• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıtlık psikolojisi

gebito

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2008
6.676
En iyi cevaplar
2
15.086
773
Dün yürüyüş yaptık. Sonra acıktım ve uykum geldi. Çocuklar da yemediler yemeğe gitsek iyi olur diye düşündüm. Ama sonra off oraya gitsek şu kadar tutar, buraya gitsek böyle harcarız falan diye düşündüm. Markete uğradım. Yorumdum. Eve geldim, yemek yaptım. Yoruldum. Yedim, yedirdim. Yoruldum.
Maddi sorunumuz yok. Hayatımda yokluk görmedim ama paranın hesabını yapmaktan hayatta kaçırdığım şeyler var. Mesela çok iyi bir arabamız var ama ben kimi zaman amaan o kadar yol gidip benzin harcamaya gerek yok diye düşünüp benzin hesabı yapıyorum.

Bu konuda videolar izlemek istiyorum. Bana konu hakkında youtube hesap ya da videoları önerirseniz sevinirim.

Bende şurda bekliim 😆😁

Dün yürüyüş yaptık. Sonra acıktım ve uykum geldi. Çocuklar da yemediler yemeğe gitsek iyi olur diye düşündüm. Ama sonra off oraya gitsek şu kadar tutar, buraya gitsek böyle harcarız falan diye düşündüm. Markete uğradım. Yorumdum. Eve geldim, yemek yaptım. Yoruldum. Yedim, yedirdim. Yoruldum.
Maddi sorunumuz yok. Hayatımda yokluk görmedim ama paranın hesabını yapmaktan hayatta kaçırdığım şeyler var. Mesela çok iyi bir arabamız var ama ben kimi zaman amaan o kadar yol gidip benzin harcamaya gerek yok diye düşünüp benzin hesabı yapıyorum.

Bu konuda videolar izlemek istiyorum. Bana konu hakkında youtube hesap ya da videoları önerirseniz sevinirim.

yani para hesabı yapmamız normal değil mi? Ben sizin gibi maddi olarak rahat değilim, çok fazla hesap kitap yapmak zorundayım.Ama bu ekonomide bence herkes hesap yapıyor, size özel bir durum yok diye düşündüm ben...

Yarına umutla bakamadigimiz için oluyor bu tür hesaplar. Merak etmeyin yalnız değilsiniz bircogumuz aynı hesapları yapıyoruz. 🥺

Aslında şuanda hayatı kaçırıyor değilsiniz, hepimizin durumu böyle. O kadar pahalı ki hayat maddi olarak rahat olsak bile insan bu ürüne bu kadar para veriyorsam işten aldığım maaş da neymiş azıcık diye üzülüyor. Sürekli bi birikim moduna giriyoruz kendimizi güvence altına almak için.
Sanırım buna şu dönemde çare bulmasanız daha iyi, birikim idare şuanda en iyisi

Bende Boyleyim. Ikinci cocuk sonra basladim Boyle olmaya 🤦 hesap yapsamda harciyorum ama. Surekli hesap kitap yaparken buluyorum kendimi 🤦

Back