Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Nazan Bekiroğlu'nun "İsimle Ateş Arasında" kitabı bitti. İlk 20-30 sayfa üslubuna alışmakta zorlandım ama inanılmaz keyif aldım sonrasında. Uzundur anlatımı bu kadar keyifli, her cümlesi şiir tadında bir kitap okumamıştım. Okumanızı öneriyorum...Bugün Yine Nazan Bekiroğlu'nun "Yusuf ile Züleyha" kitabına başlıyorum.

hiç okumadım bu yazarı. Uzun zamandır aklımdaydı. Kütüphaneden onu alayım teşekkürler

Yuzyillik yalnizlik bitti cok cok sevdim. Yeni kitabim Martin Eden 50.sayfadayim

Yüzyıllık yanlızlığı bitirebilmen harika. :halay:Ben başaramadım mesela :) konuya bi hakim olamadım. Bıraktığım ender kitaplardandır. Ama Martin Eden'i 10 yıl kadar önce okumuştum.

peki hayatınız boyunca çok sevdiğiniz bir kaç kez okuduğunuz kitaplar var mı ?
benim 3 tane. 3ünü de 3 kez okudum :)
1. Çalıkuşu-Reşat Nuri Güntekin - BU kitabı ilk kez 5.sınıfta okumuştum. İlk uzun soluklu romanım diyebilirim.Ama çocuk aklımla Feride'nin Kamran'dan gerçekten nefret ettiğini sanmıştım.Kitabın sonunda ona nasıl aşık olduğunu itiraf ettiğinde çok şaşırmıştım. (BU kitap Kurtuluş savaşı yıllarında gazetede yayınlanıyormuş. Atatürk Sakarya Savaşı sırasında atından düşüp kaburgalarını kırdığında karargah çadırında bu kitabı okurmuş.'' Feride'nin maceraları acılarımı azaltıyor'' diyormuş.)
2. Nietzsche ağladığında-Irvin Yalom- Felsefe ve psikolojiyi birleştirerek kendimi ve insanları anlamamı sağlayan aslında herkesin okuması gereken bir kitap . Yazar çok başarılı bir psikolog bana göre.
3. Aşk -Elif Şafak- Bu kitapta da aşkın ne olduğunu öğrendim. Tam da eşimle ilk birlikte olduğumuz zamanlardı ilk okuduğum zamanlarda. Çok anlamlı gelmişti. Tebrizli Şems'i tanıdım ve çok sevdim. Aşkın 40 kuralını öğrendim. Sonrasında Mevlana ve Şems ile ilgili başka kitaplar da okudum. Ardından eşimle Konya'ya gittik. Mevlana türbesi dolup taşıyordu. Biz oradan Şems'in türbesine geçtik ve içerde sadece bir kaç insan vardı.Çok üzülmüştüm. Mevlana'yı Mevlana yapan Şems ama kimse onu tanımıyor diye. Onu hissetmiştim orada , katledilmiş bir tasavvuf alimi. değişik bir ruh haline bürünmüştüm.

Yüzyıllık yanlızlığı bitirebilmen harika. :halay:Ben başaramadım mesela :) konuya bi hakim olamadım. Bıraktığım ender kitaplardandır. Ama Martin Eden'i 10 yıl kadar önce okumuştum.
Evet isimler fln karisabiliyor. Ama dilini ve hayalgucunu muaazzam buldum 😍 Bu tarzi da seviyorum, buyulu gercekcilik deniyor yanilmiyorsam. Sinemada da severim. Benim enlerim bilemiyorum karar veremem sanirim. Cok var ve haksizlik yapiomusum gibi gelio en deyince 😅 Karamazov kardesler, ve oguz atay' in tehlikeli oyunlari ilk aklima gelenler yinede

1. Çalıkuşu-Reşat Nuri Güntekin - BU kitabı ilk kez 5.sınıfta okumuştum. İlk uzun soluklu romanım diyebilirim.Ama çocuk aklımla Feride'nin Kamran'dan gerçekten nefret ettiğini sanmıştım.Kitabın sonunda ona nasıl aşık olduğunu itiraf ettiğinde çok şaşırmıştım. (BU kitap Kurtuluş savaşı yıllarında gazetede yayınlanıyormuş. Atatürk Sakarya Savaşı sırasında atından düşüp kaburgalarını kırdığında karargah çadırında bu kitabı okurmuş.'' Feride'nin maceraları acılarımı azaltıyor'' diyormuş.)
2. Nietzsche ağladığında-Irvin Yalom- Felsefe ve psikolojiyi birleştirerek kendimi ve insanları anlamamı sağlayan aslında herkesin okuması gereken bir kitap . Yazar çok başarılı bir psikolog bana göre.
3. Aşk -Elif Şafak- Bu kitapta da aşkın ne olduğunu öğrendim. Tam da eşimle ilk birlikte olduğumuz zamanlardı ilk okuduğum zamanlarda. Çok anlamlı gelmişti. Tebrizli Şems'i tanıdım ve çok sevdim. Aşkın 40 kuralını öğrendim. Sonrasında Mevlana ve Şems ile ilgili başka kitaplar da okudum. Ardından eşimle Konya'ya gittik. Mevlana türbesi dolup taşıyordu. Biz oradan Şems'in türbesine geçtik ve içerde sadece bir kaç insan vardı.Çok üzülmüştüm. Mevlana'yı Mevlana yapan Şems ama kimse onu tanımıyor diye. Onu hissetmiştim orada , katledilmiş bir tasavvuf alimi. değişik bir ruh haline bürünmüştüm.
Çok güzel yazmissiniz calikusunu okudum diğer ikisini de okuyacagim "Aşkın Gözyaşları Şems Tebrizi" okumanı öneririm

Merhaba hanımlar 👋 benimde okuduğum kitap bitti en son siyah kan kitabını okudum veee muhteşemdi şimdi bu aralar kızıl nehirler kitabını almayı düşünüyorum yorumları çok iyi sevdiğim konu gerilim sizinde önerebileceginiz başka bir kitap var mı

Bencede Irvın Yalom'un yazı şekli benimde favorim Güneşe Bakmak Ölümle Yüzleşmek kitabınıda tavsiye ederim.
2. olarak benim tercihim Michael Connely polisiye romanları seviyorsunuz kendinizi romanın içinde buluyorsunuz adeta farklı bir film izler gibi sizi sarıyor.
3. Olarak Susanna Tamaro'nun Yüreğinin Götürdüğü Yere Git adlı eseri sanırım onu en az 3 kez okumuşumdur. Sadece ilk kitabı olarak dile getirilen Kökler, Yollar, Yitik Benler hikaye kitabını pek sevemedim.
Bunlardan sonra da serilerini bitirdiğim diğer yazar V.C. Andrews.
Sanırım benim beğenilerim üçü geçti. Hala beğendiğim yazarlar var. :KK70:

Yıkıntı Çiçekler
Patrick Modiano bu yazarın okuduğum ilk kitabı ve kitabın mantığıyla benim algıladığım sanki çok farklı gibi sürekli kitaptan kopuyorum. Pek beğenemedim.

Merhaba kitapsever hatunlar

:KK54:

Loise L. Hay - Pozitif Gücün Büyüsü
sayfa...199
:KK200:

merhabalar. Geçen hafta hamileliliğin 25.haftasında apandisit ameliyatı oldum.Yeni yeni iyileşiyorum. Bugün Zülfü Livaneli'nin Bir kedi bir adam bir ölüm kitabına başladım.
:KK43:(( geçmiş olsun. Allah şifa versin dilerim.

Yavaş ilerliyor demişsiniz. Sıkıcı bir kitap mı betimlememi çok yapmış.
Tavsiye eder misiniz?
Daha sürükleyici, sonu şaşırtıcı polisiye seriler okumuş olduğum için bu kitabı vasat buldum. Betimlemeler çok başarılıydı ancak Kitap çok yavaş ilerliyor.Ben sıkıldım ama yarım bırakmak istemiyorum. Üzülerek tavsiye Etmem

Daha sürükleyici, sonu şaşırtıcı polisiye seriler okumuş olduğum için bu kitabı vasat buldum. Betimlemeler çok başarılıydı ancak Kitap çok yavaş ilerliyor.Ben sıkıldım ama yarım bırakmak istemiyorum. Üzülerek tavsiye Etmem
Teşekkür ederim. Bende betimlemeye ağırlık verildiğinde çok sıkılıyorum. Bende Michael Connely' nin polisiye romanlarını çok severek okumuştum.

X