• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Herkese iyi haftalar diliyorum ,

Martin Eden bitti,kitabı yuttum resmen,bitmesine rağmen elimden bırakmak istemedim.Hemen açıp yazarımızın hayatını tekrar tekrar okudum,youtube dan kısa bazı videolarına denk geldim mutlulukla izledim.Okumaya geç kaldığım için de biraz kendime kızdım,elinde olup bekletenler lütfen bekletmesin :KK200:

Selam herkese,
Uzun süredir giremeyişimin sebeplerinden biri Karamazov Kardeşler' i hala okuyor olmam ve yoğunluğum. Günler yoğun geçiyor evde de pek dinlenemiyorum uzun bir süredir. Hem kafam hem gündemim çok yoğun kısaca :))
Yalnız şöyle bir itirafta bulunmak istiyorum ben klasik okumayı pek sevmiyorum sanırım zaten kitaplığımda büyük bir yer kaplamıyor klasikler. Zaman bakımından aşınmaya uğramamış, insanla, dünya ile veya dünya görüşü ile alakalı fikirlerin geçtiği sayfalarda sıkılmıyorum ama o dönem itibariyle olan saygı, sevgi kuralları vs vs bana çok bayık geliyor. Ancak bazı yazarlar var ki gönlümde bambaşka yerleri var onlarda bu hissi, edebi yönleri çok kuvvetli olduğu için yaşamıyorum.
Karamazovlar bitince fikirlerimi paylaşacağım.
Aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz.
Sevgiler.

Herkese iyi haftalar diliyorum ,

Martin Eden bitti,kitabı yuttum resmen,bitmesine rağmen elimden bırakmak istemedim.Hemen açıp yazarımızın hayatını tekrar tekrar okudum,youtube dan kısa bazı videolarına denk geldim mutlulukla izledim.Okumaya geç kaldığım için de biraz kendime kızdım,elinde olup bekletenler lütfen bekletmesin :KK200:
Ne güzel bir kitaptır Martin Eden. Hayatımda okuduğum en iyi romandır. Çok ama çok sevmiştim ben de yakın bir zamnda okuyup aynı hissi yaşadım neden daha önce okumadım diye. Ama Eden' i okuduuğm zaman o kadar doğruydu ki. Çok dingin ve zihin algılarımın açık olduğ bir zamanda okumuştum. Yine öyle bir vakitte tekrar okumak istiyorum sadece Jack London' ın yaşadıklarından izler taşıması sebebiyle değil barındırdığı çok kuvvetli fikirler ve üstün edebi değerinden dolayı da çok sevdiğim bir kitap.

Arkadaşlar herkesten önce sizinle paylaşmak istediğim bir sıralama var bu arada. Geçenlerde İsmail Güzelsoy' dan Hatırla adlı kitabı okudum ve aslında yazarın bütün kitapları arasında bir bağ olduğunu ancak tek basına okunsa da yeteri kadar haz verdiğini ( bizzat deneyimledim) öğrendim.
Bence çok kıymetli ve malesef çok kişinin bilmediği bir yazarımız. İdefix okuma listesinde görüp almıştım kitabı. Yıl sonunda en iyi 50 roman olarak liste yapıyorlar oradan almasanız da bu listelere bir göz atın diye tekrar hatırlatma yapmak istedim.
Kitapların sıralamasına gelince
Sincap 2005
Rukas 2006
İyi Yolculuklar 2007 bu üçü Banknot Üçlemesi olarak geçiyor.
Değl Efendini Renk ve Korku Meselleri 2010
Çıt Yok 2011
Saf 2013
.....
Değmez 2015
Gölge 2016
Hatırla 2018 bu son üçü de Fenni Sihirler başlığı altında geçiyor.
Kitaplardaki karakterler birinde ana karakterse diğerinde çok kısa geçiştirilmiş bir başka karakter olarak geçiyormuş.
Ben sıradan gideceğim çünkü çok güzel bir kurgu oluşturmuş.
Tavsiyemdir.

Merhabalar,
Son zamanlarda pek uğramadım bu ara buraya.
Biraz az okudum yazmaya yüzüm yok ondan :)
Tabi boş da durmadım Yaşar Kemal, Dağın Öte Yüzü 3 bitti. Eğer okuyan varsa hakkında konuşmak isterim.
Şu an oldukça uzun zamandır kitaplığımda bekleyen ve okumaya bir türlü cesaret edemediğim Vedat Türkali ‘nin KAyıp Romanlar ‘ ına başladım, sf 100.
Haftasonu Ankara kitap fuarına gittim, güzel kitaplar aldım ama inanılmaz kalabalıktı. Sevdiğim birkaç yayınevine uzaktan bile bakamadım. İnşallh seneye yine gitmek kısmet olur.
Sabırsızlanıyorum okumak için :)

Karamazov Kardeslere başladım nihayet, Kurtlarla Koşan Kadınlar'a da devam ediyorum herkese tavsiye ederim eminim ki begenirsiniz. Bir de Hasan Ali Toptaş "Bin Hüzünlü Haz'ı " okuyorum daha once okumadığım bir yazardı. Okumadığım ama sık sık isimlerini duyduğum dikkatimi çeken yazarlardan hiç olmazsa bir kitap okumak istiyorum. Farklı bir yazım tarzı var bakalım sonu nolacak.

Back