
doktor krem veriyor 1-2 hafta sürünce geçiyor ben çok paniklemiştim ilk götürdüğüm doktor büyüyünce cerrahi müdahele yapıcaz demişti çünkü
sonra başka doktora götürdük ve açıldı problem kalmadı

arkadaşlar benim kızımın vajina girişinde 2mm kadar dil gibi bir çıkıntı var sizin bebeklerinizdede varmı acaba? doğduğundan beri var. küçükken bir doktora göstermiştim normal demişti.şimdi 2 yaşında doktora götürsem muayene ettirtmezki.

cnm temizlemen gerek yoksa idrar yolu enfeksiyonu olur bebkte,önden arkaya doğru ısalk mendille yada pamukla mutlaka temizlemelisin.

Back